حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان جدید
واریزی معوقات بازنشستگان از دیشب در این ۲۰ استان | واریزی 2 میلیونی بحساب حقوق بازنشستگان حسابتان را چک کنید
خبر خوش برای بازنشستگان کشوری در ۲۰ استان، پس از پرداخت کسور فروردین در ۲۵ استان نوبت به تسویه حساب با معوقات بازنشستگان در استانهای دیگر میرسد.
حقوق بازنشستگان | خبر خوش برای بازنشستگان کشوری در ۲۰ استان، پس از پرداخت کسور فروردین در ۲۵ استان نوبت به تسویه حساب با معوقات بازنشستگان در استانهای دیگر میرسد.
کسور فروردین در ۲۵ استان پیش از این، هنوز ۵ استان شامل آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و گیلان منتظر دریافت معوقات خود بودند.خوشبختانه صندوق بازنشستگی کشوری با تامین منابع لازم، واریزی معوقات این استانها را نیز در دستور کار قرار داده و به زودی شاهد واریز این مبالغ به حساب بازنشستگان خواهیم بود.
به گفته فعالان صنفی بازنشستگان، کسور فروردین ماه استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و گیلان هنوز پرداخت نشده و صندوق اعلام کرده تلاش برای تامین منابع لازم برای پرداخت کسور حقوق این استانها ادامه دارد.
خبر خوش برای بازنشستگان کشوری در ۲۰ استان، پس از پرداخت کسور فروردین در ۲۵ استان
در تهران نیز کسور فروردین ماه بازنشستگان آموزش و پرورش این استان پرداخت شده و مابقی دستگاهها پس از تامین اعتبار لازم پرداخت خواهد شد.
بنابه اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، سیاست پرداخت حقوق و متعلقات آن مثل کسور حقوق، با اولویت استانهای کم برخوردار عملیاتی و اجرا میشود.(پایان)
نگرانی از ادامه روند تاخیرها:
این تاخیر در پرداختها نگرانی آن ها را از تکرار این روند در ماههای آینده افزایش داده است.
بیاعتمادی به وعدهها:
متاسفانه سابقه خلف وعدههای مسئولان در پرداخت حقوق و مزایای آن ها ، اعتماد این قشر را نسبت به وعدههای جدید سلب کرده است.
تبعات تاخیر در پرداخت حقوق:
تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان تبعات منفی بسیاری برای این افراد به همراه دارد. بسیاری از آنها با مشکلات معیشتی مواجه شده و مجبور به تحمل مشقتهای فراوانی هستند.
درخواست رسیدگی فوری:
آن ها این استانها خواستار رسیدگی فوری مسئولان به این موضوع و پرداخت هر چه سریعتر معوقات خود هستند.
اقدامات لازم از سوی مسئولان:
انتظار میرود مسئولان ذیربط در صندوق بازنشستگی کشوری با اتخاذ تدابیر لازم و پیگیریهای مستمر، در اسرع وقت نسبت به پرداخت حقوق معوقه آن ها این استانها اقدام کنند.
لزوم شفافسازی:
همچنین ضروری است که مسئولان در خصوص علل این تاخیرها و برنامههای خود برای جلوگیری از تکرار آن در آینده، شفافسازی کامل انجام دهند.
رشد حقوق بازنشستگان با متناسبسازی بالای ۱۲ میلیون شد! | انتظار بازنشستگان به سر رسید
بسیاری از بازنشستگان ما حقوق ۳۵ سال کار را میگیرند و وقتی این را به عدد تبدیل میکنیم چیزی بیش از ۱۱۶درصد میشود، خب وقتی بخواهیم فرمول ۹۰ درصد حقوق شاغل را پیاده کنیم، حقوق به جای اینکه افزایش پیدا کند کمتر میشود!
جلسه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری روز گذشته، ۷ اردیبهشت ماه، در خانه کارگر با برگزار شد. حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری)، در این جلسه ضمن تسلیت به مناسبتِ شهادت رئیسجمهور و هیأت همراه او، با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: رهبری در فرمایشاتشان در روز کارگر فرمودند که بهبود حال جامعه کارگری تأثیر بزرگی در بهبود حال کل جامعه دارد. مسئولان نباید این فرمایشات رهبری را فراموش کنند. باید به رییسجمهور آینده تأکید کنیم که نگاه رهبری معطوف به رضایتمندیِ کارگران و بازنشستگان است و باید به این مهم جامع عمل بپوشاند.
قول و وعده جدید متناسبسازی بازنشستگان
وی افزود: حدود ۳۰ روز دیگر انتخابات برگزار میشود و هنوز مشخص نیست چه کسانی قرار است بیایند اما امیدواریم تصمیماتِ شورای نگهبان منتج به حضور حداکثری شود. امیدواریم نگاهی باز به مسئلهی انتخابات و کاندیداها داشته باشند و اجازه حضور رقبا با سلیقههای مختلف را در انتخابات بدهند.
صادقی تأکید کرد: کسی باید بیاید که قول و عمل او یکی و معتقد به حمایت از کارگر و بازنشسته باشد، همچنین حفظ سازمان تأمین اجتماعی و پیاده کردن متناسبسازی باید از اهدافِ او باشد و اینها برای ما مهم است. ضمن اینکه سیاستهای اقتصادی حرف اول را میزند؛ در این خصوص هم باید رئیسجمهور آینده به دنبالِ برقراری و اصلاحِ روابط اقتصادی با جامعه بینالملل باشد تا از این مسیر بتوان به رشد اقتصادی رسید. تأثیرِ این رشد اقتصادی بر زندگیِ کارگران و بازنشستگان نیز مشهود خواهد بود.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: ما البته به عملکرد اقتصادیِ دولت نقد داشتیم و آقای مخبر نیز ادامه دهندهی همان سیاستهای مورد انتقاد ما هستند. اگر میتوانید دلار را به همان رقم ۲۵ هزار تومان برگردانید و قدرت خرید سال ۱۴۰۰ را احیا کنید؛ ما نمیخواهیم اقدامِ خاصی انجام دهید اگر سیاستهای اقتصادیِ شما صحیح است کالاهای اساسی را به سفرهی کارگران و بازنشستگان برگردانید.
صادقی بیان کرد: ما در انتخابات آینده به برنامه رأی میدهیم و برنامهی هر کس که بتواند سفره تهی شده از کالاهای اساسی ما را برگرداند و قدرت خریدِ دهه ۹۰ را احیا کند، برنامهی مورد نظرِ ما و آن کاندیدا، کاندیدای مورد انتخاب ماست. ما باید کسی را انتخاب کنیم که برنامههایش منتج به رنگین شدنِ سفره کارگران شود.
تبعات تأخیر متناسب سازی حقوق بازنشستگان
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در بخش دیگری از صحبتهایش به تأخیر سازمان تأمین اجتماعی در پرداختِ مستمریِ بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تأخیر در پرداختِ حقوق در نیمه اول سال مسئلهی جدیدی نیست؛ این مسئله از قدیم و در دورههای مختلف وجود داشته و دلیلِ آن هم کاهشِ ورودی سازمان در ماههای اول سال است. در واقع، حدود ۹۶درصد از منابع سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه کارگران است و در ماهها ابتدایی سال این منبع نوساناتی دارد. این مسئله از برج ۴ به بعد به تدریج درست میشود و از شش ماه دوم دیگر مشکلی در این خصوص نداریم.
صادقی در بخش دیگری از صحبتهایش به موضوع متناسبسازیِ حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: دولت در قانون بودجه ۱۴۰۳، موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، که بالای ۱۲ میلیون نفر هستند، را گنجاند و در رفت و برگشتِ این لایحه به مجلس منابع آن مشخص شد. قرار شد این منابع از محل یک درصد افزایش ارزش افزوده تأمین شود.
وی تأکید کرد: قاعده همسانسازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی متفاوت است. فرمول همسانسازیِ آنها افزایش حقوق تا ۹۰درصدِ حقوق شاغل است که این قاعده را نمیتوان در متناسبسازیِ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به کار برد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: برای منابع متناسبسازیِ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در ابتدا ۱۷۰هزار میلیارد تومان و بعد با لابیگریِ دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از محل رد دیون تعیین شد. در حال حاضر مسئله این است که فرمول همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، یعنی افزایش تا ۹۰ درصدی حقوق شاغل، به کارِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نمیآید. دوستان باید بدانند که بازنشستگانِ ما نمیتوانند۹۰ درصد حقوق شاغلان را بگیرند.
صادقی بیان کرد: بسیاری از بازنشستگان ما حقوق ۳۵ سال کار را میگیرند و وقتی این را به عدد تبدیل میکنیم چیزی بیش از ۱۱۶درصد میشود، خب وقتی بخواهیم فرمول ۹۰ درصد حقوق شاغل را پیاده کنیم، حقوق به جای اینکه افزایش پیدا کند کمتر میشود!
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تأکید کرد: محاسبات ما باید متفاوت باشد. ما باید روی فرمول متناسبسازیای که قبلا اجرا شد، کار کنیم. یعنی باید سال پایه برقراریِ مستمری را مبنا قرار دهیم و نسبتِ مستمریِ سال پایه با حداقل حقوقِ آن را ملاکِ متناسبسازی کنیم. در این صورت مثلا اگر در سال پایه مستمریِ یک بازنشسته سه برابرِ حداقل حقوق بوده، بعد از همسانسازی نیز باید این نسبت برقرار شود. در اینصورت کم کاری اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی نیز جبران خواهد شد.
صادقی تأکید کرد: در مورد کفبگیران نیز قاعده آنها را اصلاح قانون میدانم. باید یک میلیون حقوق غیر از حقوقی که الان میگیرند، به حقوق آنها اضافه شود. اما این یک میلیون در محاسباتِ ضریبِ نسبتِ زمان بازنشستگی برای سایر سطوح نباید لحاظ شود چون قاعده بازی را به هم میریزد.
پایان سکوت درباره متناسب سازیِ حقوق بازنشستگان
وی تاکید کرد: اگر ما به مذاکرات مربوط به متناسب سازیِ حقوق دعوت شدیم روی این مسائل تاکید میکنیم و اگر دعوت نشدیم به کسانی که دعوت شدند، مشاوره میدهیم. اما روی یک مورد تاکید داریم؛ اینکه باید موضوع بحث بر سرِ متناسبسازی حداکثر تا نیمه اول امسال به نتیجه برسد و اجرایی شود. اگر بیش از این تعلل شود، ما ساکت نخواهیم نشست.
افزایش حقوق بازنشستگان به ۲۰ میلیون تومان واقعیت دارد؟
موضوع افزایش حقوق مستمری بازنشستگان صندوقهای مختلف از جمله صندوق تامین اجتماعی به حدود ۲۰ میلیون تومان از طریق اجرای قانون همسانسازی از قول یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به یکی از خبرهای پربازدید فضای مجازی بدل شده است، این درحالی است که این خبر مربوط به گمانهزنی رسانهها است و نقل آن از قول عضو کمیسیون برنامه و بودجه صحت ندارد.
ایلنا در گزارشی نوشت: در تاریخ شانزدهم اردیبهشت ماه امسال خبرگزاری تسنیم در گفتگویی با حمیدرضا حاجی بابایی (عضو کمیسیون تلفیق و کمیسیون برنامه و بودجه) در ارتباط با موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان مسائلی را طرح کرد که بعداً توسط برخی رسانهها مورد قلب و تغییر واقع شد.
حاجی بابایی در این مصاحبه اعلام کرده بود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، متناسبسازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین ماه بایستی اجرایی شود. اما هنوز قانون برنامه هفتم به دولت ابلاغ نشده و بعد از تصویب شورای نگهبان احکام جدید حقوق بازنشستگان صادر خواهد شد.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه متناسبسازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین ماه امسال باید اجرا بشود، گفت: بودجه آن هم پیش بینی شده، اما اینکه چرا از اول فروردین ماه اضافه پرداختیها صورت نگرفته بدلیل برخی موضوعات قانونی است. موضوع ۹۰ درصد متناسبسازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم مصوب شده است، یعنی سازوکار اجرایی آن در برنامه هفتم توسعه است که هنوز از سوی شورای نگهبان تایید نشده است.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفته است: بر این اساس وقتی برنامه هفتم توسعه تبدیل به قانون بشود، دولت مکلف است احکام جدید حقوق بازنشستگان را نیز صادر کند. هر زمانی که احکام جدید از سوی دولت صادر شد از اول فروردین متناسبسازی حقوق بازنشستگان محاسبه شده و ما به التفاوت واریز خواهد شد.
آنچنان که از این مصاحبه برمیآید، سطح همسانسازی در پایان اجرای این برنامه توسعه طبق قانون باید به ۹۰ درصد برسد و این نماینده مجلس درباره زمان شروع اجرای قانون سخن گفته است، ولی با این وجود، حاجی بابایی در این مصاحبه هرگز از مبلغ ۲۰ میلیون تومان و ارائه ارقامی که برخی رسانهها آن را «شگفت انگیز» خواندند، صحبتی نکرده است.
طبق قانون اجرای طرح همسانسازی در چندین مرحله انجام میگیرد. سادهترین توضیح را چندی پیش سخنگوی شورای نگهبان در جریان تایید طرح همسانسازی در برنامه هفتم توسعه به این نحو ارائه کرد: «حکم برنامه هفتم درباره متناسبسازی حقوق بازنشستگان خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و ظرف ۳ سال، بازنشسته باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را دریافت کند.» میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز بدین صورت است این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر سال ۳۰ درصد افزایش مییابد.»
به این ترتیب طبق قانون سه سال طول میکشد که میزان مستمری افراد به اندازه ۹۰ درصد حقوق شاغلین همان سطح افزایش یابد و با این وجود رقم آن پس از سه سال مشخص نیست!
اما با این وجود چند هفته بعد از این مصاحبه حاجی بابایی با خبرگزاری تسنیم، برخی از رسانههای ظاهراً معتبر در اقدامی عجیب با اضافه کردن یک خط به کل مصاحبه، موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تا ۲۰ میلیون تومان را مطرح کرده و با تیترهایی مانند «افزایش شگفتانگیز حقوق بازنشستگان تا ۲۰ میلیون تومان در جریان همسانسازی» فضای فکری بازنشستگان را ملتهب ساختند.
شیوه اقدام رسانهای به این نحو بود که در تاریخ پنجم و ششم خرداد (بیش از سه هفته پس از این مصاحبه) تعداد قابل توجهی از این رسانهها در میان اظهارات حاجی بابایی یک عبارت را اضافه کردند که در مصاحبه اصلی وجود نداشت! جملهای که مخاطب تصور میکرد از زبان یک مقام بالای آگاه بیان شده است: «انجام همسانسازی حقوق بازنشستگان نزدیک است و بر اساس این اقدام حقوق بازنشستگان با افزایش ۹۰ درصدی نزدیک به ۲۰ میلیون تومان میشود.»!
دیدگاه تان را بنویسید