کد مطلب: 46024

یارانه نقدی | یارانه نقدی جدید | یارانه نقدی مادران باردار

واریز یارانه نقدی ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ میلیونی از همین ماه | کد دستوری فعالسازی یارانه نقدی جدید دولت

طرح یسنا برای حمایت از مادران باردار و شیرده دارای فرزند زیر دو سال در سراسر کشور با تخصیص اعتبار ماهانه برای خرید اقلام غذایی و بهداشتی اجرایی می‌شود.

واریز یارانه نقدی ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ میلیونی از همین ماه | کد دستوری فعالسازی یارانه نقدی جدید دولت

یارانه نقدی |طرح یسنا برای مادران باردار و شیرده دارای فرزند زیر دو سال در سراسر کشور در حال اجراست .این طرح که با هدف حمایت از سلامت مادران و تأمین نیازهای غذایی و بهداشتی آن‌ها در شرایط اقتصادی موجود طراحی شده، با تخصیص اعتبار ماهانه به مادران مشمول، امکان خرید اقلام اساسی و بهداشتی را فراهم می‌کند. مادران در سه دهک اول درآمدی می‌توانند از این بسته‌های حمایتی به‌صورت رایگان بهره‌مند شوند. طرح یسنا به‌عنوان یک اقدام حمایتی گسترده از ابتدای سال ۱۴۰۳ به‌طور سراسری در کشور اجرا می‌شود.

شرایط دریافت یارانه معیشتی مادران بادرار و شیرده (طرح یسنا)

برای بهره‌مندی از حمایت‌های طرح یسنا، مادران باید واجد شرایط خاصی باشند. مهم‌ترین شرایط برای دریافت این یارانه شامل:
•    مادر باید در دهک‌های اول تا سوم درآمدی جامعه قرار داشته باشد.
•    مادر باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد و از شناسنامه و کارت ملی معتبر برخوردار باشد.
•    مادر باید باردار یا دارای فرزند شیرخوار زیر دو سال باشد.

مبلغ یارانه معیشتی مادران باردار و شیرده (طرح یسنا)

در مرحله جدید طرح یسنا، مبلغ یارانه دریافتی مادران به یک میلیون و ۲۶۸ هزار تومان افزایش یافته است. این مبلغ به‌صورت اعتبار کالابرگ الکترونیکی به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود و مادران مشمول می‌توانند از این اعتبار برای خرید اقلام غذایی و بهداشتی ضروری مانند لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه و سبزیجات، پوشک و دیگر محصولات بهداشتی برای کودک و مادر استفاده کنند.

نحوه ثبت‌نام یارانه معیشتی مادران باردار و شیرده (طرح یسنا)

مادران باردار و شیرده نیازی به ثبت‌نام برای دریافت یارانه معیشتی ندارند. مشمولین این طرح به‌طور خودکار از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی شده‌اند. پیامک اطلاع‌رسانی به شماره‌های تلفن همراه سرپرستان خانوار ارسال شده است تا افراد مشمول از اعتبار کالابرگ خود مطلع شوند و بتوانند از بسته‌های حمایتی استفاده کنند.

روش استعلام یارانه معیشتی مادران باردار و شیرده (طرح یسنا)

برای استعلام وضعیت اعتبار کالابرگ، مادران می‌توانند از دو روش استفاده کنند:
کد دستوری: مادران می‌توانند کد دستوری #۱۴۶۳۵۰۰* را شماره‌گیری کرده و پس از انتخاب گزینه دوم (موجودی یارانه سرپرست)، کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنند. این روش به‌طور مستقیم موجودی کالابرگ را نمایش می‌دهد.
اپلیکیشن «شما»: همچنین مادران می‌توانند با مراجعه به اپلیکیشن «شما» که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه شده، وضعیت اعتبار کالابرگ خود را بررسی کنند. در این اپلیکیشن، پس از وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار، می‌توانند از موجودی اعتبار کالابرگ اطلاع پیدا کنند./اقتصادآنلاین

حذف یارانه نقدی ۱۸ میلیون نفر از این تاریخ

دولت و مجلس با همفکری و هماهنگی یکدیگر، طرح حذف یارانه دهک‌های بالای جامعه را در دستور کار خود قرار داده‌اند. در این راستا دو روز قبل نشست کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک و مسائل و موضوعات مرتبط با صندوق‌های بازنشستگی با حضور قالیباف ـ رئیس مجلس شورای اسلامی و میدری ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار و مسائل مبتلابه این موضوعات طرح و بررسی شد.

در قالب لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کردند تا در سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را حذف کند. با تصمیم نمایندگان مجلس، دولت مکلف شد تا از محل منابع حاصل از حذف یارانه نقدی دهک‌های هشتم، نهم و دهم، افزایش اعتبار کالابرگ خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی و یا عضو سه دهک پایین درآمدی را از خرداد ماه سال ۱۴۰۴ اجرایی کند.

در سال ۱۴۰۱ با کاهش نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی، اصابت یارانه غیرمستقیم به ذی‌نفعان نهایی، یعنی خانوار مصرف‌کننده کالای اساسی دقیق نبوده و سهم قابل توجهی از منابع ارزی که به کالاهای اساسی تعلق می‌گرفت، نصیب واردکننده‌ها یا واسطه‌گرها می‌شد و به یارانه ارزی واردات در تقابل با رویکرد حمایت از تولید هم منجر می‌شد.

بنابراین در سال ۱۴۰۴ در بند «ی» تبصره ۱۴ قانون بودجه سالانه در این موضوع تغییر شیوه داده شد و از شکل مستقیم به مستقیم یارانه‌های نقدی به خانواده‌ها تغییر پیدا کرد که اشکال آن هم افزایش تورم ناشی از عدم تخصیص ارز ترجیحی بوده است، در نتیجه چون یارانه قیمت ثابت داشته و تورم پیش‌رونده بوده، عملاً تاثیر این یارانه‌ها را در حمایت از این خانواده‌ها کم می‌کرده است.

به گفته شاهرخ رامین ـ نماینده کمیسیون اجتماعی مجلس، جزء ۲ بند الف تبصره ۸ ماده قانون بودجه ۱۴۰۳ به همین سیاست استمرار می‌دهد و آن را به یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ تبدیل می‌کند به نحوی که هر خانواده بتواند با کشیدن کارت، صرفاً از آن ۱۱ قلم گروه مواد غذایی خریداری کند که این امر بهبودی در عملکرد حاصل می‌کند.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;