پرداخت وام یارانه 400 میلیون تومانی به دهکهای 1 تا4 | وام 5 درصدی با اقساط 20 ساله بگیرید + ثبت نام وام مسکن یارانه ای در سامانه bonyadmaskan.ir
مطابق دستورالعمل جدید، متقاضیان این وام باید ساکن روستا یا شهرهایی با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر باشند.

وام یارانه | طبق تصمیم شورایعالی مسکن، به دهکهای یک تا ۴ جامعه تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه با نرخ ۴ درصد تعلق میگیرد؛ این تسهیلات برای کمک به اقشار کمدرآمد در شرایط بحرانی بازار مسکن است.
با توجه به اینکه طبق سنوات گذشته فصل جابهجایی مستأجران و خانوار از اوایل اردیبهشتماه و تا انتهای خردادماه آغاز میشود، اما رکود تورمی همراه با افزایش قیمت در بازار مسکن منجر به آسیب، به دهکهای مختلف جامعه بهویژه قشر ضعیف جامعه شده است.
پرداخت وام یارانه ۴۰۰ میلیون تومانی ۴ درصد به دهکهای ۱ تا ۴
به گزارش مهر، بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالیانه اجارهبها در سال گذشته به ۴۰.۳ درصد رسیده؛ رقمی که بیانگر فشار مضاعف بر مستأجران و شدت بحران در بازار مسکن است. همچنین طبق گفته کارشناسان بازار مسکن، رشد نرخ اجارهبها با توان مالی مستأجران همسو نیست و با توجه به رشد قیمتها در بازار اجاره، خرید و فروش مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمیکنند، زیرا با مبالغ آنها فاصله زیادی دارد. به طور مثال پول رهن برخی از آپارتمانهای تهران مطابق قیمت خرید چند سال گذشته همان واحد مسکونی است.
وام یارانه ۴۰۰ میلیونی پاسخگوی نیاز کامل دهکهای کمدرآمد نیست
با توجه به شرایط بحرانی بازار اجارهبها و خرید مسکن، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در دومین جلسه شورایعالی مسکن که روز یکشنبه (۲۴ فروردین) به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، از تصویب بسته حمایتی مستأجران خبر داد و گفت: بر اساس این مصوبه به دهکهای یک تا ۴ جامعه به عنوان دهکهای پایین درآمدی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه پرداخت میشود.
وی با اشاره به جزئیات وام ۴۰۰ میلیونی برای اقشار کمدرآمد جامعه، ادامه داد: این تسهیلات با نرخ ۴ درصد و از طریق منابع بانکی موجود ارائه خواهد شد؛ یعنی بانکها از همان منابع قرضالحسنه متعارف خود، این تسهیلات را پرداخت خواهند کرد و منبع جدیدی تعریف نشده است.
وی تأکید کرد: این رقم لزوماً پاسخگوی کل نیاز دهکهای اول تا چهارم نیست، اما با توجه به محدودیت منابع، تلاش شده است که با اولویتبندی، بخشی از این اقشار را تحت پوشش قرار دهد.
صادق افزود: میزان سرانه تسهیلات برای هر خانوار هنوز تعیین نشده، چراکه بر اساس ساختار تصمیمگیری، شورای عالی مسکن اختیار تعیین جزئیات اجرایی را ندارد و این وظیفه بر عهده هیئتعالی بانکها است که بر اساس شاخصهایی نظیر نرخ تورم، میزان تسهیلات قابل پرداخت به هر خانوار را مشخص خواهد کرد.
وی با اشاره به روند سال گذشته خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ رقم تسهیلات ودیعه مسکن حدود ۵ هزار میلیارد تومان بود که در سال جاری به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و جزئیات نهایی آن را بانک مرکزی تعیین و ابلاغ خواهد کرد.
صادق بر تأکیدات رئیسجمهور در حوزه مسکن محرومان اشاره کرد و گفت: رئیسجمهور بر تأمین مسکن در شأن مردم، توسعه کارشناسیشده و توجه به نیازهای واقعی اقشار محروم تأکید داشتند.
وی افزود: بسته مصوب امروز در شورای عالی مسکن، به محض ابلاغ مصوبه، موارد به هیئت عالی بانک مرکزی ارسال خواهد شد تا میزان تسهیلات قرضالحسنه برای خانوارها و سهمبندی منابع مشخص شود.
صادق در پایان خاطرنشان کرد: استانها نیز بهسرعت جلسات شورای مسکن خود را برگزار خواهند کرد تا نرخ افزایش اجارهبها بهصورت استانی مشخص و ابلاغ شود. بر این اساس، بسته حمایتی مسکن تا پایان اردیبهشتماه برای مردم قابل استفاده خواهد بود.
وظیفه دولت در بخش مسکن تسهیلگری و تنظیمگری است
به گزارش مهر، در شرایط فعلی، با افزایش اجارهبها و کاهش قدرت خرید مردم، بسیاری از خانوارها از خرید خانه منصرف شدهاند و حتی قدرت پرداخت اجارهبها نیز برای آنها مشکلساز شده است. همچنین از سوی دیگر صدای اعتراض رئیس مجلس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به وضعیت بحرانی مسکن بلند شده و آنها بر لزوم توجه به مشکلات معیشتی مردم و رفع شرایط بحرانی بازار مسکن تأکید کردهاند.
وام یارانه | سقف وام مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان رسید
در پی سیاستهای دولت برای بهبود زیرساختهای روستایی، سقف وام مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
فارس نوشت؛ در راستای تقویت ساختوساز در مناطق روستایی و بهبود شرایط زندگی در این مناطق، چندی پیش سقف وام مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
این اقدام با هدف تسهیل در تأمین مالی ساخت و نوسازی واحدهای مسکونی روستایی و مقابله با مهاجرت بیرویه به شهرها انجام شده است.
بر اساس اطلاعات منتشرشده، این وام با نرخ سود ۵ درصد و دوره بازپرداخت ۲۰ ساله (۲۴۰ ماهه) به متقاضیان واجد شرایط اعطا میشود.
دوره تنفس این تسهیلات سه ساله است و اقساط ماهانه پس از این دوره، حدود دو میلیون و ۶۳۹ هزار تومان برآورد میشود.
شرایط دریافت وام
مطابق دستورالعمل جدید، متقاضیان این وام باید ساکن روستا یا شهرهایی با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر باشند.
همچنین، دریافتکنندگان نباید سابقه استفاده از وام مسکن روستایی داشته باشند و ملزم به ارائه تضامین مورد تأیید بانکها هستند. دارا بودن توان مالی جهت بازپرداخت اقساط، نداشتن چک برگشتی و بدهی بانکی از دیگر الزامات است.
تسهیلات مذکور از طریق بانکهای مختلف از جمله ملی، ملت، تجارت، مسکن، رفاه، صادرات، پست بانک، سپه و کشاورزی ارائه میشود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت این تسهیلات شامل اسناد هویتی متقاضی، اسناد مالکیت ملک، پروانه ساخت، و مدارک شغلی و هویتی ضامن میباشد.
مراحل دریافت وام
فرآیند دریافت وام با مراجعه متقاضی به دفاتر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز میشود. پس از تکمیل فرم درخواست و بررسی مدارک، در صورت تأیید، فرد به بانک عامل معرفی خواهد شد.
با امضای قرارداد و دریافت مبلغ وام، عملیات ساخت یا بازسازی مسکن قابل اجرا خواهد بود.
ثبتنام حضوری و آنلاین
متقاضیان میتوانند بهصورت حضوری به شعب بانکها یا دفاتر بنیاد مسکن مراجعه کنند. همچنین ثبتنام غیرحضوری از طریق سامانه اینترنتی بنیاد مسکن به نشانی bonyadmaskan.ir امکانپذیر است.
اهداف و پیامدها
به گفته مقامات، هدف اصلی از افزایش وام، مقاومسازی مسکن روستایی در برابر بلایای طبیعی، توسعه پایدار مناطق روستایی، و کاهش فشار بر مناطق شهری از طریق جلوگیری از مهاجرت است.
کارشناسان معتقدند اجرای این طرح میتواند کیفیت زندگی در روستاها را ارتقا داده و حتی زمینهساز مهاجرت معکوس به این مناطق باشد.
هشدارها و الزامات
بنیاد مسکن اعلام کرده است در صورت نقص مدارک یا نداشتن شرایط لازم، تقاضای متقاضیان رد خواهد شد.
همچنین افراد باید پیش از اقدام، نسبت به شرایط بانک عامل و توانایی مالی خود اطمینان حاصل کنند.
این اقدام در حالی انجام میشود که کشور با چالشهای گستردهای در حوزه تأمین مسکن بهویژه در مناطق محروم روبهروست.
تحلیلگران آن را گامی مثبت در جهت بازسازی بافت فرسوده و ارتقاء تابآوری سکونتگاههای روستایی ارزیابی میکنند./ فارس
با وام یارانه 400 میلیونی خانه تان را نونوار کنید
مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد برنامهها و عملکرد این معاونت در سال جاری را تشریح کرد.
به گزارش صدای بورس، محمود توکلی در نشستی خبری با بیان اینکه کمیته امداد در راستای توانمندسازی و ارائه خدمات بستههای خدمتی مختلفی را طراحی کرده است، گفت: یکی اقدامات امداد رفع مشکل مسکن مددجویان است.
وی با بیان اینکه در کمیته امداد در سه گروه کلی خدمات مسکن ارائه میشود، گفت: گروه اول معطوف به کمک به احداث مسکن، گروه دوم معطوف به کمک به خرید مسکن مددجویی و گروه دیگر معطوف به کمک به تعمیرات و احداث فضای جانبی است. در کنار این خدمات، مجموعه فنی که در همه سطوح در کشور گسترده شده، وظیفه ارائه مشاوره فنی به مددجویان را دارد؛ به این معنی که اگر مددجویان قرار است عوامل اجرایی را برای تعمیر یا احداث به کار گیرد، کار نظارت فنی و راهنمایی مددجویان مشاوره فنی انجام میشود.مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، در بخش تعمیرات حدود ۲۴ هزار و ۵۰۰ هدف برنامهریزی شده است. باتوجه به صرفهجوییهایی که از محل سنوات گذشته اتفاق افتاده بود و هم افزایی ظرفیت استانی در بحث تعمیرات توانستیم بیش از ۳۳ هزار واحد را عملیاتی کنیم.
وی درباره فضاهای جانبی نیز گفت: براساس بودجه ۱۴۰۳ برای احداث ۱۵ هزار فضای جانبی برنامهریزی کرده بودیم که برای احداث ۲۸ هزار فضا در حال اجراست.
توکلی با اشاره به تامین مسکن، تصریح کرد: در برنامه پنج ساله هفتم، امداد برای سال ۱۴۰۳ تامین ۳۲ هزار واحد را تکلیف داشته است که حسب منویات ریاست امداد، این ۳۲ هزار واحد به عنوان حداقلی منظور شده است. ریاست امداد مد نظر داشتند که در افق تامین ۴۰ هزار واحد گام برداریم تا بتوانیم با ضریب اطمینان بالاتری برنامه سال اول برنامه هفتم را با موفقیت سپری کنیم.
وی ادامه داد: براساس منویات ریاست ۴۲ هزار جبهه کاری در زمینه احداث و خرید در سال ۱۴۰۳ باز کردیم که این ۴۲ هزار جبهه کاری عملا در مراحل اجرایی مختلف هستند که تا ابتدای اسفندماه حدود ۱۹۵۰۰ مورد در شرف بهرهبرداری هستند. همچنین، تعداد ۱۰ هزار واحد تا سه ماهه ابتدایی سال آتی و ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد نیز تا ۶ ماهه ابتدایی سال آتی به اتمام میرسد.
مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد تصریح کرد: کمیته امداد امسال توانست از محل صرفهجوییها و منابع خود حدود دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از محل منابع کمیته و نیز منابع دولتی به استانها اختصاص دهد. استانها نیز ۶۰۰ میلیارد تومان از محل کمکهای مردمی تهیه کردند که به بخش مسکن اختصاص یافته است. علاوه بر این صندوق امداد ولایت در سال ۱۴۰۳ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مسکن برای استانها در نظر گرفت.
توکلی با اشاره به اینکه برای طرحهای مسکن مددجویی یکی از منابع تسهیلات بانکی است، گفت: میزان تسهیلات بانکی ویژه مددجویان در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر تسهیلات بهسازی و مقاومسازی ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است. طی سال جاری بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات بانکی به مددجویان اختصاص یافته است.
وی اظهار کرد: برای تحقق اهداف گاهی شرکای خیری را در قالب تفاهم نامه هایی منعقد میکنیم. طبق تفاهمنامههایی که با نهادهای مختلف داشتیم که برخی از آنها به اتمام رسید در حال رایزنی با این نهادها برای ارائه خدمات مسکن ویژه مددجویان هستیم که در این زمینه نیز برنامههای خوبی اجرایی شده است. امسال دو تفاهمنامه با بنیاد مسکن منعقد شده که ایجاد دو مرحله ۸۰۰۰ واحدی و ۳۰ هزار واحدی در این زمینه در دستور کار قرار دارد که هدف شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت است که مجموع اینها ۴۲ هزار کار را در بحث احداث و خرید پیش رو گذاشته است./ ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید