کد مطلب: 42290

یارانه نقدی | سامانه اعلام نیاز یارانه نقدی در دسترس

واریز یارانه نقدی دی ماه ۱۴۰۳ در ۳ مرحله | شروع شارژ حساب سرپرستان خانوار ها از همین پنج شنبه

یارانه نقدی ماه دی طبق جدول زمان‌بندی واریز یارانه ارائه شده از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز خواهد شد.

واریز یارانه نقدی دی ماه ۱۴۰۳ در ۳ مرحله | شروع شارژ حساب سرپرستان خانوار ها از همین پنج شنبه

زمان‌ بندی واریز یارانه‌ ها در دو ماه گذشته با تغییراتی همراه شد. در ماه آبان یارانه نقدی دهک‌ های اول تا سوم با یک روز تاخیر در روز ۲۶ آبان و یارانه نقدی دهک‌ های چهارم تا نهم با یک روز تاخیر در روز ۱ آذر واریز شد.

در ماه دی یارانه نقدی دهک‌ های اول تا سوم در موعد مقرر واریز شد اما یارانه‌ بگیران دهک‌ های چهارم تا نهم یارانه خود را یک روز زودتر در تاریخ ۲۹ آذر دریافت کردند. در واقع در ماه آذر مرحله پایانی واریز یارانه یک روز قبل از شب یلدا انجام شد تا یارانه‌بگیران در صورت صلاحدید مبالغ واریز شده را برای جشن شب یلدا هزینه کنند.

یارانه نقدی ماه دی طبق جدول زمان‌بندی واریز یارانه ارائه شده از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز خواهد شد. 

بر اساس جدول مذکور، یارانه نقدی طی ۳ مرحله از ۲۰ تا ۳۰ دی واریز خواهد شد. در مرحله نخست آن گروه از یارانه‌بگیران که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی هستند، یارانه یا مستمری خود را در روز پنجشنبه ۲۰ دی دریافت خواهند کرد.

در مرحله دوم یارانه نقدی دهک‌ های اول تا سوم در روز ۲۵ دی به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان واریز خواهد شد.

در مرحله سوم نیز یارانه‌ بگیران دهک‌های چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان یارانه نقدی خود را در تاریخ ۳۰ دی دریافت خواهند کرد./اقتصادآنلاین

یارانه نقدی

محاسبه حذف یارانه پردرآمدها بر اساس این فرمول+ جزئیات حذف یارانه نقدی

دو نماینده مجلس با تأکید بر ضرورت بازبینی لیست یارانه‌بگیران، به روند حذف یارانه پردرآمدها پرداختند.

 

بر این اساس، یارانه دهک‌های پردرآمد طبق لایحه ۱۴۰۴ قرار است در سال آینده حذف شود و درآمد حاصل از آن به دهک‌های پایین جامعه اختصاص یابد.

نابسامانی در دریافت یارانه چالشی دیرینه است، به‌گونه‌ای که برخی افراد کم‌درآمد و نیازمند یارانه دریافت نمی‌کنند.

این در حالی است که برخی پردرآمدها همچنان مشمول یارانه هستند.

وجود چالش‌های فنی در شناسایی درآمد و دارایی افراد

این وضعیت نشان از عدم شناسایی صحیح و دقیق در پرداخت یارانه‌ها دارد و بیانگر وجود مشکلات فنی در تشخیص درآمد و ثروت افراد است.

در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تدابیری برای حذف یارانه دهک‌های بالای جامعه در نظر گرفته شده که عواید آن به دهک‌های پایین اختصاص یابد.

اگرچه رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت حذف یارانه نقدی دهک‌های اول و نهم را رد کرد.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، از بازبینی فهرست یارانه‌بگیران خبر داد و در یادداشتی بر ضرورت تغییر ساختار و نظام دهک‌بندی یارانه‌ها تأکید کرد.

تغییرات اقتصادی و اجتماعی اخیر ایجاب می‌کند تا توان مالی افراد بر اساس معیارهای جدید ارزیابی شود.

وزارت تعاون نیز مأمور شده تا با تعریف این شاخص‌ها، پردرآمدها را شناسایی و از چرخه دریافت یارانه خارج کند.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، به دلایل عدم حذف یارانه پردرآمدها اشاره کرد و گفت که از ابتدا زیرساخت‌های لازم برای تعیین دهک‌ها فراهم نبودو نظامی برای پرداخت یارانه‌ها تعریف نشده است.

با این حال، با پیشرفت سامانه‌های آنلاین و حکمرانی الکترونیک، می‌توان به شناسایی دقیق‌تری دست یافت.

احمد فاطمی افزودممکن است برخی از افراد که در دهک‌های پایین قرار دارند به‌اشتباه به‌عنوان پردرآمد شناسایی شده و مشمول یارانه نشوند، در حالی که افرادی که ثروتمند هستند هنوز هم یارانه دریافت می‌کنند.

بنابراین، ضرورت دارد که سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها دقت بیشتری در فرایند شناسایی و پایش یارانه‌بگیران داشته باشد.

مجلس بر حذف یارانه‌ها برای دهک‌های بالای جامعه تأکید دارد.

مجلس مصوب کرده که درآمد حاصل از حذف یارانه این دهک‌ها برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و یارانه‌بگیران تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تخصیص یابد.

بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تصریح کرد که پایگاه رفاه ایرانیان مرجع شناسایی دهک‌هاست و بر اساس داده‌های مالی، توانمندی افراد ارزیابی می‌شود.

تغییرات مالی، مانند فروش خودرو برای تسویه بدهی‌ها، ممکن است در دسته‌بندی دهک‌ها تأثیرگذار باشد و نیاز به به‌روزرسانی منظم اطلاعات وجود دارد.

دولت می‌بایست بر این موضوع تمرکز بیشتری داشته باشد تا افراد بتوانند تغییرات مالی خود را گزارش دهند و بر اساس توانمندی واقعی تصمیم‌گیری شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مقرر شده که ۴۰ هزار میلیارد تومان از محل حذف یارانه پردرآمدها به ۴۰۰ هزار خانوار در معرض فقر تخصیص یابد.

به گزارش وی، راه‌های شناسایی پردرآمدها وجود دارد و پایگاه رفاه ایرانیان با استفاده از کد ملی و اطلاعات کارت‌های بانکی، به‌طور نسبی اطلاعاتی از درآمد افراد ارائه می‌دهد.

اما متأسفانه هنوز اراده قوی برای حذف یارانه افراد پردرآمد وجود ندارد.

برخی بر این باورند که حذف یارانه ممکن است منجر به نارضایتی این گروه شود، در حالی که باید توجه داشت که ثروت دهک‌های بالای جامعه به‌طور مستمر در حال افزایش است .

دولت باید به قشر متوسط و پایین جامعه توجه ویژه‌ای داشته باشد.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;