کد مطلب: 45483

تغییر ساعت کاری بانک‌ها از فردا اعلام شد

ساعات کاری بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ اعلام شد؛ آغاز خدمت‌رسانی شعب از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۳:۳۰ بعدازظهر در روزهای عادی و تغییرات جدید در ساعات کاری پنجشنبه‌ها و واحدهای ستادی بانک‌ها.

تغییر ساعت کاری بانک‌ها از فردا اعلام شد

ساعت کاری بانک‌ها معمولاً در هر کشور یا منطقه‌ای بر اساس قوانین و نیازهای محلی تنظیم می‌شود. در اکثر کشورها، بانک‌ها از روز شنبه تا چهارشنبه به‌طور معمول از ساعت ۸:۳۰ یا ۹ صبح شروع به کار کرده و تا ساعت ۳ یا ۴ بعدازظهر فعالیت دارند. در برخی مناطق، بانک‌ها روزهای پنج‌شنبه یا جمعه تعطیل هستند و در برخی دیگر، ممکن است ساعت کاری به‌ویژه در روزهای خاص مانند تعطیلات رسمی یا ماه‌های رمضان تغییر کند. همچنین، با پیشرفت فناوری و گسترش بانکداری آنلاین، بسیاری از خدمات بانکی به‌صورت ۲۴ ساعته در دسترس هستند، اگرچه مراجعه حضوری به شعب هنوز محدود به ساعات خاصی است.

شورای هماهنگی بانک ها، پیرو اطلاعیه سازمان اداری و استخدامی کشور در رابطه با بازگشت ساعات کاری ادارت و بانک ها و موسسات آموزش عالی کشور، اعلام کرد: از روز شنبه ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۴، زمان خدمت رسانی به مشتریان در شعب بانک ها از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه تا ۱۳ و ۳۰ دقیقه و ساعت حضور کارکنان از هفت تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه است.

همچنین در روزهای پنجشنبه، زمان خدمت رسانی به مشتریان در شعب بانک ها از ساعت ۷ و ۳۰ تا ۱۲ و ۳۰ دقیقه و ساعت حضور کارکنان از ساعت هفت تا ۱۳ و ۳۰ دقیقه است.

علاوه بر این، ساعات کاری واحدهای ستادی بانک ها در تهران نیز مانند روال سابق در روزهای شنبه تا سه شنبه از ساعت هفت تا ۱۶ و در روزهای چهارشنبه از ساعت هفت تا ۱۵ است.

کاهش ساعت کاری کارگران

کاهش ساعت کاری در همه بخش‌ها از جمله در کارگاه‌ها و واحدهای بخش خصوصی، یک اقدام مثبت است که البته اجرایی شدن آن نیاز به نظارت دقیق نهادهای ذیربط از جمله وزارت کار دارد. 

به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۵ اسفند)، بخشی از تبصره ۴ لایحه ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با هدف کاهش ساعت کار نیروی انسانی در بخش‌های مختلف از جمله بخش خصوصی، در مجلس شورای اسلامی اصلاح شد. 

به این ترتیب، در راستای رفع ایراد شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام، نمایندگان مجلس تبصره ۴ این لایحه را اصلاح کردند که بر این اساس، در تمامی قوانین و مقرراتی که از مبنای ۴۴ ساعت کار در هفته و ۱۷۶ ساعت کار در چهار هفته متوالی استفاده شده است؛ از جمله قانون کار مصوب ۱۳۶۹/۰۸/۲۹ مجلس شورای اسلامی با اصلاحات و الحاقات بعدی، از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به ترتیب به ۴۰ ساعت در هفته و ۱۶۰ ساعت کار در چهار هفته متوالی اصلاح می‌شود.

کاهش ساعات کاری، موجب کاهش حقوق و دستمزد و مزایای قانونی کارکنان موضوع این تبصره نمی‌گردد. قراردادهای خصوصی که تا پیش از تصویب این قانون منعقد شده است تا پایان مدت قرارداد مشمول حکم این تبصره نمی‌باشد. 

به این ترتیب، آیا ساعت کار کارگران از ابتدای سال بعد کاهش می‌یابد؟ آیا این مصوبه ضمانت اجرایی دارد؟ 

«حسین حبیبی» عضو هیات مدیره کانون عالی شوراها در این رابطه می‌گوید: مصوبه مجلس برای کاهش ساعت کار بعد از تایید شورای نگهبان لازم‌الاجراست؛ اما در هر حال، این اصلاحات به گونه‌ای که در قانون کار ساعت کار هفتگی به ۴۰ ساعت کاهش یابد، یک خبر خوش و یک اتفاق مثبت است. 

او تاکید کرد: در صورت تایید نهایی این مصوبه، ۴۰ ساعت کار در هفته و ۱۶۰ ساعت کار در ماه، در تمام بخش‌های اقتصاد از جمله بخش خصوصی لازم‌الاجرا می‌شود؛ بدیهی‌ست که اجرای آن در بخش دولتی، تمام و کمال خواهد بود و نیاز به ضمانت و نظارت ندارد اما در بخش خصوصی به خصوص در کارگاه‌های کوچک و متوسط، بایستی نظارت دقیق اعمال شود تا کارفرمایان از مصوبه کاهش ساعت کار تبعیت کنند. 

حبیبی در پاسخ به این سوال که ضمانت اجرایی کاهش ساعت کار چه خواهد بود، به فصل ۱۱ قانون کار و مجازات‌های مندرج در این فصل از قانون اشاره می‌کند و می‌گوید: اگر این فصل از قانون کار به درستی اجرا و مجازات‌های در نظر گرفته شده برای کارفرمایان خاطی دقیقاً عملیاتی شود، کارگران از حقوق قانونی خود از جمله کاهش ساعت کار بهره‌مند می‌شوند در غیر این صورت، مصوبه کاهش ساعت کاری نیز به سرنوشت بسیاری از حقوق قانونی دیگر از جمله حق تشکل‌یابی یا طرح طبقه‌بندی یا ممنوعیتِ جمعه‌کاری دچار می‌شود. 

این فعال کارگری در پایان تاکید کرد که در هر حال کاهش ساعت کاری در همه بخش‌ها از جمله در کارگاه‌ها و واحدهای بخش خصوصی، یک اقدام مثبت است که البته اجرایی شدن آن نیاز به نظارت دقیق نهادهای ذیربط از جمله وزارت کار دارد.

ساعت کار بانکها در تهران امروز

ساعات کاری ادارات، بانک ها، مدارس و مراکز آموزش عالی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ به روال عادی برگشت.

حسب اطلاعیه سازمان اداری و استخدامی کشور، ساعات کاری ادارات، بانک ها، مدارس و مراکز آموزش عالی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ به روال عادی باز می‌گردد.

بر این اساس، از تاریخ مذکور، زمان خدمت رسانی به مشتریان در شعب بانک‌ها در روز‌های شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۳:۳۰ و ساعات حضور کارکنان در این ایام از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۴:۳۰ می‌باشد.

همچنین در روز‌های پنجشنبه، زمان خدمت رسانی به مشتریان در شعب بانک‌ها از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۲:۳۰ و ساعات حضور کارکنان در شعب از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۳:۳۰ خواهد بود.

ساعات کاری واحد‌های ستادی بانک‌ها در تهران نیز همچون روال عادی، در روز‌های شنبه تا سه شنبه از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۶:۰۰ و در روز‌های چهارشنبه از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۵:۰۰ است.

نحوه محاسبه ساعت کار موظفی

برای تعیین ساعت کار هفتگی و ماهانه می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید: ساعت کار ماهانه: تعداد روزهای غیر تعطیل ماه × ۷.۳۳ ساعت کار هفتگی: تعداد روزهای کاری طول هفته × ۷.۳۳ *منظور از ۷.۳۳ همان ۷ ساعت و ۲۰ دقیقه است(میانگین ساعت کاری روزانه) که برای محاسبات ریاضی از آن استفاده می‌شود.

ساعت اضافه کاری

بر اساس ماده ۵۹ قانون کار، اضافه کاری نباید بیش از ۴ ساعت در روز و ۱۲ ساعت در هفته باشد. بنابراین، سقف اضافه کاری کارگران در ماه، ۱۲۰ ساعت خواهد بود. در صورتی که اضافه کاری کارگری در طول ماه بیش از ۱۲۰ ساعت باشد، کارفرما موظف است مازاد اضافه کاری را به عنوان اضافه کاری غیرقانونی پرداخت کند.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;