کد مطلب: 43303

گرانی قیمت نان، چالش جدید برای خانوارهای ایرانی | اعتراض‌ها بالا گرفت

افزایش قیمت نان در برخی از شهرهای کشور طی روزهای اخیر باعث نگرانی و نارضایتی گسترده‌ای در میان مردم شده است. بسیاری از کارشناسان اقتصادی، این افزایش قیمت را ناشی از مشکلات تأمین آرد و تورم عمومی می‌دانند، اما در مقابل، شهروندان معتقدند که این تغییرات فشار زیادی به بودجه خانوارها وارد می‌کند.

گرانی قیمت نان، چالش جدید برای خانوارهای ایرانی | اعتراض‌ها بالا گرفت

در حالی که مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت‌ها در سال‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است، افزایش ناگهانی قیمت نان در برخی استان‌ها، بار دیگر توجهات را به وضعیت معیشتی اقشار کم‌درآمد جلب کرده است. بر اساس اعلام برخی نانوایان و اتحادیه‌ها، قیمت نان در برخی از مناطق کشور به طور میانگین تا ۱۵ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در نانوایی‌ها به طور غیررسمی اجرا شده و برخی از مصرف‌کنندگان مجبور به پرداخت هزینه‌های بیشتر برای نان روزانه خود شده‌اند.

مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت افزایش قیمت‌ها را ناشی از مشکلات تأمین آرد و بالا رفتن هزینه‌های تولید نان اعلام کرده‌اند. طبق گفته این مقامات، هزینه‌های حمل‌ونقل، افزایش قیمت گندم در بازار جهانی و مشکلات موجود در سیستم تأمین آرد، از جمله دلایل اصلی این گرانی بوده است. آنها همچنین اشاره کرده‌اند که با توجه به فشارهای تورمی موجود، این تغییرات اجتناب‌ناپذیر بوده است.

با این حال، بسیاری از مردم به‌ویژه اقشار کم‌درآمد، از این تغییرات نارضایتی دارند. نان به عنوان یکی از اقلام اساسی سفره‌های ایرانی، به شدت در سبد خرید روزانه خانواده‌ها نقش دارد و این افزایش قیمت می‌تواند بار اضافی بر دوش خانوارها بگذارد. برخی از شهروندان در گفتگو با رسانه‌ها از سختی‌های خود برای تأمین نان کافی در کنار دیگر اقلام ضروری خبر داده‌اند.

این تغییرات در قیمت‌ها موجب شده است تا بسیاری از فروشندگان نان به شکایت از دولت و مسئولان پرداخته و خواستار اصلاح سیاست‌های قیمت‌گذاری و تأمین آرد شوند. در عین حال، برخی از نانوایان به دنبال افزایش قیمت‌ها، از کمبود آرد و فشار بر خودشان به‌عنوان تولیدکنندگان نان سخن گفته‌اند.

به نظر می‌رسد که این وضعیت، تنها بخشی از بحران بزرگ‌تر اقتصادی کشور است که همزمان با افزایش قیمت‌های دیگر کالاها، بر مشکلات معیشتی مردم افزوده است. کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند که در صورت تداوم این روند، ممکن است نارضایتی‌های اجتماعی و اقتصادی شدت یابد و دولت باید برای مدیریت این بحران به تدابیر ویژه‌ای دست یازد.

در این شرایط، مردم همچنان چشم به تصمیمات دولت دارند و امیدوارند که با تدابیر اقتصادی مناسب، روند افزایش قیمت‌ها متوقف یا حداقل کاهش یابد.

افزایش قیمت نان از فردا

در سال‌ ۱۴۰۳ و سال گذشته قیمت نان در استان‌های مختلف افزایش یافت. در تهران قیمت نان در شهریورماه سال جاری تغییر کرد و نان لواش با آرد نوع یک از پانصد تومان به هفتصد تومان تغییر قیمت یافت و لواش نوع دو نیز از ششصد و پنجاه به نهصد تومان رسید.

همچنین قیمت نان سنگک ساده از ۳ هزار تومان به ۵ هزار تومان افزایش یافت،  نان بربری ساده با آرد نوع یک از ۱ هزار و ۸۰۰ تومان به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از ۹۰۰ تومان به ۱ هزار و دویست شصت تومان و نوع دو از ۱ هزار و دویست به ۱ هزار و پانصد تومان رسید. همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از هفتصد به ۸۵۰ تومان و نوع دو از ۱ هزار به ۱ هزار و دویست تومان تغییر یافت.

قیمت نان جدید

به گزارش اتاق اصناف تهران،  فاطمه نظری رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران با اشاره به آخرین قیمت انواع نان در تهران گفت: با تأیید وزارت کشور، تغییرات قیمت در کارتخوان‌های مربوط به فروش نان به اجرا در آمده است.

فاطمه نظری بیان کرد: قیمت نان سنگک ساده از ۳ هزار تومان به ۵ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین، قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک از ۱ هزار و ۸۰۰ تومان به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.

وی ادامه داد: نان لواش با آرد نوع یک از پانصد تومان به هفتصد تومان تغییر قیمت یافت و لواش نوع دو نیز از ششصد و پنجاه به نهصد تومان رسید.

نظری تصریح کرد: قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از ۹۰۰ تومان به ۱ هزار و دویست شصت تومان و نوع دو از ۱ هزار و دویست به ۱ هزار و پانصد تومان رسید. همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از هفتصد به ۸۵۰ تومان و نوع دو از ۱ هزار به ۱ هزار و دویست تومان تغییر یافت.

به گفته وی شکل عرضه نان کنجدی نیز تغییر یافته، به این ترتیب که در کارتخوان‌های عرضه نان قسمتی جداگانه برای خرید کنجد در نظر گرفته شده و مشتریان میتوانند از این قسمت به ازای هر نان از ۱۰ تا ۳۰ گرم کنجد خریداری کنند و نانوا با نظرمشتری از این کنجد در پخت نان استفاده میکند.

گفتنی است پیشتر قیمت نان در استان‌های مختلف اصلاح شده بود و همچنین قیمت نان از سال ۱۴۰۰ تاکنون در تهران تغییر نکرده بود.

افزایش قیمت نان ۱۴۰۳

 چند روزی است نان سنگک در برخی نانوایی‌های آزاد پز تهران بدون اعلام رسمی از سوی اتحادیه از مبلغ ۵۰۰۰ به ۱۰۰۰۰ تومان افزایش یافته است.

در حالیکه اخیرا قیمت نان را اتحادیه رسما از ۳۰۰۰ به ۵۰۰۰ تومان افزایش داد. نانوایی‌هایی که این تغییر نرخ را انجام داده اند علت را افزایش قیمت آرد اعلام میکنند.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;