قیمت دلار امروز 5 دی ماه 1403 | قیمت لحظه ای دلار | قیمت دلار در بازار آزاد چند؟
برای اطلاع از قیمت دلار مطلب زیر را بخوانید.
به گزارش سایت دیجی سرگرمی، از روز شنبه ۲۴ آذرماه، بهدنبال تصمیم بانک مرکزی، معاملات در سامانه نیما بهصورت توافقی انجام خواهد شد. به همین دلیل، قیمت دلار در نیما که تا ۲۲ آذرماه در محدوده ۵۴ هزار تومان قرار داشت، بهطور ناگهانی افزایش یافت و از ۶۰ هزار تومان فراتر رفت. در حال حاضر، سهشنبه، قیمت دلار حواله در معاملات نیما به حدود ۶۴ هزار تومان رسیده است، در حالی که در ابتدای تشکیل دولت چهاردهم، این نرخ در حدود ۴۵ هزار تومان بود.
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با استدلال کاهش رانت تصمیم به افزایش قیمت دلار نیما گرفتند و از ماهها قبل با افزایش مداوم نرخ دلار نیما در تلاش برای نزدیک کردن قیمت ارز نیما و آزاد بودند.
آخرین قیمت معاملات توافقی در سامانه نیما که مربوط به معاملات روز قبل در این سامانه است نشان میدهد که قیمت توافقی هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به نرخ ۶۵ هزار و ۹۱۶ تومان و قیمت توافقی حواله دلار نیز به نرخ ۶۴ هزار و ۱۲۰ تومان رسیده است.
قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۶۸ هزار و ۶۰۵ تومان و نرخ حواله یورو نیز با افزایش نسبت به دیروز به ۶۶ هزار و ۷۳۷ تومان رسیده است.
از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با افزایش نسبت به روز کاری گذشته، ۱۷ هزار و ۹۴۸ تومان ارزشگذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز با افزایش نسبت به روز قبل ۱۷ هزار و ۴۵۹ تومان است، قیمت یکصد دینار عراق هم امروز در مرکز مبادله با افزایش نسبت به روز قبل ۵۰۳۵۲ ریال و قیمت حواله دینار عراق نیز ۴۸۹۸۱ ریال اعلام شده است.
سیاست جدید ارزی بانک مرکزی شامل تجمیع انواع معاملات ارزی، از جمله ارز نیما، در بازار ارز تجاری (توافقی) است که مبنای کشف نرخ در آن صرفاً بر پایه عرضه و تقاضای بازار است.
بر همین اساس نیز از روز دوشنبه ۲۶ آذرماه همه معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر انجام میشد در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام میشود.
قیمت لحظه ای دلار
آلاسحاق با بیان اینکه افزایش نرخ دلار مبنای اقتصادی ندارد و توسط دلالان با ایجاد جو روانی ایجاد شده است، میگوید: قیمت فعلی ارز همانطور که در معاملات توافقی هم کشف شده است، با توجه به متغیرهای اقتصادی حدود ۶۰ تا ۶۳ هزار تومان است.
نوسان قیمتها در پاییز امسال بسیار عجیب بود. بررسیها نشان میدهد که قیمت دلار در بازه سه ماه گذشته با رشد ۲۸.۸ درصدی قیمت مواجه شده است. قیمت هر دلار آمریکا اول مهرماه ۵۹ هزار و ۵۵۰ تومان بود که در پایان پاییز به ۷۶ هزار و ۷۵۵ تومان تغییر کرد. این یعنی دلار ۱۷ هزار و ۲۰۵ تومان افزایش یافته است.
همچنین بررسیها حاکی از آن است که قیمت دلار در بازه یک ماهه آذر با افزایش ۷ هزار و ۸۲۵ تومان روبهرو شده است.
کارشناسان معتقدند که تحولات سیاسی بینالمللی و تصمیمات اقتصادی، عامل نوسان قیمت دلار در سه ماه گذشته بوده است. با این حال، برخی فعالان اقتصادی عنوان میکنند که این نوسانات نرخ ارز گذراست و مردم نباید به صورت هیجانی اقدام به خرید ارز کنند؛ چراکه در آینده متضرر میشوند.
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق درباره افزایش قیمت دلار میگوید: افزایش شدید نرخ ارز در یک هفته اخیر تحتتاثیر هیجانات است، بنابراین اثری موقت دارد.
به گفته او، هر ساله در آستانه سال نو میلادی شاهد افزایش تقاضا برای دلار هستیم، چون شرکتها میخواهند حسابهای خود را تسویه کنند. همچنین با نزدیکی به فصل بهار نیز تقاضا برای دلار به علت سفرهای نوروزی افزایش مییابد. در کنار این دو عامل، اتفاقات سیاسی منطقه مانند موضوع سوریه نیز به افزایش نرخ دلار دامن زد؛ اما نباید در این میان از نقش دلالان و سفتهبازان غافل شویم.
آلاسحاق با بیان اینکه افزایش نرخ دلار مبنای اقتصادی ندارد و توسط دلالان با ایجاد جو روانی ایجاد شده است، میگوید: قیمت فعلی ارز همانطور که در معاملات توافقی هم کشف شده است، با توجه به متغیرهای اقتصادی حدود ۶۰ تا ۶۳ هزار تومان است.
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق تاکید میکند: نرخ واقعی دلار با توجه به شرایط اقتصادی بسیار پایینتر از نرخ فعلی است و فاصله بین نرخها به علت مسائل سیاسی ایجاد شده که اثری موقت دارد، بنابراین با گذشت زمان قیمت دلار نیز کاهش مییابد.
قیمت دلار در بازار آزاد
بازار ارز در حالی امروز به استقبال معاملات میرود که طی روز یکشنبه شاهد روندی نوسانی و نامتوازن بود. در حالی که قیمت دلار در تهران تحت تأثیر نوسانات بازار ارز آزاد و تغییرات نرخ ارز در هرات قرار گرفت، بازار رسمی نیز با افزایش قیمتها همراه شد. نرخ دلار در بازار تهران با گپ منفی 50 تومانی نسبت به روز شنبه در پله چهارم از سکوی پنجم دامنه 70 هزار تومان آغاز به کار کرد و با نوسانات جزئی به کار خود پایان داد.
با این حال، قیمت دلار معاملات روز یکشنبه را با گپ منفی در میانه دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و در نیمه دوم روز با نوسانات محدود همراه بود و در نهایت در کانال جدید تومان بسته شد. این قیمت، اندکی پایینتر از نرخ روز گذشته ثبت شد.
بازار هرات نیز معاملات را در نیمه کانال پنجم از دامنه 70 هزار تومان آغاز کرد و پس از افت اولیه در کانال یاد شده، با تغییر روند به نیمه دوم کانال پنجم دامنه 70 هزار تومان صعود کرد. این سطح بهعنوان محدوده مقاومتی مهم برای دلار هرات شناسایی شد.
قیمت درهم نیز روز گذشته با گپ منفی 130 تومانی و نرخ 20 هزار و 750 تومان آغاز به کار کرد و در ادامه روز به دلیل تغییرات بازار و تقاضا، تا 20 هزار و 920 تومان افزایش یافت. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم نیز با این روند افزایشی، به 828 تومان رسید.
از سوی دیگر، در بازار رسمی هم قیمتها افزایش محدودی را تجربه کردند و نرخ دلار در مرکز مبادله ایران به 65 هزار و 128 تومان رسید، در حالی که نرخ حواله آن نیز در سطح 63 هزار و 354 تومان معامله شد. در بازار یورو، قیمت رسمی این ارز به 67 هزار و 911 تومان افزایش یافت و نرخ حواله یورو نیز به 66 هزار و 61 تومان رسید. از سوی دیگر، ارزش درهم در بازار رسمی با کاهش همراه بود و در 17 هزار و 734 تومان قیمتگذاری شد، در حالی که نرخ حواله درهم نیز به 17 هزار و 251 تومان کاهش پیدا کرد.
براساس بررسی اقتصادنیوز، کاهش شکاف بین نرخ دلار آزاد و دلار نیما به 16 درصد رسید که کمترین مقدار ثبتشده در سال جاری است. این کاهش نشاندهنده تأثیر مثبت سیاستهای بانک مرکزی در نزدیکتر کردن این دو نرخ و مدیریت بازار ارز است.
بازار رمزارزها نیز شاهد نوسانات محدودی بود و قیمت معاملات را با نرخ 96 هزار و 558 دلار آغاز کرد و در ادامه تا مرز 95 هزار و 998 دلار عقب نشست، اما توانست به محدوده 96 هزار و 252 دلار بازگردد. تحلیلها نشان میدهند مرز حمایتی بیتکوین در 95 هزار دلار قرار دارد و شکست این سطح میتواند قیمت را به 93 هزار و 500 دلار کاهش دهد. در مقابل، مقاومت کلیدی آن در 97 هزار و 500 دلار قرار دارد و عبور از این سطح میتواند بیتکوین را به سطح 98 هزار دلار برساند.
تتر نیز صبح امروز با 76 هزار و 177 تومان معامله شد و با نوسانات روزانه به 76 هزار و 677 تومان بازگشت. مرز حمایتی تتر در 75 هزار و 500 تومان قرار دارد و عبور از مقاومت 77 هزار تومان، میتواند قیمت را به مرز 77 هزار و 500 تومان نزدیک کند.
تحلیلگران معتقدند نبود تحرکات جدی در بازارهای جهانی و تعطیلی در برخی مناطق، موجب شد معاملهگران تمرکز خود را بر عوامل داخلی معطوف کنند و این شرایط، وابستگی بازار به محرکهای بینالمللی را کاهش داد و قیمتها را بیش از پیش به سیاستهای داخلی گره زده است. از سوی دیگر، تزریق ارز توسط بازارساز نیز از دیگر عواملی بود که نقش مهمی در کاهش هیجانات بازار ایفا کرد. انتشار خبر عرضه گسترده دلار، تتر و درهم توسط بازارساز، معاملهگران را به احتیاط واداشت و این اقدام سیگنال کاهشی مشخصی به بازار ارسال کرد.
براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران، بازار ارز روز یکشنبه تحت تأثیر سه دیدگاه مختلف قرار داشت. برخی معتقد بودند افزایش قیمت دلار نوعی پولبک بود و در صورت عبور از مقاومت، بازار دوباره نوسانی میشود، اما بیشتر معاملهگران منتظر تزریق ارز از سوی بازارساز در روز دوشنبه بودند. در مقابل گروه دیگری بر این باور بودند که روند یکشنبه نشانهای از کاهش بیشتر قیمت و تکمیل پولبک نزولی است و به همین دلیل توصیه به عدم خرید داشتند. در مقابل، باتجربههای بازار پیشنهاد دادند معاملهگران در شرایط کنونی نظارهگر باقی بمانند تا روند شفافتر شود.
ورود مجلس به نوسانات بازار ارز و افزایش قیمت دلار نیز از جمله اخبار مهمی بود که در روز یکشنبه توجه فعالان بازار را به خود جلب کرد. براساس اعلام نمایندگان، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی و عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی امروز در جلسه کمیسیون اقتصادی حاضر خواهند شد تا به سوالات نمایندگان درباره وضعیت بازار ارز پاسخ دهند.
دیدگاه تان را بنویسید