حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان متناسب سازی
تذکر مجلس به پزشکیان درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان | تغییرات در پرداخت 700/000 تومانی متناسب سازی حقوق بازنشستگان
رییس مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رئیس جمهور نکاتی را درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان طرح و ایراداتی را به مصوبه هیات وزیران وارد کرده است.
رییس مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رئیس جمهور نکاتی را درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان طرح و ایراداتی را به مصوبه هیات وزیران وارد کرده است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در نامه ای که 2 روز قبل به مسعود پزشکیان رئیس جمهور زده مواردی را در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان و برخی ایرادات قانونی به مصوبه هیات وزیران را مطرح کرده است.
قالیباف در ابتدای این نامه تأکید کرده: بازگشت به رونوشت تصویتنامه هیات وزیران با موضوع اصلاح آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان و متعاقب بررسی ها و اعلام نظر مقدماتی هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و مستندا به صدر ماده واحده و تبصره 4 الحاقی به قانون نحوه اجرا اصول هشتاد و پنجم و 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی و اصلاحات بعدی و ماده 10 آیین نامه اجرایی آن، برای اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر قانونی و اعلام نتیجه به اینجانب ابلاغ می گردد.
بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در قانوت، آن بخش از مصوبه که مورد ایرااد قرار گرفته است، ملغی الاثر خواهد بود.
در بخشی از این نامه تأکید شده: نظر به مواد 8 و 19 قانون محاسبات عمومی کشور-مصوب 1366-که پرداخت بدهی های سنوات گذشته را بعنوان دین بر ذمه دولت می شمارد و توجهاً به جزء 1 بند ر ماده 28 قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403 که دولت را در انجام متناسب سازی حقوق بازنشستگان با 90 درصد حقوق شاغلان مکلف به افزایش 40 درصد رقم مزبور در سال جاری نموده، و از آنجا که منابع پیش بینی شده در بند ر تبصره 6 قانون بودجه امسال با فرض اینکه تکافوی تامین برای پرداخت تمام مبلغ معادل 40 درصد را ننماید به حکم مواد مندرج در قانون محاسبات، دولت موظف به تامین و پرداخت آن در سال آتی می باشد؛ بنابراین عبارت بدون ایجاد بدهی مندرج در ذیل تبصره 1 ماده 6 مصوبه اصلاحی، مغایر قانون برنامه هفتم و قانون محاسبات عمومی کشور است.
همچنین در بخش دیگری از این نامه آمده است، با نظر به میزان مقطوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران موضوع بند ر ماده 28 قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403 و با عنایت به ماده 60 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت2 مصوب 1393 که مقرر میدارد: پرداخت هرگونه وجهی تحت هر عنوانی توسط دستگاه های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده 5 قانون محاسبات عمومی باید در چهارچوب قوانین موضوع کشور باشد....؛ بنابراین بند 2 مصوبه اصلاحی مبنی بر پرداخت وجوهی تحت عنوان مابه التفاوت حداقل مبلغ متناسب سازی به مشمولانی که با اجرای مفاد ایین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان، حقوق آنها افزایش نیافته یا کمتر از 10 درصد حداقل موضوع جز 1-2 بند الف تبصره 15 قانون بودجه سال 1403 کل کشور افزایش یافته، از حیث توسعه شمول بند ر ماده 28 قانون برنامه پنج سال هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و فقدان مجوز قانونی، مغایر قانون است./تسنیم
کسری جدید حقوق بازنشستگان | هزینه بیمه تکمیلی کمرشکن شد!
دهقانکیا همچنین به انتقاد از زمزمههای ادغام درمان صندوقها پرداخت و گفت: این تصمیم میتواند خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث شود ۵۰ درصد جمعیت تحت پوشش تأمین اجتماعی به محرومان از خدمات درمانی بپیوندند.
به گزارش تسنیم، رئیس کانون کارگران بازنشسته تهران با اشاره به بدهی بیش از ۹۰۰ همتی دولت به تامین اجتماعی و با انتقاد از عملکرد دولت و مجلس در قبال سازمان تأمین اجتماعی از اتخاذ برخی تصمیمات که نهایتا منجر به ورشکستگی سازمان تأمین اجتماعی خواهد شد، خبر داد.
علی دهقانکیا؛ رئیس کانون کارگران بازنشسته تهران با انتقاد از عملکرد دولت و مجلس در خصوص سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرد: ما تنها خواستار اجرای قانون هستیم و هیچ مطالبه دیگری نداریم.
وی یکی از چالشهای جدی کارگران و بازنشستگان را قانونگریزی دولتها در زمان تعیین افزایش دستمزدها دانست.
دهقانکیا با اشاره به مواد 41 قانون کار و مواد 96 و 111 قانون تأمین اجتماعی تأکید کرد: بر اساس قانون، افزایش دستمزد کارگران باید متناسب با تورم و سبد معیشت خانوار باشد اما افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری با تورم 50 درصدی همخوانی ندارد؛ این رویکرد، عامل گسترش فقر و خالی شدن سفرههای مردم دانست.
رئیس کانون بازنشستگان تهران با انتقاد از بدهیهای سنگین دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: بدهی دولت به تأمین اجتماعی از مرز 900 همت گذشته است و پرداخت نکردن تعهدات، منابع و مصارف سازمان را دچار ناترازی کرده است؛ اگر دولت به تعهدات خود عمل نکند، سازمان تأمین اجتماعی با بحرانهای جدی مواجه خواهد شد.
وی به پیشنهاد بودجه 1404 دولت نیز اشاره کرد و افزود: دولت تنها 200 همت برای پرداخت بدهیهای خود به سازمان تأمین اجتماعی و سایر طلبکاران در نظر گرفته که سهم سازمان از این مبلغ مشخص نیست.
ادغام درمان و بیمه تکمیلی؛ تهدیدی برای بازنشستگان
دهقانکیا همچنین به انتقاد از زمزمههای ادغام درمان صندوقها پرداخت و گفت: این تصمیم میتواند خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث شود 50 درصد جمعیت تحت پوشش تأمین اجتماعی به محرومان از خدمات درمانی بپیوندند.
وی همچنین افزایش هزینه بیمه تکمیلی را ناعادلانه دانست و اظهار کرد: امسال هزینه بیمه تکمیلی برای هر نفر 500 هزار تومان شده که بخش بزرگی از حقوق بازنشستگان را در برمیگیرد.
رئیس کانون بازنشستگان تهران در خصوص روند متناسبسازی حقوق بازنشستگان گفت: اختلافنظرهایی میان کانون بازنشستگان و سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد اما پیشنهاد ما بهگونهای است که از اعتراض بازنشستگان جلوگیری کند. این طرح شامل افزایش حقوق در سه مرحله 40، 30 و 30 درصدی است تا طی سه سال حقوق بازنشستگان به حداقلهای مورد نیاز نزدیک شود.
دهقانکیا تأکید کرد: دولت و مجلس باید هرچه سریعتر به بحرانهای سازمان تأمین اجتماعی رسیدگی کنند. در غیر این صورت، شاهد ورشکستگی سازمان و اعتراض گسترده کارگران و بازنشستگان خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید