سهام عدالت | سهام عدالت واریز سود | سهام عدالت مپنا
خبر خوش واریزی برای دارندگان سهام عدالت ! | تا اخر سال سه بار سود سهام عدالت واریز خواهد شد !
آن طور که معاون اقتصادی مپنا گفته با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانکها از محل دریافت تسهیلات به حساب سپردهگذاری واریز شده و بقیه آن تا پایان سال تسویه میشود.
تاخیر در واریز سود سهام عدالت نه تنها وارد چندمین ماه خود که هیچ، بلکه رفته رفته وارد «یکسالی» خود شده؛ سودی که برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت سهمرحلهای شده است.
در حالی سهامداران عدالت، سود سهام مجامع سال ۱۴۰۱ خود را به طور کامل دریافت نکردهاند که بخش قابلتوجهی از مجامع سال ۱۴۰۲ شرکتهای نیز برگزار شده است، و رفته رفته باید سهامداران سود این مجامع را دریافت کنند.
واریز سود مرحله نخست و دوم سود تقسیمی مجامع سال ۱۴۰۱ شرکتهای سرمایهپذیر، بهترتیب در ابتدای زمستان و انتهای سال گذشته انجام شد و از آن زمان تا کنون بیش از ۹ ماه است که سهامداران عدالت منتظر دریافت سود مرحله سوم خود هستند؛ که فعلا خبری از آن نیست.
جالب این که مجید عشقی رئیس قبلی سازمان بورس و احسان خاندوزی وزیر پیشین اقتصاد قول پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت تا پایان خردادماه امسال را داده بودند!
بخشی از دلایل این تاخیر در پرداخت سود سهام عدالت به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مربوط میشود که بالاخره بدهی آن به سهامداران عدالت تسویه شد و بخشی دیگر هم به شرکت مپنا؛ تا کنون برای پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت به سهامداران و تسویه این سود، ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است، و حالا تنها این شرکت مپنا است که برای عملکرد سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد که البته پس از چند ماه تاخیر سرانجام هفته گذشته ۱۰۰ میلیارد از ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی به سهام عدالت توسط این شرکت پرداخت شد.
گویا شرکت سپردهگذاری مرکزی تا کنون پنج بار با شرکت «مپنا» مکاتباتی داشته است تا این بدهی را پرداخت کند. آن طور هم که مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفته برای آن دسته از شرکتهایی که سود سهام عدالت را پرداخت نکرده باشند، گزارش تخلف تهیه و ابلاغ شده است. گزارشی که فعلا مپنا را مجاب به پرداخت و تسویه این بدهی نکرده است!
آن طور که احمدرضا فراست معاون اقتصادی مپنا میگوید با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت در حال انجام است، در این راستا پرداخت بدهی ۵۰۰ میلیارد ریالی سود سهام عدالت «با همکاری یکی از بانکها» به مبلغ یک هزار میلیارد ریال «از محل دریافت تسهیلات» به حساب سپردهگذاری واریز شد و بقیه آن تا پایان سال تسویه میشود که مبلغ آن ۴ هزار میلیارد ریال است.
نکته جالب و البته قابل تامل در این زمینه این است که سود تقسیمی مجامع شرکتها، نتیجه عملکرد سال مالی شرکت و اعضای هیات مدیره است و با تصمیمی که در مجمع گرفته میشود بخشی از این سود میان سهامداران توزیع میشود.
به عبارت دیگر به میزان سودی که سالیانه یک بار به ازای هر سهم به سهامداران آن تعلق پیدا میکند، سود تقسیمی هر سهم یا DPS میگویند. در حقیقت، سود تقسیمی هر سهم مقداری از سود تحقق یافته یا EPS است که بین سهامداران تقسیم میشود.
حال این پرسش مطرح است میزان سود اعلامی و تقسیمی شرکت مپنا که توسط هیئت مدیره این شرکت در مجمع عمومی سالیانه آن مشخص شده است مگر نه این که ناشی از سودسازی این شرکت در سال مالی گذشته است، بنابراین «چرا شرکت مپنا برای پرداخت سود سهام عدالت دست به دامان بانکها برای دریافت تسهیلات و پرداخت سود تقسیمی مجمع سالانه خود است؟!»/تسنیم
سود سهام عدالت این گروه واریز شد
سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار سهامدار، بیش از ۶ هزار و ۶۰۱ میلیارد تومان سود، در دو هفته گذشته از طریق اطلاعات سامانه سجام دریافت کردهاند.
به نقل از صدای بورس، جزییات واریز سود سهامداران در دو هفته گذشته حاکی از آن است که ۶۴ ناشر سود جاری، سنواتی و حق تقدم ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۷۵۸ سهامدار را، که شامل ۶ هزار و ۶۰۱ میلیارد و ۳۹۳ میلیون تومان میشود، به حساب سجامی سرمایه گذاران واریز کردند.
واریز سود عدالت جاری ۵۸ شرکت
براساس این گزارش، در دو هفته گذشته، ۵۸ شرکت، شامل: «لامپ پارس، ایران رادیاتور، چرخشگر، اقتصادی و خودکفایی آزادگان، صنعت روی زنگان، مگسال، گسترش سوخت سبز زاگرس، بوتان، پارس خزر، فرآورده های نسوز ایران، سرمایه گذاری صنعت نفت، بنیان دیزل، رایان هم افزا، سرمایه گذاری امین توان آفرین ساز، صنایع لاستیکی سهند، حفاری شمال، نصیر ماشین، گسترش سرمایه گذاری ایرانیان، صنایع کاشی و سرامیک سینا، گازلوله، شیر و گوشت زاگرس شهرکرد، کشت و دام قیام اصفهان، سیمان کارون، گروه مالی صبا تامین، ایران مرینوس، شیشه دارویی رازی، سرمایه گذاری توسعه عمران زاگرس، کشاورزی و دامپروری بینالود نیشابور، امرو رفاهی کارگزاران پارس، بارز، پرتو بار فرابر خلیج فارس، ریل سیر کوثر، صنعت سرماهی گذاری املاک و مستغلات مدیریت ارزش مسکن، سیمان لارستان، مجتمع پترو صنعت گامرون، سرمایه گذاری پارس توشه، سرامیک های صنعتی اردکان، گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران، رینگ سازی مشهد، ایران خودرو دیزل، تولید سموم علف کش، شیرین دارو، کشت و صنعت بهاران گلبهار خراسان، ورزیران، تولید کاشی تکسرام، پتروشیمی ارومیه، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، شیشه قزوین، داروسازی آوه سینا، سیمان تهران، پالایش نفت بندرعباس، شیشه و گاز، توسعه اقتصادی آرین، تولید مواد اولیه دارویی البرز بالک، کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت، بیسکویت گرجی و مخابرات ایران» سود جاری ۴ میلیون و ۳۲۲ هزار و ۷۹۹ سهامدار را، که شامل ۶ هزار و ۴۷۱ میلیارد و ۵۴۲ میلیون تومان میشود، به حساب آنها در سامانه سجام واریز کردهاند.
واریز سود عدالت سنواتی و حق تقدم ۶ شرکت
در این بازه زمانی، ۶ ناشر، شامل: «سازه پویش، سنگ آهن گهر زمین، سرمایه گذاری و خدمات صندوق بازنشستگی کشور، سوژمیران، کمک فنر ایندامین و پلاستیک شاهین»، سود سنواتی و حق تقدم ۳۹ هزار و ۹۵۹ سهامدار را که شامل ۱۲۹ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان میشود، از طریق سپردهگذاری مرکزی پرداخت کردهاند.
سامانه سجام چیست؟
«سجام» یک سامانه زیر ساختی برای شناسایی مشتریان برای ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است که تمام فعالان این بازار اعم از «سرمایهگذاران، مشتریان و مدیران نهادها» در این سامانه، فقط یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت حضوری یا غیر حضوری، قادر به دریافت خدمات مبتنی بر داده های تایید شده خواهند بود.
بر اساس این گزارش، از طریق این سامانه، «اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیک و اقامت دایمی» فرد ثبت میشود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.
سهامداران میتوانند با مراجعه به سایت www.Sejam.ir ثبت نام و احراز هویت سجام را به صورت الکترونیک انجام دهند.
دیدگاه تان را بنویسید