حقوق بازنشستگان ] حقوق بازنشستگان مبلغ
خبر خوش اول صبح شنبه ۱۳ مرداد برای همه بازنشستگان | افزایش ۵ درصدی حقوقبگیران بازنشسته | حداقل حقوق بازنشستگان ۱۱.۵ میلیون تومان شد
براساس آمار منتشر شده از سوی صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد حقوقبگیران صندوق در پایان سال ۱۴۰۲ معادل یک میلیون و ۷۱۵ هزار و ۶۵۶ نفر بوده که مقایسه تعداد حقوقبگیران صندوق تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ به تفکیک بازه زمانی نشان میدهد که یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۹۸۹ نفر بازنشسته، ۱۳ هزار و ۲۴۷ نفر از کارافتاده، ۶۱ هزار و ۸۰۷ نفر شاغل متوفی و ۲۴۲ هزار و ۶۱۳ نفر بازنشسته متوفی هستند.

حقوق بازنشستگان | براساس فصلنامه آماری زمستان صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد کل حقوقبگیران صندوق تا پایان سال ۱۴۰۲ نسبت به زمان مشابه سال ۱۴۰۱ با افزایش ۵ درصدی همراه بوده که در این میان میانگین کل برقراریهای حقوق حقوقبگیران در پایان سال گذشته معادل ۱۱ میلیون و ۵۸۲ هزار تومان بوده است.
براساس آمار منتشر شده از سوی صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد حقوقبگیران صندوق در پایان سال ۱۴۰۲ معادل یک میلیون و ۷۱۵ هزار و ۶۵۶ نفر بوده که مقایسه تعداد حقوقبگیران صندوق تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ به تفکیک بازه زمانی نشان میدهد که یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۹۸۹ نفر بازنشسته، ۱۳ هزار و ۲۴۷ نفر از کارافتاده، ۶۱ هزار و ۸۰۷ نفر شاغل متوفی و ۲۴۲ هزار و ۶۱۳ نفر بازنشسته متوفی هستند.
تعداد کل حقوقبگیران صندوق تا پایان فصل زمستان سال ۱۴۰۲ نسبت به زمان مشابه سال قبل به میزان ۵ درصد افزایش داشته است. بازنشسته قبل متوفی در فصل زمستان، منظور بازنشستگان و از کار افتادگانی است که قبلا بازنشسته و در فصل زمستان فوت شدهاند؛ در فصل زمستان ۴۵۲۱ نفر از حقوقبگیران فوت شدهاند که همه آنها قبل از این فصل بازنشسته شدهاند.
در این میان اما در مجموع، به تفکیک استانی، استان تهران با ۳۳۵ هزار و ۶۸ نفر بیشترین و استان ایلام با ۱۴ هزار و ۸۷۰ نفر کمترین تعداد حقوقبگیران را دارا بوده است.
در این میان دو درصد ازکارافتادگیها ناشی از کار و ۹۸ درصد آنها غیر ناشی از کار بوده است. در حالت شاغل متوفی نیز ۱۰ درصد فوت شاغلین ناشی از کار و ۹۰ درصد فوتها غیر ناشی از کار بوده است.
وضعیت حقوقبگیران صندوق به تفکیک جنسیت نیز حاکی از آن است که ۶۵ درصد جامعه حقوقبگیران مرد و ۳۵ درصد زن هستند.
اما بررسی توزیع دستگاهی حقوقبگیران در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ نیز نشان میدهد که وزارت آموزش و پرورش با یک میلیون و ۹۲ هزار و ۳۶۲ حقوقبگیر بزرگترین دستگاه مشترک صندوق بازنشستگی کشوری است که ۶۳.۶۷ درصد جامعه حقوقبگیران صندوق را تشکیل میدهند.

میانگین حقوق حقوقبگیران در پایان سال ۱۴۰۲ (کل برقراریها) معادل ۱۱ میلیون و ۵۸۲ هزار تومان و میانگین حقوق حقوقبگیران در سال ۱۴۰۲ (برقراریهای جدید) برای اولین حقوق بازنشستگی ۱۵ میلیون و ۹۶۲ هزار تومان و برای آخرین حقوق اشتغال ۱۷ میلیون و ۱۲۷ هزار تومان بوده است.

بررسی توزیع حقوق پرداختی در پایان سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که بیش از ۱.۶ درصد از حقوقبگیران معادل ۲۷ هزار و ۹۷۴ نفر میزان دریافتیشان ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.
محاسبات نیز حاکی از آن است که در سال ۱۴۰۲ به طور متوسط ۹۳ درصد حقوق مشمول کسور زمان اشتغال مشترکین به عنوان حقوق بازنشستگیشان پرداخت شده است.
توزیع حقوقبگیران به تفکیک مدرک تحصیلی در پایان سال ۱۴۰۲ نیز نشان میدهد که از میان یک میلیون و ۷۱۵ هزار و ۶۵۶ نفر، ۲۶ هزار و ۴۷۶ نفر دارای مدرک دکترا، ۱۰۳ هزار و ۷۷ نفر دارای فوق لیسانس، ۵۲۳ هزار و ۶۵ نفر دارای لیسانس و مابقی دارای مدارک پایینتر تحصیلی بودهاند.
اطلاعات جامعه حقوقبگیران در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ نیز نشان میدهد که میانگین سن بازنشستگی در این صندوق ۵۱.۸۸ سال بوده است. میانگین مدت پرداخت حقوق یعنی زمانی که از تاریخ بازنشستگی تا زمان قطع رابطه مالی با صندوق به طول میانجامد ۲۹ سال و میانگین مدت خدمت یعنی مدت زمان پرداخت کسور در زمان اشتغال با انواع خدمت ۲۸ سال بوده است.
حقوق بازنشستگان
صادقی ضمن اشاره به شروع به کار دولت چهاردهم گفت: چندی پیش روزنامه کیهان، مدعی شده بود که اسب زین شدهای زیر پای دولت پزشکیان قرار گرفته است. به عبارتی دولت سیزدهم از اسب زین شده اقتصادی میگوید که تحویل دولت پزشکیان داده شده است ولی در مقابل، واقعیتهای اقتصادی، نرخ تورم بالا، شرایط خاص و پیچیده بازار کار، بحرانهای صنعت خودرو و ناترازیها در بخشهای مختلف اقتصاد و به خصوص انرژی را نشان میدهد.
وی در ادامه گفت: نباید آمار و اطلاعات ساختگی را قبول کنیم. رکورد ۸۰ساله نرخ تورم، شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است. نرخ واقعی بیکاری حدود ۸.۵ درصد است که آمار دولت سیزدهم آنرا معادل ۷درصد اعلام کرده است. برابر گزارشهای رسمی، حدود ۳۲ درصد جمعیت ایران در خط فقرمطلق به سر میبرند و ۴۰ درصدنیز در آستانه فرو غلطیدن در خط فقر هستند.
نقدینگی و بدهی دولت به نظام بانکی کشور دو برابر شده است؛ بدهی دولت به صندوق توسعه ملی، ۱۰۰ میلیارد دلار است و بدهیاش به نیروگاههای برقی خصوصی کشور طی سه سال گذشته بیش از سه برابر شده است؛ ارزش پول ملی در برابر دلار، بیش از ۱۳۳ درصد کاهش یافته و از ۲۵.۶۵۰ تومان در مرداد ۱۴۰۰، به حدود ۶۰ هزار تومان رسیده است؛ جایگاه ایران از لحاظ شاخص کارایی لجستیک، از مقام ۶۴ جهان در سال ۲۰۱۸ به مقام ۱۲۳ جهان سقوط کرده و در میان کشورهای همسایه، بعد از افغانستان بدترین وضعیت را دارد. «۴۵۳ هزار میلیارد تومان»، بار مالی ورشکستگی صندوقها بر دوش بودجه ۱۴۰۳ سنگینی میکند و غیره.
صادقی ضمن اشاره به اعلام موجودی خزانه دولت سیزدهم، گفت: از طرفی ماجرای اعلام موجودی خزانه در پایان فعالیت دولت سیزدهم، این روزها حواشی بسیاری ایجاد کرده است. ابتدا داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت سیزدهم، روز پنجم مردادماه اعلام کرد خزانه با موجودی ۳۰ هزار میلیارد تومانی به دولت بعد تحویل داده خواهد شد، اما تنها یک روز بعد، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد این دولت، در نامهای به محمد مخبر، سرپرست ریاستجمهوری، موجودی خزانه را ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. بدون اینکه بدانیم کدام رقم اعلامشده از موجودی خزانه واقعی است، همین اختلاف میان ارقام اعلامشده از سمت دو مقام مسئول نشان میدهد شرایط خوب نیست. شواهد هم این موضوع را تأیید میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید