کد مطلب: 35325

نحوه دریافت ارز اربعین به‌صورت غیرحضوری | ارز اربعین را از کدام بانک ها بگیریم؟

ازآن‌جایی که امسال امکان فروش غیرحضوری ارز اربعین هم توسط بانک‌های عامل فراهم شده است، متقاضیان می‌توانند از امروز به‌صورت غیرحضوری نسبت به تکمیل فرایند خرید ارز اربعین از طریق بسترهای غیرحضوری معرفی‌شده توسط بانکها اقدام کنند و در زمان تعیین‌شده به بانکها برای دریافت ارزشان اقدام کنند.

نحوه دریافت ارز اربعین به‌صورت غیرحضوری | ارز اربعین را از کدام بانک ها بگیریم؟

ارز اربعین | صفر تا صد دریافت ارز اربعین حضوری و غیر حضوری، از راهنمای دریافت بیمه و ارز اربعین تا نحوه ثبت‌ نام در سامانه سماح و پاسخ به این سوال که ارز اربعین را از کدام بانک ها بگیریم؟

ازآن‌جایی که امسال امکان فروش غیرحضوری ارز اربعین هم توسط بانک‌های عامل فراهم شده است، متقاضیان می‌توانند از امروز به‌صورت غیرحضوری نسبت به تکمیل فرایند خرید ارز اربعین از طریق بسترهای غیرحضوری معرفی‌شده توسط بانکها اقدام کنند و در زمان تعیین‌شده به بانکها برای دریافت ارزشان اقدام کنند.

ارز اربعین

ارز اربعین را از کدام بانک ها بگیریم؟

فروش ارز اربعین امسال به دو شیوه آنلاین و حضوری است؛ براین‌اساس ارز اربعین در ۳۰۲ شعبه بانک ملی ایران، ۲۰۰۷ شعبه و باجه پست‌بانک، ۲۸۰ شعبه بانک ملت، ۲۲۱ شعبه بانک صادرات، ۱۸۹ شعبه بانک سپه، ۱۰۶ شعبه بانک تجارت و ۶۳ شعبه بانک پارسیان به زوار اربعین حسینی(ع) ارائه می‌شود.

همچنین زائران می‌توانند از طریق ۶ سکوی فعال برای خرید ارز اقدام کنند، بر همین اساس از هفت بانک عامل عرضه‌کننده ارز اربعین چهار بانک با ایجاد سازوکار مناسب زمینه را برای ارائه خدمات غیرحضوری به متقاضیان دریافت ارز اربعین مهیا کرده‌اند، در همین راستا بانک‌های ملی و پست‌بانک در بستر پیام‌رسان «بله»، ‌بانک سپه در بستر پیام‌رسان «روبیکا»، بانک صادرات از طریق اپلیکیشن «سپینو» (به‌آدرس SEPINO.BSI.IR) خدمات غیرحضوری را به متقاضیان دریافت ارز اربعین ارائه می‌کنند.

همچنین مقرر است بانک پارسیان خدمت غیرحضوری عرضه ارز اربعین را دربستر پیام‌رسان «آی‌گپ» ارائه کند که پس از نهایی شدن از طریق وب‌سایت رسمی بانک پارسیان اطلاع‌رسانی خواهد شد. قابل ذکر است؛ بانک تجارت خدمات غیرحضوری خود در این زمینه را در بستر سامانه این بانک ارائه خواهد داد که متقاضیان می‌توانند نحوه دریافت این خدمات را از طریق سامانه بانک تجارت پیگیری کنند. لازم به توضیح است بانک ملت در ایام اربعین حسینی خدمات غیرحضوری در زمینه عرضه اربعین نخواهد داشت.

ارز اربعین امسال چیست؟

به گزارش اندیشه معاصر، ارز اربعین امسال هم مانند سال گذشته به‌صورت دینار است. نرخ ارز بر اساس نرخ مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهد بود و ۷ بانک ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، پارسیان و پست‌بانک عاملیت فروش ارز را به‌عهده دارند.

طبق دستورالعمل ابلاغی، فروش ارز (اسکناس) به زائرین متقاضی اربعین حسینی، حداکثر به‌مبلغ ۲۰۰،۰۰۰ دینار عراق، به هر زائر به‌نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) خواهد بود، ضمناً دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی به‌جز معادل ریالی ارز مورد تقاضا (بر اساس نرخ مرکز مبادله)، ممنوع است.

بانک مرکزی تأکید کرده است که دریافت این ارز تداخلی با سهمیه ارز مسافرتی ندارد و زائران پس از بازگشت، می‌توانند از سهمیه ۵۰۰ یورویی ارز مسافرتی نیز استفاده کنند.

امسال زائران اربعین می‌توانند دینار عراق را با نرخی بین ۳۴ ـ ۳۵ تومان از بانک‌های عامل دریافت کنند. بنابراین زائران اربعین باید حدوداً ۷ میلیون تومان به‌عنوان هزینه دریافت ارز اربعین پرداخت کنند، البته باید توجه داشت که نرخ ارز در مرکز مبادله نیز با نوسانات روزانه همراه است و از همین رو نمی‌توان رقم دقیقی به‌عنوان نرخ ثابت فروش ارز اربعین اعلام کرد.

متقاضیان برای خرید ارز اربعین باید ابتدا سامانه سماح ثبت نام کنند و ثبت نام آنها حتماً با موفقیت انجام شده باشد. ثبت نام در این سامانه از روز ۱۷ تیرماه، همزمان با نخستین روز محرم آغاز شده است.

شرایط دریافت ارز اربعین

ارز اربعین به افراد بالای ۵ سال تعلق می‌گیرد و برای دریافت ارز باید مدارک و گذرنامه همراه زائران باشد. افراد بالای ۱۸ سال هم باید یک سیم‌کارت داشته باشند.

افراد برای خرید حضوری ارز اربعین باید به شعب منتخب بانک‌های عامل مراجعه کنند، اما اعلام شده که امسال ضرورتی به افتتاح حساب برای دریافت ارز نیست.

متقاضیان در بحث خرید ارز به صورت آنلاین هم بعد از احراز هویت، مبلغ ریالی ارز را واریز کرده و با مراجعه به شعبه در همان روز ارز مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند.

مدارک خرید ارز اربعین

مدارک لازم برای خرید ارز زیارتی اربعین، عبارت است از: کارت ملی و شناسنامه (در رابطه با زائران بین ۵ تا ۱۵ سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.)؛ کارت بانکی؛ شماره تلفن (سیم‌کارت باید به نام متقاضی باشد.)؛ سرپرستان خانوار که به همراه خود قصد سفر به کربلا دارند، می‌توانند برای خرید ارز اربعین با در دست داشتن مدارک شناسایی خود و اعضای خانواده به شعب بانکی مراجعه کنند.

نحوه ثبت‌ نام در سامانه سماح

سامانه سماح، بیمه اربعین ۱۴۰۳ را در قالب سه بسته ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومانی به زائران پیشنهاد می‌کند و برای موارد خاص پوششی تا یک میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. ارز اربعین ۱۴۰۳ نیز به‌خاطر تفاوت قیمت دینار دولتی و آزاد فعلا صرفه دو میلیون تومانی برای زوار دارد. شرایط ثبت‌نام در سامانه سماح اصلا پیچیده نیست.

نحوه ثبت‌ نام در سامانه سماح

 

سامانه سماح به آدرس اینترنتی samah.haj.ir در دسترس زائران اربعین قرار دارد. با وارد شدن به سامانه سماح در قدم اول شرایط اولیه ثبت‌نام نمایش داده می‌شود و بعد تایید شرایط از سوی متقاضی، نوبت به وارد کردن اطلاعات شخصی می‌رسد.

سامانه سماح از متقاضی اربعین ۱۴۰۳ اطلاعاتی مثل کدملی و شماره همراه را طلب می‌کند و بعد ارسال کد تایید به شماره همراه، باید سراغ مراحل بعدی رفت. این قسمت البته مختص سرگروه است و در قدم بعدی باید در سامانه سماح اطلاعات اصلی ازجمله کد ملی، شماره تلفن، آدرس محل سکونت، تاریخ تولد و شماره گذرنامه وارد شود.

سمانه سماح در مرحله بعدی از متقاضی نوع بسته بیمه‌ای را سوال می‌کند که در بخش بعدی به شکل مفصل درباره آن صحبت می‌کنیم. صفحه بعدی باید مرز و تاریخ خروج از کشور مشخص شود و پایین همان صفحه مرز و تاریخ برگشت تعیین می‌شود. انتخاب نوع وسیله نقلیه جهت عزیمت تا مرز و همچنین برگشت از مرز و حتی شماره پلاک خودرو‌های شخصی نیز در قالب سامانه سماح باید مشخص شود.

سامانه سماح سپس اطلاعات اعضا گروه را درخواست می‌کند و طبق بسته انتخابی بیمه، مبلغ هزینه دریافتی را نمایش می‌دهد. با کلیک روی گزینه پرداخت، امکان دریافت چاپ رسید فراهم می‌شود.

شرایط ثبت‌نام‌

ثبت‌نام در سامانه سماح احتیاج به گذرنامه دارد. از طرفی باید حداقل شش ماه از اعتبار گذرنامه باقی‌مانده باشد البته اواخر تیرماه سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی پلیس اعلام کرده بود فرآیند دریافت گذرنامه مانند سال گذشته به سرعت و در کمترین زمان ممکن انجام خواهد شد و افرادی که از سال گذشته گذرنامه زیارتی دارند، تا پنج سال دیگر امکان استفاده خواهند داشت و بدون نیاز به هیچ اقدام خاصی می‌توانند برای سفر اربعین ۱۴۰۳ از آن استفاده کنند.

از یک طرف دیگر طبق صحبت‌های سخنگوی پلیس متقاضیان دارای گذرنامه عادی که اعتبار گذرنامه‌شان تمام شده است و یا افرادی که می‌خواهند به تازگی گذرنامه زیارتی بگیرند، می‌توانند از طریق سامانه‌های مجازی و برنامه کاربردی پلیس من سراغ بخش گذرنامه بروند و بدون نیاز به مراجعه حضوری درخواست خود را ثبت کنند. هزینه صدور گذرنامه حدود ۶۵ هزار تومان خواهد بود و تا ۷۲ ساعت از ثبت درخواست، گذرنامه به آدرس تعیین‌شده از سوی متقاضی ارسال می‌شود.

شرایط ثبت‌نام در سامانه سماح اصلا پیچیده نیست. متقاضی بعد وارد شدن با آدرس اینترنتی فقط باید قوانین و دستورالعمل‌های موجود در سامانه را تایید کند.

راهنمای دریافت بیمه و ارز اربعین

بیمه اربعین ۱۴۰۳ در قالب سه بسته در سامانه سماح به زائران پیشنهاد می‌شود. بسته بیمه ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ هزارتومانی.

بیمه ۸۰ هزار تومانی اربعین، پوشش غرامت فوت به هر علت را ۱۰۰ میلیون تومان تبدیل می‌کند. غرامت فوت در اثر حادثه ۷۰۰ میلیون تومان خواهد بود و غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم کلی یا جزئی در اثر حادثه تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. پوشش هزینه‌های درمان سرپایی در ازای بسته بیمه ۸۰ هزار تومانی تا ۱۰ میلیون تومان و هزینه‌های درمان جراحی و بستری تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان است.

بیمه ۹۰ هزار تومانی اربعین غرامت ۱۵۰ میلیون تومانی و ۸۵۰ میلیون تومانی را به‌ترتیب بابت فوت به هر علت و غرامت فوت در اثر حادثه پیش‌بینی کرده است. غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم تا سقف ۸۵۰ میلیون تومان خواهد بود و پوشش هزینه‌های درمان سرپایی و هزینه‌های درمان جراحی و بستری نیز به ترتیب ۱۲ و ۱۲۰ میلیون تومان است.

بیمه ۱۰۰ هزار تومانی اربعین نیز غرامت ۲۰۰ میلیون تومانی فوت به هر علت و یک میلیارد تومانی فوت در اثر حادثه را پیش‌بینی کرده است. غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی در بسته بیمه ۱۰۰ هزار تومانی، سقف یک میلیارد تومانی دارد. پوشش هزینه‌های درمان سرپایی در بسته بیمه ۱۰۰ هزار تومانی، ۱۵ میلیون تومان و هزینه‌های درمان جراحی و بستری نیز تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان وجود دارد.

ارز اربعین دومین کاربرد ثبت‌نام در سامانه سماح است.

مسیر رسیدن به دینار دولتی از ثبت‌نام در سامانه سماح و دریافت کد رهگیری می‌گذرد. تفاوت قیمت دینار دولتی و آزاد چیزی حدود ۲۰ درصد برآورد می‌شود. سقف ۲۰۰ هزار دیناری تعیین‌شده از سوی بانک مرکزی با احتساب نرخ دولتی، چیزی نزدیک هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای زائران اربعین هزینه خواهد داشت. خرید دینار عراق از بازار آزاد در چنین حجمی حدود ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان آب می‌خورد./اندیشه معاصر

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      تبلیغات متنی