حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
فوری/متناسب سازی حقوق بازنشستگان با فرمول جدید | صدور احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با افزایش 1 میلیون تومانی
بازنشستگی فرآیندی است که در آن فرد از فعالیتهای حرفهای خود دست میکشد. این مرحله میتواند به صورت کامل یا نیمهوقت باشد، که در این صورت فرد با کاهش ساعات کاری یا حجم کار به تدریج از شغل خود فاصله میگیرد. بازنشستگی معمولاً به دلیل سالخوردگی، مشکلات جسمی یا تندرستی صورت میگیرد.
حقوق بازنشستگان | چندی پیش بود که رئیس سازمان برنامه و بودجه در صفحه شخصی خود وعده از اینکه خبرهای خوشی در راه است را داده است.
بازنشستگی فرآیندی است که در آن فرد از فعالیتهای حرفهای خود دست میکشد. این مرحله میتواند به صورت کامل یا نیمهوقت باشد، که در این صورت فرد با کاهش ساعات کاری یا حجم کار به تدریج از شغل خود فاصله میگیرد. بازنشستگی معمولاً به دلیل سالخوردگی، مشکلات جسمی یا تندرستی صورت میگیرد.
سخنان مهم محمد اسدی برای حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را در ادامه بخوانید.
سوال اول: برخی افراد در فضای مجازی شایعه کردهاند که احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی صادر شده است، آیا این موضوع صحت دارد؟
+ پاسخ: خیر، چنین چیزی صحت ندارد. هیچگونه حکمی برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران از سوی سازمان تامین اجتماعی صادر نشده است. این اظهارات نظرات شخصی بوده و قابل اتکا و اطمینان نیستند.
– سوال دوم: آیا نشستی در زمینه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامیناجتماعی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی داشتهاید؟ و آیا فرمولی در این زمینه ارایه و مصوب شده است؟ + پاسخ: نشستی مقدماتی در این زمینه با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برگزار کردهایم، اما هنوز نشست اصلی و نهایی برای تصمیمگیری برگزار نشده است. جلسه هیاتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تامیناجتماعی با مدیرعامل و مسولان سازمان تامین اجتماعی برای این موضوع مهم برگزار خواهد شد.
– سوال سوم: آیا بازنشستگان تامیناجتماعی میتوانند اطمینان داشته باشند که بهمحض تصمیمگیری در خصوص چگونگی صدور احکام متناسبسازی حقوقها از طریق شما از آن اطلاع پیدا کنند؟
+ پاسخ: بله، حتماً. مبنای کار ما قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و بخشنامه سرپرست ریاستجمهوری میباشد و بهطور حتم در این زمینه اطلاعرسانی لازم به بازنشستگان تامیناجتماعی انجام خواهد شد.
سازمان تامین اجتماعی هنوز حکمی برای متناسبسازی صادر نکرده است و در مورد بازنشستگان کشوری نیز هنوز صدور احکام انجام نشده و زمان دقیق آن نیز مشخص نیست.
علیرغم اخبار ضد و نقیضی که در فضای مجازی در مورد متناسبسازی حقوق بازنشستگان کارگری و صدور احکام جدید این بازنشستگان دست به دست میشود، سازمان تامین اجتماعی هنوز حکمی برای متناسبسازی صادر نکرده است.
پیگیریهای ما از کانون بازنشستگان نشان میدهد در روزهای آینده قرار است اعضای کانون عالی بازنشستگان کارگری با مدیران تامین اجتماعی نشست داشته باشند و در مورد صدور احکام متناسبسازی تصمیمسازی شود.
در مورد بازنشستگان کشوری نیز، همین شرایط تقریباً حاکم است؛ هنوز صدور احکام انجام نشده و زمان دقیق آن نیز مشخص نیست. به گفتهی معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری، صدور احکام جدید «حقوق» بازنشستگان پس از محاسبه حقوق شاغلان همتراز آنها صورت میپذیرد.
مدیر صندوق بازنشستگی استان بوشهر گفت: بیشترین حقوق بازنشستگی مربوط به اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بهصورت متوسط ماهانه ۷۰ میلیون تومان است.
«داریوش کشتکار» در آیین معرفی و تقدیر از بازنشستگان نمونه استان بوشهر اظهار کرد: ۱۹ هزار و ۵۰۰ بازنشسته در استان بوشهر از ۶۰ اداره دولتی و شهرداری تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند که ماهانه سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال حقوق دریافت میکنند.
وی افزود: میانگین پرداختی حقوق به هر بازنشسته استان بوشهر حدود ۱۵۰میلیون ریال در ماه است. بیشترین بازنشسته این صندوق مربوط به آموزش و پرورش استان با ۱۳ هزار و ۱۰۰ نفر است.
همچنین این هفته آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد. «محمد مخبر» سرپرست ریاست جمهوری تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۰۶ هیات وزیران درخصوص «آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان» طی نامه شماره ۶۸۹۶۹ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۰۱ را ابلاغ کرد.
بر اساس این ابلاغیه، صندوقهای بازنشستگی مکلفند از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در حدود اعتبارات مصوب مربوط، حقوق بازنشستگی مشمولان صندوق خود را با رعایت این آییننامه و سایر قوانین و مقررات مربوط، متناسبسازی کنند./اندیشه معاصر
یارانه معیشتی یک میلیون تومانی واریز شد
مدیرعامل شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان ضمن تشریح وضعیت اشتغال و مستمری افراد دارای معلولیت بر لزوم بازبینی قانون حمایت از حقوق معلولان و همچنین اجرای سیاستهای رفاهی و اجتماعی منطبق با نظام چند لایه اجتماعی توسط دولت چهاردهم تاکید کرد.
سهیل معینی با بیان اینکه سطح زندگی گروههای پایین دست جامعه، از جمله بخش عمدهای از افراد دارای معلولیت به علت گسترش فقر به شدت کاهش یافته است، اظهار کرد: در این میان میزان رشد مستمری مستمریبگیران تناسبی با میزان تورم نداشته و روزبه روز کیفیت زندگی این افراد تنزل یافته است.
وی با استناد به ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، با بیان اینکه انتظار میرود در دولت چهاردهم مستمری معلولان ترمیم شود، گفت: در قانون، دولت مکلف شده تا کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.
مدیرعامل شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان ادامه داد: علاوه بر این، در این سالها به علت کاهش سطح خواسته جامعه معلولان به مسائل معیشتی، به نوعی بسیاری از امور توانمندسازی و اشتغال برای این افراد از اولویت خارج شد و انتظار میرود تحول عمدهای در این زمینه اتفاق بیفتد و فراتر از تامین نیازهای روزمره، در توانمندسازی، تامین اشتغال پایدار و ارائه خدمات توانبخشی برای افراد دارای معلولیت تحول اساسی ایجاد شود.
معینی معتقد است که برای این ایجاد تحول و بهبود وضعیت معیشت و اشتغال جامعه به ویژه معلولان، دولت چهاردهم باید در سطح کلان، سیاستهای رفاهی و اجتماعی را منطبق با نظام چند لایه اجتماعی اجرا کند. همه منابع سیاستهای حمایتی کشور تجمیع و مشخص شود که چه میزان از منابع کشور برای حمایت هزینه میشود و دارای چه خروجی است. همچنین باید سیاستهای کلان حوزه معلولان تدوین، اجرایی و چشمانداز سیاستگذاری برنامه پنج ساله در حوزه معلولان مشخص شود. علاوه بر این نیز، نظام خدمات اجتماعی باید ساختار جدیدی پیدا کند و به دنبال آن سازمانهای حمایتی تجمیع و از ذیل نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که عمدتا پیگیر مسائل اقتصادی است، تفکیک شده و ساختار جدیدی تحت عنوان خدمات اجتماعی برای موضوع حمایت از اقشار ناتوان ایجاد شود.
دیدگاه تان را بنویسید