درگذشت | آخرین اخبار درگذشت | خبر درگذشت | پیام تسلیت
فوری/ درگذشت دردناک خواننده مشهور همه را شوکه کرد | آخرین عکس غمبار از خواننده معروف قبل از فوت + علت فوت
متاسفانه باخبر شدیم خواننده قدیمی و مشهور به طرز دردناکی درگذشت.
دولتمند خالف خواننده شهیر تاجیکستانی بعد از مدتها مبارزه با بیماری سرطان درگذشت.
دولتمند خالف موسیقیدان، نوازنده و خواننده تاجیک بود. او استاد موسیقی محلی جنوب تاجیکستان بود که فلک نام دارد.
دولتمند پیشتر ترانهای را با نام «پناه» در مدح امام رضا (ع) خوانده بود که در ایران مورد توجه بسیاری قرار گرفت و موجب شهرت او در ایران شد. شعر قطعه «پناه» سروده شاعر معاصر ایرانی، محمود حبیبی کسبی بود و آهنگسازی این اثر را طویجان آتابای نیازی به عهده داشت.
خالف بر قرابتهای موسیقی ایران و تاجیکستان تاکید میکرد معتقد بود موسیقی ایرانی گنجی است که نه در زیر زمین یافت میشود و نه بر روی زمین. دولتمند خالف، استاد موسیقی، نوازنده و خواننده، مسلط به نواختن دوتار، قیچک و سهتار و استاد موسیقی محلی جنوب تاجیکستان موسوم به فلک بود. آهنگها و آوازهای او حالت صوفیانه دارند و عمدتاً بر اساس اشعار مولوی تنظیم شدهاند. وی بزرگترین فلکسرای تاجیکستان بود.
این هنرمند ۶ مقام را در کنسرواتوار موسیقی دوشنبه آموخته بود و برای نواختن دوتار، قیچک و سهتار که از سازهای مشهور این منطقه است، جوایز ارزندهای نصیب خود و کشورش تاجیکستان کرده بود. آوازهای او که اغلب بر اساس اشعار مولوی و دیگر شاعران برجسته زبان و ادبیات فارسی، دری و تاجیکی تنظیم شدهاند از اقبال فراوانی در تاجیکستان، ایران و کشورهای حوزه زبان فارسی برخوردار است. دولتمند شهرتی جهانی دارد.
از مهمترین آثار او هم میتوان به «بوم»، «بهار آمد»، «شاه پناهم بده»، «دور مشو» و آثار شاخص دیگر اشاره کرد.
زندگینامه دولتمند خالف آوازه خان تاجیکستان قبل از درگذشت
دولتمند خال یا دولتمند خالُف خواننده و آوازه خوان سرشناس اهل تاجیکستان متولد ۲۶ اکتبر ۱۹۵۰ در داغستان بوده که در سن ۷۳ درگذشت او تنها خواننده ای بوده که موفق شد ششمقام را در کنسرواتوار موسیقی دوشنبه کسب کند سازهای تخصصی او دوتار، قیچک و سهتار میباشد و اکثر کارهایش اشعار مولانا بود.
چند آلبوم از گزیده کارهای او در ایران منتشر شدهاست.
اولین کنسرت دولتمند خالاف زمانی که او 13 سال سن داشت از تلویزیون ملی شوروی سابق بر روی آنتن رفت و مورد استقبال قرار گرفت و بعد اقدام به خواندن اشعار مولانا کرد که به محبوبیت او در بین مردم ایران و تاجیکستان و افغانستان انجامید شان طلایی کشور فرانسه را نیز کسب کرده است.
دولتمند بزرگترین فلکسرای تاجیکستان به شمار می اید که همه علوم موسیقی را میدانست و در کلاس های بین المللی زیادی شرکت کرده بود و با فرهنگ موسیقی بسیاری از کشورهای جهان آشنایی داشت.
او به واسطهٔ همین آشنایی گاه دست به نوآوریهایی در اجراهایش میزند و با این کار سعی میکند تواناییهای موسیقی تاجیکستان را نشان دهد. او در سال ۱۹۵۰ در روستای داغستان ناحیهٔ شورآباد تاجیکستان در خانوادهای کشاورز و اهل فرهنگ به دنیا آمد.
دولتمند خالف از جمله هنرمندان پیشگام موسیقی کشور تاجیکستان محسوب میشود که علاوه بر کسب آموزشهای مرتبط با خوانندگی و نوازندگی موسیقی دانش آموخته مدرسه موسیقی و دانشگاه هنر تاجیکستان است.
این خواننده و نوازندگی تاجیکی در بیشتر آثار خود از اشعار مولانا بهره برده و علاوه بر خوانندگی در نواختن سازهایی چون قیچک، دوتار و رباب مهارت داشته و هم اکنون نیز به عنوان مدرس در دانشگاهها وگرچه تا به امروز مجموعهها و آلبومهای متعددی از موسیقی مرتبط با مضامین عاشورایی در بخشها و سبکها و گونههای مختلف موسیقایی پیش روی مخاطبان قرار گرفته، اما انتشار آثاری که هنرمندانش به نوعی در جغرافیایی غیر از ایران زندگی میکنند، میتواند دربرگیرنده ابعاد فرهنگی و اجتماعی متعددی در ارتباط با عزاداری حضرت سیدالشهدا باشد مراکز آموزشی کشور تاجیکستان مشغول به فعالیت است. از مهمترین آثار او هم میتوان به «بوم»، «بهار آمد»، «شاه پناهم بده»، «دور مشو» و آثار شاخص دیگر اشاره کرد.
تیتراژ سریال شکرانه توسط دولتمند خال
در بیوگرافی دولتمند خال آمده است او تیتراژ سریال شکرانه را نیز خوانده بود شکرانه یک مجموعه تلویزیونی مناسبتی محصول سال ۱۳۸۶ به کارگردانی سعید سلطانی، نویسندگی محمدهادی کریمی و تهیهکنندگی منصور سهرابپور میباشد که در ماه رمضان ۱۳۸۶ از شبکه پنج پخش شد.
دولتمند در آغاز دههٔ نود هجری خورشیدی، ترانهٔ «پناه» را در مدح علی بن موسی الرضا، امام هشتم شیعیان خواند که در ایران مورد توجه قرار گرفت. شعر «پناه» سرودهٔ شاعر معاصر ایرانی محمود حبیبی کسبی بود و آهنگسازی این اثر را طویجان آتابای نیازی به عهده داشت
درگذشت خواننده محبوب
دولتمند خال، آوازخوان سرشناس سبک سنتی موسوم به «فلک»، نوازنده، آهنگساز و پژوهشگر برجسته موسیقی مردمی تاجیکستان در ۷۳ سالگی در اثر بیماری سرطان درگذشت. به گفته پیوندانش مراسم تشییع جنازه او قرار است فردا، دوشنبه نوزدهم فوریه، برپا شود.
دیدگاه تان را بنویسید