کد مطلب: 28979

قیمت مرغ| مرغ

آرامش در بازار مرغ از امروز | خبر خوش دولت از ارزانی قیمت مرغ 4 مهرماه

وضعیت بازار مرغ در حال حاضر متعادل است و در زمینه تولید و توزیع هیچ مشکلی وجود ندارد و مرغ با نرخ مصوب در حال توزیع است. به گفته فعالان بازار، قیمت ۷۸ هزار تومان نرخ مصوب برای مصرف‌کننده است و نرخ مصوب عمده‌فروشی هم ۷۳ هزار تومان است و در حال حاضر مرغ در بازار در همین عددها در حال خرید و فروش است.

آرامش در بازار مرغ از امروز | خبر خوش دولت از ارزانی قیمت مرغ 4 مهرماه

رصد بازار نشان می‌دهد قیمت مرغ در روزهای اخیر با کاهش همراه بوده است. بازار مرغ که در ماه‌های ابتدای امسال شاهد افزایش قیمت بود از اواخر مردادماه با کاهش قیمت‌ همراه شد به طوری که در حال حاضر قیمت‌ها به قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار نزدیک شده است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفت‌وگو با همشهری آنلاین گفت: ما در مرداد و شهریور جوجه‌ریزی نسبتا بالایی داشتیم و همین باعث شده است تولید مرغ افزایش یابد.

علی ابراهیمی افزود: در حال حاضر عرضه نسبت به تقاضا پیشی گرفته و شاهد کاهش قیمت مرغ زنده در واحدهای مرغداری هستیم.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به جوجه‌ریزی‌هایی که انجام شده است ما نگران هستیم که در مهرماه با مازاد تولید مواجه شویم و میزان عرضه مرغ به بازار بیشتر از تقاضا باشد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور افزود: قرار بود شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ مازاد را از بازار جمع کند اما هنوز ورود موثری نداشته و در حال حاضر، از دید ما قیمت‌ها نسبت به قیمت تمام‌شده مرغدار پایین‌تر است و واحدهای تولیدی در حال ضرردهی هستند.

ابراهیمی هشدار داد: با توجه به افزایش تولید، احتمال دارد شاهد کاهش بیشتر قیمت باشیم که اگر این اتفاق بیفتد باعث ضرر و زیان واحدهای تولیدی خواهد شد بر این اساس شرکت پشتیبانی امور دام باید اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهد.

بازار مرغ متعادل است

در عین حال، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی هم در گفت‌و گو با همشهری آنلاین گفت: وضعیت بازار مرغ در حال حاضر متعادل است و در زمینه تولید و توزیع هیچ مشکلی وجود ندارد و مرغ با نرخ مصوب در حال توزیع است.

مهدی یوسف‌خانی بیان کرد: قیمت ۷۸ هزار تومان نرخ مصوب برای مصرف‌کننده است و نرخ مصوب عمده‌فروشی هم ۷۳ هزار تومان است و در حال حاضر مرغ در بازار در همین عددها در حال خرید و فروش است.

یوسف‌خانی در مورد قیمت مرغ زنده هم گفت: قیمت مصوب هر کیلو مرغ زنده هم ۵۲ هزار تومان است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی با بیان اینکه هر کیلو مرغ گرم باید به قیمت ۷۸ هزار تومان به دست مردم برسد، گفت: قیمت مشتقات مرغ مانند سینه مرغ چون پاک‌شده و بدون استخوان است، تقریبا دوبرابر قیمت مرغ حساب می‌شود.

این در حالی است که در حال حاضر، در قصابی‌های مرکز شهر تهران، هر کیلو مرغ گرم ۸۵ هزار تومان است. ران مرغ حدود ۸۰ هزار تومان، سینه مرغ ۱۹۰ هزار تومان و هر کیلو فیله مرغ هم تا ۲۳۰ هزار تومان است. یوسف‌خانی در واکنش به این قیمت‌ها بیان کرد: این قیمت‌ها خیلی بالاست و گرانفروشی محسوب می‌شود چرا که همانطور که اشاره کردم قیمت مشتقات مرغ نهایتا باید دوبرابر قیمت مرغ باشد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در مورد وضعیت بازار مرغ در روزهای پیش رو در فصل پاییز بیان کرد: از آنجا که وضعیت تولید خوب است به نظر نمی‌رسد که تا پایان سال مشکلی در زمینه توزیع مرغ داشته باشیم. 

به گفته کارشناسان، افزایش ۴۴درصدی جوجه‌ریزی و واردات مرغ گرم و منجمد، موجب ایجاد ثبات در بازار مرغ شد. اواسط مرداد بود که محمدعلی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی دراین‌باره گفت: بخش تولیدات دامی در گذشته آسیب دیده اما با سرعت کار را به پیش می‌بریم و در آینده بسیار نزدیک خبرهای بسیار خوبی در این حوزه خواهیم داشت، اما اجازه‌بدهید که کار پیش برود و اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

قراردادهایی را با تولیدکنندگان منعقد می‌کنیم و از آنها حمایت‌هایی خواهیم داشت و تولیدکنندگان صنعتی و سنتی را فعال‌تر خواهیم کرد. طبق آمارهای وزارت جهادکشاورزی سالانه دو تا دومیلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور مورد نیاز است، درحالی‌که پتانسیل و ظرفیت صنعت از سه‌میلیون تن هم فراتر می‌رود.

افزایش تولید و واردات

علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی می‌گوید در تیرماه ۱۳۲میلیون و مرداد حدود ۱۳۵میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شد که با کاهش روند قیمت جوجه، پیش‌بینی می‌شود جوجه‌ریزی شهریور در همین محدوده باشد. نیاز روزانه کشور ۲۰۰‌تا ۲۱۰هزار تن مرغ است که جوجه‌ریزی را متناسب با این نیاز انجام می‌دهیم.

ورق قیمت مرغ برگشت

بنابر آمار، میزان جوجه‌ریزی در فروردین گذشته ۷۵میلیون قطعه بود که مردادماه رشد ۴۴درصدی داشته است. اخیرا مرغ و تخم‌مرغ نطفه‌دار وارد کشور شد که به افزایش تولید کمک کرده است.

این خبر را چندی پیش، پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد ‌اما جزئیات بیشتری از کشور صادرکننده و میزان واردات ارائه نداد. ‌روزانه حداقل ۳۰۰ تن مرغ گرم و ۳۰۰ تن مرغ منجمد وارد کشور و در میادین تره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به قیمت مصوب عرضه شده است.

بنابراین با دو اقدام «افزایش تولید داخل» و «واردات مرغ گرم و منجمد» تاکنون دولت توانسته قیمت مرغ را کنترل کند اما هنوز با نرخ مصوب ۷۳ هزار تومان فاصله دارد.

البته فعالان صنعت طیور می‌گویند بازار ظرفیت کاهش قیمت بیشتر را ندارد زیرا قیمت تمام‌شده بالاست و در این صورت مرغ‌دار ضرر می‌کند. حتی شنیده‌ها حاکی از آن است که وزارت جهادکشاورزی می‌خواهد مرغ را در دامنه قیمتی کیلویی ۷۸ تا ۸۰ هزار تومان تثبیت کند.

ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: بنابر اذعان تشکل و انجمن‌های تولیدی، جوجه‌ریزی به بالای ۱۳۰میلیون قطعه رسیده که این میزان مازاد بر نیاز کشور است.

او قیمت‌گذاری دستوری را آفت صنعت طیور دانست و افزود: با حذف قیمت‌گذاری دستوری و تامین به‌موقع نهاده‌ها در هیچ مقطعی از سال، بازار مرغ دچار نوسان نخواهد بود.

با وجود جایگاه کشور در تولید مرغ در دنیا و پتانسیل صادرات نه‌تنها نیازی به واردات مرغ نداریم، بلکه با برنامه‌ریزی و تامین نهاده دامی امکان صادرات مازاد به بازارهای هدف وجود دارد.

مازاد جوجه‌ریزی

مهدی یوسف‌خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده درب مرغداری ۵۰ تا ۵۲‌هزار تومان و مرغ گرم ۷۴ تا ۷۵ هزار تومان و در برخی مغازه‌ها حداکثر ۷۸ هزار تومان عرضه شود.

برآوردها حاکی از آن است که جوجه‌ریزی شهریور به ۱۴۰‌میلیون قطعه برسد که این میزان مازاد بر نیاز کشور است.

معضلی به نام قطعه‌بندی

قطعه‌فروشی مرغ همچنان مشکل اصلی بازار مرغ ‌است. مراکز فروش، قطعه‌های مرغ را جداگانه و به قیمت‌های گران‌تری می‌فروشند.

در مواردی مغازه‌دار فقط قطعه می‌فروشد و خریدار مجبور می‌شود که به‌جای مرغ کامل، قطعه مرغ با قیمت گران بخرد. سازمان دامپزشکی اعلام کرده است که مغازه‌ها و فروشگاه‌ها تنها می‌توانند قطعه بسته‌بندی‌شده مرغ را عرضه کنند و عرضه فله‌ای قطعه مرغ ممنوع است و پیگرد قانونی دارد اما عملا بازار راه خود را در پیش گرفته و حداقل در چند سال گذشته تغییری در رویکرد آنها نبوده است.

قطعه‌فروشی مرغ سه اشکال عمده دارد. نخست این‌که عامل بروز بیماری می‌شود. خردکردن مرغ در محیط غیربهداشتی و توسط افراد بدون رعایت ‌بهداشت‌ که هیچ نظارتی بر آنها نیست‌ عامل شیوع بیماری می‌شود.

دوم آن‌که فروش جداگانه قطعه‌ مرغ به دوبرابر قیمت، خود عامل روانی برای گرانی مرغ می‌شود و سوم آن‌که راه فرار از نظارت‌های ماموران تعزیراتی را فراهم می‌کند، زیرا قطعه مرغ نرخ مصوبی ندارد و کسی نمی‌تواند فروشنده ‌را متهم به گران‌فروشی کند.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;