بنزین| قیمت بنزین|بنزین سوپر
خبر داغ: اصلاح جدید سهمیه بنزین با دستور رئیسی| نحوه واریز یارانه بنزین تغییر کرد
اخبار جدیدی از تغییرات مهم در نحوه واریز یارانه بنزین و قیمت ها به گوش می رسد.
سهمیه بنزین از اهمیت بالا برخوردارست.سهمیه بنزین واریز شد. سهمیه بنزین در آخر هر ماه واریز میشود سهمیه بنزین هر ماه واریز میشود. آخرین تغییرات درباره سهمیه بنزین را در ادامه میخوانید.
همایون صالحی درباره استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت اظهار داشت: تمام تمهدیدات لازم و زیرساختها برای جایگزین شدن کارت بانکی به جای کارت سوخت اندیشیده شده و از نظر ما هرچیزی باید تجربه شود اما امیدواریم که آزمایش و خطا نباشد. در هر حال در عرصه عمل مشخص میشود که این برنامه دارای چه نقطه ضعف و قوتهایی است.
وی افزود: فعلا عرضه سوخت با کارت بانکی از یک جایگاه در تهران و در جایگاههایی که بنزین سوپر دارند، آغاز میشود و با سنجیدن تمام جوانب و بررسی نقاط ضعف و قوت به صورت سرتاسری در کل کشور به اجرا خواهد رسید.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران تصریح کرد: در تمام دنیا نیازی نیست که برای سوختگیری هم کارت سوخت و هم کارت بانکی استفاده شود و فقط از کارت بانکی جهت دریافت سوخت استفاده و به این ترتیب در وقت و هزینه صرفهجویی میشود.
وی گفت: فعلا جز جایگاهی که به صورت پایلوت انتخاب شده؛ مردم برای سوختگیری باید کارت شخصی سوخت خود را همراه داشته باشند و دارندگان خودرویی که هنوز کارت نگرفتهاند و یا به هر دلیلی نیاز به المثنی دارند باید نسبت به دریافت کات خود اقدام کنند، در این رابطه تمهیداتی اندیشیده شده که بلافاصله بعد از تقاضا کارت صادر شود.
صالحی با بیان اینکه بعد از جوابدهی اجرای آزمایشی طرح استفاده از کارت بانکی کارتهای سوخت و بخصوص کارت آزاد موجود در جایگاهها به کلی جمعآوری خواهد شد، گفت: با اجرای سراسری استفاده از کارت بانکی برای سوختگیری سهمیهها در کارت بانکی شارژ میشود.
وی استفاده از کارت بانکی را در صورتی که تمام زیرساختها فراهم و تمهیدات اندیشیده شود، اقدامی مثبت و مفید و راهکاری در راستای صرفهجویی در زمان و هزینه مردم عنوان کرد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران در ادامه با اشاره به میزان مصرف بنزین در کشور اظهار داشت: اکنون مصرف بالا رفته به طوری که نگرانی وجود دارد که با شروع تعطیلات تابستان و افزایش سفرها روند مصرف به کجا میرسد.
وی میزان کنونی مصرف بنزین را روزانه ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیون لیتر و گاهی به ۱۲۰ میلیون لیتر اعلام کرد و افزود: این میزان مصرف ناترازی ایجاد میکند که باید روشهایی تامین و یا واردات صورت گیرد.
صالحی بیان کرد: مسئولین به جای اینکه بابت تامین و صرفهجویی در مصرف بنزین به مردم فشار کنند بهتر است سراغ بهبود اوضاع حمل و نقل و تولید خودروهای باکیفیت و مصرف استاندارد جهانی بروند در نتیجه مصرف نیز خودبهخود کاهش پیدا میکند و لازم نیست مردم در صفهای طولانی منتظر دریافت بنزین باشند.
وی یادآور شد: اکنون باتوجه به رشد مصرف در برخی نقاط مشکلات و محدودیت داریم، هرچند در کلانشهرها شرایط بهتر است اما مردم در برخی شهرها و بخصوص در استانهای مرزی دچار مشکل هستند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران درباره عرضه بنزین سوپر نیز تاکید کرد: بنزین سوپر موجود است و در برخی جایگاهها عرضه میشود، اما در شهرستانها خیلی کم و حتی صفر است. محدودیت ادامه دارد و به حالت نرمال نرسیده است./ایلنا
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از اجرای طرح آزمایشی عرضه سوخت از طریق کارت بانکی در یک جایگاه شهر تهران خبر داد و گفت: در صورت موفقیتآمیز بودن مراحل آزمایشی و صدور مجوزها، در مرحله نخست این طرح، توزیع بنزین سوپر از طریق کارت بانکی آغاز خواهد شد.
به گزارش وزارت نفت، محمد صادقی در این باره افزود: در مرحله نخست، این طرح در یک جایگاه بهصورت پایلوت در شهر تهران اجرایی خواهد شد و در صورت آماده بودن بسترها و دریافت مجوزها و انجام مراحل خوداظهاری از سوی افراد، به سمت عرضه بنزین سوپر با کارت مغناطیسی در دیگر جایگاهها خواهیم رفت.
وی با اشاره به اینکه عرضه بنزین سوپر فعلاً از طریق کارت آزاد انجام میشود، تأکید کرد: در حوزه توزیع سوخت نرخ اول، بستر ارتباطی ما باید آنلاین (برخط) باشد و اگر برخط نباشد، قطعاً استفاده از کارت بانکی چالشبرانگیز است.
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: برای استفاده از کارت بانکی در توزیع سوخت نیاز به اتصال به شبکه شتاب وجود ندارد و افرادی که کارت بانکی دارند، مانند طرح هدفمندی یارانهها یک شماره حساب در دسترس به عنوان کارت سوخت معرفی میکنند.
صادقی افزود: سامانه هوشمند سوخت یک شبکه مستقل از سایر سامانهها است که هیچ ارتباطی با پایگاه داده دیگر سامانهها ندارد و فقط از کارت بانکی، برای توزیع سوخت استفاده میشود.
وی با اشاره به این که در توزیع سوخت کشور، خودمان را به یک راهحل منحصر نکردهایم، گفت: سامانه هوشمند سوخت مزیت آفلاین بودن را دارد که سایر این کارتها این مزیت را ندارند و هیچکدام از اینها بهطور کامل جایگزین کارت هوشمند سوخت نخواهد شد.
مدیر سامانه هوشمند سوخت کشور بیان کرد: بسیاری از جایگاههای سوخت در نقاط دورافتاده هستند که با توجه به آفلاین بودن سامانه هوشمند سوخت امکان توزیع سوخت در صورت قطعی هم وجود دارد، اما با توجه به آنلاین بودین شبکه بانکی، در صورت قطعی، در عمل جایگاه غیر عملیاتی میشود و به همین دلیل فعلاً تنها توزیع بنزین سوپر از طریق کارت بانکی در دستور قرار گرفته است.
صادقی امکان کپیبرداری از کارتهای بانکی را از دیگر موانع این طرح اعلام کرد و افزود: این در حالی است که کارت هوشمند سوخت به هیچوجه امکان کپیبرداری ندارد. در این زمینه هم باید رایزنیهایی انجام شود تا راهحلهای اساسی برای این موضوع پیدا کنیم، اما همه این موانع، باعث نشده است به این سمت حرکت نکنیم و توزیع سوخت از طریق کارت بانکی یکی از طرحهای اولویتداری است که در حال پیگیری و پیادهسازی آن هستیم.
وی درباره روند پیشرفت این پروژه گفت: کدنویسی این طرح در حال اتمام است و در حال رفع چالشهای طرح و هماهنگی با دیگر دستگاهها هستیم.
مدیر سامانه هوشمند سوخت کشور تأکید کرد: با توجه به موانع تأمین تراشههای کارت بانکی، این طرح نقش مهمی در کاهش هزینههای ارزی و رفع محدودیتهای این حوزه خواهد داشت. هر تراشه بسته به نوع آن حدود یک دلار قیمت دارد که هزینه حمل و ثبتنام، صدور دوباره و توزیع آن نیز وجود دارد که با استفاده از کارت بانکی، در تمامی این هزینهها و زمان صرفشده برای تولید و توزیع کارت سوخت صرفهجویی خواهد شد.
صادقی با اشاره به اینکه شرکت پژوهش و توسعه ناجی هزینه ثبتنام و شرکت پست، هزینه توزیع آن را بهعهده دارند، گفت: هزینه تعمیر و نگهداشت، پالایش دادهها و شخصیسازی کارتها نیز از دیگر هزینههای جانبی صدور کارت سوخت است که مجموع همه این موارد از بهای دریافتی بابت ثبتنام کارت سوخت بیشتر است./ ایلنا
تلفیق کارت سوخت با کارت بانکی برای مصرف بنزین ایده جدیدی است که امروز برای آن تصمیمگیری میشود. اما آیا این ایده میتواند به مدیریت مصرف سوخت کمک کند؟
گرچه قرار بود کارت سوخت نقش مدیریت مصرف بنزین را در کشور ایفا کند، اما پس از گذشت حدود هشت سال از بازگشت این کارتها به جایگاههای سوخت، آنها دیگر نقشی به جز نشان دادن یک عدد (میزان سهمیه سوخت باقیمانده) روی نازلها ندارند و نمیتوان همچنان روی ادامه سیستم گذشته تاکید داشت.
حال گویا شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برای بهبود این شرایط در نظر دارد کارت سوخت را با کارتهای بانکی تلفیق و ادغام کند. ایدهای که مخالفان و موافقان مختص خود را دارد و احتمالاً تا فردا نتیجه آن مشخص شود.
اکنون دولت دلایل زیادی برای جمعآوری کارت سوخت از دست مصرفکنندگان دارد. ازجمله آنکه سامانه هوشمند سوخت عمر زیادی دارد و در بخش سختافزاری هم به درجه استهلاک رسیده است و مردم دائم با خرابی تجهیزات دست به گریبان هستند.
از سوی دیگر، در چند وقت اخیر در بیشتر جایگاهها در بهترین حالت یک کارت سوخت بیشتر توزیع نمیشود و بهویژه افرادی که کارت سوخت شخصی ندارند، برای تأمین سوخت مورد نیاز خود دچار مشکل شدهاند و این امر یکی از دلایل تشکیل صفهای طویل است.
آنچه از شواهد پیداست و میتوان به دلایل دولت برای این تصمیم به آن اکتفا کرد این است که در چند ماه گذشته چند میلیون کارت سوخت المثنی یا حتی جدید صادر شده و هر کدام از آنها هزینهای حداقل 100 هزار تومانی برای مردم داشته است؛ با این روند نهتنها مردم ناراضی میشوند، بلکه آن کسی که کارت را صادر میکند یا واردات تراشه انجام میدهد هم متضر میشود.
در همین باب محمد صادقی، مدیر سامانه هوشمند سوخت، درباره طرح جایگزینی کارتهای بانکی گفت: برای پیادهسازی این طرح تا یک ماه دیگر یک جایگاه به صورت آزمایشی داریم که در همان تهران انجام میشود. یعنی کارهای مقدماتی و برنامهنویسیهایش انجام شده و حال مستلزم این است که به سایر دستگاهها مانند پلیس راهور یا شرکت مخابرات همکاری کنند.
اسدالله قلیزاده، رئیس صنف جایگاهداران سوخت کشور، پیشتر در مورد تعیین تکلیف کارت سوخت به ایلنا گفته بود: تلفیق کارت بانکی و کارت سوخت کار صحیحی نیست و باید با حذف کارت سوخت، مدیریت سهمیه فقط با کارت بانکی انجام شود.
حال او در مورد بهروزرسانی سیستم توزیع سوخت در کشور به تجارتنیوز گفت: احتمالا در مورد این موضوع تا فردا تصمیمگیری شود، اما در حال حاضر برخی شرکتهای نفتی به این موضوع ورود کردهاند که نتیجه را باید از بانک مرکزی پیگیری کرد.
وی افزود: با توجه به هزینههایی که سیستم سامانه هوشمند سوخت روی دست مردم و دستگاهها گذاشته و البته استهلاک آن باید به سمت تک نرخی شدن و توزیع بنزین به وسیله کارت سوخت برویم.
قلیزاده در پایان یادآور شد: مدیران باید روش توزیع بنزین به وسیله کارت سوخت را تبیین کنند و برنامهریزی انجام بدهند که به وسیله کارت ملی یا کارت بانکی بتوان بنزین توزیع کرد. اگر پولی که صرف سامانه هوشمند هزینه میشود به مردم داده شود بهتر است./تجارت نیوز
دیدگاه تان را بنویسید