یارانه نقدی|یارانه معیشتی| یارانه جدید
فوری؛ افزایش ۲۰ درصدی یارانه نقدی دولت رئیسی | خبر مهم دولت برای یارانهبگیران + جزییات
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: علی رغم آنکه لبنیات برای سلامتی مفید است، یارانهای پرداخت نمیشود و در مقابل به روغن و شکر یارانه داده می شود.

چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا دی ماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی دی ماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد
محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران در دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته گفت: قطع یارانه شیر و شیر مدارس که از سال ۸۹ روی داد اشتباه بزرگی بود چراکه آسیب جدی به حوزه سلامت وارد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: سود صنعت لبنیات پایین و تنها ۵ درصد است کجاست که منطقی نیست در هیچ کجای دنیا حتی کشورهایی به مراتب با جمعیتهایی پایینتر که نیاز کمتری به مصرف لبنیات نسبت به ما دارند، اینگونه نیست.
نجفی عرب سیاست دستوری در صنعت لبنی را نقد کرد و گفت: بررسیهای انجام شده نشان میدهد که سیستم یارانهای دولت در قبال کارخانجات و صنایع لبنی، نتیجه عکس میدهد و بهترین شیوه، باز گذاشتن بازار برای رقابت و دوری از انحصار است.
به گفته او، سیاست دستوری دولت در تعیین نرخ و قیمت گذاری، نه تنها هیچ سودی به گوشهای از صنعت لبنیات نمیرساند، بلکه تا میتواند آن را به قهقرا برساند.
این فعال بخش خصوصی گفت: سالهاست اعلام کرده ایم که صنعت ارز ترجیحی نمیخواهد و اجازه دهید عرضه و تقاضا قیمت ها را تعیین کند. اگر قیمتگذاری دستوری نباشد قیمت نه تنها بالا نمیرود بلکه حتی کاهشی هم میشود و بحث رقابت و نوآوری نیز پیش میآید.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: برای رسیدن سرانه مصرف به ۹۰ کیلو باید برنامهریزیکنیم و آن را در دوره ۵ ساله برنامه هفتم قرار دهیم./افکار نیوز
محمود نجفی عرب در دومین همایش صنعت لبنیات با اشاره به اهمیت بخش خصوصی در اقتصاد گفت: اگر بخش خصوصی توانمند باشد آسیب ها کمتر خواهد شد و بخش خصوصی در جهت توسعه سرمایهگذاری نیز چابک تر است.
وی در ادامه با اشاره به سرانه مصرف لبنیات کشور گفت: دولت سال ۱۳۸۹ با قطع شیر یارانهای و شیر مدارس آسیب جدی به حوزه سلامت وارد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: ما به وزیر بهداشت هشدار می دهیم که قطع شیر قشر ضعیف جامعه چه آسیب هایی بهداشتی را به همراه دارد و دود آن به چشم وزارت بهداشت خواهد رفت. به همین دلیل به انجمن صنایع لبنی پیشنهاد می کنیم که هشدارهای لازم را در این خصوص بدهند.
وی تصریح کرد: چرا به روغن و شکر که برای سلامتی ضرر دارند یارانه داده می شود ولی به لبنیات که برای سلامتی نیز مفید است یارانه ای پرداخت نمیشود؟ در دهکهای پایین اولین کالایی که حذف می شود لبنیات است.
نجفی عرب گفت :از طریق اتاق پیگیر یارانه شیر برای سه دهک پایین جامعه و شیر مدارس هستیم.
وی با بیان اینکه ۴۲ سال است که درگیر قیمت گذاری دستوری هستیم، افزود: سالهاست اعلام کردیم که صنعت ارز ترجیحی نمیخواهد و اجازه دهید عرضه و تقاضا قیمت ها را تعیین کند. اگر قیمتگذاری دستوری نباشد قیمت نه تنها بالا نمیرود بلکه حتی کاهشی هم میشود و بحث رقابت و نوآوری نیز پیش میآید.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: برای رسیدن سرانه مصرف به ۹۰ کیلو باید برنامهریزیکنیم و آن را در دوره ۵ ساله برنامه هفتم توسعه قرار دهیم. / ایسنا
وزیر کشور گفت: دهها هزار فروشگاه زنجیرهای و غیرزنجیرهای در استانهای مختلف کشور به سامانه اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی متصل شدهاند.
احمد وحیدی (وزیر کشور دولت سیزدهم) در نشست با استانداران سراسر کشور با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با موضوع کالابرگ الکترونیک با اشاره به اینکه دولت در راستای تأمین کالاهای اساسی برای مردم، این طرح را در دستور کار دارد، اظهار داشت: در این زمینه سامانه خوبی طراحی شده و دهها هزار فروشگاه زنجیرهای و غیرزنجیرهای در استانهای مختلف عملیاتی شده تا مردم بتوانند نیازهای خود را در قالب ۱۱ کالای اساسی اعلام شده، تأمین کنند.
وزیر کشور یادآور شد: مسئول این طرح، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و با هماهنگیهای خوب صورت گرفته در سطح استانها، استانداریها، فرمانداریها، بخشداریها و دهیاریها نیز پای کار هستند.
وحیدی خاطرنشان کرد: این سامانه علاوه بر تأمین کالاهای اساسی، میتواند خدمات دیگری از جمله زنجیره تأمین و تأمین مالی را ساماندهی کند و امید است مردم بتوانند از این طرح استفاده کنند.
سامانه شبکه ملّی اعتبار (شما) از طریق نشانی اینترنتی https://shoma.sfara.ir قابل دسترس است.
وی نرخ تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی را ۴ درصد عنوان کرد و گفت: این منابع از محل منابع خود بانکها و به صورت تسهیلات تکلیفی قرضالحسنه با نرخ ۴ درصد خواهد بود و با تسهیلات تبصره ۱۸ که با منابع بانکها اهرم میشود، تفاوت دارد و نرخ آن فقط ۴ درصد است.
معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه در برخی رشتههای مشاغل خانگی مانند مواد غذایی، استانداردها و بهداشت چگونه رعایت میشود گفت: در رشتههایی که با مواد خوراکی و بهداشت افراد سر و کار دارد، هنگام گرفتن مجوز مشاغل خانگی حتما باید تأییدیه وزارت بهداشت را هم بگیرند و بهداشت بر آنها نظارت کند.*
کریمی بیرانوند در مورد اینکه مشاغل خانگی برای روستاها و مناطق محروم است گفت: الزاما در مناطق روستایی نیست در برخی مناطق شهری هم مشاغل خانگی وجود دارد، در برخی استانها در صنایع دستی پیشرو هستند.
معاون وزیر تعاون گفت: امسال یکماه و نیم زودتر از سال گذشته از ۱۶ اردیبهشت به استانها ابلاغ کردیم و فرایند پرداخت تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی از اواخر اردیبهشت در استانها آغاز شده است. هر سال تا بانک مرکزی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توافق میکند و به بانکها ابلاغ میشود زمان میبرد، اما امسال یکماه و نیم زودتر شروع شد.
کریمی بیرانوند تأکید کرد: ۸ بانک عامل برای پرداخت تسهیلات تکلیفی مشاغل خانگی همکاری میکنند و نرخ همه این تسهیلات قرضالحسنه با کارمزد ۴ درصد تعیین شده است.
روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اعلام کرد: صندوق بیمه اجتماعی بر اساس اصل ۲۹قانون اساسی و همچنین قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و آئین نامه روستاییان و عشایر با هدف ترویج فرهنگ بیمهای و با هدف حمایت از متقاضیان مشاغل خانگی تشکیل شده است.
بر این اساس افراد ۱۸تا ۵۰سال که بدون بیمه هستند میتوانند با عضویت در این صندوق از خدمات و مزایای آنها همچون مستمری بازنشستگی، مستمری ازکارافتادگی کلی، مستمری بازماندگان و نقل و انتقال سوابق بیمهای بهرهمند شوند.
بنا به این گزارش با هدف سیاستهای ابلاغی صندوق در خصوص فراگیری و افزایش ضریب نفوذ بیمه اجتماعی، مشاغل خانگی از جمله صنعتگران و فعالان حوزه فرش هم تحت پوشش بیمهای صندوق بیمه*تماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرار میگیرند.0.ز
مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: این اداره در حال حاضر بیش از ۷۶۴ خانواده دارای فرزند چندقلو را تحت پوشش قرار داده که از این تعداد ۷۹ خانواده دارای فرزند سه قلو هستند.0ط
فریبا بریمانی بعدازظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی یکی از دستگاههای اصلی حمایت کننده خانوادههای چند قلو است، گفت: سازمان بهزیستی با هدف توسعه عدالت اجتماعی، تأمین رفاه، تسهیل حمایت، مساعدت چند لایه و ارائه خدمات پایدار؛ برنامه حمایت از خانوادههای دارای فرزند چند قلو را تدوین کرده است.
وی با بیان اینکه بهزیستی مازندران در حال حاضر بیش از ۷۶۴ خانواده دارای فرزند چندقلو را تحت پوشش قرار داده است، افزود: از این تعداد ۶۸۴ خانواده دارای فرزند دو قلو، ۷۹ خانواده دارای فرزند سه قلو و یک خانوار دارای فرزند چهار قلو میباشند.
مدیر کل بهزیستی مازندران با اشاره به ارائه خدمات به این خانوادهها تصریح کرد: تمامی خانوادههایی که فرزند سه قلو به بالا دارند بدون در نظر گرفتن دهک درآمدی، تحت پوشش بهزیستی قرار میگیرند و از مستمری ماهانه مبلغ ۲۰ میلیون و ۵۹۲ هزار ریال برخوردار و از سایر خدمات مستمر شامل کمکهای بلاعوض، وامهای کم بهره اشتغالزایی، تسهیلات مسکن و غیره نیز میتوانند بهره مند شوند.
بریمانی در خصوص خدمات سازمان بهزیستی به خانوادههای دارای فرزند دوقلو که در دهک کم درآمد و متوسط قرار دارند، بیان کرد: این خانوادهها نیز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته و از مستمری ماهیانه به مبلغ ۱۶ میلیون و هشتصد و چهل و هشت هزار ریال و سایر مزایا و خدمات سازمان بهره مند میشوند./مهر
دیدگاه تان را بنویسید