یارانه|یارانه معیشتی| یارانه جدید
اوج گیری مبلغ یارانه معیشتی دولت رئیسی از امروز | یارانه ها دوبله میشود
طبق وعده دولت قرار است یارانه معیشتی از خردادماه افزایش پیدا کند.
یارانه معیشتی برای مردم مهم است. یارانه معیشتی واریز شد. یارانه معیشتی همانند دوره های قبل پرداخت شد. یارانه معیشتی برای هر نفر 55 هزارتومان پرداخت می شود. آخرین اخبار از یارانه معیشتی در سال جدید را با هم می خوانیم.
قرار است رقم یارانه معیشتی در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کند. در فاز اول این طرح خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار گرفتند. بنابراین رقم یارانه خردادماه این خانوارها ۴۸۰ هزارتومان است. رقم یارانه دهکهای اول تا سوم فعلا تغییر نکرده است و آنها مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر یارانه نقدی دریافت میکنند.
ثبت نام جاماندگان یارانه یا متقاضیان جدید یارانه همچنان ادامه دارد. این افراد میتوانند با مراجعه به تارنمای پنجره ملی خدمات هوشمند به آدرس https://my.gov.ir نسبت به ثبتنام خانوار خود اقدام نمایند.
برای تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت نام یارانه نقدی، در اختیار داشتن شماره تلفن همراه به نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبای بانکی مربوط به سرپرست خانوار متقاضی جدید یا جامانده از یارانه، ضروری است.
تمامی اشخاص میتوانند جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت یارانه جدید خانوار، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* (ستاره ۴ ستاره ۴۳۸۵۷ ستاره کد ملی مربع) را با شماره تلفن همراه بهنام خود شمارهگیری کنند.
شرط اصلی افزایش یارانه معیشتی (۲۰ درصد) این است که ۷۰ درصد مبلغ یارانه را از طریق کالابرگ الکترونیکی صرف خرید حدودا ۱۱ قلم کالای اساسی (شیر کم چرب بطری، پنیر، تخم مرغ، گوشت مرغ، روغن مایع، ماکارونی، برنج ایرانی، لبنیات (ماست پرچرب پگاه)، قند و شکر، حبوبات و گوشت منجمد گوساله) کنید. طبق گفته مسئولان به زودی یارانه معیشتی تمام خانوارهای دهکهای اول تا سوم در قالب طرح کالابرگ الکترونیکی ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند.
درواقع با کالابرگ الکترونیکی تنها اعتبار یارانه معیشتی افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین خانوارها درصورت برداشت نقدی یارانه یا خرید از فروشگاههایی که اسامی آنها در لیست تایید شده وزارت رفاه نیست همان مبلغ یارانه گذشته را دریافت میکنند.
همان گونه که در سال گذشته نیز اعلام شد؛ بر اساس اطلاعات مندرج در پایگاه رفاه ایرانیان کسانی که در دهک دهم پردرآمدی جامعه قرار میگیرند، از دریافت یارانه معیشتی حذف میشوند و با مصوبه دولت، یارانه معیشتی به ۹ دهک پایین درآمدی جامعه اختصاص مییابد که برای ۶ دهک با درآمد متوسط ماهانه ۳۰۰ هزار تومان و برای ۳ دهک پایین و کمدرآمد، ماهانه به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار نفر یارانه نقدی و معیشتی پرداخت میشود.
سیده طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: اطلاعات اقتصادی خانوارها بر اساس دهکبندی که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میگیرد، در پایگاه رفاه ایرانیان وجود دارد که این اطلاعات از همه دستگاههای مربوطه دولتی گرفته میشود.
وی افزود: بر اساس قانون کسانی که در دهک ۱۰ یعنی پردرآمد جامعه قرار میگیرند، از دریافت یارانه معیشتی حذف میشوند و یارانه معیشتی فقط به ۹ دهک کمدرآمد اختصاص مییابد.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها در مورد مطالبه مخاطبان فارس گفت: گرچه اطلاعات خرید ملک در خارج کشور در سامانه رفاه ایرانیان قابلیت رصد ندارد، اما به هر حال کسانی که میخواهند مبالغ کلان ارز از کشور خارج کنند، طبیعتا از طریق برداشتهای کلان از حسابهای بانکی خود و انتقال وجوه و خرید کلان ارز اقدام میکنند که همه این مباحث در اطلاعات مالی خانوار در پایگاه رفاه ایرانیان ثبت میشود.
حسینی این نکته را هم گفت: وقتی میگوییم اطلاعات مالی خانوار؛ یعنی همه اعضای یک خانوار که شامل پدر، مادر و فرزندان هستند، در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ثبت میشوند و به محض اینکه درآمد یک خانوار در سطح دهک دهم پردرآمد قرار گیرد، از دریافت یارانه معیشتی حذف میشود.
وی اضافه کرد: البته اطلاعات دقیق را باید مسئولان پایگاه رفاه ایرانیان در این زمینه ارائه کنند./تیترکوتاه
مرتضوی با بیان اینکه تقریبا ۹ دهک از جامعه ایران یارانهبگیر هستند که جمعیتی نزدیک به ۷۹ میلیون تا ۸۰ میلیون نفر (با احتساب نیروهای مسلح) را دربرمیگیرد گفت: بخشی از مردم یعنی عمده افراد در دهکهای اول تا سوم تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و مستمری بگیر بهزیستی و کمیته امدادند. دو میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار ایرانی، تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که با احتساب افراد تحت تکفل به هفت میلیون و ۱۰۰ هزار نفر میرسند.
وی ادامه داد: توسعه سامانه مربوط به طرح کالابرگ الکترونیکی (سامانه اعتبار) نیز در دستورکار قرار گرفت. در دوره قبل روی این سامانه کار شده بود و ما روند را تسریع کردیم و کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
افزایش 10 تا 15 درصدی یارانه معیشتی
دولت و مجلس در بودجه سال 1401، مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را حدود 22 درصد افزایش دادند؛ اتفاقی که قابل تقدیر بود و حالا هم قرار است طبق لایحه ای
دوفوریتی، که کلیات آن در جلسه دیروز کمیسیون برنامه و بودجه هم به تصویب رسید افزایش مجددی برای آن ها در نظر گرفته شود. طبق این لایحه، مستمری این خانواده های تحت پوشش 10 درصد افزایش می یابد و برای خانوارهایی که جزو سه دهک (1)، (2) و (3) درآمدی هستند، این افزایش، 15 درصد خواهد بود.
افزایش 10 تا 15 درصدی مستمری این مددجویان، در کنار 20 درصد افزایش ابتدای سال، میزان دریافتی حمایتی آن ها را نسبت به سال گذشته حدود 30 تا 35 درصد بیشتر می کند که رشد قابل توجهی است اما وقتی به میزان ریالی آن نگاه می کنیم، می بینیم که مستمری یک خانواده پنج نفره، با وجود این افزایش، حداکثر به یک میلیون و 518 هزار تومان می رسد؛ عددی که اصلا نیازی به دو دو تا چهار تا کردن ندارد تا مطمئن باشیم که نمی تواند گره گشای مشکلات این خانواده های نیازمند باشد. نگاهی به میزان دریافتی خانوارهای یک تا چهار نفره تحت پوشش هم این اطمینان و البته نگرانی را بیشتر می کند (جدول شماره یک - به نقل از ایسنا و بازنشر شده در پرتال کمیته امداد).
آن طور که معاون حمایت و سلامت کمیته امداد گزارش داده (ایرنا-فروردین1401)، دو میلیون و 250 هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند که شامل حدود پنج میلیون نفر می شوند؛ رئیس مرکز برنامهریزی و پژوهش کمیته امداد ، آمار تفکیک شده این خانوارها را این طور اعلام کرده است: یک میلیون و ۷۰۰ هزار سالمند، ۵۱ هزار دانشجو، ۸۱ هزار بیمار خاص و صعب العلاج، ۴۰۲ هزار فرزند ایتام و محسنین، یک میلیون و ۱۱۹ هزار زن سرپرست خانوار، ۶۰ هزار کودک زیر پنج سال و ... هر چند هر سال تعدادی از این خانواده ها با حمایت های کمیته امداد و در قالب اجرای طرح هایی مانند اشتغال زایی، توانمند و از چرخه حمایت خارج می شوند اما به دلیل مشکلات اقتصادی، همواره تعداد قابل توجهی از متقاضیان، در صف حمایت قرار دارند و جایگزین آن هامی شوند.
سازمان بهزیستی هم هشت درصد جمعیت کشور را تحت حمایت دارد. این آماری است که رئیس سازمان در فروردین امسال به ایرنا اعلام و اظهار کرد: هفت میلیون نفر برابر با هشت درصد جمعیت کشور تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی هستند.
او افزود: افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی شامل افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، نابینا، ناشنوا، روانی مزمن، روانی، فرزندان بیسرپرست و یتیم که در مراکز نگهداری میشوند و برخی از افراد متاثر از آسیبهای نوپدید هستند.
این را می دانیم که پرداخت مستمری به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، صرفا یک حمایت برای رفع نیازهای ضروری است و قرار نیست تمام هزینه های این خانواده ها را تامین کند. ضمن آن که در زمان های مختلف، کمک دیگری در حوزه مسکن، اشتغال، توانمندسازی و بسته های معیشتی نیز برای آن ها در نظر گرفته می شود، اما این را هم بپذیریم که بسیاری از این خانواده ها، با همین مستمری ها زندگی را سر می کنند.
حالا وقتی برخی کارشناسان اقتصادی خط فقر را 10 میلیون تومان اعلام می کنند، میزان تورم بالای 40 درصد است و حداقل حقوق یک خانواده کارگری سه نفره، به 6.4 میلیون تومان رسیده، باید قبول کرد که مستمری یک میلیون تومانی برای خانواده سه نفره تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی، خیلی با حداقل ها فاصله دارد و باید در بررسی لایحه جدید، این عدد را افزایش داد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در این باره به خراسان گفت: روز دوشنبه (دیروز) کلیات لایحه دو فوریتی دولت در این کمیسیون تصویب و مقرر شد سه کمیته، جزئیات آن را بررسی کنند.
دیدگاه تان را بنویسید