یارانه|یارانه معیشتی| یارانه نان
افزایش مبلغ یارانه معیشتی در ۲۰ خردادماه برای سرپرست خانوار | واریزی مهم برای یارانهبگیران
در حالی که امروز برخی رسانهها از افزایش مبلغ یارانه خبر دادند، سخنگوی هدفمندی یارانهها به تجارتنیوز میگوید: این افزایش یارانه تنها به اقشار دهک اول تا سوم تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی پرداخت میشود نه کل یارانهبگیران.
یارانه معیشتی برای مردم مهم است. یارانه معیشتی واریز شد. یارانه معیشتی همانند دوره های قبل پرداخت شد. یارانه معیشتی برای هر نفر 55 هزارتومان پرداخت می شود. آخرین اخبار از یارانه معیشتی در سال جدید را با هم می خوانیم.
وی درباره اینکه این افزایش مبلغ یارانه چه زمانی اتفاق میافتد هم به تجارتنیوز اظهار کرد: بعد از اینکه این طرح مصوب شود و امور اجرایی آن به آخر برسد، روز عملیاتی شدن آن اعلام خواهد شد. روز اجرا هم الان مشخص نیست؛ ممکن است یک هفته دیگر یا پایان ماه اتفاق بیفتد.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها درباره اصلاح بسته یارانه که از سوی وزیر اقتصاد مطرح شد نیز گفت: در جریان این امر نیستیم و فقط همین افزایش مبلغ برای خرید کالاهای اساسی در ردیف کالابرگ مطرح شده است. جزئیات اصلاح یارانه بعدا توسط خود وزیر اعلام خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که افزایش مبلغ یارانه همان اصلاح مورد نظر وزیر اقتصاد است یا نه، تصریح کرد: ممکن است موضوع دیگری مد نظر وزیر باشد. ما فعلا در جریان همین امر هستیم.
پس از واریز دو مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار، برخی از اعضای اقتصادی دولت احتمال تبدیل آن به کالابرگ الکترونیکی را مطرح کردند. آخرین اخبار درباره
براساس آخرین آمارهای سازمان بهزیستی تا آبانماه سال ۱۴۰۱، ۱۲۸ هزار و ۷۷۸ نفر پشت نوبتیهای دریافت مستمری بودند که به گفته قادری رئیس این سازمان، این رقم تا پایان ۱۴۰۱ به ۱۶۰ هزار نفر رسید.
علیمحمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی در این باره میگوید: در مقطعی ۱۶۰ هزار نفر پشت نوبت مستمری بودند که امروز افتخار میکنیم که بگوییم تا پایان سال ۱۴۰۱ آمار افراد مشمول که پشت نوبت بودند به صفر رسید.
آخرین آمارهای سازمان بهزیستی نشان میدهد یک میلیون و ۲۵۹هزار و ۷۶خانوار مستمری بگیر و بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار غیر مستمری بگیر، تحت پوشش این سازمان هستند.
رئیس سازمان بهزیستی پیشتر و در گفتوگو با رسانهها، گفت: ما یک موضوع پشت نوبتی از باب تبصره ۱۴ به عنوان مستمری داریم که هر سال ممکن است براساس موضوعات معیشتی که در دهکهای پایین وجود دارد، ازجمله اقلام توانبخشی و یارانههایی که سازمان بهزیستی برای مراکز توانبخشی و افرادی که بانوان و مادران فداکاری که معلول را در خانه نگهداری میکنند، پشت نوبتی ایجاد شود که خوشبختانه پشت نوبتیها در دولت سیزدهم آنهایی که سه سال پشت نوبت موضوعات توان بخشی یا موضوع اجتماعی بودند صفر شد و بیش از ۱۴۰ هزار خانوار به چرخه مستمری سازمان وارد شدند.
در مجموع ۲ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۱۴ خانوار براساس آخرین آمارهای اعلامی تا آبان ۱۴۰۱ تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار داشتند. از این آمار، ۲۶۵ هزار و ۸۳۲ زن سرپرست خانوار، ۳۳ هزار و ۳۴۲ چندقلوی دریافت کننده حمایت مالی، ۱۱ هزار و ۵۰۸ دانشجوی مستمری بگیر و ۹۳۰ هزار و ۸۷۵ معلول مستمری بگیر بودند.
از مجموع خانوار غیرمستمری بگیر تحت پوشش سازمان بهزیستی ۱۲۸ هزار و ۷۷۸ خانوار پشت نوبت خدمات بهزیستی قرار دارند و معلولانی که از خدمات سازمان مستمری دریافت نمی کنند ۴۱۸ هزار و ۵۱۷ نفر هستند. همچنین این سازمان ۱۲ هزار و ۶۲۶ دانشجوی غیرمستمری بگیر را تحت پوشش خود دارد و خانوارهای دریافت کننده خدمات موردی نیز ۵۴۸ هزار و ۸۶۶ خانوار هستند.
در مجموع جمعیت تحت پوشش به همراه اعضای خانوار تحت پوشش بهزیستی ۷ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۴۵۰ نفر بوده و در این بین ۱۱ میلیون و ۴۲۱ هزار نفر نیز از خدمات پیشگیری از تنبلی چشم بهره مند شده اند.سازمان بهزیستی همچنین ۸۴۰ هزار و ۲۴۹ نفر از سالمندان جامعه را تحت پوشش خود دارد و ۳۰ هزار نفر نیز از افراد دارای ضایعه نخاعی توانستهاند از خدمات این سازمان بهره مند شوند.
وی افزود: بر اساس قانون کسانی که در دهک ۱۰ یعنی پردرآمد جامعه قرار میگیرند، از دریافت یارانه معیشتی حذف میشوند و یارانه معیشتی فقط به ۹ دهک کمدرآمد اختصاص مییابد.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها در مورد مطالبه مخاطبان فارس گفت: گرچه اطلاعات خرید ملک در خارج کشور در سامانه رفاه ایرانیان قابلیت رصد ندارد، اما به هر حال کسانی که میخواهند مبالغ کلان ارز از کشور خارج کنند، طبیعتا از طریق برداشتهای کلان از حسابهای بانکی خود و انتقال وجوه و خرید کلان ارز اقدام میکنند که همه این مباحث در اطلاعات مالی خانوار در پایگاه رفاه ایرانیان ثبت میشود.
حسینی این نکته را هم گفت: وقتی میگوییم اطلاعات مالی خانوار؛ یعنی همه اعضای یک خانوار که شامل پدر، مادر و فرزندان هستند، در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ثبت میشوند و به محض اینکه درآمد یک خانوار در سطح دهک دهم پردرآمد قرار گیرد، از دریافت یارانه معیشتی حذف میشود.
وی اضافه کرد: البته اطلاعات دقیق را باید مسئولان پایگاه رفاه ایرانیان در این زمینه ارائه کنند./تیترکوتاه
مرتضوی با بیان اینکه تقریبا ۹ دهک از جامعه ایران یارانهبگیر هستند که جمعیتی نزدیک به ۷۹ میلیون تا ۸۰ میلیون نفر (با احتساب نیروهای مسلح) را دربرمیگیرد گفت: بخشی از مردم یعنی عمده افراد در دهکهای اول تا سوم تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و مستمری بگیر بهزیستی و کمیته امدادند. دو میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار ایرانی، تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که با احتساب افراد تحت تکفل به هفت میلیون و ۱۰۰ هزار نفر میرسند.
وی ادامه داد: توسعه سامانه مربوط به طرح کالابرگ الکترونیکی (سامانه اعتبار) نیز در دستورکار قرار گرفت. در دوره قبل روی این سامانه کار شده بود و ما روند را تسریع کردیم و کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
دولت و مجلس در بودجه سال 1401، مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را حدود 22 درصد افزایش دادند؛ اتفاقی که قابل تقدیر بود و حالا هم قرار است طبق لایحه ای
دوفوریتی، که کلیات آن در جلسه دیروز کمیسیون برنامه و بودجه هم به تصویب رسید افزایش مجددی برای آن ها در نظر گرفته شود. طبق این لایحه، مستمری این خانواده های تحت پوشش 10 درصد افزایش می یابد و برای خانوارهایی که جزو سه دهک (1)، (2) و (3) درآمدی هستند، این افزایش، 15 درصد خواهد بود.
افزایش 10 تا 15 درصدی مستمری این مددجویان، در کنار 20 درصد افزایش ابتدای سال، میزان دریافتی حمایتی آن ها را نسبت به سال گذشته حدود 30 تا 35 درصد بیشتر می کند که رشد قابل توجهی است اما وقتی به میزان ریالی آن نگاه می کنیم، می بینیم که مستمری یک خانواده پنج نفره، با وجود این افزایش، حداکثر به یک میلیون و 518 هزار تومان می رسد؛ عددی که اصلا نیازی به دو دو تا چهار تا کردن ندارد تا مطمئن باشیم که نمی تواند گره گشای مشکلات این خانواده های نیازمند باشد. نگاهی به میزان دریافتی خانوارهای یک تا چهار نفره تحت پوشش هم این اطمینان و البته نگرانی را بیشتر می کند (جدول شماره یک - به نقل از ایسنا و بازنشر شده در پرتال کمیته امداد).
دیدگاه تان را بنویسید