کد مطلب: 25941

یارانه نان| یارانه نان امروز

یارانه نان جدید شامل این دهک ها می شود | خبر مهم از سهمیه نان امروز 29 فروردین

پس از پرداخت یارانه جدید توسط دولت مطرح شد . یارانه نان با عنوان نان کارتی چندی است که موضوع گفتگو و نگرانی مردم شده است. یارانه نان با هدف کاهش مشکلات در زمینه قاچاق و عرضه خارج از شبکه آرد در سراسر کشور روی کار آمده است. یارانه نان و طرح پرداخت آن قرار است در چند استان بزودی اجرا شود. یارانه نان برای دهک های مختلف جامعه احتمالا مبلغ و میزان متفاوتی دارد.

یارانه نان جدید شامل این دهک ها می شود | خبر مهم از سهمیه نان امروز 29 فروردین

چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نان یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نان منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نان تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا دی ماه خبری از تغییر یارانه نان وجود ندارد. یارانه نان دی ماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نان حل خواهد شد.

پس از پرداخت یارانه جدید توسط دولت مطرح شد . یارانه نان با عنوان نان کارتی چندی است که موضوع گفتگو و نگرانی مردم شده است. یارانه نان با هدف کاهش مشکلات در زمینه  قاچاق و عرضه خارج از شبکه آرد در سراسر کشور روی کار آمده است. یارانه نان و طرح پرداخت آن قرار است در چند استان بزودی اجرا شود. یارانه نان برای دهک های مختلف جامعه احتمالا مبلغ و میزان متفاوتی دارد.

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و ​سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دولت سیزدهم در عمل به وعده خود، به عنوان نخستین گام از مرحله دوم طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان، یارانه نان در سراسر کشور را از شب گذشته به دو برابر افزایش داد.

«محمد جلال»، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه میز اقتصاد، جزئیات بخش تکمیلی مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان را تشریح کرد.

او در پاسخ به این سؤال که فروش آنلاین نان در این طرح چگونه دیده شده است، گفت:

«فروش اینترنتی نان از طریق پلتفرم‌های اینترنتی یا فروش نان به حوزه کسب و کار‌ها در زیرساخت کارت‌خوان‌های هوشمند پیش‌بینی شده است.»

به گفته جلال، فروشندگان پلتفرم‌های اینترنتی با ثبت نام در این سامانه و ثبت سیستمی اطلاعات مربوط به تأمین و فروش نان می‌توانند از ظرفیت این زیرساخت استفاده کنند.

او همچنین از پیشنهادی رونمایی کرد که عرضه نان به کسب و کار‌ها، نهاد‌ها و پلتفرم‌های اینترنتی توسط نانوایی‌های تخصصی انجام شود که عرضه عمومی نان به مردم ندارند. به باور مشاور وزیر اقتصاد این امر می‌تواند مانع افزایش صف در نانوایی‌ها شود.

گفتنی است در حال حاضر اسنپ‌فود و دیجی‌کالا جت دو پلتفرم شناخته شده عرضه آنلاین نان هستند. از ابتدای بحث هوشمندسازی یارانه نان، نگرانی‌هایی درباره ادامه فعالیت آنها وجود داشت.

فروش آنلاین نان

طراحی اپلیکیشن برای نظارت مردمی

جلال در بخش دیگری از سخنان خود به طرح نظارت بر نانوایی‌ها به صورت آنلاین اشاره کرد و گفت: «ما زیرساختی را فراهم کردیم که بازرسان دستگاه‌های مختلف مبتنی بر ظرفیت کارتخوان‌های هوشمند بتوانند گزارش بازرسی خودشان را ثبت کنند. مراجعات بازرسان به نانوایان بر پایه سوابق تراکنش‌های آنان رقم می‌خورد.»

به گفته وی علاوه بر زیرساخت کارت خوان‌های هوشمند، برنامکی در اختیار مردم قرار می‌گیرد که کلیه سوابق خرید مردم در اختیارشان خواهد بود و می‌توانند درباره تجربه خریدشان از نانوایان اظهار نظر کنند:

«یعنی مردم به ازای خرید‌هایی که انجام می‌دهند در آن برنامک سوابق خریدشان را مشاهده می‌کنند. همچنین امکان اظهار نظر در مورد کیفیت، احیاناً تخلفات و هر گونه رفتار غیرمتعارفی که از سمت نانوا مشاهده می‌کنند وجود دارد. در مقابل هم رفتار‌های متعهدانه و درست کارانه‌ای که مشاهده می‌کنند را میتوانند در اظهار نظر خودشان منعکس کنند.»

مشاور وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال که این اپ از کی در اختیار مردم قرار می گیرد، اظهار داشت این برنامک الان آماده شده است و در بهار 1402 به صورت رسمی معرفی خواهد شد.

او تأکید دارد که اگر ساختار ثبت تجربیات خرید مردم در دسترس باشد، از بسیاری از تخلفات پیشگیری می‌شود.

گفتنی است مشخص نیست چه شرکتی در طراحی این اپلیکیشن همکاری داشته و برچه اساسی انتخاب شده است. پیش از این انتقاداتی به روند انتخاب و تولید دستگاه‌های کارتخوان طرح هوشمند یارانه نان، وارد بود. تجهیزاتی که به گفته یک مقام دولتی، ۹۰۰ میلیارد تومان هزینه برداشته است.

وی تاکید کرد: اما آزاد سازی قیمت نان و حذف یارانه آرد و نان به هیچ وجه در دستور کار دولت نیست.

 

جلال با تشریح جزئیات بخش تکمیلی مرحله دوم طرح هوشمندسازی سازی یارانه آرد و نان اعلام کرد: دولت هیچ برنامه‌ای در خصوص آزاد سازی قیمت نان یا سهمیه بندی نان ندارد و کاملا هم با سهمیه بندی نان برای مردم مخالف هستیم این گمانه زنی‌ها از ابتدای طرح مطرح بوده است.

وی تصریح کرد: من فکر می‌کنم دولت با گذشت یک سال از آغاز طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان توانسته اثبات بکند که این‌ها صرفا شایعاتی بوده که مطرح شده است.

مبنای اصلی عملکرد ما یک‌ماهه است، البته دوره دریافت آرد برای هر نانوایی متفاوت است. برای برخی دوره‌های ۱۰ روزه، ۱۵ روزه و یا ۳۰ روزه محاسبه می‌شود و متناسب با عملکرد دوره‌های قبلی، سهمیه آرد دریافت می‌کنند؛ یعنی برای هر ماه در دوره‌های ۱۰ روزه یک‌سوم ماه در دوره‌های ۱۵ روزه یک‌دوم و یا ۳۰ روزه به همان اندازه قبل اختصاص می‌یابد. هر نانوایی که فروش نان بیشتری داشته باشد و ساعت کارش را بخواهد افزایش دهد، در دوره آینده سهمیه آرد با چند درصد افزایش دریافت می‌کند؛ یعنی امکان افزایش تولید وجود خواهد داشت و کسی که قصد دارد نان بیشتری بفروشد و سهمیه او کفاف عملکردش را ندهد، سهمیه‌اش بالا می‌رود و به تدریج هر دوره که عملکرد محقق شود، براساس داده‌های کارتخوان هوشمند تا ۱۰ درصد امکان افزایش سهمیه آرد وجود دارد. در زمینه افزایش کمک‌هزینه نانواها به دلیل عدم افزایش قیمت نان در سال جاری و بر اساس قولی که دولت برای جبران افزایش هزینه اجاره و یا دستمزد نانواها داده است،‌ از اول طرح ۱۵ درصد ارزش عملکرد فروش نان به نانوا واریز می‌شد، اما در فاز دوم این رقم به دو برابر افزایش می‌یابد. در پایان هر روز عملکرد کارتخوان در فروش نان مبنای محاسبه کمک‌هزینه قرار می‌گیرد و از این پس این کمک‌هزینه به ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. البته این عدد قطعی نشده ممکن است بین ۳۰ تا ۳۵ درصد از عملکرد نانوا در هر روز به عنوان کمک‌هزینه به حسابش واریز شود.

برخی نانوایان برای دریافت یارانه بیشتر ممکن است بیش‌اظهاری در فروش تعداد نان داشته باشند، با آن چگونه برخورد می‌کنید؟

مدیریت هوشمند آرد و نان به خاطر تحلیل داده‌ها و بهره‌برداری از داده‌ها است و توصیه ما به همه نانوایان این است که بزرگترین دارایی یک نانوا سوابق تراکنشی او در کارتخوان هوشمند است، بنابراین نسبت به سلامت و درستی داده‌های خود دقت کنند. در برخی نانواها مشاهده می‌شود که مثلا با یک کارت بانکی خریدهای غیرمتعارف به عنوان مشتری ثبت می‌شود. چون سامانه هوشمند است آن را شناسایی می‌کند. یا ممکن است برخی نانوایان نان را گران‌تر بفروشند یا تعداد بیشتری نان ثبت کنند، در حالی که کمتر از آن به مشتری تحویل می‌دهند. در این زمینه هم از نظارت مردمی استفاده می‌شود و هم بازرسان ویژه وجود دارند که در صورت کشف تخلف، جریمه‌های آن چنان سنگین خواهد بود که دیگر کسی به فکر رفتار متقلبانه نباشد. با پردازش داده‌ها و استخراج آن می‌توان عملکرد واقعی نانوا را به دست آورد. اگر عملکرد واقعی کمتر باشد، میزان سهمیه آرد و حتی کمک‌هزینه به نانوایی در دوره‌های بعدی کم می‌شود و رتبه نانوا کاهش پیدا می‌کند.

 

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      تبلیغات متنی

      ;