یارانه|یارانه معیشتی| یارانه جدید
خبر مهم از یارانه نقدی رییسی برای مردم | حساب ها شارژ شد+ جزییات مهم
آنطور که در گزارشها و صحبتهای درگوشی پیداست، به نظر میرسد دولت امسال درصدد است که یارانه خریداران ارز سهمیهای را قطع کند.
چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا دی ماه خبری از تغییر یارانه نقدی وجود ندارد. یارانه نقدی دی ماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نقدی حل خواهد شد.
گفته میشود این اقدام با توجه به افتتاح حساب ارزی و امکان احصای دقیق اطلاعات صورت میگیرد، به این شکل که خرید ارز سهمیه نیازمند افتتاح حساب ارزی است و واریز ارز اسکناس به حساب ارزی پس از ۷۲ ساعت صورت میگیرد که همین موضوع، امکان رصد دقیق خریدارن ارز سهمیهای و حدف یارانه آنها با توجه به تمکن مالی و گردش حساب بالای آنها را ایجاد میکند. بر همین اساس، اطلاعات این گروه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال خواهد شد.
بر اساس مصوبه دولت، هر شخص ایرانی می تواند یک بار در سال، 5000 یورو یا معادل، دلار سهمیه ای با کدملی دریافت کند که برای دریافت آن، لازم است، متقاضی از طریق ثبت نام دلار سهمیه ای در سایت برخط بازار متشکل ارزی، درخواست خود را ثبت کند. ارز سهمیه ای ۱۴۰۲، توسط صرافی های منتخب و با نرخ دلار توافقی عرضه می شود.
البته گفته میشود که قرار است ارز سهمیه ای با کارت ملی به معادل ۲۰۰۰ یورو کاهش یابد.
بنا به این گزارش، در حال حاضر هر گاه که بین ارز دولتی و ارز بازار آزاد فاصله قابل ملاحظهای شکل میگیرد، سروکله سوءاستفادهکنندگان در بازار پیدا میشود و یکی از شگردهای رایج نیز این است که در ازای پرداخت اندکی پول با جمعآوری کارت ملی اشخاص نیازمند از سهمیه ارزی ۲ هزار دلاری آنها برای خرید ارز به نرخ دولتی و فروش آن در بازار آزاد استفاده میکنند.
دوازدهمین مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی دولت سیزدهم طبق روال ماههای گذشته بیستم فروردینماه احتمالا به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
در این بین، اگر سرپرست خانوار جزو دهکهای اول تا سوم باشد، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان آنهم بهازای هر نفر دریافت میکند. در صورتیکه سرپرست جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار بگیرد، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به دستش میرسد. البته اگر این افراد اقدام به دریافت تسهیلات قرضالحسنه ۱۰ میلیون ریالی کرونا کرده باشند، اقساط این تسهیلات از مبلغ واریزی به حساب آنها کم میشود.
آقای مرتضوی در سفر به استان افزود: یکی از مهمترین برنامههای دولت برای رفاه حال بازنشستگان برای سال ۱۴۰۲ افزایش شرح خدمات درمانی و تعهد پرداخت هزینههای درمانی بازنشستگان است.
وی ادامه داد: آن دسته از بازنشستگانی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند تمام هزینههای سطح ۱، ۲ و بستری را به صورت رایگان دریافت میکنند، اما تلاش ما بر این است تا بخشی از خدماتی که به صورت خرید خدمت به بازنشستگان ارائه میشود را افزایش دهیم.
مرتضوی با بیان اینکه ضریب پشتیبانی بیمهای ما در شرایط فعلی قابل قبول نیست، افزود: برنامه اساسی دولت در سال ۱۴۰۲، پوشش بیمهای یک میلیون نفر ذیل سازمان تأمین اجتماعی و سایر صندوقهای بازنشستگی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: گسترش درمان رایگان برای افراد تحت پوشش بیمههای اجتماعی نیز در سال گذشته توسعه یافته است.
وی با تأکید بر اینکه سیاست ما در حوزه توانخواهان و معلولین نیز همسو با اهداف عدالت بخش دولت مردمی دنبال میشود، اظهار داشت: سیاست ما پوشش حداکثری است و سال گذشته مراکز نگهداری بخش خصوصی ۵۰ درصد افزایش یافت.
مرتضوی به افزایش ۵۰ درصدی مستمری خانوادههای دارای معلول اشاره کرد و گفت: در بودجه ۱۴۰۲ نیز مصوبات خوبی برای حوزه معلولین با حمایت دولت و همراهی مجلس دیده شده است.
وزیر کار افزود: با حمایت دولت بدهی سازمان تأمین اجتماعی بهعنوان ابربدهکار بانکی تسویه شد و برنامهریزی برای رفع ناترازی کل صندوقها نیز دنبال میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرای طرح کالابرگ الکترونیک را عمل به قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و گفت: بالغ بر ۳۵ هزار فروشگاه در سرتاسر کشور به این سامانه متصل شدهاند تا خانوارهایی که مایلاند، یک ماه زودتر از اعتبار یارانه خود برای خرید کالاهای اساسی استفاده کنند.
وی افزود: دولت برنامهای برای قطع یارانه نقدی ندارد و اجرای طرح کالابرگ الکترونیک اختیاری است.
مرتضوی با بیان اینکه سال گذشته فراتر از وعده دولت بیش از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد شد، گفت: سال ۱۴۰۲ نیز درصدی بیشتر از سال گذشته برای ایجاد اشتغال هدفگذاری شده است.
محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار درباره برنامه اشتغالی سال 1402 گفت: یکی از برنامه هایی که به صورت جدی دنبال می کنیم برنامه اشتغال سه دهک کم درآمد است، حسب تصمیم هیأت دولت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با محوریت معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال، در نظر دارد طرح پرداخت حق بیمه بیکاران به بنگاههای اقتصادی را اجرا کند.
وی با بیان اینکه در راستای تشویق کارآفرینان در بکارگیری کارگران سه دهک کم درآمد حق بیمه سهم کارفرما به مدت یکسال توسط دولت پرداخت میشود افزود: کارگرانی که در دهکهای کمدرآمد جامعه قرار دارند و تعداد اعضای خانوار آنها 4 نفر و بیشتر باشند در صورتی که تحت پوشش سازمان حمایتی بهزیستی و یا کمیته امداد امام خمینی (ره) نباشند و اگر کارفرمایی در کشور وی را بکار گیرد در مرحله اول تا یکسال حق بیمه سهم کارفرما از سوی دولت پرداخت میشود که البته ممکن است در مرحله بعدی تا دو سال هم تمدید شود.
بیرانوندبیان کرد:این طرح که به منظورکمک به معیشت و اشتغال افراد کمدرآمد است از اواخر بهمن و اوایل اسفند ماه در 10 استان شروع شده و از سال 1402 به صورت سراسری اجرا میشود و منابع آن نیز از محل منابع داخلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأمین میشود.
معاون اشتغال وزارت کار هدف از اجرای این طرح را کاهش بیکاری در مناطق محروم با به کارگیری افراد کم درآمد خواند و گفت: برای اینکه کارگران از مزایای استفاده از این طرح در دولت باخبر شوند باید در سایت وزارت تعاون؛کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: افرادی که در سایت وزارت تعاون ثبتنام میکنند باید سوابق شغلی، تجربیات و مشخصات خود را ذکر کنند و کارآفرینان از روی این سایت این افراد را اگر انتخاب کنند تا یکسال از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما معاف میشوند و این تشویقی برای بکارگیری افراد کمدرآمد سه دهک پایین جامعه توسط کارفرمایان کشور است.
کریمی بیرانوند شرط استفاده از این طرح را افرادی که در دهک های کم درآمد و یک تا سه قرار دارند ولی تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیستند و بیمه پردازی ندارند مشمول می شوند.
وی با بیان اینکه حق بیمه سهم کارفرما 23 درصد حقوق پایه است که در این طرح در ازای بکارگیری افراد کم درآمد از سه دهک پایین جامعه توسط وزارت کار پرداخت میشود بیان کرد: کارجویانی که در سه دهک اول درآمدی قرار دارند و تحت پوشش نهادهای حمایت نمیباشند، با ثبتنام در سامانه moshavegh.mcls.gov.ir و پس از استعلام از سامانه رفاه ایرانیان و احراز شرایط، در صورت جذب و اشتغال در بنگاه اقتصادی (بخشهای خصوصی و تعاونی) از حمایت دولت با پرداخت حق بیمه سهم کارفرما به مدت یکسال بهرهمند خواهند شد./ تسنیم
نمایندگان مجلس شورای اسلامی میزان کمک معیشتی ماهیانه به جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد معلولین شدید و خیلی شدید فاقد شغل در سال آینده را تعیین کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت سوم امروز یکشنبه و در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۲ ، بند ب تبصره ۱۲ لایحه را به تصویب رساندند.
بر اساس بند ب تبصره ۱۲؛ بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بهزیستی کشور مکلفند به جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمیباشند، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و معلولین شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد، که بر اساس آزمون ارزیابی وسع مبتنی بر پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان در دهکهای درآمدی (۱) تا (۷) قرار دارند با اولویت دهکهای درآمدی پایینتر، ماهانه کمک معیشت به میزان حداکثر شصت میلیون (۶۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال برای جانبازان بیست و پنج درصد (%۲۵) و بالاتر و معلولین شدید و خیلی شدید حداکثر پنجاه میلیون (۵۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال برای جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%) و رزمندگان معسر پرداخت نماید.
۱- میزان افزایش در سقف اعتبارات پیشبینی شده در قانون بودجه سنواتی، متناسب با دهک های درآمدی گروههای مشمول این حکم اعمال خواهد شد، به نحوی که دهکهای درآمدی پایینتر در چهارچوب آئیننامه اجرائی این بند از کمک معیشت بیشتری تا سقف تعیین شده برخوردار گردند.
۲- جانبازان، آزادگان و رزمندگان موضوع این تبصره که توانایی انجام کار داشته و علیرغم فراهم شدن شرایط اشتغال به تشخیص بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح (حسب مورد) مشغول به کار نشده باشند، مشمول این حکم نمیگردند.
۳- فرایند آزمون وسع جانبازان و آزادگان معسر غیرحالت اشتغال فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد با تاکید بر پرداخت کمک معیشت به دهکهای درآمدی (۱) تا (۷)، تعیین تکلیف دریافتکنندگان کمک معیشت که در دهکهای (۸) تا (۱۰) قرار دارند، دوره زمانی پایش اطلاعات و نیز مشمولینی که علیرغم واجد شرایط بودن، موفق به دریافت کمک معیشت نشدهاند، مطابق آئیننامهای خواهد بود که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران (مسؤول)، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان برنامهوبودجه کشور، ظرف دو ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون پیشنهاد و بهتصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
دیدگاه تان را بنویسید