وام| وام جدید| وام فوری
وام مسکن برای مردم | خبر خوش از وام جدید مسکن برای این افراد + جزییات
طبق آخرین قیمت، متاهلهای ساکن پایتخت برای اخذ اوراق مسکن باید ۱۰۰ میلیون و ۷۰۴ هزار تومان پرداخت کنند.

حدود شش ماه از تصویب وام مسکن۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در شورای عالی وام مسکن با حضور رییس جمهور میگذرد. اما از آن زمان تا کنون هنوز سازمان برنامه و بودجه ضمانتنامه پرداخت مابه التفاوت سود تسهیلات تا ۱۸ درصد را ارایه نکرده است. در واقع این سازمان باید تضمین دهد که ۱۳ درصد از سود این وام مسکن توسط دولت پرداخت خواهد شد وام مسکن از سود کارمزد مناسبی برخوردار است. وام فوری دارای شرایط خاصی است. وام مسکن از اقساط بلند مدتی بهره مند است.
کمال علیپور خنکداری، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر با انتقاد از موازیکاری دستگاه در عملیاتیسازی سامانههای برخط کشور گفت: در کشور با سامانههای زیادی مواجه هستیم و دولت باید در مسیر یکپارچه شدن این سامانهها حرکت کند، متأسفانه شاهد این هستیم که بهصورت موازی بسیاری از سامانهها در حال فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: در بحث سامانه املاک و اسکان نیز وزارت راه و شهرسازی در کنار وزارت امور اقتصادی و دارایی به شکل موازی در حال عملیاتیسازی سامانه فوق هستند، در واقع از آنجایی که در قانون الزام وجود دارد تمام اموال حقیقی و حقوقی ثبت شود، وزارت اقتصاد نیز پروژه فوق را در دست اجرا دارد.
نماینده مردم قائمشهر، جویبار، سوادکوه، سوادکوه شمالی و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی در ادامه به بررسی دلایل شکست مالیات بر خانههای خالی اشاره و اعلام کرد: هر ساله نرخ خرید و فروش و اجارهبهای مسکن در کشور به شکل عجیبی افزایش مییابد؛ از طرف دیگر، بررسیها نشان میدهد در بسیاری از شهرهای بزرگ نظیر تهران، برخی از افراد با وجود داشتن خانههای بسیار، اما حاضر به اجاره دادن این واحدها نیستند.
به گفته علیپور خنکداری، برخی گزارشات حاکی از آن است که عدهای بیش از ۱۰۰ واحد خالی در اختیار دارند و با عدم اجاره به دنبال افزایش فشار و بالابردن قیمتها هستند.
وی ادامه داد: به همین دلیل، مجلس در سال ۹۹ با اصلاح مفاد قانون مالیاتهای مستقیم، مصوب کرد چنانچه افراد واحد خالی خود را اجاره ندهند، باید مالیات پرداخت نمایند به صورتی که با هرسال عدم اجاره، مالیات این واحدها نیز بهصورت تصاعدی رشد میکند.
چرا مالیات بر خانههای خالی در عمل موفق نشد؟
نایبرئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، اجرای کامل و دقیق قانون مالیات بر خانههای خالی را به عنوان یکی از راهکارهای کنترل افزایش اجارهبها دانست و گفت: نحوه شناسایی واحدهای خالی بزرگترین مشکل در مسیر اجرا قانون بوده است؛ بهگونهای که خوداظهاری بهعنوان یکی از راهکارهای شناسایی واحدهای خالی عنوان شد؛ اما متأسفانه بسیاری از مردم حاضر به ثبت اطلاعات در سامانه مربوطه یا همان سامانه املاک و اسکان نشدند.
علیپور افزود: در گام دوم مقرر شد که شهرداریهای کشور اطلاعات واحدها را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد؛ درواقع شهرداریها بهواسطه صدور مجوز، این دادهها را در اختیار وزارتخانه قرار دهند، اما در عمل شهرداریها نیز بهواسطه عدم جرمانگاری حاضر به همکاری در جهت اجرای این قانون نشدند.
عدم جرمانگاری سبب تکمیلنشدن سامانه املاک و اسکان شده است
به گفته این نماینده مجلس، وزارت راه به صورت مجزا و تنها با تکیه بر اطلاعات موجود در این وزارتخانه، قادر به شناسایی کامل خانههای خالی نبوده و در صورت همکاری شهرداری، اداره ثبت و سایر دستگاهها، امکان شناسایی بخشی از این واحدها میسر خواهد بود.
علیپور تأکید کرد: در نزدیک دو سال اخیر، توفیقی از وزارت راه و شهرسازی مشاهده نشده است و همچنین شاهد تشویش اذهان عمومی نیز بودهایم، در واقع برخی از افراد دارای دوخانه بودند که یکخانه در اختیار فرزند قرار داشت و شاهد ارسال پیامی مبتنی بر بدهی مالیاتی بودهایم، درصورتیکه واحد موردنظر خالی نبود.
وی افزود: کلیه شرایط فوق سبب شد که قانون مالیات بر خانههای خالی محقق نشود و تنها دستاورد سامانه املاک و اسکان کنترل مقطعی و اندک قیمتها در بازار اجارهبها بود.
نایبرئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سال آینده سامانههای یکپارچه خواهند شد، اعلام کرد: موازیکاری میان وزارت راه، وزارت اقتصاد و سازمان زمین و مسکن حل و با یک سامانه یکپارچه کنترل و نظارت تشدید خواهد شد.
علیپور در واکنش به سوال عدم دریافت بودجه مالیاتهای خالی گفت: در سال جاری دولت در بحث مالیاتی عملکرد خوبی داشته که این به دلیل عملکرد مطلوب سامان امور مالیاتی کشور و همراهی مردم بوده است، اما در سایر بخشها همچون بودجه عملیاتی عملکرد قابلقبولی از دولت مشاهده نمیشود.
وی ادامه داد: در مالیاتستانی از خانههای خالی نیز به دلیل عدم شناسایی این واحدها بهمانند سایر بخشهای بودجهای توفیقی از دولت مشاهده نمیشود.
بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن حاکی از این است که هر برگ اوراق وام مسکن (تسه) در فروردین سال گذشته ۱۰۰ هزار تومان، در اردیبهشت سال گذشته ۱۰۴ هزار و ۳۰۰ تومان و در خردادماه سال گذشته نیز ۱۰۴ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت دارد. هر برگ اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن در تیر سال گذشته با قیمت ۱۰۵ هزار و ۶۰۰ تومان، در مرداد با قیمت ۱۰۲ هزار و ۲۰۰ تومان و در شهریور نیز با قیمت ۱۰۳ هزار و ۹۰۰ تومان داد و ستد میشود.
این اوراق در ماه مهر سال گذشته ۱۰۱ هزار و ۳۰۰ تومان، در آبان ماه سال گذشته ۱۰۲ هزار و ۱۰۰ تومان و در آذر نیز ۹۸ هزار و ۸۰۰ تومان قیمت دارد. اوراق تسهیلات مسکن در دی و بهمن سال گذشته نیز با قیمتهای ۱۰۳ هزار و ۱۰۰ و۱۰۲ هزار و ۹۰۰ تومان معامله میشود. این اوراق در سال جاری ۱۰۴ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت دارد که این گزارش بر اساس همین قیمت نوشته شده است.
قیمت اوراق برای مجردها و متأهلهای تهرانی
بر این اساس، مجردهای ساکن تهران میتوانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله میشود؛ لذا برای دریافت ۲۰۰ میلیون تومان وام باید ۴۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه این تعداد با اوراق ۱۰۴ هزار و ۹۰۰ تومانی، ۴۱ میلیون و ۹۶۰هزار تومان میشود. همچنین با در نظر گرفتن ۸۰ میلیون تومان وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق به مبلغ ۱۶ میلیون و ۷۸۴ هزار تومان خریداری کنند، مجموع هزینه خرید اوراق به ۵۸ میلیون و ۷۴۴ هزار تومان میرسد.
زوجهای تهرانی نیز بر همین اساس میتوانند تا سقف ۴۸۰ میلیون تومان شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین زوجین باید ۸۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه آن ۸۳ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان میشود که همراه با هزینه ۱۶ میلیون و۷۸۴ هزار تومانی وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند، در مجموع باید ۱۰۰ میلیون و ۷۰۴ هزار تومان پرداخت کنند.
سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است. با توجه به اینکه مجردها باید ۳۲۰ و متاهلهای ساکن این شهرها نیز باید ۶۴۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجردها باید ۳۳ میلیون و ۵۶۸ و متاهلها نیز ۶۷ میلیون و ۱۳۶هزار تومان پرداخت کنند.
قیمت اوراق برای مجردها و متأهلهای تهرانی
قیمت اوراق مسکن در ماه جاری بار دیگر کاهشی شد. اقبال از اوراق مسکن طی ماههای اخیر تا حدی با ریزش همراه شده است.
آخرین آمارها حاکی از آن است که روند کاهشی هر برگ اوراق مسکن همچنان ادامه دارد و متاهلهای ساکن تهران میتوانند با پرداخت بیش از ۱۱۳ میلیون تومان نسبت به اخذ این اوراق اقدام کنند، درحالیکه هفته قبل باید ۱۱۹ میلیون تومان پرداخت میکردند.
بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن حاکی از این است که هر برگ اوراق وام مسکن (تسه) در فروردین سال گذشته ۱۱۸ هزار و ۵۰۰، در اردیبهشت ماه ۱۲۱ هزار و ۱۰۰ و در خردادماه سال گذشته نیز ۱۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان قیمت دارد. هر برگ اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن در تیر سال گذشته با قیمت ۱۱۹ هزار و ۷۰۰، در مرداد با قیمت ۱۱۷ هزار و ۶۰۰ و در شهریور نیز با قیمت ۱۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان داد و ستد میشود.
این اوراق در ماه مهر سال گذشته ۱۱۸ هزار و ۴۰۰، در آبان ماه سال گذشته ۱۱۸ هزار و ۳۰۰ و در آذر نیز ۱۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت دارد. اوراق تسهیلات مسکن در دی و بهمن سال گذشته نیز با قیمتهای ۱۱۹ هزار و ۱۰۰ و ۱۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان معامله میشود. این اوراق در سال جاری ۱۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان قیمت دارد که این گزارش بر اساس همین قیمت نوشته شده است.
بر این اساس، مجردهای ساکن تهران میتوانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله میشود؛ لذا برای دریافت ۲۰۰ میلیون تومان وام باید ۴۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه این تعداد با اوراق ۱۱۸ هزار و ۱۰۰ تومانی، ۴۷ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان میشود. همچنین با در نظر گرفتن ۸۰ میلیون تومان وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق به مبلغ ۱۸ میلیون و ۸۹۶هزار تومان خریداری کنند، مجموع هزینه خرید اوراق به ۶۶ میلیون و ۱۳۶ هزار تومان میرسد.
.زوجهای تهرانی نیز بر همین اساس میتوانند تا سقف ۴۸۰ میلیون تومان شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین زوجین باید ۸۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه آن ۹۹ میلیون و ۴۴۰هزار تومان میشود که همراه با هزینه ۱۹ میلیون و ۸۸ هزار تومانی وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند، در مجموع باید ۱۱۹ میلیون و ۳۲۸ هزار تومان پرداخت کنند.
قیمت اوراق در سایر استانها
سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است. با توجه به اینکه مجردها باید ۳۲۰ و متاهلهای ساکن این شهرها نیز باید ۶۴۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجردها باید ۳۹ میلیون و ۷۷۶ و متاهلها نیز باید ۷۹ میلیون و۵۵۲ هزار تومان پرداخت کنند.
قیمت اوراق در سایر استانها
سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است. با توجه به اینکه مجردها باید ۳۲۰ و متاهلهای ساکن این شهرها نیز باید ۶۴۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجردها باید ۴۰ میلیون و ۲۲۴ و متاهلها نیز باید ۸۰ میلیون و۴۴۸ هزار تومان پرداخت کنند.
بازار در چه شرایطی به سر میبرد؟
آخرین آمارهایی که بانک مرکزی از متوسط قیمت مسکن در شهر تهران منتشر کرده متوسط قیمت هر متر واحد مسکونی 48 میلیون و 70 هزار تومان برآورد شده است. تعداد معاملات هم با وجود اینکه در تمام مناطق افزایش داشته طبق گفته کارشناسان هنوز به مقداری نیست که بتواند وضعیت بازار را بهبود دهد. بنابراین خرید و فروشها نیز در وضعیت مناسبی به سر نمیبرند.
وام مسکن یکی از راههایی است که مردم با کمک آن میتوانند مقداری از هزینههای خرید خانه را تامین کنند. اما این وام علاوه بر اینکه بخش زیادی از قیمت مسکن را پوشش نمیهد، هزینه دریافت آن نیز تا حد زیادی افزایش یافته است.
به عنوان مثال برای مجردهای ساکن تهران مجموع هزینه خرید اوراق به ۷۰ میلیون و ۹۵۲ هزار تومان میرسد. زوجهای تهرانی نیز باید برای خرید اوراق مسکن ۱۲۱ میلیون و ۶۳۲ هزار تومان پرداخت کنند.
وضعیت آغاز پروژه نهضت ملی مسکن
بیشتر از یک سال پیش بود که صحبت از ساخت چهار میلیون مسکن ملی (هر سال یک میلیون) مطرح شد. اما هنوز واحدی تحویل داده نشده و رئیسجمهور در سفر اخیر خود به یزد عنوان کرد که هر چند تاخیر ایجاد شده، اما چهار میلیون مسکن تا پایان دولت سیزدهم ساخته میشود. حالا باید دید با وضعیت کسری بودجه و کمبود منابع آیا به این وعده عمل خواهد شد؟
طبیعی است که عرضه یکی محرکهای بازار مسکن است و باعث کاهش قیمت مسکن خواهد شد. اما در این بین دلایل دیگری نیز برای وضعیت فعلی مسکن وجود دارد که باید برای بهبود آن چارهای اندیشید. در غیر این صورت عامل عرضه و ساخت مسکنهای ملی نیز تاثیر زیادی بر متوسط قیمت نمیگذارد؛ عواملی مانند تورم عمومی، تورم مصالح ساختمانی و افزایش قیمت دلار، هر روز از توان مردم برای خرید مسکن و قدرت سازندگان برای تولید آن میکاهند.
دیدگاه تان را بنویسید