کد مطلب: 25031

کبد چرب| درمان کبد چرب

راهکار عالی برای درمان کبد چرب| برای درمان کبد چرب چه کنیم؟؟

علت کبد چرب و ودلایل اصلی چرب شدن کبد خوردن غذاهای نادرست، نوشیدن الکل، ورزش نکردن و در نهایت اضافه وزن است. برای درمان کبد چرب اولین کاری که باید انجام شود کاهش وزن طبیعی است. یعنی اگر بتوانید حداقل 5 درصد از وزن خودتان را کم کنید تاثیر بسیار زیادی در شرایط کبد دارد.

راهکار عالی برای درمان کبد چرب| برای درمان کبد چرب چه کنیم؟؟

برای درمان کبد چرب نکات زیادی وجود دارد که پیشنهاد می‌کنیم اگر برای سلامت خودتان اهمیت قائل هستید، این مطلب از سایت زوم لایف را تا پایان بخوانید.

بیماری کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب همانطور که از نام آن پیداست به این معنی است که چربی بیش از حد در کبد تجمع کرده است. در بدن فرد سالم، کبد به حذف سموم کمک می‌کند و پروتئین گوارشی صفرا را تولید می‌کند. اگر کبدی دارای 5 تا 10 درصد چربی باشد کبد چرب نامیده می‌شود. کبد چرب یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد می‌کند و بدتر اینکه هیچ علامت هشدار دهنده‌ای در ابتلا ندارد.

چند نکته درباره کبد چرب

بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) ممکن است در صورت ایجاد بیش از حد چربی در کبد رخ دهد.

بسیاری از مردم دارای کبد چرب بدون علائم هستند و ممکن است به وضعیت خطرناکی برسد.

علت اصلی کبد چرب ناشناخته است، اما به نظر می‌رسد چاقی یک عامل خطر برای ایجاد کبد چرب باشد.

رژیم سالم و متعادل که کم قند و قندهای ترانس است، ممکن است از چرب شدن کبد جلوگیری کند.

افراد مبتلا به هر نوع بیماری کبدی، نباید الکل مصرف کنند.

بیماری کبد چرب مختص افراد چاق نیست، بلکه کبد چرب در افراد لاغر هم دیده می‌شود. به خصوص افرادی که چربی افراد شکم و کمر دارند.

کبد چرب سطح و گریدهای مختلفی دارد که هر گرید کبد چرب نشان دهنده وضعیت کبد است.

انواع کبد چرب

مراحل کبد سالم تا سیروز کبدی

کبد چرب دو نوع الکلی یا غیرالکلی دارد و با توجه به نوع سبک زندگی، کبد چرب غیرالکلی در بین افراد بسیار شایع است. کبد چرب گرید 3 و 4 باید تحت نظر پزشک درمان شود اما کبد چرب گرید 1 و 2 با کمی کنترل در خانه درمان می‌شود.

بیشتر مبتلایان بعد از دیدن نتایج آزمایش خون متوجه بالا بودن سطح آنزیم‌های کبدی می‌شوند و برای بررسی شرایط کبد به متخصص داخلی مراجعه می‌کنند.

اگر وضعیت کبد حاد نباشد، متخصص به شما توصیه می‌کند تا تغییراتی شیوه زندگی، غذا و تحرک خود ایجاد کنید و بعد از چند ماه مجدد آزمایش دهید. در صورت حاد بودن وضعیت کبد باید زیر نظر پزشک باشید تا شرایط بهتر شود.

بیماری کبد چرب؛ همراه با التهاب است که این التهاب با از بین رفتن سلول‌های کبدی همراه است و اگر درمان کبد چرب را پیگیری نکنید سبب سیروز کبدی می‌شود.

بهترین روش های درمان خانگی کبد چرب

بهترین درمان کبد چرب

افراد مبتلا به کبد چرب برای درمان اصولی و کنترل این بیماری ابتدا باید به متخصص داخلی مراجعه کنند. پزشک بعد از معاینه و بررسی آزمایش خون و نتیجه سونوگرافی شرایط کبد شما را بررسی می‌کند و نکاتی را برای بهتر شدن اوضاع کبد به شما پیشنهاد می‌کند.

کبد چرب در هر مرحله‌ای که باشد، باید از آن مراقبت کنید و در ادامه به نکاتی اشاره کردیم که رعایت آنها باعث افزایش سلامت کبد می‌شود. همچنین اگر مبتلا به کبد چرب هستید از روش‌های خانگی می‌توانید برای درمان کبد چرب استفاده کنید.

چطور کبد چرب را در خانه درمان کنیم؟ همانطور که گفتیم بهترین روش برای درمان کبد چرب، داشتن سبک زندگی سالم است. در ادامه نکاتی را بیان کرده‌ایم که با رعایت آنها می‌توانید سبک زندگی خود را تغییر دهید و در مدت کوتاه بتوانید کبد چرب را درمان کنید.

اگر کبدچرب غیرالکلی دارید،‌ به خاطر داشته باشید که همه رژیم‌‌ها و مکمل‌‌ها برای کبد خوب نیستند. قبل از امتحان کردن هر روش درمانی، با پزشک صحبت کنید.

درمان کبد چرب با کاهش وزن

1. کاهش وزن برای درمان کبد چرب

انجمن بیماری‌‌های کبدی در امریکا (AASLD)،‌ کاهش وزن را به عنوان یک اصل مهم در بهبود پیشرفت و علائم بیماری کبد چرب غیرالکلی می‌شناسد. این انجمن توصیه می‌کند که افراد دارای کبد چرب غیرالکلی هستند، برای درمان آن بین 3 تا 5 درصد از وزن خود رابرای کاهش چربی در کبد، کاهش دهند. همچنین بیان شده است که از دست دادن بین 7 تا 10 درصد از وزن بدن می‌تواند علائم دیگر کبد چرب غیرالکلی مانند التهاب،‌ فیبروز و جای زخم را کاهش دهد.

بیشتر افرادی که دچار کبد چرب هستند! شاخص توده بدنی آنها از حد نرمال خارج شده. البته به ندرت افرادی را ممکن است ببینید که وزن پایین دارند اما دچار کبد چرب هستند! اولین مرحله برای درمان چربی کبد، پایین آوردن وزن است. استفاده از رژیم غذایی مناسب و کاهش وزن به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

بهترین راه برای درمان کبد چرب با کاهش وزن،‌ داشتن یک برنامه اصولی و رژیم غذایی مناسب کبد چرب است. رژیم‌‌های ناشتا و شدید اغلب بی‌فایده است و کار را برای کبد سخت می‌کنند.

اگر متوجه شدید آنزیم‌های کبد بالایی دارید و یا جدیداً به کبدچرب دچار شدید، با تغییر و اصلاح رژیم غذایی می‌توانید در 2 هفته شرایط کبد بهتر کنید. قبل از شروع برنامه کاهش وزن و برای انتخاب بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب حتماً با یک رژیم درمانگر یا متخصص تغذیه و متخصص داخلی مشورت کنید. یک متخصص تغذیه می‌تواند یک برنامه غذایی مناسب را برای رسیدن به کاهش وزن با هدف درمان کبد چرب و انتخاب مواد مغذی پیشنهاد دهد.

بیشتر بخوانید: کاهش وزن برای درمان کبد چرب و نکاتی که باید بدانید

2. خوردن مواد غذایی مناسب

مصرف بعضی از مواد غذایی طبیعی، فعالیت کبد را در حد مطلوب حفظ می‌کند. داشتن یک کبد سالم باعث می‌شود انرژی بیشتر و حال بهتری داشته باشیم. ولی کبدی که بیمار است و به درستی کار نمی‌کند، باعث احساس خستگی، سردرد، اشکال در تنفس، حساسیت و عدم تحمل بعضی مواد غذایی، مشکلات پوستی و افزایش وزن می‌شود.

برخی از انواع چربی‌‌ها می‌توانند برای سلامتی مفید باشند. اسیدهای چرب امگا 3 چربی‌‌های اشباع نشده غیر اشباع هستند که درغذاهایی مانند ماهی روغنی و برخی آجیل‌‌ها و دانه‌‌ها یافت می‌شوند. به نظر می‌رسد که فوایدی برای سلامت قلب دارند و برای افرادی که دچار کبد چرب هستند توصیه می‌شود. بررسی مطالعات سال 2016 نشان می‌دهد که مصرف یک مکمل امگا 3 می‌تواند چربی کبد را کاهش داده و سطح کلسترول را بهبود بخشد. در این بررسی،‌ دوزهای روزانه امگا 3 از 830 تا 9000 میلی گرم در نظر گرفته شده است. با پزشک خود در مورد میزان مصرف خود صحبت کنید.

برای حفظ سلامت بدن و درمان کبد چرب، مصرف مواد غذایی زیر توصیه می‌شود:

تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهید ولی با حجم کم. یعنی سه وعده اصلی و سه میان وعده. زیرا حجم بالایی خوراکی در کبد به چربی خون تبدیل می‌شود.

کاهش چربی و کربوهیدراته.

استفاده ازامگا 3 موجود در ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و تن.

استفاده از امگا 3 موجود در منابع گیاهی شامل گردو، بذر کتان، شاهدانه و روغن زیتون، آجیل‌ها.

مصرف روزانه یک گرم مکمل روغن ماهی.

محدود کردن چربی‌ها و خودداری از چربی‌های اشباع شده.

بهترین پروتیین غذاهای دریایی ومرغ و  گوشت بدون چربی است. البته در نظر داشته باشید که پروتیین گیاهی بهتر از حیوانی است.

رژیم غنی از میوه و سبزیجات باشد. مصرف سبزیجات به علت داشتن فیبر زیاد و ویتامین توصیه می شود. میوه‌ها هم فیبر خوبی دارند ولی چون قند ساده دارد باید حداکثر 3 واحد در روز مصرف شود.

مصرف فیبر را با استفاده از غلات کامل، برنج قهوه‌ای افزایش دهید.

از مصرف شیرینی جات آماده خودداری کنید.

از خوردن نوشیدنی‌های قندی خودداری شود.

برای پخت و پز از روغن‌های مایع کانولا و زیتون استفاده کنید.

مواد غذایی که بیماری کبد چرب را حادتر می‌کنند

افراد مبتلا به کبد چرب مواد غذایی زیر را مصرف نکنند:

گوشت چرب و غذاهای سرخ شده؛

نوشیدنی های شیرین؛

الکل؛

غذاهای فرآوری شده؛ر63.*-

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;