بازنشستگان منتظر شگفتانه آخرسالی دولت | واریزی 4/9250/000 تومانی عیدی بازنشستگان همراه حقوق بهمن | بازنشستگان فیش حقوقی خودر ا امروز چک کنند
در روزهای پیش رو حقوق بهمنماه و عیدی پایان سال بازنشستگان کشوری به طور همزمان واریز خواهد شد.
![بازنشستگان منتظر شگفتانه آخرسالی دولت | واریزی 4/9250/000 تومانی عیدی بازنشستگان همراه حقوق بهمن | بازنشستگان فیش حقوقی خودر ا امروز چک کنند](https://cdn.digisargarmy.com/thumbnail/sJCFhn7OCm6k/YKKWghe-kS0a6cBMg3ESGciKI8Z9R2_jiE5pzOrTpgc_hQeOjQXO3yyf7EI4o34RxfQTq6cwpCRqDCbP2gXjLG87vWbvahCB/%D8%B9%DB%8C%D8%AF%DB%8C+%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%86.jpg)
عیدی بازنشستگان | در روزهای پیش رو حقوق بهمنماه و عیدی پایان سال بازنشستگان کشوری به طور همزمان واریز خواهد شد.
به گزارش اقتصادآنلاین، در حالی که واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس حروف الفبا از 21 بهمن آغاز شده، فیش حقوقی بازنشستگان کشوری هنوز بارگذاری نشده است.
بازنشستگان کشوری هر ماه معمولاً حقوق خود را در 2 روز پایانی ماه دریافت میکنند و بر اساس رویه ماههای قبل انتظار میرود که فردا 27 بهمن فیش حقوقی بازنشستگان کشوری بارگذاری و حقوق بهمنماه آنها در 29 یا 30 بهمن واریز شود.
همچنین حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح نیز به احتمال فراوان به مانند ماههای گذشته در روز 30 بهمن واریز خواهد شد.
زمان واریز عیدی بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی
روز گذشته اعلام شد که عیدی پایان سال بازنشستگان بانک تجارت واریز شده است اما سایر بازنشستگان هنوز عیدی خود را دریافت نکردهاند.
سال گذشته عیدی بازنشستگان کشوری همزمان با حقوق بهمنماه آنها واریز شد و پیشبینی میشود که در سال جاری نیز همین رویه تکرار شود.
عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در سالهای اخیر معمولاً پس از پایان واریز حقوقی تمامی بازنشستگان پرداخت میشود که در صورت تکرار رویه سالهای قبل، بازنشستگان تامین اجتماعی برای دریافت عیدی خود باید تا هفته نخست اسفندماه منتظر بمانند.
مبلغ عیدی بازنشستگان چقدر است؟
مطابق مصوبه هیات دولت، مبلغ عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی ۳ میلیون تومان خواهد بود که این رقم با احتساب عائلهمندی برای بازنشستگانی که صاحب همسر هستند، ۸۶۰ هزار تومان افزایش مییابد و به ازای هر فرزند، ۳۶۰ هزار تومان به عیدی این افراد اضافه میشود.
بنابراین عیدی بازنشستگانی که صاحب همسر و یک فرزند هستند، مبلغ ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و به ازای هر فرزند بیشتر، مبلغ ۳۶۰ هزار تومان به عیدی آن افراد اضافه میشود.
عیدی بازنشستگان دارای همسر و ۲ فرزند مبلغ ۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان، عیدی بازنشستگان دارای همسر و ۳ فرزند مبلغ ۴ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان و عیدی بازنشستگان دارای همسر و ۴ فرزند مبلغ ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان خواهد بود.
در سال ۱۴۰۴، حقوق بازنشستگان به منظور بهبود شرایط معیشتی و هماهنگی با وضعیت اقتصادی کشور افزایش یافته است. این افزایش شامل جزئیات مربوط به حداقل حقوق، درصد افزایش و کمکهزینههای جانبی میباشد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت شب روز چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ صحن مجلس، در جریان رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب اجزای ۱ و ۲ بند «ب» تبصره ۱۲ این لایحه با عنوان «حقوق و دستمزد» به شرح زیر موافقت کردند:
«ب- افزایش حقوق بازنشستگان:
۱- حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران، مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی در سال ۱۴۰۴ به میزان بیست درصد (%۲۰) افزایش مییابد.
۲- کمکهزینه عائلهمندی و حق اولاد موضوع بند (۴) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری برای بازنشستگان معادل ریالی امتیاز جزء (۵) بند «الف» این تبصره تعیین میگردد.»در ادامه جدول مقایسه حقوق بازنشستگان در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ ارائه شده است:
سال حداقل حقوق بازنشستگان (تومان) درصد افزایش نسبت به سال قبل کمکهزینه عائلهمندی و حق اولاد (تومان)۱۴۰۳ | ۹,۷۵۰,۰۰۰ | ۲۵٪ | ۲۵۰,۰۰۰ به ازای هر فرزند |
۱۴۰۴ | ۱۱,۷۰۰,۰۰۰ | ۲۰٪ | ۳۰۰,۰۰۰ به ازای هر فرند |
نکات مهم درباره حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴:
۱. افزایش حقوق: حداقل حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ به ۱۱,۷۰۰,۰۰۰ تومان رسیده است که نسبت به سال گذشته ۲۰٪ افزایش یافته است.
۲. کمکهزینه ها: مبلغ کمکهزینه عائلهمندی و حق اولاد به ۳۰۰,۰۰۰ تومان برای هر فرزند افزایش یافته است.
۳. سیاست های حمایتی: این تغییرات با هدف کاهش فشار اقتصادی و افزایش قدرت خرید بازنشستگان انجام شده است.
با وجود این افزایش، بازنشستگان همچنان انتظار دارند که حقوق دریافتی آنها کاملاً متناسب با نرخ واقعی تورم و هزینههای زندگی باشد. بسیاری از آنان بر این باورند که سیاستهای دستمزدی باید به گونهای تنظیم شود که قدرت خرید آنها حفظ شود و شکاف میان هزینهها و درآمد کاهش یابد
فرمول جدید برای تعیین حقوق بازنشستگان
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: براساس فرمول پیشنهادی، تمام سنوات بیمهپردازی بروزرسانی و با نرخ روز محاسبه میشود.
مصطفی سالاری درباره طرح پیشنهاد فرمول محاسبه مستمری به صورت اختیاری و امتیازی اظهار کرد: طبق قوانین فعلی، اصولاً میانگین دستمزد دو سال آخر ملاک محاسبه و برقراری مستمری متقاضیان بازنشستگی است و هرگونه تغییر در این فرمول بر عهده قانونگذار خواهد بود.
وی افزود: آنچه ما به عنوان یک پیشنهاد جهت همفکری و تبادل نظر با شرکای اجتماعی مطرح کردهایم، حتی در صورت جمعبندی نهایی و اجرایی شدن، همچنان فرآیندی اختیاری برای بیمهشدگان خواهد بود.
سالاری ادامه داد: طبق این فرمول پیشنهادی، سنوات بیمهپردازی بیمهشده با حداقل دستمزد همان سال ضریبگیری میشود و از ضریب تمام مدت بیمهپردازی، میانگین گرفته شده و در حداقل حقوق سال درخواست بازنشستگی ضرب خواهد شد. معمولاً نتایج بررسی نشان میدهد که مبلغ حاصل از این فرمول بیشتر از میانگین دو سال آخر بیمهشده طبق فرمول فعلی است، زیرا در محاسبه دو سال آخر، سال ماقبل درخواست بازنشستگی بروزرسانی نمیشود، اما در حالت پیشنهادی، تمام سنوات بیمهپردازی بروزرسانی و با نرخ روز محاسبه میشود.
وی تأکید کرد: اگر مبلغ مستمری به دست آمده با این فرمول پیشنهادی، از محاسبه با فرمول فعلی دو سال آخر بیشتر باشد، تأمین اجتماعی مبلغ بیشتر را برقرار خواهد کرد و اگر مبلغ مستمری کمتر از میزان محاسبه با میانگین دو سال آخر باشد، مبلغ کمتر اعمال نخواهد شد و بیشترین مبلغ حاصل از هر یک از فرمولها به عنوان حقوق بازنشستگی لحاظ خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات و تغییرات تحولآفرین متناسب با الزامات آیندهنگری در صندوقهای اجتماعی، گفت: هدف ما از انجام اصلاحات در فرآیندهای کاری، ضایع کردن حق مکتسبه فعلی بیمهپردازان و مردم نیست. بلکه به دنبال آن هستیم تا با تعامل با شرکای اجتماعی، سازوکاری ایجاد کنیم که بهترین خدمات را به آنها ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: این یک فرآیند اختیاری است و به هیچ عنوان به این معنا نیست که قصد داریم کمتر از میانگین دو سال آخر به حقوق بازنشستگان پرداخت کنیم. اگر فردی به هر دلیلی متضرر شد، از این امکان استفاده نخواهد کرد، اما اگر به نفعش باشد، سازمان مشکلی در اعمال و برقراری مستمری با مبلغ بیشتر حاصل از این فرمول ندارد.
سالاری در پایان با اشاره به اهمیت تغییر در نحوه خدمترسانی سازمان تأمین اجتماعی، گفت: ارائه این فرمول هم به نفع بیمهشدگان و هم به نفع کارفرمایان خواهد بود و در نهایت منافع سازمان را نیز تأمین میکند. تأکید بر ثبت مزد واقعی توسط بیمهپردازان برای بهرهمندی از مستمری بهتر در آینده، نیاز به بازرسی فیزیکی کارگاهی یا دفاتر را منتفی کرده و افزایش درآمد سازمان و امکان خدمترسانی بهتر را فراهم میکند.
وی همچنین بر ضرورت اطلاعرسانی شفاف و جلب مشارکت شرکای اجتماعی در تصمیمگیریهای سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد و گفت: امکان استفاده از نتایج این فرمول پس از تصویب و اجرایی شدن آن فراهم خواهد شد؛ زیرا طبق قواعد این صندوق، نمیتوان از محل حق بیمه دریافت نشده سالهای گذشته پرداختی مضاعف ایجاد کرد./ مشرق
دیدگاه تان را بنویسید