یارانه نقدی | سال گذشته در دهه فجر دولت سیزدهم از طرح کالابرگ الکترونیکی رونمایی کرد. آیا در بهمن ۱۴۰۳ نیز شاهد اجرای این طرح خواهیم بود؟
طرح کالابرگ الکترونیکی که با نام طرح فجرانه هم شناخته میشد از بهمن ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ اجرا شد. دولت در قالب این طرح برای یارانه بگیران دهکهای ۱ تا ۹ مبلغ ۲۲۰ هزار تومان واریز میکرد که یارانه بگیران با این مبلغ میتوانستند ۱۱ قلم کالای اساسی را خریداری کنند.
در حالی که در بهار ۱۴۰۳ بارها تأکید شد اجرای این طرح در سال جاری ادامه پیدا خواهد کرد، در ماههای بعد دیگر خبری از اجرای این طرح و طرحهای مشابه آن نشد و گفته شد که در قانون بودجه ۱۴۰۳ هیچ بودجهای برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در نظر گرفته نشده است.
با نزدیک شدن به ماه بهمن و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شایعاتی در خصوص احتمال اجرای مجدد این طرح شنیده میشود
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم چندی پیش در یک نشست خبری اعلام کرد که دولت در صورت لزوم بستههای حمایتی به مردم اعطا خواهد کرد. سخنگوی دولت گفت: جلسات تنظیم بازار به صورت مرتب برگزار میشود و تلاش دولت بر این است که افزایش قیمتها متناسب با توان خرید مردم باشد. در صورت نیاز بستههای حمایتی متناسب با شرایط داده خواهد شد.
سال گذشته در دهه فجر دولت سیزدهم از طرح کالابرگ الکترونیکی رونمایی کرد. آیا در بهمن ۱۴۰۳ نیز شاهد اجرای این طرح خواهیم بود؟
با توجه به سخنان سخنگوی دولت به نظر میرسد که دولت چهاردهم نیز ممکن است به بستههای حمایتی نظیر یارانه کالابرگ روی بیاورد و این احتمال وجود دارد که زمان رونمایی از این بستهها همزمان با دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باشد. همچنین ماه رمضان نیز در پیش است و دولت چهاردهم میتواند به دهکهای کم درآمد جامعه یارانه کالابرگ یا بستههای کمک معیشتی اعطا کند. باید دید آیا دولت چهاردهم در نهایت به اجرای چنین طرحهایی تمایل نشان خواهد داد یا خیر.
روشهای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست خانوار
برای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید.
کد دستوری (#کدملی۴۳۸۵۷۴)*
سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
اپلیکیشن یا سایت پیشخوان ۲۴
تلفن گویا (۰۲۱۶۳۶۹)
مراجعه حضوری به بانک
استعلام وضعیت یارانه ازطریق سامانه حمایت
استعلام یارانه از طریق کد دستوری
سادهترین روش استعلام یارانه، استفاده از کد دستوری #کدملی*۴۳۸۵۷۴* است. با شمارهگیری این کد از طریق موبایل، میتوانید از وضعیت یارانه خود مطلع شوید. توجه داشته باشید که این روش ممکن است گاهی با اختلال مواجه شود. علاوه بر این، کدهای دستوری زیر نیز قابلاستفاده هستند:
کد دستوری کاربرد
# ۱۴۶۳*۵۰۰* کد استعلام یارانه معیشتی برای واریز
#کدملی*۴۳۸۵۷*۴* کد استعلام مشمولیت یارانه
# ۶۳۶۹* کد اعتراض به وضعیت مشمولیت یارانه
استعلام یارانه از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس https://my.gov.ir/) ) امکان بررسی وضعیت یارانه را فراهم کرده است. مراحل استعلام به شرح زیر است:
ورود به سایت با شماره تلفن همراه و کد ملی
استعلام یارانه از طریق سامانه پیشخوان ۲۴
با استفاده از سایت یا اپلیکیشن پیشخوان ۲۴، میتوانید وضعیت واریزی یارانه خود را بررسی کنید. برای این کار باید ابتدا در سامانه خدمات دولت هوشمند ثبتنام کرده باشید. دقت کنید که استعلام در این سامانه تنها در ساعات اداری امکانپذیر است.
اگر دسترسی به اینترنت یا سامانههای آنلاین برای شما دشوار است، میتوانید با شماره ۰۲۱۶۳۶۹ تماس بگیرید. پس از ارتباط، عدد ۲ را برای پیگیری یارانه فشار دهید و با وارد کردن کد ملی و شماره سریال سرپرست خانوار، وضعیت یارانه خود را بررسی کنید.
استعلام یارانه از طریق مراجعه حضوری به بانک
برای افرادی که ترجیح میدهند بهصورت حضوری اقدام کنند، مراجعه به بانکی که حساب یارانه در آن ثبت شده است، امکانپذیر است. با ارائه کد ملی و شماره حساب به کارمند بانک، گردش حساب یارانه قابلبررسی است. همچنین میتوانید از طریق اپلیکیشن همراهبانک یا اینترنتبانک مربوطه، اطلاعات واریزی یارانه خود را مشاهده کنید.
استعلام وضعیت یارانه ازطریق سامانه حمایت
سامانه حمایت، امکان استعلام واریزی یارانه را ندارد. برای استعلام دهک یارانه، بررسی وضعیت تعلق گرفتن آن یا اعتراض به قطع یارانه میتوانید از این سامانه اقدام کنید. وارد سامانه حمایت به آدرس hemayat.mcls.gov.ir شوید و روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید. وارد سامانه شوید و اطلاعات درخواستی را وارد نمایید سپس واریز ویا عدم واریز یارانه را مشاهده نمایید
دلایل اصلی عدم واریز یارانه
یارانههای نقدی و معیشتی طبق زمانبندی مشخصی به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود. بر اساس اعلام دولت، یارانه دهکهای ۱ تا ۳ هر ماه در تاریخ ۲۵ام و یارانه دهکهای دیگر در تاریخ ۳۰ام واریز میشود. همچنین یارانه مرتبط با دارو و ذخیرهسازی سوخت معمولاً در اول هر ماه پرداخت میشود. رعایت این برنامه منظم به خانوارها امکان میدهد تا از زمان دقیق واریزی خود مطلع باشند و بتوانند برنامهریزی مالی بهتری داشته باشند.
با این حال، گاهی ممکن است یارانه افراد واریز نشود که میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی، تغییر دهکبندی خانوارها است که بر اساس اطلاعات جدید، ممکن است فرد دیگر مشمول دریافت یارانه نباشد. از سوی دیگر، مشکلاتی مانند مسدود شدن حساب بانکی، اشتباه در ثبت اطلاعات حساب، یا ناقص بودن اطلاعات خانوار نیز میتوانند از علل واریز نشدن یارانه باشند. در این شرایط، افراد میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت به آدرس hemayat.mcls.gov.ir (https://hemayat.mcls.gov.ir/) یا از طریق تماس با ۰۲۱۶۳۶۹ وضعیت یارانه خود را پیگیری و مشکلات موجود را برطرف کنند.
دیدگاه تان را بنویسید