کد مطلب: 31075

سن بازنشستگی | سن بازنشستگی تامین اجتماعی | سن بازنشستگی جدید

فوری/ قانون جدید سن بازنشستگی اعلام شد | سوپرایز جدید دولت درباره سن بازنشستگی زنان و مردان

خبر مهمی درخصوص قانون جدید سن بازنشستگی منتشر شد که جزئیات آن را در ادامه با هم می خوانیم.

فوری/ قانون جدید سن بازنشستگی اعلام شد | سوپرایز جدید دولت درباره سن بازنشستگی زنان و مردان

خبرنگار شکیبا بقال زاده: سازمان تامین اجتماعی سن بازنشستگی خاصی را برای مردان و زنان تعیین کرده است. تا سال 1401 حداکثر سن بازنشستگی تامین اجتماعی برای زنان، 55 سال و برای مردان، 60 سال بود؛ اما این سن بازنشستگی، می تواند در شرایط خاصی تغییر کند. خبرهای جدیدی درباره افزایش سن بازنشستگی به گوش می رسد که جزئیات آن را با هم در سایت دیجی سرگرمی می خوانیم.

شرایط سن بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور برای مردان و زنان

مشاغل سخت، مشاغلی هستند که صفات سختی و زیان آوری جزء ماهیت شغل است. همچنین اشتغال در این کارها سلامت جسمی و روانی افراد را به خطر می اندازد.

برخی از کارفرماها برای فرار از پرداخت حق‌بیمه مازاد و… از اعلام سخت و زیان آور بودن، مشاغل خودداری می‌کنند. اگر فردی فکر می‌کند، شغلش مشمول دریافت سختی کار می‌شود، می‌تواند به اداره کار درخواست بدهد تا آن‌ها بررسی‌های لازم را انجام دهند.سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور، از طریق آدرس اینترنتی sakht.mcls.gov.ir در دسترس متقاصیان است و به متقاضیان بررسی وضعیت درخواست ثبت نام سختی کار، ارائه خدمت می کند که جزئیات این امر در متن مقاله ارائه شده است.

مدارک مورد نیاز برای درخواست سختی کار شامل موارد زیر است:

اطلاعات شناسنامه و کارت ملی

سوابق بیمه متقاضی

برای خداحافظی با چین و چروک آماده شوید

شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور برای مردان

سن بازنشستگی مشاغل سخت برای مردان ب شرح زیر است:

۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه پرداخت بیمه

۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه

۳۵ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه بدون شرط سنی

شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور برای زنان

زنان در شرایط زیر می‌توانند بازنشسته شوند:

۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه پرداخت بیمه

۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه

۳۵ سال پرداخت حق‌بیمه بدون شرایط سنی

۴۲ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه

سن بازنشستگی

جزئیات افزایش سن بازنشستگی

مصوبه اخیر مجلس درباره افزایش سن بازنشستگی، نظرات مختلفی را به خود جلب کرده است. این مصوبه در جهت خروج صندوق‌های بازنشستگی از بحران و ورشکستگی، در پی بررسی برنامه هفتم، به شورای نگهبان ارسال شده است. این تصمیم در حالی گرفته شده است که صندوق‌های بازنشستگی با مشکلات و وضعیت نامطلوبی به سر می‌برند.

با تمام یان اوصاف اما برخی از کارشناسان معتقدند که اصلاحات در ساختار و عملکرد این صندوق‌ها امری بدیهی است و باید انجام شود. تمرکز نمایندگان در بررسی مشکلات صندوق‌ها فقط بر سن و سابقه اشتغال، محل تامل و بررسی عوامل دیگر موجود در وضعیت کنونی و مشکلات صندوق‌ها نیست. وضعیت کنونی و مشکلات صندوق‌ها ناشی از چند عامل مختلف است و افزایش امید به زندگی فقط یکی از این عوامل به حساب می‌آید.

بر همین اساس خبرنگار گسترش نیوز در گفتگو با یوسف کاووسی کارشناس اقتصادی به بررسی ابعاد مختلف این مصوبه و ایرادات وارد بر آن پرداخته است که در ادامه می‌خوانیم.

یوسف کاووسی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز گفت: مصوبه افزایش سن بازنشستگی از زوایای مختلفی قابل بررسی است. یکی اینکه صندوق‌های بازنشستگی دچار بحران شده‌اند و دلیل آن هم به دولت برمی گردد که از منابع صندوق‌ها برای کسری بودجه خود استفاده کرده است و برای بازگشت آن دچار مشکل است و صندوق‌ها را به مرز ورشکستگی رسانده است. چندین صندوق هستند که الان در بودجه‌های سنواتی، بودجه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

وی افزود: افزایش سن بازنشستگی خوب است. وقتی سن امید در کشور بالا می‌رود و ما کارمندی را با ۵۰ سال سن بازنشست کنیم، یعنی این فرد در موقعیت سنی است که می‌تواند خدمات بیشتری به پشتوانه تجربه بدهد اما این نیرو رها می‌شود و هدایت به کار دیگری می‌شود. افزایش سن بازنشستگی از این زاویه که افزایش تجربه را همراه داشته باشد می‌تواند مفید واقع شود ولی اگر ما قرار باشد کسری و سوء مدیریت خود را در قالب افزایش سن بازنشستگی بخواهیم جبران کنیم و از آن زاویه مشکلات را حل کنیم، این اتفاق ناروا و ظلم به کسانی است که در این مدت کسوارت صندوق پرداخت کردند و الان نزدیک به بازنشستگی هستند. در این شرایط به این افراد گفته می‌شود که باید ۵ سال دیگر اضافه خدمت کنید. این اتفاق هم قانونا و هم شرعا دچار ایراد است. چون پولی را که قرار بوده است به فرض امروز به شخص بازنشسته پرداخت شود حدود ۵ سال دیگر عقب می‌افتد و این پول ارزش ذاتی کمتری خواهد داشت و ما از ۲ طرف به فرد بازنشسته اجحاف کرده ایم.

مصوبه جدید مشکلات صندوق‌ها را حل نمی‌کند

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: مصوبه در مورد افزایش سن بازنشستگی در همین شرایط قادر نیست مشکلات صندوق‌ها را حل کند، چون همین الان صندوق‌ها دچار مشکل هستند. مصوبه‌ای که به تصویب رسیده است ناظر بر آینده است و ممکن است ۵ تا ۷ سال آینده بتواند کمکی به صندوق‌ها کند و اینکه دولت قراردادی با کارکنان داشته است و الان بر خلاف قرارداد، بندهای دیگر به آن اضافه کند، این اتفاق نه قانونی و نه شرعی است و اجحاف در حق بازنشستگان است.

کاووسی ادامه داد: از طرفی بحث ناترازی این صندوق‌ها مطرح است که چرا باید از جیب بیمه پردازان پرداخت شود؟ این دولت است که ورود به این مسائل کرده است و صندوق‌ها را درگیر کرده است، بابت بدهی‌هایی که دولت به صندوق‌ها داشته است، شرکت‌هایی را داده است و مثلا شرکت فولاد، بیمه و برق که هیچ تخصصی در آن‌ها نداشتند و به نوعی صندوق ها، حیات خلوت سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگی و در نهایت دولت شده است. چون صندوق‌ها منصوب به دولت هستند، آن دلسوزی که باید در مورد منابع داشته باشند، ندارند و برای حفظ بقای خودشان مجبور هستند به خواست دولت تن دهند. در کشورهای دیگر صندوق‌های بازنشستگی زیر نظر دولت نیستند و معمولا این صندوق‌ها با تخصص‌هایی که می‌خرند و یا ایجاد می‌کنند، از منابع صندوق‌ها به نحو احسن استفاده می‌کنند.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      تبلیغات متنی