کد مطلب: 30923

هواشناسی | برنامه هواشناسی | هواشناسی تهران

هشدار هولناک هواشناسی؛ ورود کولاک و یخبندان در کشور | این استان ها منتظر سیل و کولاک باشند + اسامی

سازمان هواشناسی هشدار سطح قرمز ورود کولاک و یخبندان به این استان ها را داد.

هشدار هولناک هواشناسی؛ ورود کولاک و یخبندان در کشور | این استان ها منتظر سیل و کولاک باشند + اسامی

هواشناسی شاخه‌ای از علوم جوی است که شامل ماهیت و فیزیک اتمسفری با هدف تمرکز بر پیش‌بینی آب‌وهوا است.پدیده‌های هواشناسی با تغییرات اتمسفر زمین توضیح و تفسیر می‌شوند. سازمان هواشناسی برای این هفته هشدار نارنجی اعلام کرده است. آخرین اخبار هواشناسی را با هم در سایت دیجی سرگرمی می خوانیم.

هشدار سطح قرمز هواشناسی به ۱۶ استان + اسامی

سازمان هواشناسی با صدور هشدار بارش باران و برف در ۱۶ استان از احتمال آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، تاخیر در پروازها و آسیب به محصولات کشاورزی خبر داد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، غرب مازندران، کردستان، زنجان، کرمانشاه، همدان، ایلام، لرستان، ارتفاعات البرز مرکزی در استان‌های قزوین، البرز و تهران ابرناکی، رگبار باران گاهی رعدوبرق، وزش باد شدید و در ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی شده است.

فردا سه‌شنبه در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان بارش‌ها شدت می‌گیرد. همچنین در مناطقی از شمال غرب، غرب، ارتفاعات و دامنه‌های زاگرس مرکزی، ارتفاعات و دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز، شمال شرق، شرق، جنوب و جنوب شرق رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید و در ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی می‌شود.

بارش‌ها روز چهارشنبه در مناطقی از استان‌های ساحلی دریای خزر، شمال شرق، شرق، جنوب و جنوب شرق کشور ادامه دارد و روز پنجشنبه در اکثر مناطق کشور جو پایداری حاکم می‌شود. روز جمعه در سواحل دریای خزر بارش‌های پراکنده پیش‌بینی شده است.

 با توجه به پیش‌بینی وزش باد انتظار می‌رود از اواسط وقت امروز به‌تدریج از غلظت آلاینده‌های جو کلان‌شهرهای تهران و کرج کاسته شود. دریای خزر امروز و سه‌شنبه و خلیج‌فارس از سه‌شنبه تا پنجشنبه مواج است.

هواشناسی

توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: دوشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۶

زمان پایان: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

نوع مخاطره: رگبار باران گاهی با رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی در مناطق کوهستانی و سردسیر بارش برف.

منطقه اثر:

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۶: آذربایجان غربی و نیمه غربی استان‌های ایلام، کردستان و کرمانشاه.

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۷: شمال و شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال و غرب خراسان جنوبی، شمال و ارتفاعات استان‌های البرز، تهران، قزوین، ارتفاعات و شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال لغزندگی جاده‌ها، احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان‌آب، احتمال خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و احتمال شکستن درختان کهنسال و احتمال تاخیر در پرواز، احتمال آسیب به محصولات کشاورزی.

توصیه: عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره و انتقال محصولات کشاورزی به انبارهای استاندارد.

 توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریا

زمان شروع: اوایل وقت سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

زمان پایان: جمعه ۱۴۰۲/۰۹/۱۰

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد (جریانات شمال -شمال غربی، بیشینه سرعت وزش باد تا ۳۰ نات) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج در سواحل تا ۲ متر و دور از سواحل بیش از ۲ متر

منطقه اثر: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۷: چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۸: پنج‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۹: و جمعه ۱۴۰۲/۰۹/۱۰: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و نیمه غربی تنگه هرمز.

اثر مخاطره: خطر غرق‌شدگی شناگران و غواصان، پاره‌شدن تورهای صیادی، آسیب به شناورها به‌ویژه شناورهای تفریحی، سبک و نیمه‌ سنگین، اختلال در ترددها و فعالیت‌های دریایی، خطر خسارت به تأسیسات ساحلی و فراساحلی و اختلال در فعالیت های ساحلی و فراساحلی و سکوهای نفتی.

توصیه: منع شنا و غواصی و تردد قایق‌های سبک و تفریحی، منع فعالیت‌های شیلاتی، ممانعت از ورود و خروج کشتی‌ها به بندر، محدودیت فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحلی و اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی.

هواشناسی

هواشناسی/ برف و سرما آذربایجان‌شرقی را فرا می‌گیرد

رئیس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: از امروز با گذر امواج تراز میانی جو تا روز چهارشنبه دمای استان به طور محسوس کاهش می یابد و در مناطق کوهستانی برف می‌بارد.

محمد امیدفر، رئیس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه این وضع کلیه نواحی استان به ویژه نیمه شمالی را در بر می گیرد، اظهار کرد: بررسی نقشه های هواشناسی و آخرین تصاویر ماهواره ای نشان می دهد در این بازه زمانی جوی ناپایدار در استان حاکم شده و موجب ابرناکی، وزش باد گاهی تا به نسبت شدید و بارش باران گاهی به صورت رگبار و غرش آذرخش می شود.

وی با بیان اینکه این وضع تا شب چهارشنبه ادامه می یابد، اظهار کرد: فعالیت این سامانه در نواحی سردسیر و کوهستانی استان موجب بارش برف و در برخی نواحی بروز مه می شود.

رئیس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: با توجه به فعالیت این سامانه، احتمال لغزندگی و اختلال در تردد جاده ای، آبگرفتگی معابر و جاری شدن رواناب، مه گرفتگی، برخورد آذرخش و بارش تگرگ وجود دارد.

امیدفر، ادامه داد: با توجه به وزش باد به نسبت شدید، احتمال رخداد تندبادهای لحظه ای، سقوط یا پرتاب اجسام، خسارت به سازه های سبک و احتمال خیزش گرد و خاک، خسارت به صنعت کشاورزی و تاسیسات حساس به دما وجود دارد.

وی خواستار احتیاط در ترددهای جاده ای به ویژه در جاده های کوهستانی، عدم اتراق در حریم رودخانه ها و مسیل ها، لغو سفرهای غیرضروری و فعالیت های کوهنوردی، محکم کردن سازه های سبک، عدم پارک خودروها در کنار درختان فرسوده و صرفه جویی در مصرف حامل های انرژی شد.

آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.

آذربایجان شرقی همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.

منبع: تسنیم

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;