کد مطلب: 26705

دلار| قیمت دلار| قیمت دلار امروز

قیمت دلار 3 شهریور 1402 | پیش بینی قیمت دلار 4 شهریور 1402 | محدوده فعلی برای قیمت دلار ماندگار است؟

قیمت دلار در بیشتر روزهای مرداد در کانال ۴۹ هزار تومان نوسان داشت. به اعتقاد معامله‌گران این کانال حیثیتی دلار برای بازارساز با افزایش تقاضای شهریور و با شروع شش‌ماهه دوم سال درهم می‌شکند.

قیمت دلار 3 شهریور 1402 | پیش بینی قیمت دلار 4 شهریور 1402 |  محدوده فعلی برای قیمت دلار ماندگار است؟

قیمت دلار بالا رفت. قیمت دلار برای مردم مهم است.قیمت دلار با توجه به نرخ بورس متغیر است. قیمت دلار در بازار اعلام شد. قیمت دلار چند شد؟

قیمت دلار این هفته کار خود را در کانال ۴۸ هزار تومان آغاز کرد و در کانال ۴۹ هزار تومان به پایان رساند. دوام این اسکناس در محدوده‌ قیمت ۴۷ هزار تا ۵۰ هزار تومان حاصل تلاش‌های سیاست‌گذاری است که با چنته نه چندان پر، در تلاش است تا به واسطه اخبار سیاسی اهرم دلار را تحت کنترل قرار دهد. دیروز دلار رنج شد و با قیمت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومانی بسته شد.

در نخستین روز هفته جاری اثر اخباری نظیر دیدار وزیر امور خارجه ایران با ولیعهد عربستان و برخی اخبار مربوط به آزادی زندانیان دوتابعیتی و آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران، توانست قیمت دلار را در محدوده ۴۸ هزار و ۸۵۰ تومانی قرار دهد.

در این هفته رفت و برگشت این اسکناس در حالی ادامه داشت که اخبار واصله از انتقال منابع بلوکه‌شده ایران به سوئیس حکایت داشت. با توجه به اینکه بازار اثر اخبار را در بازه‌های زمانی کوتاه از دست می‌دهد تاثیر این اخبار نیز بیش از یک روز دوام نداشت. دلار بار دیگر به کانال ۴۹ هزار تومانی ورود کرد و در معاملات روز چهارشنبه اول شهریوز محدوده حساس ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان را پشت سر گذاشت و به ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومانی رسید. به گفته معامله‌گران محدوده حساس قیمت دلار شکسته شد اما افزایشی‌ها نتوانستند دلار را بالای این مرز نگه دارند.

به اعتقاد فعالان بازار نکته مهم درباره قیمت ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومانی این بود که دلار در چند هفته گذشته نتوانسته بود به این رقم برسد و عبور از این کانال به معنای رشد بیشتر قیمت دلار بود. زیرا به گفته معامله‌گران، دلار پس از این رقم، به سمت کانال ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان قدم بر می‌داشت و این روند می‌توانست مقدمه رشد قیمت دلار باشد.

مطالعه بیشتر:پیش بینی بازارها در 6 ماهه دوم سال 1402

به نظر می‌رسد کاهشی‌های بازار مانع رشد بیشتر قیمت دلار شدند و دلار برای سومین ماه متوالی در پله‌های نخست کانال ۴۹ هزار تومان ایستاد تا بار دیگر نشان دهد بازار ارز فعلا به ثبات قیمتی رسیده و قصد تغییر کانال ندارد.

با این وجود کارشناسان اقتصادی با اشاره به موضوع تورم و افزایش تقاضا برای واردات در نیمه دوم سال جاری تاکید می‌کنند که ممکن است در صورت توافق قیمت دلار زمان بیشتری رِنج باشد. اما در هر صورت روند قیمت این اسکناس با توجه به مولفه‌های اقتصادی موجود صعودی است و این اسکناس در کانال‌های قیمتی بالاتری تا پایان سال‌ جاری قرار می‌گیرد.

تحلیلگران اقتصادی با تاکید بر اینکه احتمالا در نیمه دوم سال‌جاری، متغیرهای اقتصادی شرایط بدتری خواهد داشت می‌گویند؛ باید نتیجه برخی اخبار سیاسی که در ماه‌های گذشته بلاتکلیف مانده  مشخص شود. در غیر این صورت این احتمال وجود دارد که روند قیمت دلار در نیمه دوم سال افزایشی باشد. اما میزان این افزایش مشخص نیست.

با این وجود به نظر می‌رسد برای هفته پیش‌رو(‌نخستین هفته شهریور) محدوده ۴۹ هزار تومانی فعلا برای قیمت دلار حفظ شود و اسکناس آمریکایی در منطقه مذکور ضربان‌ داشته باشد. این در حالی است که کارشناسان فنی عبور از قیمت ۴۹ هزار تومانی برای دلار را شروع رشد قیمت و ورود به کانال ۵۰ هزار تومانی می‌دانند.

روز گذشته قیمت دلار در بازارهای همسایه روند متوازنی نداشت. دلار هرات با قیمت ۴۹ هزار و ۲۰ تومان معامله شد و کاهش ۳۰ تومانی داشت. قیمت دلار سلیمانیه افزایش ۸۰ تومانی داشت و با رقم ۴۸ هزار و ۴۹۰ تومان معامله شد.  درهم امارات امروز ۳۰ تومان ارزان شد  و با رقم ۱۳هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

وی ابراز کرد: «فعلا رشد نقدینگی در سطوح بالایی قرار دارد. کسری بودجه و ناترازی بانک‌ها دلیل عمده این حجم از خلق پول هستند. با توجه به نرخ تورمی که تقریبا به صورت نقطه به نقطه به بالای ۵۰ درصد رسیده بر اساس قاعده برابری قدرت خرید می‌تواند منجر به افزایش قیمت دلار شود.»

این کارشناس اقتصادی در تشریح دلایل بنیادی تاثیرگذار بر قیمت دلار نیز گفت: «افزایش سرعت گردش پول و سیگنال دقیق‌تر افزایش نسبت پول به شبه پول و خروج پول از حساب‌های مدت‌دار که به مرز ۲۴ درصد رسیده از جمله دلایل بنیادی افزایش قیمت دلار است.»

مطالعه بیشتر:پیش بینی قیمت دلار 1 شهریور 1402/ بازدهی مثبت دلار در روزهای پر خبر مرداد

عبدالله مشکانی، کارشناس بازارهای مالی با تاکید بر اینکه قیمت دلار در بلندمدت تابعی از نقدینگی و تورم است به تجارت‌نیوز گفت: «بازارساز توانایی این را دارد که در کوتاه‌مدت با عرضه یا عدم‌ عرضه به بازار جهت دهد. اما در بلندمدت، نرخ ارز تابع نقدینگی و تورم است.»

وی با اشاره به اینکه نقدینگی رو به رشد است افزود: «با توجه به کسری تراز عملیاتی بودجه در سال جاری این موضوع می‌تواند روی نرخ ارز تاثیرگذار باشد. موضوع نقدینگی، تورم و موضوع تراز عملیاتی بودجه در بلندمدت بر قیمت ارز اثرگذار است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به پالس‌های سیاستگذار در ماه‌های گذشته برای مهار قیمت دلار گفت: «بانک مرکزی همواره با تکیه بر اخبار سیاسی سعی در مهار قیمت دلار دارد این در حالی است که فرایندهای سیاسی هیچ وقت قابل پیش‌بینی نیستند.»

وی افزود: «تا پاییز امسال وقایع سیاسی قابلیت پیش‌بینی ندارد. بنابراین بازارها تا زمانی که تکلیف این اخبار روشن نشود نمی‌توانند روند بگیرند.»

این تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به نوسانات فعلی بازار ارز خاطرنشان کرد: «در حال حاضر نوسانات در بازار ارز مانند یکی دو هفته اخیر وجود دارد اما با دو سه هزار تومان بالا و پایین بازار روند نمی‌گیرد.»

وی با بیان اینکه محدوده ۵۹ تا ۶۰ هزار تومانی سقف قبلی دلار است تاکید کرد: «تا موقعی که سقف قبلی دلار شکسته نشود نمی‌توان برای دلار روند جدیدی تصور کرد و روندی برای دلار شکل نمی‌گیرد. بنابراین هر وقت قیمت دلار بالای سقف قیمتی قبلی بسته شد آن زمان می‌توان درباره روند بعدی این اسکناس صحبت کرد.»

مطالعه بیشتر:2 پیش بینی از قیمت طلا و سکه/ تقاضای عروس و دامادها برای بدلیج

دیروز اسکناس یورو کاهش ۱۵۰ تومانی داشت و با رقم ۵۳ هزار و ۴۵ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی افزایش ۲۶ تومانی داشت و با قیمت ۴۴ هزار و ۹۵۴ تومان رسید. یوروی حواله نیز با ۲۴ تومان کاهش با رقم ۴۰ هزار و ۸۶۸ تومان عرضه شد.

مطالعه بیشتر:قیمت دلار امروز 28 مرداد 1402/ دلار کانال عوض کرد

قیمت درهم امارات دیروز تغییر نکرد. این اسکناس با قیمت ۱۳ هزار و ۴۸۰ تومان معامله شد. در سایت بازار متشکل ارزی قیمت حواله درهم با رقم ۱۰ هزار و ۲۲۵ تومان مبادله شد و کاهش دو تومانی داشت.  اسکناس درهم نیز با همین مقدار کاهش با رقم ۱۱ هزار و ۲۴۸ تومان عرضه شد.

از سوی دیگر برخی بازیگران بازار ارز نیز معتقد بودند با شروع شهریور و ماندگاری قیمت دلار در کانال ۴۸ هزار تومانی، تقاضا افزایش می‌یابد و این اسکناس بار دیگر به کانال ۴۹ هزار تومانی برمی‌گردد.

کارشناسان اقتصادی نیز به کسری تراز عملیاتی بودجه در سال جاری اشاره می‌کنند. آنها می‌گویند این موضوع علاوه بر تورم و افزایش نقدینگی، در بلندمدت می‌تواند روی نرخ ارز تاثیرگذار باشد.

با توجه به اینکه پالس‌های سیاستگذار همواره برای مهار قیمت دلار فعال بوده است اما تجربه هفته‌های گذشته نشان می‌دهد که سیگنال‌های سیاست خارجی نیز چندان در بازار ارز نرخ‌شکن نیستند.

قیمت دلار در هفته‌های گذشته نوسانات روزانه هزار تومانی را نیز به خود دیده است؛ اما روند قیمت در مرکز مبادله با تحرکات لاک‌پشتی، تغییرات یک و نهایتا ۵ تومانی را به همراه داشته است.

روز گذشته در سایت بازار متشکل ارزی اسکناس دلار با قیمت ۴۱ هزار و ۳۱۵ تومان عرضه شد و کاهش پنج تومانی داشت. دلار حواله نیز با همین مقدار کاهش با قیمت ۳۷ هزار و ۵۵۹ تومان عرضه شد.

همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

در نخستین روز هفته اسکناس یورو کاهش بیش از ۲۰۰ تومانی داشت و با رقم ۵۳ هزار و ۱۲۲ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی یک پله عقب‌نشینی کرد و با کاهش ۲۳۵ تومانی به قیمت ۴۴ هزار و ۹۲۸ تومان رسید. یوروی حواله نیز در کانال ۴۰ هزار تومانی قرار گرفت و با همین مقدار کاهش با رقم ۴۰ هزار و ۸۴۴ تومان عرضه شد.

درهم امارات در آخرین معامله روز گذشته با قیمت ۱۳ هزار و ۴۸۰ تومان معامله شد و کاهش ۲۰ تومانی داشت. در سایت بازار متشکل ارزی قیمت حواله درهم با رقم ۱۰ هزار و ۲۲۷ تومان مبادله شد و کاهش یک تومانی داشت.  اسکناس درهم نیز با همین مقدار کاهش با رقم ۱۱ هزار و ۲۵۰ تومان عرضه شد.

این ۲۶ سناتور در نامه‌ای به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا “نگرانی جدی” خود را در مورد تصمیم برای آزادسازی حدود ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران، ابراز کردند. سناتورها این سوال را مطرح کرده‌اند که چگونه آمریکا تضمین می‌کند که ایران از دارایی آزادشده برای حمایت از شبکه‌های تروریستی و اشاعه تسلیحات استفاده نمی‌کند.

به نظر می‌رسد با وجود اینکه ضربان‌های کاهشی و افزایشی قیمت دلار در ماه‌های گذشته چندان قابل توجه نبوده است اما این سیگنال می‌تواند امروز، مورد توجه معامله‌گران بازار ارز قرار بگیرد.

روز پنجشنبه در سایت بازار متشکل ارزی اسکناس دلار با قیمت ۴۱ هزار و ۳۲۰ تومان عرضه شد و کاهش سه تومانی داشت. دلار حواله نیز با همین مقدار کاهش با قیمت ۳۷ هزار و ۵۶۴ تومان عرضه شد.

در آخرین روز کاری هفته گذشته اسکناس یورو با رقم ۵۳ هزار و ۳۲۵ تومان معامله شد. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی با افزایش ۱۹ تومانی به قیمت ۴۵ هزار و ۱۵۳ تومان رسید. یوروی حواله نیز با ۱۷ تومان افزایش با رقم ۴۱ هزار و ۴۸ تومان عرضه شد.

درهم امارات در آخرین معامله روز پنجشنبه با قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد. در سایت بازار متشکل ارزی قیمت حواله درهم با قیمت ۱۰ هزار و ۲۲۸ تومان مبادله شد و کاهش یک تومانی داشت. اسکناس درهم نیز با همین مقدار افزایش با رقم ۱۱ هزار و ۲۵۱ تومان عرضه شد.

در آخرین روز کاری هفته(دیروز)، شروع نرخ ارز با قیمت ۴۸ هزار و ۸۹۶ تومان بود. همچنین ۴۸ هزار و ۸۹۷ تومان بیشترین مقدار و ۴۸ هزار و ۷۴۹ تومان، کمترین رقمی بود که برای قیمت دلار به ثبت رسید.

روز گذشته اخبار مربوط به سفر وزیر امور خارجه ایران به عربستان در صدر توجه معامله‌گران بازار ارز بود. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی سیاست تنش‌زادایی ایران و عربستان از سال گذشته جایگزین موضوع برجام برای اثر کاهشی در بازارهای مالی شده است.

در دیدار وزیر امور خارجه ایران با فیصل بن فرحان همتای سعودی خود در ریاض، بر اجرای توافقنامه‌های قبلی به‌ویژه توافقنامه‌های اقتصادی و امنیتی تأکید شد. وزیر امور خارجه عربستان در این دیدار تاکید کرد: «انتظار عربستان این است که بر اساس دعوت از آقای رئیسی، ما از ایشان در عربستان استقبال کنیم. انتظار ما برای گشایش روابط جدید بر اساس برادری اسلامی و تلاش مشترک بر اساس منافع مشترک است.»

این در حالی است که برخی رسانه‌ها نیز مدعی شده‌اند که جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرده که آمریکا در حال حاضر در مذاکرات فعال با ایران است اما وی چیزی نمی‌گوید که این مذاکرات را به خطر بیاندازد.

در هفته اخیر موضوع تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا در راس اخبار اثرگذار بر بازار ارز قرار داشت. جان کربی در اینباره گفته است: «اگر شما و من درباره برگرداندن آمریکایی‌ها به خانه صحبت می‌کنیم، من هیچ چیزی در اینجا نمی‌گویم که این مذاکرات را به خطر بیاندازد.»

وی پیش از این نیز اعلام کرده بود که هنوز زمانی برای بازگشت زندانیان تعیین نشده است.

در این میان بعضی اخبار منفی نیز در حوزه سیاسی منتشر شد. اما به نظر می‌رسد زور اخبار  مساعد بر سیگنال‌های منفی بازار چربیده است. ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، با بیان اینکه «تبادل زندانیان از سایر موضوعات مرتبط با ایران جداست» گفت: ما به حصول هیچ توافقی با ایران نزدیک نیستیم.

کارشناسان اقتصادی همواره بر اثر کوتاه‌مدت خبردرمانی‌ها اشاره می‌کنند و معتقدند در صورتی که قیمت دلار با خبردرمانی ارزان‌تر شود، زیر ارزش و عدد واقعی می‌رود. آن زمان فعالان اقتصادی برای خرید دلار هجوم می آورند و نمی‌گذارند دلار پایین ارزش بماند.

تحلیلگران بازار می‌گویند کف فاندامنتالی این اسکناس ایجاد شده و در ۶ ماهه دوم تقاضا نرمال‌تر می‌شود و آنجاست که عیار اقتصادی کشور مشخص خواهد شد.

بنابراین به نظر می‌رسد با وجود ورود دلار به کانال ۴۸ هزار تومانی برای هفته آینده به احتمال زیاد قیمت دلار در کانال ۴۹ هزار تومانی نوسان داشته باشد. زیرا فعلا سیاستگذار توانایی حفظ قیمت در بازه فعلی را دارد.

فردین آقابزرگی کارشناس بازارهای مالی هم در مصاحبه با تجارت‌نیوز گفت: «در سال‌های گذشته برای کنترل بازار ارز اخباری مانند مذاکره برای آزادسازی هفت میلیارد دلار بلوکه شده در کره جنوبی زیاد منتشر شده است. مطمئنا چنین اخباری هر بازاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

وی با تاکید بر اینکه بی‌ثباتی و عدم تحقق برخی اخبار بیشترین ضرر را به بازار می‌رسانند خاطرنشان کرد: «در صورت عدم تحقق اخبار روزهای اخیر بازار ضرر بزرگتری متحمل می‌شود. این در حالی است که اگر قیمت‌ها در سقف منطقی متوقف شوند بازار ضرر کمتری می‌بیند. این نوسان و خبردرمانی به تولیدکننده، صنعت‌گر، صادرکننده و حتی واردکننده آسیب می‌رساند.»

وی با اشاره به تورم ۵۰ درصدی از ابتدای سال‌جاری تا کنون گفت: «قیمت فعلی ارز با ارزش واقعی پول کشور تطابق ندارد. در حال حاضر دولت تنها بازیگر بازار ارز در کشور است. بنابراین آینده این بازار قابلیت پیش‌بینی ندارد و با خبردرمانی نیز کنترل قیمت دلار دوام چندانی ندارد.»

آقابزرگی با اشاره به رشد حجم نقدینگی و افت شاخص تولید گفت: «با توجه به افزایش نرخ تورم در کشور، قیمت دلار هنوز به ارزش ذاتی و واقعی خود نرسیده است. وقتی تورم ۵۰ درصد می‌شود یعنی ارزش پول ملی ۵۰ درصد کاهش داشته است. اگر بخواهیم نرخ ارزی را تا انتهای سال مقایسه کنیم امکان ندارد نرخ ارز را ثابت فرض کنیم.»

جواد فلاحیان دیگر کارشناس اقتصادی هم با تاکید بر اینکه آزادسازی دلارهای بلوکه شده تاثیری در کاهش قیمت دلار نخواهد داشت به تجارت‌نیوز گفت: «دولت به صورت مستقیم و غیرمستقیم سعی در کنترل قیمت‌ها دارد. فعلا ارزپاشی دولت زیاد است و بعضا با اخباری که از آزاد شدن منابعشان اعلام می‌کنند سعی در کنترل بازار دارند.»

وی پیش از این نیز با تاکید بر اینکه آزادسازی دلارهای بلوکه‌شده از کره جنوبی تاثیر زیادی بر روند قیمت‌ها نخواهد داشت، توضیح داده بود که: «در دولت روحانی این منابع توسط بانک مرکزی خرج شده است. معادل این دلارها، ریال چاپ و خرج کردند و بنابراین بعد از دریافت هفت میلیارد دلار، این پول به خزانه برگردانده می‌شود.»

فلاحیان با اشاره به اینکه با رکودی که در بازارها وجود دارد خرید و فروش در همه بازارها پایین آمده خاطرنشان کرد: «دلار نیز از این موضوع مستثنی نیست. در سایر بازارها به ویژه مسکن می‌بینید که خرید و فروش‌ها به شدت پایین آمده است. وقتی بازار رکودی باشد معمولا تقاضا در بازار به شدت پایین می‌آید.»

این کارشناسان اقتصادی با بیان اینکه هیجان و فشار فروشی در بازار وجود ندارد گفت: «به نظر می‌رسد برای قیمت دلار نهایتا کاهش تا محدوده ۴۷ هزار تومانی را می‌توان پیش‌بینی کرد و با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد پایین‌تر از این میزان دور از واقعیت‌های اقتصادی باشد.»

فلاحیان روند افزایشی قیمت دلار را با توجه به تورم، قابل توجه ندانست و تاکید کرد: «از ابتدای سال تا کنون تورم بیش از ۵۰ درصد رشد داشته و حتی با در نظر گرفتن قیمت فعلی دلار، هنوز این اسکناس آمریکایی از تورم جامانده است.»

وی تاکید کرد: «سیاست دولت فعلی مانند دولت‌های قبل است؛ یعنی کنترل بازار با ارزپاشی، خبردرمانی و اینکه از طریق صرافی‌های دولتی، قیمت را کنترل کنند. در مقطعی، دولت دیگر زورش نمی‌رسد و فنر رها می‌شود و قیمت‌ها رشد می‌کنند. بنابراین ثبات بازار ارز تا زمانی اتفاق می‌افتد که زور دولت برسد.»

علی طباطبایی دیگر کارشناس بازارهای مالی هم با بیان اینکه در مقطع فعلی بازارها تمام واکنش‌ها و نوسانات خود را با موضوع دلار هماهنگ کرده‌اند به تجارت‌نیوز گفت: «تاثیرگذارترین موضوع بر قیمت دلار در روزهای اخیر، موضوع توافقات احتمالی ایران با آمریکا،‌ آزادی زندانیان دو تابعیتی و آزادسازی دلارهای بلوکه شده ایران است.»

وی با اشاره به اینکه با موضوعات فوق بازار ارز در شرایط ابهام قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: «تحلیل‌ها حاکی از این است که این ابهام منجر به عرضه دلار در بازار نخواهد شد. آزادسازی‌های موجود هم با توجه به شرایط فعلی کشور، عطش تقاضا را در بازار ارز کم نخواهد کرد.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اثر خبردرمانی موضوعات یادشده در روزهای اخیر تاکید کرد: «باید توجه داشت با آزادسازی منابع ارزی ایران، عرضه‌ها در بازار ارز تشدید نخواهد شد. زیرا این اخبار تاثیرات خود را چندین بار پیش‌خور کرده است.»

وی درباره پیش‌بینی قیمت دلار در روزهای آتی گفت: «به نظر می‌رسد که قیمت‌های فعلی دلار، قیمت‌های کف بازار است. تا کنون هم موضوع خبردرمانی و ایجاد ابهام در بازار منجر به کاهش یا رنج شدن قیمت دلار شده است.»

مطالعه بیشتر:پیش بینی قیمت طلا و سکه 25 مرداد 1402 / سکه امامی به کانال ۲۷ میلیونی برگشت

طباطبایی افزود: «برآورد می‌شود با گذشت زمان در ۶ ماهه دوم سال یعنی اواخر شهریور و اوایل مهر با روند صعودی تمام بازارها حتی بورس مواجه شویم. در این بازه زمانی استارت رشد قیمت دلار نیز زده شود.»

در همین راستا سجاد بوربور کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه ارزش ذاتی و قیمت دلار برابر است به تجارت‌نیوز گفت: «ما همیشه درباره ارزش دلار صحبت می‌کنیم، نه قیمت آن. قیمت چیزی است که عرضه و تقاضا در بازار آن را مشخص می‌کند و ارزش ذاتی همان مقداری است که روی کاغذ محاسبه می‌شود.»

وی افزود: «با وجود نقدینگی ۶ هزار و ۸۰۰ همتی، رشد اقتصادی ناپایدار سه درصدی و تورم بالای ۴۰ درصدی، با قیمت دلار ۴۹ هزار تومانی، عملا ارزش با قیمت یکی شده است. بنابراین متقاضیان به قیمت دلار را می‌خرند؛ نه گران و نه ارزان.»

وی با اشاره به نادر بودن برابری قیمت و ارزش ذاتی دلار در اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: «طی ۲۰ سال گذشته در اقتصاد ایران این اتفاق خیلی نادر بوده که ارزش با قیمت برابری کند.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع خبردرمانی‌های روزهای اخیر خاطر نشان کرد: «در صورتی که قیمت دلار با خبردرمانی ارزان‌تر شود، زیر ارزش و عدد واقعی می‌رود. آن زمان فعالان اقتصادی برای خرید دلار هجوم می‌آورند و نمی‌گذارند دلار پایین ارزش بماند. مثلا سهام فولاد مبادرکه اگر ۲۰ تا ۱۵ درصد زیر ارزش واقعی خود باشد، نمی‌خرید؟ دقیقا قیمت دلار نیز همین مصداق را دارد.»

وی با تاکید بر اینکه دلار نمی‌تواند پایین بیاید زیرا کف فاندامنتالی این اسکناس ایجاد شده است بیان کرد: «همیشه و در ۶ ماهه نخست سال مصرف ارز کم و تقاضا پایین بوده است. در ۶ ماهه دوم تقاضا نرمال‌تر می‌شود و گسیل می‌شود. آنجاست که عیار اقتصادی کشور مشخص خواهد شد.»

بوربور در ادامه افزود: «در نیمه دوم سال با نقدینگی که به سمت ۸ هزار و ۳۰۰ همت خواهد رفت و با رشد اقتصادی حدود سه درصدی، ما قیمت دلار را تا ۷۰ هزار تومان می‌بینیم. اگر تا پایان ۱۴۰۲ قیمت دلار به ۷۰ هزار تومان برسد به هیچ عنوان سورپرایز نمی‌شویم.»

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;