بالاخره سود سهام عدالت متوفیان مشخص شد + جزییات
برای اطلاع از واریز سود سهام عدالت متوفیان مطلب زیر را بخوانید.

سود سهام عدالت متوفیان یکی از مسائل مهم برای خانوادههای افراد فوتشدهای است که در طرح سهام عدالت ثبتنام کرده بودند. طبق قوانین موجود، این سود به حساب وراث قانونی متوفی واریز میشود تا آنها بتوانند از مزایای سهام عدالت بهرهمند شوند. برای دریافت این سود، وراث باید مدارک مورد نیاز مانند گواهینامه انحصار وراثت را به مراجع مربوطه ارائه دهند. این روند به منظور حفظ حقوق وراث و اطمینان از انتقال مناسب سود سهام عدالت متوفیان طراحی شده است. در واقع، این کمک مالی میتواند برای خانوادههای متوفیان که در شرایط سخت مالی قرار دارند، یک حمایت مالی مفید باشد.
براساس مصوبات جلسه شورای عالی بورس، مقرر شد، سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نسبت به محاسبه و پرداخت منافع متعلق به سود سهام شرکتهای سرمایهپذیر به هر یک از مشمولان، پس از کسر کسورات وفق قوانین و مقررات، اقدام کند.
افزون براین، شورای عالی بورس مقرر کرد؛ سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، هر ساله پس از برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهپذیر، بلافاصله به مکاتبه با ناشر، پیگیری و تجمیع وجه اقدام کند. وجوه تجمیع شده به همراه منافع حاصل از آن با هماهنگی سازمان بورس و اوراق بهادار به حساب سهامداران عدالت واریز میشود.
همچنین، مصوب شد، سازمان خصوصیسازی، هر سال پس از برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهپذیر، بلافاصله به مکاتبه با ناشر، پیگیری و دریافت وجه اقدام کند. وجوه دریافت شده حداکثر ظرف مدت ۲ روز کاری (پس از هر مرحله دریافت)، به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز میشود.
در عین حال، مقرر شد، سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (در خصوص شرکتهای سرمایهپذیر بورسی) و سازمان خصوصیسازی (در خصوص شرکتهای سرمایهپذیر غیر بورسی)، هر ساله پس از برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهپذیر، بلافاصله به مکاتبه با ناشر، پیگیری و تجمیع پاداشهای هیأتمدیره متعلق به کرسیهای سهام عدالت اقدام کند.
در عین حال، سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و سازمان خصوصیسازی نسبت به پیگیری و تجمیع پاداشهای هیأتمدیره متعلق به کرسیهای سهام عدالت از زمان آزادسازی تاکنون اقدام میکند. پاداش هر عضو حقیقی هیأتمدیره حسب پیشنهاد کارگروه سهام عدالت در شورایعالیبورس تصویب خواهد شد. پس از تصویب پاداش در شورا، سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اقدام به واریز پاداش هر شخص به حساب او میکند.
دربخش دیگری از مصوبه شورای عالی بورس آمده است؛ با توجه به مسائل مالیاتی مطرح شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور و راهاندازی سامانه میراث از سوی سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، مقرر شد هرگونه سود مربوط به سهام عدالت متوفیان تا زمان تعیین تکلیف مسایل مالیاتی، در حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نگهداری شود. با تصویب بند اخیر، بند ۲-۴ مصوبه مورخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ شورایعالیبورس کانلمیکن تلقی میشود.
منبع: خبر آنلاین
واریز سود سهام عدالت
هرچند وعدههای متعددی برای واریز سود سهام عدالت در طی سالهای اخیر داده شده است و در بهار نیز مطرح شده، اما تاریخچه نشان میدهد که واریز سود در ماههای ابتدایی سال صورت نگرفته است. به عنوان مثال، در سال ۱۴۰۳ نیز با وجود اخبار رسمی وعده واریز خردادماه، واریز سود مالی سال منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در آذرماه تکمیل شد.
انتظار میرود مرحله آتی واریز سود سهام عدالت در آذر ۱۴۰۴ باشد، مگر اینکه سازمان بورس تصمیم به تغییر واریز سود سهام عدالت از دو مرحله به سه یا چند مرحله بگیرد، پیشنهادی که در دولت رئیسی مورد بررسی قرار گرفت اما هنوز عملی نشده است.
در خصوص باقیمانده سود سهام عدالت برای سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲، هنوز اطلاعیهای منتشر نشده، اما به نظر میرسد که حدود نیمی از سود در اسفندماه گذشته واریز شده و نیمی دیگر مانده است.
منبع: اقتصاد 100
چرا سود سهام عدالت متوفیان واریز نشده
روز گذشته سود سهام عدالت بیش از ۴۴ میلیون مشمول واریز شد. اما این سود به حسابی برخی از وراث متوفیان سهام عدالت واریز نشده است؛ در همین زمینه مهدی حاجیوند در گفتوگو با خبرنگار اقتصادنیوز درباره علت واریز نشدن سود سهام عدالت به حساب برخی وراث گفت: بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار متوفی داریم که جزئیات انتقال سهام عدالت شان به وراث از سال قبل اطلاع رسانی شد تا مراحل قانونی را برای دریافت اصل و سود سهام عدالت طی کنند.
او گفت: روز گذشته سود سهام عدالت فقط به حساب برخی از وراث متوفیان واریز شد؛ این وراث افرادی بودند که پیش از این به بانک های منتخب یا کارگزاری ها برای ارائه مدارک مورد نیاز مراجعه و از همه مهمتر در سامانه سجام ثبت نام کرده بودند.
دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره وراثی که سود سهام عدالت دریافت نکردند نیز اعلام کرد: این وراث نگران نباشند، از امروز یا هر زمان دیگری برای انحصار وراثت اقدام کنند تا در مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت که احتمال زیاد ابتدای سال آینده است، سودشان را دریافت کنند.
حاجیوند درباره وراثی که هنوز سود سهام عدالت را دریافت نکرده اند، تأکید کرد: وراث برای انحصار وراثت فقط و فقط به شعب بانک های پارسیان، ملت، ملی، تجارت و کشاورزی در سراسر کشور مراجعه کنند یا به شعب کارگزاری های منتخب که در سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی آدرس این شعب وجود دارد، سر بزنند.
حاجیوند تأکید کرد: افرادی که به کافی نت، پلیس +۱۰ یا دفاتر پیشخوان برای انحصار وراثت مراجعه کنند، سود سهام عدالت دریافت نمی کنند.
دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به جزئیات دیگری درباره سهام عدالت متوفیان اشاره کرد و گفت: همه مراحل مربوط به انحصار وراثت سهام عدالت متوفیان رایگان است و وراث هیچ مبلغی نباید پرداخت کنند. همچنین به جز بانک ها و شعب کارگزاری های منتخب نباید به هیچ مکان و سایت دیگری مراجعه و مدارک شان را بارگذاری کنند.
دیدگاه تان را بنویسید