کد مطلب: 41504

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان معوقات | حقوق بازنشستگان آذر ۱۴۰۳

واریز معوقات حقوق بازنشستگان بر اساس جدول جدید | معوقات هشت ماه ابتدایی سال پرداخت شد

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اجرای متناسب‌سازی براساس برنامه هفتم توسعه، گفت: طبق بند ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند که این افزایش از سال اول به میزان ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم نیز هر کدام به میزان ۳۰ درصد خواهد بود تا در پایان برنامه هفتم، بازنشسته کشوری بتواند حقوقی به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز دریافت کند.

واریز معوقات حقوق بازنشستگان بر اساس جدول جدید | معوقات هشت ماه ابتدایی سال پرداخت شد

حقوق بازنشستگان | پس از ابلاغ جداول متناسب‌سازی از سوی سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه، فرآیند صدور احکام اصلاحی حدود یک میلیون و هفتصد هزار بازنشسته و موظفین کشوری سه‌شنبه ۲۰ آذر آغاز شد.

همچنین چندی بعد اعضای کمیته پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، جدولی را که برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری در سازمان برنامه و بودجه تهیه و بر سر آن توافق شده است، منتشر کردند که در ادامه آمده است.

در همین راستا، امروز رضا فیضی‌نژاد، معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اجرای متناسب‌سازی براساس برنامه هفتم توسعه، گفت: طبق بند ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند که این افزایش از سال اول به میزان ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم نیز هر کدام به میزان ۳۰ درصد خواهد بود تا در پایان برنامه هفتم، بازنشسته کشوری بتواند حقوقی به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز دریافت کند. از این رو، این قانون از آبان‌ماه اجرایی شد و براساس توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس، مقرر شد طی چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند براساس مر قانون، به میزان ۴۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول برداشت کسور به حقوق بازنشستگان افزوده شود.

ادامه داد: در بند ر تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ آمده برای اجرای متناسب‌سازی ۵۰ همت در نظر گرفته شده بود که این رقم به ۷۵ همت افزایش پیدا کرد، اما اگر قرار باشد دولت بیشتر از این ۵۰ همت هزینه کند باید دارای مجوز باشد، در غیر این صورت تعهد مازاد برای دولت محسوب می‌شود. از آنجایی که مابقی باقی مانده از ۵۰ همت به طور کامل می‌تواند معوقات سه صندوق کشوری، لشکری و فولاد را پوشش دهد، از همین رو با توافق به عمل آمده میان دولت و مجلس قرار شد که متناسب‌سازی برای چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند در سال جاری پرداخت شود.

حقوق بازنشستگان

فیضی‌نژاد درمورد پرداخت معوقات هشت ماه ابتدایی سال جاری نیز، افزود: طبق توافق دولت و مجلس قرار است معوقات هشت ماه ابتدایی در طول سال ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری در خاتمه تاکید کرد: مجموع معوقات هشت ماه ابتدایی برای سه صندوق بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد معادل ۲۵ همت است که تنها برای صندوق بازنشستگی کشوری ۱۶ همت را در بر می‌گیرد.

واکنش رئیس سازمان برنامه و بودجه به پرداخت معوقات

چندی پیش نیز حمید پورمحمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه نشست هیات دولت درباره جزئیات پرداخت معوقات به خبرنگاران گفت: با توجه به شکاف حقوق کارمندان بازنشسته با کارمندان مشغول به کار در دولت تکلیف شده تا متناسب سازی حقوق بازنشستگان طی سه سال به ۹۰ درصد برسد و  در سال جاری باید ۴۰ درصد انجام می شد اما تامین منابع آن  کافی نبود و نهایتا این گونه توافق شد  که از این ماه متناسب سازی به اندازه ۴۰ درصد انجام بدهیم و کسری آن به عنوان طلب بازنشسته سال آینده پرداخت می شود./نبض صنعت

حقوق بازنشستگان

جداول احکام جدید متناسب سازی حقوق بازنشستگان نهایی شد

ملاحظه بفرمایید مثلاً بازنشسته‌ای گروه ۱۵ قدیم وطبقه ۱۱جدید می‌باشد، امتیازگروه ۱۵درجدول ۴۰۸۵۱ می‌باشد.

ابتدا این امتیاز را درضریب امسال یعنی ۴۸۲۷ ضرب می‌کنیم ۹۰ درصد حقوق فرد مشابه بازنشسته مذکور می‌شود ۱۹۷۱۸۷۷۷۷، این رقم ۹۰ درصد حقوق فرد شاغل مشابه بازنشسته مذکور هست.

حقوق بازنشسته مورد نظر ۱۴۰۶۰۳۲۴۳ریال است، این مبلغ را ازمبلغ ۱۹۷۸۷۷۷۷۷ کسر کنیم تفاوت حقوق بازنشسته مورد نظر با ۹۰ درصد شاغل مشابه می‌شود ۵۷۲۷۴۵۴۳ که ۴۰ درصد از این عدد را باید امسال دریافت کند می‌شود ۲۲۹۰۹۸۱۳ ریال، لطفا این روش محاسبه را برای دیگران بازنشستگان در گروه‌های بازنشستگی ارسال کنید.

در متناسب سازی سال ۹۹ هدف قانون متناسب سازی ( ماده ۳۰ ق ب ششم )حقوق و مزایای شاغلان با بازنشستگان هر گروه و درجه و…. در جداول مواد ۱۰۹ و۱۱۰ ق م خ کشوری با کمی تغییرات حاصله در بین بازنشستگان برخی دستگاه های بود که به طریق هیات امنایی تغییری تا خرداد سال ۹۹ در آن ایجاد شده بود و مبنای محاسبه کمتر از ۹۰٪ جداول مذکور نبود. این امر سبب شد به گروهها ودرجات زیر ۱۳ در جدول( الف) و (ب) ،ماده ۱۰۹ مذکور اعمال بیش از ۱۰۰درصدی و به کارشناسان حدود ۹۹ درصد و کارشناسی ارشد حدود ۹۷ درصد و به گروه های بالای ۱۷ درصدی بین ۹۲ تا ۹۵ درصدی اعمال شود .

برای رفع نواقص ماده ۷ در دستورالعمل گنجانده شد وبا بخشنامه ها و اصلاحات آن به برخی نواقص پرداخته شد. از جمله ۱۵ ٪ ها و گروه ۹۶ و فوق العاده ایثاری .

متاسفانه برخی گروه های تخصصی پیگیر بعلت ضعف معلومات و یا خود خواسته از پتانسیل آن نتوانستند به کمک صندوق به رفع نواقص بپردازند . و گناه خودرا به گردن دیگران انداخته و همچنان به طبل جهالت خود می کوبند.

اما ماده ۲۸ ق ب هفتم توسعه متفاوت از حکم ماده ۳۰ ق ب ششم پیشرفت میباشد.

شاخص فرق آن تعریف ۹۰٪ از حقوق و مزایای شامل کسورات شاغلان مشابه و همطراز با بازنشسته است. و در سه سال متوالی بصورت ۴۰ و۳۰و۳۰ درصد بعد از اعمال افزایش سنواتی از مابه التفاوت محاسبه میشود

لذا حکم از ۹۰ ٪ کمتر نباشد به ۹۰٪ تبدیل شده به همین لحاظ گروه های کمتر از ۱۱به پایین بعلت برخورداری بیشتر درسال ۹۹ نسبت به سال ۱۴۰۳ کمتر افزایش در احکام خود مشاهده خواهند داشت و این از حکم قانون ماده ۲۸ مذبور ناشی میگردد.

برای جبران این کاهش دولت ومجلس باید بفکر افزایش حقوق و مزایای شامل کسور بازنشستگی در خور شان شاغلان ایجاد کند تا بازنشستگان مشابه و همطراز آنها نیز از ۹۰٪ آن بهره مند شود.

البته دولت ومجلس توافق نمودند که حداقل افزایش را یک میلیون بصورت علی الحساب به بازنشستگان قبل از سال ۱۴۰۲ پرداخت کنند و حتما در سال آتی نیز این تغییر محسوس و بیشتر خواهد شد.

من ادعا ندارم این اعمال بدون نقص نمیباشد بخصوص در حق مدیریت با جدول تبصره یک ۹۰٪ حق مدیریت بازنشستگان نه در سال ۹۹ حاصل گردید و نه با همین تبصره میشود بدون افزایش درصد آن این حق قانونی و حکم قانون را اجرایی کرد.

ودر این فاصله اندک باقی جهت ابلاغ احکام از مسئولین دولتی درخواست رفع ایراد داریم.

مطلب دیگری که لازم هست به اطلاع دوستان برسانم این هست که بنده روند پیگیری ، جزء ۶ بند ( ث ) ماده ۸۸ ق ب ششم که تنفیذ شده در برنامه هفتم است، که از مورخه ۹۸/۲/۲۲ برای شاغلان در خصوص برخورداری از مزایای مالی و استخدامی رزمندگان داوطلب در جبهه را با حداقل ۶ ماه را خواستار بر اساس قانون فوق الذکرشدم و طبق امار بدست آمده از صندوق کشوری و سازمان تعداد این عزیزان ۱۴۰ هزار نفر میباشد که بر آورد اعتبار سالانه آنها نزدیک ۱/۰۵۴۷ همت برای ۱۲ ماه است.

لذا چون بازنشستگان بعد از تاریخ ۹۸/۲/۲۲ و شاغلان دولتی از آن بهره مند هستند میبایست این حق قانونی نیز بر اساس بند (ر) ماده ۲۸ امسال محقق شود تا اعتراض بازنشستگان رزمنده دفاع مقدس نیز در این خصوص بر طرف شود.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;