کد مطلب: 41327

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان جدید | حقوق بازنشستگان کشوری

خبر مهم درباره همسان سازی که بازنشستگان منتظرش بودند ! | افزایش حقوق بازنشستگان در راه است

سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری، از افزایش اعتبار مورد نیاز برای متناسب سازی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری در لایحه بودجه سال آینده با تلاش و رایزنی های گسترده و موثر مدیران و کارشناسان این صندوق با دولت و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به رقم ۱۶۰ همت خبر داد.

خبر مهم درباره همسان سازی که بازنشستگان منتظرش بودند ! | افزایش حقوق بازنشستگان در راه است

حقوق بازنشستگان | وحید محمودی تاکید کرد: با افزایش بودجه، صندوق می‌تواند گام‌های مؤثرتری برای کاهش فشار اقتصادی بر بازنشستگان بردارد.

 سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری، از افزایش اعتبار مورد نیاز برای متناسب سازی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری در لایحه بودجه سال آینده با تلاش و رایزنی های گسترده و موثر مدیران و کارشناسان این صندوق با دولت و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به رقم ۱۶۰ همت خبر داد.

وحید محمودی، سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: بودجه متناسب سازی حقوق بازنشستگان سال آینده صندوق های سه گانه کشوری، لشکری و فولاد که در لایحه ارسالی دولت به مجلس شورای اسلامی حدود ۱۰۴ همت (هزار میلیارد تومان) تعیین و اعلام شده بود، با رایزنی های فشرده و تعامل و پیگیری های موثری که در دو هفته اخیر به صورت شبانه روزی مدیران و کارشناسان این صندوق با دولت و نمایندگان مجلس داشتند و با همراهی و پیگیری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به ۱۶۰ همت افزایش یافت که این امر امکان متناسب‌سازی بهتر و دقیق تر حقوق بازنشستگان را برای سال ۱۴۰۴ فراهم می‌کند. 

وی یادآور شد: همچنین  ۲۵ همت هم بابت معوقات ناشی از اعمال متناسب سازی امسال برای بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است که با این احتساب، در مجموع ۱۸۵ همت برای سال آینده جهت اعمال متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و فولاد و معوقات متناسب سازی امسال، مورد موافقت قرار گرفته است. 

محمودی ضمن قدردانی از تعامل سازنده و رایزنی های گسترده مدیران و کارشناسان صندوق با نمایندگان مجلس، تاکید کرد: «این تلاش‌ها با هدف منطقی‌سازی و واقعی کردن بودجه متناسب سازی بازنشستگان عزیز کشوری انجام شده است و این افزایش در بودجه متناسب سازی گامی مؤثر در راستای بهبود شرایط معیشتی بازنشستگان است. 

محمودی در پایان تاکید کرد که با این افزایش بودجه، صندوق می‌تواند گام‌های مؤثرتری برای کاهش فشار اقتصادی بر بازنشستگان بردارد و از دولت و مجلس درخواست کرد که در مراحل نهایی تصویب بودجه، همچنان حمایت‌های خود را ادامه دهند./ایلنا

حقوق بازنشستگان

تغییرات در همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در راه است؟

 یک بازنشسته تامین اجتماعی در انتقاد از نحوه‌ی اجرای همسان‌سازی گفت: سازمان تأمین اجتماعی، شورایعالی کار و کانون عالی بازنشستگان، مقصر اصلی کاهش حقوق بازنشستگان هستند، بنابراین متناسب‌سازی بایستی برای جبران این فاصله صورت گیرد و انتظار می‌رفت افزایش حقوق برای حداقل‌بگیران، دست کم مبلغ ۵ میلیون تومان باشد.

به نقل از ایلنا، «سعید علیزاده» بازنشسته تامین اجتماعی در انتقاد از نحوه‌ی اجرای همسان‌سازی گفت: آقای میدری وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرده است «احکام همسان‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی برای حدود هشتصد هزار بازنشسته صادر خواهد شد و برای ۳ و نیم میلیون نفر احتیاجی به صدور حکم نیست» که منظور ایشان از ۳ و نیم میلیون نفر کسانی هستند که حداقل مبلغ یعنی فقط ۷۱۶ هزار تومان به مستمری‌شان اضافه شده است. در حالی که جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دریافت حداقل چند میلیون تومان افزایش حقوق بر اساس اجرای فرمول متناسب‌سازی را داشتند با مشاهده افزوده شدنِ ۷۱۶ هزار تومان به حقوق ۷میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی حداقل‌بگیران، شوکه شدند و خیال اجرای عدالت را برباد رفته دیدند!

او افزود: باید پرسید معنی متناسب‌سازی چیست؛ از نظر بازنشستگان، همسان‌سازی یعنی جبران عقب ماندگی اولین حقوق بازنشستگی نسبت به حداقل دستمزد سال بازنشستگی و به عبارتی حفظ قدرت خرید در سطح اولین حقوق بازنشستگی دریافتی. در حال حاضر بازنشستگان حداقلی بگیر از سال ۱۳۸۷ تا سال جاری حدود ۶۰ درصد و بازنشستگان سایر سطوح تا حدود ۱۱۰ درصد عقب ماندگی حقوق از نرخ تورم ۱۶ساله دارند که باید جبران می‌شد. علت این عقب ماندگی هم این است که در این ۱۶ سال سازمان تامین اجتماعی برخلاف ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، برای افزایش سالانه مستمری بازنشستگان از مصوبات ناعادلانه‌ی شورایعالی کار تبعیت نموده است.

به گفته علیزاده، سازمان تأمین اجتماعی، شورایعالی کار و کانون عالی بازنشستگان، مقصر اصلی کاهش حقوق بازنشستگان هستند، بنابراین متناسب‌سازی بایستی برای جبران این فاصله صورت گیرد و انتظار می‌رفت افزایش حقوق برای حداقل‌بگیران، دست کم مبلغ ۵ میلیون تومان باشد.

این بازنشسته افزود: به راستی چه تعداد بازنشسته و مستمری‌بگیر در فاصله ۷ میلیون و ۱۵ میلیون تومان حقوق هستند که آن‌ها نیز حداقل افزایش مستمری یعنی ۷۱۶ هزار تومان را دریافت کردند، نه بیشتر؟ این شیوه اجرای متناسب‌سازی در حق همه اینها ظلم کرده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه «مبالغ پرداختی ناچیز و توهین‌آمیز است و باید حداقل ۵ میلیون به حقوق بازنشستگان کف بگیر و میانه‌ی رو به پایین افزوده می‌شد» اضافه کرد: می‌گویند صندوق تأمین اجتماعی توان پرداخت این مبالغ را ندارد پاسخ این است که طی سالیان طولانی و در دهه‌های گذشته، اگر دولت‌های متعدد بدهی‌شان به سازمان تأمین اجتماعی را به موقع پرداخت می‌کردند، الان صندوق تامین اجتماعی پر و پیمان بود؛ سوال اصلی این است که چرا مدیران عامل سازمان و مسئولان کانون بازنشستگان به قدر کافی پیگیر دریافت طلب سازمان از دولت نبوده‌اند؟!

علیزاده در پایان گفت: باید بدانیم مبلغ یک‌درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده که در بودجه سال جاری از اول سال از ۹۰ میلیون ایرانی برای همسان‌سازی گرفته شده چند میلیون همت است؛ چه میزان از آن صرف همسان‌سازی شده و چرا سهم بازنشستگان تامین اجتماعی «هیچ» است؟!

حقوق بازنشستگان

بازنشستگان در شب یلدا سورپرایز می‌شوند؟

حقوق بازنشستگان کشوری در حالی در شب یلدا واریز می‌شود که هنوز احکام اصلاحی صادر نشده و بازنشستگان نسبت به میزان افزایش حقوق مبتنی بر متناسب‌سازی مطلع نیستند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، احکام اصلاحی متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری در روزهای آینده صادر می‌شود.

«مجید کاروان» بازنشسته بهداشت و درمان در رابطه با صدور احکام جدید بازنشستگان کشوری گفت: نشست‌های اصلاح جداول و احکام حقوقی بازنشستگان کشوری در دولت و سازمان برنامه و بودجه به پایان رسیده و دستورالعمل جدید امروز به صندوق بازنشستگی کشوری ابلاغ می‌شود.

او افزود: مراحل صدور احکام جدید براساس جداول اصلاح شده انجام شده و در صورتی که مشکلی پیش نیاید، ظرف روزهای آینده احکام حقوقی جدید بازنشستگان صادر و بارگذاری می‌شود.

گفتنی است در هفته‌های گذشته نشست‌هایی در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد که طی آن، جداول متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری اصلاح و اعتبار مورد نیاز برای اصلاح احکام درخواست شد. 

اجرای کامل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با چالش مواجه است

کوچکی‌نژاد گفت: نبود منابع کافی و تخصیص ناکافی اعتبارات، اجرای کامل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را با چالش جدی مواجه می‌سازد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص مشکلات صندوق‌های بازنشستگی گفت: صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری با مشکل ناترازی مالی مواجه هستند که پرداخت حقوق و مزایا و همچنین افزایش حقوق بازنشستگان را با چالش جدی رو‌به‌رو کرده است البته دو راهکار اصلی برای حل این مشکل مطرح شده که یکی ادغام صندوق‌ها و فروش اموال آنها و دوم، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان که تاکنون به‌طور کامل اجرا نشده است.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس اظهار کرد: هدف از همسان‌سازی، پرداخت ۹۰ درصد حقوق شاغلین به بازنشستگان بود که هنوز محقق نشده است البته امسال افزایش یک درصدی حقوق (معادل ۹۰ هزار میلیارد تومان) اعمال شد که رقم قابل توجهی است، اما به نظر می‌رسد برای بهبود وضعیت بازنشستگان، نیاز به اقدامات دیگری داریم، چون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، هدف والایی برای عدالت اجتماعی و کاهش شکاف‌های درآمدی است، اما اجرای آن با موانع متعددی رو‌به‌رو است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه حقوق بازنشستگی بسیاری از بازنشستگان برای پوشش هزینه‌های زندگی روزمره کافی نیست، گفت: این موضوع به‌ویژه در کشور‌هایی محسوس است که هزینه زندگی به سرعت افزایش می‌یابد، اما حقوق بازنشستگی به همان نسبت زیاد نمی‌شود همچنین با افزایش سن، نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی بیشتر می‌شود که این هزینه‌ها می‌تواند بخش قابل توجهی از درآمد یک بازنشسته را به خود اختصاص دهد.

کوچکی‌نژاد تصریح کرد: برخی از نظام‌های بازنشستگی به‌طور کامل با نرخ تورم مطابقت ندارند و این بدان معناست که قدرت خرید بازنشستگان با گذشت زمان کاهش می‌یابد بنابراین پشتیبانی و برنامه‌های حمایتی ناکافی از طرف دولت یا نهاد‌های مسئول می‌تواند به افزایش فشار مالی بر بازنشستگان بینجامد.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس تاکید کرد: بهبود وضع بازنشستگان نیازمند تنظیم سیاست‌های جامع و مستمر از طرف دولت و سیاست‌گذاران است که شامل افزایش حقوق‌ها متناسب با هزینه‌های زندگی، بهبود سیستم‌های حمایتی و ارائه تسهیلات ویژه برای بازنشستگان است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به اشاره به تامین منابع مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین موانع، مسئله تامین منابع مالی است، چون پرداخت تفاوت حقوق به میلیون‌ها بازنشسته، هزینه کلانی را می‌طلبد بنابراین نبود منابع کافی و تخصیص ناکافی اعتبارات، اجرای کامل همسان‌سازی را با چالش جدی مواجه می‌سازد.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ با اشاره به ایرادات موجود در خصوص افزایش سن بازنشستگی گفت: یکی از مهم‌ترین ایرادات، بیکاری و افزایش رقابت در بازار کار برای جوانان است، چون افزایش سن بازنشستگی به معنای ماندن افراد مسن‌تر در مشاغل است که ممکن است فرصت‌های شغلی جوانان را کاهش دهد و منجر به افزایش نرخ بیکاری شود همچنین افزایش سن بازنشستگی می‌تواند منجر به کاهش بهره‌وری شود، چراکه افراد مسن‌تر ممکن است از نظر جسمی و ذهنی توانایی انجام کار‌های سنگین یا نیازمند مهارت‌های پیچیده را نداشته باشند.

به نقل از ایلنا، «مجید کاروان» بازنشسته بهداشت و درمان در رابطه با صدور احکام جدید بازنشستگان کشوری گفت: نشست‌های اصلاح جداول و احکام حقوقی بازنشستگان کشوری در دولت و سازمان برنامه و بودجه به پایان رسیده و دستورالعمل جدید امروز به صندوق بازنشستگی کشوری ابلاغ می‌شود.

او افزود: مراحل صدور احکام جدید براساس جداول اصلاح شده انجام شده و در صورتی که مشکلی پیش نیاید، ظرف روزهای آینده احکام حقوقی جدید بازنشستگان صادر و بارگذاری می‌شود.

گفتنی است در هفته‌های گذشته نشست‌هایی در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد که طی آن، جداول متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری اصلاح و اعتبار مورد نیاز برای اصلاح احکام درخواست شد. 

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;