خبر خوش برای همه دهک های یارانه بگیر | حذف یارانه نقدی دهک ها منتفی شد
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور درباره برخی گمانهزنیها مبنی بر حذف یارانه برخی دهکهای درآمدی گفت: در لایحه بودجه اشارهای به حذف یارانه هیچ دهکی نشده است.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور درباره برخی گمانهزنیها مبنی بر حذف یارانه نقدی برخی دهکهای درآمدی گفت: در لایحه بودجه اشارهای به حذف یارانه هیچ دهکی نشده است.
منصور علیمردانی عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1404 در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره برخی اخبار و گمانهزنیها درباره حذف یارانه برخی دهکهای در سال آینده با بیان اینکه ما نباید دور از عدالت برخورد کنیم، گفت: دهک بندیها دقیق نیست چراکه امروز کسانی را میبینیم که در دهک 8 یا 9 درآمدی قرار دارند اما درآمد آنها به اندازهای نیست که بخواهیم یارانه آنها را حذف کنیم.
علیمردانی با طرح این سوال که آیا به طور مثال داشتن یک خودروی پراید، دلیل مناسبی برای قرار داشتن یک فرد در دهک درآمدی 8 یا 9 است، عنوان کرد: حذف یارانه دهکهای 8 و 9 مگر چقدر اعتبارات برای دولت ایجاد میکند که حاضر است کمک معیشتی این طبقات به اصطلاح پردرآمد را حذف کند. آیا قرار است با حذف یارانه این دو دهک مشکلات کشور حل و فصل شود.
عضو کمیسیون تلفیق با تاکید بر اینکه در لایحه بودجه اشارهای به حذف یارانه هیچیک از دهکها نشده است، گفت: دولت همچنان آمار دقیقی از افراد دهک بالا ندارد و از آنجایی که دهکبندیها دقیق صورت نگرفته، حذف یارانه برخی دهکها فقط افزودن بر مشکلات مردم و اعتراض و نارضایتی آنها را در پی خواهد داشت.
بر اساس اظهارات سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه، این موضوع فعلا در لایحه بودجه مطرح شده که اگر در صحن علنی مصوب شود، به سازمان ابلاغ خواهد شد.
طرح کالابرگ ادامه مییابد؟ این پرسشی است که با تغییر دولت و ریاست جمهوری مسعود پزشکیان بارها مطرح شده است؛ درباره طرحی که از سال ۱۴۰۱ و در دولت ابراهیم رئیسی کلید خورد و تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ ادامه داشت. اگرچه در لایحه بودجه سال آینده رد پای این سیاست وجود دارد، اما ساز و کار اجرای آن مشخص نیست. سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها درباره طرح جدید این سیاست در ۱۴۰۴ میگوید.
اگرچه دولتیها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ و در تبصره مربوط به حمایتهای اجتماعی (تبصره «۱۳») با اشاره به موضوع کالابرگ الکترونیکی تاکید کردند که «در صورت درخواست سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی»، امکان «تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی» وجود دارد به شرط آنکه این اقدام به صورت «داوطلبانه» و «بدون هر گونه مبلغ تشویقی (اضافه بر مبلغ یارانه نقدی)» باشد اما کمیسیون تلفیق با تغییراتی این بند را به تصویب رساند.
حالا آنچه در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده این است که «در صورت درخواست سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی» مبنی بر «تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی» این داوطلبان می توانند به صورت «داوطلبانه» از «مبالغ کالابرگ الکترونیک» استفاده کنند.
سازمان هدفمندسازی یارانهها نیز موظف است سازوکار اجرائی لازم را برای افراد متقاضی مهیا نموده و دستورالعمل اجرائی آن را با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ نماید.
این یک سیاست جدید در ارائه کالابرگ الکترونیک است که دولتیها در صورت تصویب این بند در صحن علنی باید برای سال آینده در پیش گیرند. سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه ها در گفت و گو با اقتصادنیوز، با اشاره به اینکه این موضوع جدید درباره نحوه ارائه کالابرگ برای سال آینده مطرح است، تاکید کرد که «البته در صورت تصویب در مجلس دولت باید برای نحوه اجرای آن تمهیداتی اندیشیده شود؛ موضوعی که امکان انتقال یارانه نقدی بر اعتبار کالابرگ الکترونیک را فراهم میکند. البته این موضوع با درخواست یارانهبگیر انجام خواهد شد.»
اجرای این سیاست به سال ۱۴۰۱ باز میگردد؛ زمانی که مجلس در قانون بودجه آن سال تاکید کرده بود که دولتیها باید در ازای حذف سیاست تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی مابهالتفاوت آن را در قالب کالابرگ الکترونیک به دهکهای کمدرآمد ارائه دهند. اگرچه دولت سیزدهم اجرای این سیاست را با تاخیر آغاز کرد، اما در نهایت این برنامه چند دوره اجرا شد. البته، آخرین بار تیرماه امسال بود که کالابرگ الکترونیک در اختیار مشمولان قرار گرفت و تا امروز خبری از اجرای آن در دولت پزشکیان نیست.
با این همه، طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها در پاسخ به این سوال که رویکرد دولت جدید درباره اجرای این برنامه چیست به جزئیات مربوط به آن در لایحه بودجه سال آینده اشاره کرد و خبر داد که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ سازمان هدفمندی یارانهها متولی کالابرگ شده است.
به گفته حسینی، سازوکار این سیاست نیز بدینگونه پیشبینی شده که سازمان درخواست افرادی که میخواهند یارانه نقدیشان را به صورت کالابرگ دریافت کنند، میگیرد و سازوکارش را مشخص میکند.
به گفته حسینی، منطق دولت این بوده است که حق انتخاب به مردم بدهد، یعنی فرد انتخاب کند که یارانه نقدی میخواهد یا کالابرگ. ولی قرار نیست مبلغ آن افزایش یابد.
حسینی افزود: بعد از اینکه یارانهبگیر انتخاب کرد که برای مثال از کالابرگ استفاده کند، سازوکارش بر اساس وظیفه ای که قانون بر عهده سازمان هدفمندی یارانه ها قرار داده، توسط سازمان تعیین میشود.
بر اساس اظهارات سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه، این موضوع فعلا در لایحه بودجه مطرح شده که اگر در صحن علنی مصوب شود، به سازمان ابلاغ خواهد شد و سپس ما آییننامه مینویسیم و جزئیات آن مشخص میشود.
دیدگاه تان را بنویسید