حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان آبان | حقوق بازنشستگان همسانسازی
خبر تازه از همسانسازی که همه بازنشستگان باید بدانند ! | حقوق کدام بازنشستگان 1 میلیون افزایش یافت ؟
با شروع واریز دقیق مستمری همسان سازی شده مشمولان صندوق بازنشستگی کشوری از ابتدای آبان، مشخص شد که مبلغ یک میلیون تومان قبلی نه تنها علی الحساب بوده بلکه از این پس به صورت میانگین کل واریزها خواهد بود و قرار نیست همه بازنشستگان ماهانه یک میلیون تومان افزایش حقوق داشته باشند.همچنین همین توقع سرکوب شده را به زودی با شروع واریز حقوق آبان در مورد بازنشستگان صندوق لشگری شاهد خواهیم بود.
حقوق بازنشستگان | یک بازنشسته تامین اجتماعی به اطلاعات گفت: علیرغم وعدههای بسیاری که از سوی مسئولان در زمینه اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان در آبان ماه اعلام شده بود؛ اما گویا قرار نیست این طرح برای تمامی بازنشستگان به یک اندازه اجرا شود، زیرا برخی از آنان افزایش حقوق بسیار ناچیزی خواهند داشت. به این ترتیب با توجه به پرداختهای یک میلیون تومانی در چند ماه گذشته گویا بسیاری از بازنشستگان بدهکار هم شدهاند!
پیش از این کامران نرجه خبرنگار اطلاعات در یادداشتی نوشت: همان زمان که دولت سیزدهم در پایان دوره مدیریت خود عجولانه مبلغ یک میلیون تومان به عنوان علی الحساب اجرای قانون همسان سازی حقوق تمامی بازنشستگان کشور واریز کرد، پیش بینی می شد در آینده اجرای واقعی این قانون با توقع ایجاد شده در بین بازنشستگان تعارض خواهد یافت و مورد گلایه عمومی قرار می گیرد.
اینک با شروع واریز دقیق مستمری همسان سازی شده مشمولان صندوق بازنشستگی کشوری از ابتدای آبان، مشخص شد که مبلغ یک میلیون تومان قبلی نه تنها علی الحساب بوده بلکه از این پس به صورت میانگین کل واریزها خواهد بود و قرار نیست همه بازنشستگان ماهانه یک میلیون تومان افزایش حقوق داشته باشند.همچنین همین توقع سرکوب شده را به زودی با شروع واریز حقوق آبان در مورد بازنشستگان صندوق لشگری شاهد خواهیم بود.
از طرف دیگر به نظر می رسد بالاترین بُهت و تعجب از اجرای قانون همسان سازی حقوق تا پایان همین ماه در بین مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی ایجاد خواهد شد، زیرا فرمول پرداخت حقوق جدید در این صندوق با سایر صندوق های بازنشستگی تفاوت دارد.
این تفاوت مبنای محاسبه حقوق همسان سازی، ناشی از تنوع گسترده حقوق کارگران شاغل در کارگاه های مشمول بیمه تأمین اجتماعی است که اجازه واریز یکسان افزایش حقوق را به بازنشستگان نمی دهد.
در فرمول مورد نظر سازمان تأمین اجتماعی، مزایای اجرای قانون همسان سازی بیشتر شامل حداقل بگیران خواهد شد. یعنی سایر سطوح مُزدی احتمالا پایین ترین سطح افزایش حقوق را خواهند داشت که با توقع ایجاد شده در ذهن آنها از سوی دولت سیزدهم مغایرت دارد.
بدیهی است واکنش مستمری بگیران تأمین اجتماعی به این مساله، شبیه برخورد بازنشستگان سایر صندوق ها نخواهد بود و اینجاست که دولت چهاردهم با یک نارضایتی در بین کل بازنشستگان کشور روبرو می شود.
ای کاش قبل از صدور احکام جدید برای بازنشستگان (به ویژه در مورد مستمری بگیران تأمین اجتماعی)، نحوه اجرای قانون همسان سازی برای آنها از کانال رسانه های رسمی به صورت واضح تشریح می شد تا نگران واکنش بازنشستگان نسبت به دریافت حقوق جدید نباشیم.
ادامه سکوت و مخفی کاری سازمان تأمین اجتماعی در نحوه محاسبه حقوق همسان سازی شده مستمری بگیران می تواند دامنه این تبعات منفی را گسترده و بحرانی تر کند./اطلاعات آنلاین
فرمول جدید محاسبه همسان سازی حقوق بازنشستگان
فاطمه مهاجرانی: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و انشاءالله به زودی رفع میشود.
در حالی که احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر شده و این بازنشستگان به زودی ۴۰ درصد مبلغ کل متناسبسازی را دریافت خواهند کرد، سرنوشت متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان مبهم است.
به گزارش اندیشه قرن؛ روز چهارشنبه مورخ ۹ آبان ۱۴۰۳ سخنگوی دولت در حاشیه نشست هیأت دولت با پرسشی در خصوص علت تأخیر در صدور احکام متناسبسازی بازنشستگان تامین اجتماعی مواجه شد که در پاسخ به پیچیدگیهای فرآیند صدور احکام این بازنشستگان اشاره کرد.
فاطمه مهاجرانی در بخشی از سخنانش پیچیدگیهای فرآیند صدور احکام بازنشستگان را علاوه بر مشکل تامین منابع از مهمترین دلایل پرداخت نشدن مطالبات بازنشستگان برشمرد و خاطرنشان کرد: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و انشاءالله به زودی رفع میشود.
سخنان مهاجرانی در همین تاریخ، این تصور و نگرانی را در میان بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آورده که ممکن است برخلاف بازنشستگان کشوری متناسبسازی حقوق آنها در ماه جاری اجرا نشود و به تعویق بیفتد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان مطابق برنامه هفتم توسعه انجام میشود که در آن به متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز تأکید شده است. طبق این برنامه، متناسبسازی ۹۰ درصدی طی سه سال انجام میشود که در سال نخست ۴۰ درصد، سال دوم ۳۰ درصد و سال سوم هم ۳۰ درصد از کل متناسبسازی ۹۰ درصدی اجرا خواهد شد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان روز ۲۹ مهر ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسید و یک روز بعد وارد مرحله اجرایی شد. پس از آن در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۳، احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر و اعلام شد مبلغ مابهالتفاوت ناشی از اجرای قانون مذکور در شش ماه گذشته نیز محاسبه و پرداخت خواهد شد.
مبلغ مابهالتفاوت که به آن اشاره شده، مبلغی است که طی ۶ ماه گذشته تحت عنوان علیالحساب متناسبسازی به حساب بازنشستگان واریز شده است. این مبلغ تا کنون برای بازنشستگان کشوری ۵ میلیون تومان و برای بازنشستگان تامین اجتماعی ۳ میلیون تومان بوده است. در واقع بازنشستگان تامین اجتماعی جز در تیرماه که به یکباره ۳ میلیون تومان بابت متناسبسازی فروردین، اردیبهشت و خرداد به حساب آنها واریز شد، مبلغ دیگری تحت عنوان متناسبسازی دریافت نکردهاند.
رقم حقوق بازنشستگان بعد از متناسبسازی
واقعیت این است که پس از صدور احکام بازنشستگان کشوری و انتشار گزارشهایی مبنی بر اینکه با اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری به طور متوسط ۲ میلیون تومان به حقوق آنها افزوده شده، بازنشستگان تامین اجتماعی دیگر چندان نسبت به میزان افزایش حقوق خود امیدوار نیستند.
در همین خصوص یک بازنشسته تامین اجتماعی به ایلنا گفته است: آنگونه که از آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ یکم مرداد سال جاری به تصویب هیأت وزیران رسیده برمیآید، افزایش متناسبسازی برای کارگران بازنشسته بیش از چند صد هزار تومان نخواهد بود.
به گفته این بازنشسته، حداکثر آورده متناسبسازی چند صد هزار تومان است که رقم ناچیزی است.
علیرغم اینکه اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان از خواستههای دیرینه آنها بوده، اعلام میزان افزایش حقوق ناشی از متناسبسازی در روزهای اخیر آنها را شوکه کرده است. از این رو بازنشستگان معتقدند که تنها اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش کف مستمریها به اندازه سبد هزینههای زندگی میتواند به بهبود معیشت آنها بینجامد.
دیدگاه تان را بنویسید