کد مطلب: 39397

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان آبان

اطلاعیه سه‌شنبه ۲۲ آبان تامین اجتماعی درباره متناسب‌ سازی «حقوق بازنشستگان» | واریزی یکجا معوقات بحساب حقوق بازنشستگان

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در حال اجرا است اما با کمبود نقدینگی مواجه هستیم

اطلاعیه سه‌شنبه ۲۲ آبان تامین اجتماعی درباره متناسب‌ سازی «حقوق بازنشستگان» | واریزی یکجا معوقات بحساب حقوق بازنشستگان

کمبود نقدینگی معظل اصلی این روزهای متناسب سازی حقوق بازنشستگان است که اکنون در اندیشه معاصر ضمن پرداختن به اجرای بی چون و چرای متناسب‌ سازی «حقوق بازنشستگان» به نقل از سالاری، اشاره ای خواهیم داشت بر چالش‌ های پیش رو در روند متناسب‌ سازی بازنشستگان که بیش از انتظار، از بازنشستگان عزیز زمان خریده است و حالا در ابتدای راه روی ایستگاه نقدینگی متوقف شده است. آنچه در ادامه می خوانید سخنان سالاری، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی است که از کمبود بودجه و نقدینگی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان بیان کرده است.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در حال اجرا است اما با کمبود نقدینگی مواجه هستیم، شستا از حدود ۲۰ سال پیش تاکنون می‌توانسته با افزایش سود متعلق به تأمین اجتماعی به ما کمک کند که به دلایل مختلف این سهم اکنون کم است.

 

به نقل از ایرنا، مصطفی سالاری یکشنبه شب ۲۰ آبان ۱۴۰۳ در آیین معارفه سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) افزود : کار در شستا بسیار مهم است ولی بدانیم که تغییرات مدیریتی در کشور نتیجه‌ شرایط عمومی و یا اقتصادی است، تغییر در رأس شستا نتیجه‌ تغییرات عمومی کشور، دولت چهاردهم و تأمین اجتماعی بوده و برای پیشبرد مناسب‌تر امور است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تشریح شرایط کنونی این سازمان و انتظارات از شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی اظهار داشت: در شرایط کنونی که متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در حال اجرا است با کمبود نقدینگی مواجه هستیم و شستا از حدود ۲۰ سال پیش تاکنون می‌توانسته با افزایش سود متعلق به تأمین اجتماعی به ما کمک کند که به دلایل مختلف این سهم هم‌اکنون کم است.

سالاری اظهار داشت: خدمت در شستا به دلیل اینکه دامنه‌ ذی‌نفعان آن نیمی از جمعیت کشور است و به جامعه‌ کارگری و بازنشستگان تعلق دارد، از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است و به همین دلیل دکتر سعیدی این مسئولیت را پذیرفت.

وی افزود: انتظار بازدهی و سود بیشتر از شستا را داریم و باید سهم بیش‌تری را با ارتقای بهره‌وری و اصلاحات ساختاری به سازمان تأمین اجتماعی بدهد. ولی غیر از بحث مالی و پولی سرمایه اجتماعی شستا هم بسیار مهم است. اگر شستا خوش‌نام باشد این موضوع به تأمین اجتماعی سرایت می‌کند؛ نباید اعتبار اجتماعی سازمان زیان ببیند لذا این اعتبار باید در خدمت جامعه‌ کارگری و بازنشستگان عزیز باشد.

سالاری تأکید کرد: معتقد به حاکمیت شرکتی هستم و بر اساس این حاکمیت، ساختار باید طبق تعریف قانون تجارت و تقسیم وظایف تنظیم شود. اگر این امر صورت بگیرد شستا بهتر خواهد توانست توقعات سازمان و جامعه‌ کارگری و بازنشستگان را تأمین کند.

محمدرضا سعیدی سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی(شستا) نیز در این مراسم ضمن تشکر از اقدامات مدیرعامل سابق شستا اظهار داشت: اولین حضور من در شستا مربوط به سال‌های دور و همکاری با شرکت داروپخش بود و سپس به تیپیکو رفتم؛ با آن‌که رشته‌ دانشگاهی من شیمی است اما رشته‌ اصلی من مدیریت کسب‌وکار و نوآوری است. قرار بود برای همکاری با بخش خصوصی مشغول شوم اما در نهایت خدمت به جامعه‌ی کارگری و بازنشستگان را ترجیح دادم.

وی ادامه داد: مجموعه‌ شستا میراث بزرگ صنعتی و سرمایه‌گذاری کشور است و متأسفانه دچار اشکالات عدیده بوده که البته بخشی از رفع این اشکالات در دستان ما نیست.

 

سعیدی با بیان این‌که سال‌ها حضور در شستا موجب آن شده که اشکالات آن را به خوبی درک کنم افزود: اشکال اصلی شستا، سرعت سریع تغییر مدیران و هم‌چنین حضور افراد غیرشایسته در پست‌های تخصصی و جایگاه‌های خاص است.

وی تاکید کرد: کار شستا بررسی سرمایه‌گذاری در بهترین جاهاست و لازم است نقش اصلی هلدینگ‌های تخصصی را هم به آن‌ها بازگردانیم و باید با کمک یک‌دیگر شستا را به ریل اصلی آن که مجمع‌داری است بازگردانیم. مجمع اصلی شستا، سازمان تأمین اجتماعی است.

سعیدی افزود: من در مسیر کاری به سه اصل اساسی معتقد هستم، دانش، مهارت و پاک‌دستی. این سه اصل است که با آن بنگاه‌داری را دنبال می‌کنیم. برای من سیاسی بودن و غیرسیاسی بودن ملاک نیست و در طول سال‌های مختلف با طیفی از اندیشه‌ها کار کرده‌ام؛ ضمن این که جریان سیاسی را در بنگاه‌های اقتصادی سم می‌دانم.

سرپرست شستا گفت: لذا قدردانی کسی که دانش، مهارت و پاک‌دستی داشته باشد هستیم و باید این رویه را تقویت کنیم تا بازده‌ دارایی‌های شستا را افزایش دهیم. هم اکنون در شستا با نامی بزرگ، دچار بازدهی کم است. باید این بازدهی را ارتقا دهیم و این مسیر را جلو ببریم.

وی تأکید کرد: تلاش می‌کنم به سمت بازدهی بالا و سود، افزایش میزان نقدشوندگی، افزایش دریافت سود و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری حرکت کنیم.

همچنین عارف نوروزی مدیرعامل سابق شستا با تأکید بر این‌که ما مکلف هستیم از شروع صبح مسئولیت خود را در قبال خداوند عمل کنیم، گفت: من همواره نگاهم به کار تکلیفی و عبادی است و مادامی که تکلیف و بار بر گردن است باید به نحو احسن آن را انجام داد؛ زیرا تا هنگام مرگ تکلیف و بار بر گردن انسان قرار دارد.

وی تصریح کرد: شستا شرکتی است که با چالش‌های متعددی روبه‌رو است و در سطح توسعه‌ زیادی پیدا کرده اما در برخی جاها از عمق لازم برخوردار نشده است. اگر از من در آینده کمک و مشورتی بخواهند، بدون ملاحظه این کار را خواهم کرد؛ زیرا شستا متعلق به کارگران، قشر ضعیف جامعه و صاحبان اصلی انقلاب است.

حقوق بازنشستگان

پرداخت حقوق آبان بازنشستگان با اعمال متناسب‌سازی

معاون فنی و امور بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی در خصوص چگونگی محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و فرمول آن توضیح داد و گفت: این ماه، حقوق ماهیانه با اجرای متناسب‌سازی و اعمال آن در حقوق‌ها، به حساب بازنشستگان واریز می‌شود.

 

به نقل از ایسنا، محمد محمدی با اشاره به قولی که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص اجرای متناسب‌سازی داده بودند، اظهار کرد: متناسب‌سازی از آبان‌ماه در حال عملیاتی شدن است. فرمول‌های مختلفی را همه بازنشستگان تامین اجتماعی، کانون‌های عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران ارائه کرده بودند.

پرداخت حقوق آبان بازنشستگان با اعمال متناسب‌سازی

وی افزود: قرار بود از بیستم آبان ماه متناسب‌سازی به همراه حقوق ماهیانه پرداخت شود. با کانون عالی بازنشستگان در سه جلسه‌ای که روز گذشته داشتیم، ارتقای متناسب‌سازی جزو اولویت‌های سازمان بود که بیشترین رضایت‌مندی را برای مستمری‌بگیران داشته باشد، به طوریکه متناسب‌سازی براساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری انجام شود و براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، ۴۰ درصد از آن در سال جاری، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود.

معاون بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی در توضیح بیشتر این موضوع مثال عینی زد و گفت: مثلا فردی زمان برقراری، ۷ برابر حداقل حقوق دریافت می‌کرده و اکنون ۶ برابر دریافت می‌کند، مابه‌التفاوت این دو، معادل “یک” است. به عبارتی سازمان تامین اجتماعی مکلف است براساس ۹۰ درصد آن یک، پرداخت کند که معادل ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود که ۴۰ درصد از آن را امسال و مابقی آن را طبق قانون در سال‌های بعد پرداخت می‌کنیم.

محمدی در ادامه در خصوص حداقلی‌بگیران تامین اجتماعی نیز گفت: نکته‌ای که وجود دارد این است که برخی افراد مشمول قانون نمی‌شوند و قانون فقط در خصوص غیرحداقلی‌بگیران بوده است اما با مساعدت سران قوا و وزیر رفاه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، سازوکارهایی دیده شده تا آنهایی که شامل متناسب‌سازی نمی‌شوند را معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد ماهیانه به نسبت سنوات پرداخت حق‌بیمه به این افراد نیز به عنوان «حفظ قدرت خرید» پرداخت کنیم.

به گفته محمدی، قرار بود از روز گذشته متناسب‌سازی و حفظ قدرت خرید به همراه حقوق ماهیانه و فیش حقوق ماهیانه پرداخت شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه همزمان با متناسب‌سازی فیش آبان‌ماه، آیا اختلاف ۷ ماه گذشته نیز به بازنشستگان پرداخت می‌شود؟ تاکید کرد: با کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران نیز روز گذشته جلسه داشتیم که پرداختی‌های روز گذشته براساس ماه گذشته پرداخت شده است، اما مابه‌التفاوت متناسب‌سازی و حفظ قدرت خرید ۲۳ آبان ماه برای این افراد پرداخت خواهد شد و امروز و فردا که حقوق‌ها ماهانه براساس حروف الفبا پرداخت می‌شود قرار بر این شد که از ۲۳ آبان‌ماه برای همه مستمری‌بگیران، متناسب‌سازی به همراه حقوق ماهیانه‌شان پرداخت شود.

به گفته وی، لذا حقوق ماهیانه این ماه به همراه متناسب‌سازی پرداخت می‌شود.

معاون بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی با اشاره به بند د تبصره ۱۵ که به عنوان رد دیون دولت به عنوان منابع پیش‌بینی شده، گفت: ان شاءالله سازمان برنامه و بودجه کشور کمک می‌کند تا منابع به موقع تامین شود و ما متناسب با منابع پیش‌بینی شده و اختصاص داده شده، مابه‌التفاوت ماه‌های گذشته را پرداخت می‌کنیم. با تامین منابع تا پایان سال ما به التفاوت ماه‌های گذشته نیز پرداخت می‌شود.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;