یارانه نقدی | یارانه نقدی ۱۴۰۴
رقم یارانه نقدی ۱۴۰۴ در دولت پزشکیان اعلام شد | یارانه نقدی هر دهک چقدر اضافه شد؟
سخنگوی ستاد برنامه و بودجه از انتقال منابع یارانهها به بودجه عمومی در لایحه ۱۴۰۴ خبر داد و اعلام کرد این اقدام با هدف ثبات پرداختها و شفافیت بیشتر صورت گرفته است.
یارانه نقدی | سخنگوی ستاد برنامه و بودجه از انتقال منابع یارانهها به بودجه عمومی در لایحه ۱۴۰۴ خبر داد و اعلام کرد این اقدام با هدف ثبات پرداختها و شفافیت بیشتر صورت گرفته است.
سخنگوی ستاد سازمان برنامه و بودجه از انتقال منابع هدفمندی یارانهها به بودجه عمومی خبر داد و اعلام کرد که این تغییرات با هدف ایجاد ثبات و شفافیت بیشتر در پرداخت یارانهها در بودجه ۱۴۰۴ انجام شده است.
او تأکید کرد که مبلغ یارانههای نقدی در سال آینده تغییری نخواهد کرد، اما شناسایی مجدد یارانهبگیران ممکن است ضروری باشد.
چرا منابع یارانه نقدی ۱۴۰۴ به بودجه عمومی منتقل شد؟
مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه، در نشست خبری امروز گفت که منابع و مصارف هدفمندی یارانهها به بودجه عمومی منتقل شده تا از بیثباتی در منابع مالی جلوگیری شود و پرداخت یارانهها بهموقع انجام شود. او افزود که این اقدام با هدف کاهش عدم اطمینان از تأمین منابع لازم و تضمین پرداختها در زمانهای اعلامشده صورت گرفته است.
آیا مبلغ یارانه ۱۴۰۴ تغییری خواهد کرد؟
خانلو تصریح کرد که مبلغ یارانههای نقدی در سال آینده ثابت میماند و تغییری در آن اعمال نخواهد شد. با این حال، بر اساس قانون برنامه هفتم، ممکن است بازبینی و شناسایی مجدد یارانهبگیران توسط وزارت تعاون انجام شود. این فرآیند شامل آزمونهای وسع و معیارهای دیگر خواهد بود و در صورت حذف برخی افراد، منابع آزادشده به سایر یارانهبگیران واجد شرایط تخصیص مییابد.
سخنگوی ستاد بودجه ویژگیهای اصلی بودجه ۱۴۰۴ را بهموقع بودن، شفافیت و یکپارچگی دانست و گفت که در بودجههای گذشته مشکلاتی به دلیل عدم انسجام در مدیریت اجرایی ایجاد شده بود. او تاکید کرد که این مسائل در بودجه جدید رفع شده است و از روز شنبه کمیسیون تلفیق کار خود را آغاز کرده است. همچنین، رئیسجمهور قرار است فردا در مجلس درباره جزئیات این بودجه صحبت کند.
یارانه نقدی-افزایش بودجه مستمری کمیته امداد و بهزیستی
مژگان خانلو؛ به رشد ۲۰ درصدی مستمری کمیته امداد و بهزیستی در سال آینده اشاره کرد و گفت که این افزایش برای حمایت از اقشار آسیبپذیر و بهبود معیشت آنها در نظر گرفته شده است اما با این حال هنوز سوالاتی درباره کافی بودن این افزایش و تاثیر آن بر معیشت خانواده های تحت پوشش وجود دارد.
افزایش یارانهها در صورت بازبینی مجدد وزارت تعاون
با توجه به ظرفیتهای قانونی برنامه هفتم، شناسایی مجدد یارانهبگیران ممکن است لازم باشد. این بازبینی به منظور اطمینان از توزیع درست منابع و حمایت از افرادی که واقعاً نیازمند هستند، انجام میشود. هرگونه تغییر در لیست یارانهبگیران با هدف بهبود کارآمدی در تخصیص یارانهها و بازپرداخت به افراد مستحق صورت خواهد گرفت.
به نظر میرسد که این تغییرات نشاندهنده گامهای مؤثری از سوی دولت برای اصلاح ساختار بودجه و افزایش شفافیت در نظام یارانهای کشور است./خبرآنلاین
مبلغ یارانه نقدی دهک های یارانه بگیر
یارانه دهک های اول تا سوم که تحت پوشش کمیته امداد و یا بهزیستی هستند به میزان هر نفر ۴۰۰ هزار تومان می باشد که این مبلغ را در ۲۵ هر ماه دریافت می کنند. یارانه تشویقی هم که به شکل اعتبار خرید برای افراد امکانپذیر شده است مبلغ یارانه را به ۶۲۰ هزارتومان می رساند
دهک های چهارم تا هفتم مشمول دریافت یارانه نقدی به میزان هر نفر ۳۰۰ هزار تومان می باشند که این مبلغ در تاریخ ۳۰ هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز و قابل برداشت است. بعلاوه یارانه تشویقی این گروه از مشمولان نیز امکان خرید اعتباری تا ۵۲۰ هزار تومان را به آنها می دهد.
خانوارهای دهک های هشتم و نهم مشمول دریافت یارانه به میزان ۳۰۰ هزار تومان هستند ولی یارانه تشویقی به آنها تعلق نمی گیرد.
مرجع دهکبندی خانوارها، بانک اطلاعاتی «پایگاه رفاه ایرانیان» است که در آن، اطلاعات خانوارها اعم از تعداد اعضا، مالکیت خودرو و گردش مالی همه اعضای خانواده مبنای آزمون وسع قرار میگیرد و بر اساس نتیجه این آزمون، رتبه خانوار در میان همه خانوارهای کشور به دست میآید.
تغییردر رفتارهای مالی خانوار یکی از عوامل اصلی در تغییر دهک درآمدی است. در برخی موارد، ممکن است به دلایل خاص، گردش مالی بالا اعتراضپذیر باشد و مشکلاتی ایجاد کند که با رسیدگی وزارت کار قابل حل باشد. اما برای حفظ دهک خود، خانوارهای عادی بهتر است از هر گونه گردش مالی کلان غیرمرتبط با درآمد و هزینه خود پرهیز کنند و رفتار مالی خود را بهبود بخشند.
در این میان، گرچه کاستیهایی مثلاً در حوزه املاک با معاملات مبتنی بر چک وجود داشت، اما برای کاهش میزان خطا، امکان درخواست بازبینی نیز برای خانوارهای معترض مدنظر قرار گرفت و اگر متولیان دهک بندی در وزارت کار به وظیفه خود عمل کنند، هرگونه تغییر در دهکبندی قابل اعتراض و پیگیری است.
علیرضا محمدی رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت رفاه گفت: پس از اعمال دادههای جدید برخی خانوارها به دهکهای بالا و برخی به دهکهای پایین منتقل شدند. برای حدود ۱۳ میلیون خانوار نیز تغییری رخ نداده است. افرادی که قطعا از دهک پایین به صدک بالا رفتند، مشمول یارانه نشدند.
وی افزود: در ۲ سال گذشته بیش از ۵۰ درصد از افرادی به شکلی به دهکهای خود اعتراض داشتند که در طول بروزرسانی دادهها این اعتراضها رفع شد. برخی خانوادهها در تعداد نفرات دچار تغییرات شدند. این تغییرات فرمول فنی و پیچیدهای دارد و بُعد خانوار در دهکبندی و صدکبندی را تغییر میدهد.
این مقام مسوول توضیح داد: مثلا فرد خودرویی داشت که ۶ ماه قبل آن را فروخته بود و چون دادههای پایگاه بهروز نشده بود، آن خودرو همچنان در دادههای رفاهی خانوار دیده میشد و دهک او را بالا میبرد، اما اکنون با بروزرسانی جدید، براساس اطلاعات فعلی و جدید افراد، صدک و دهک خانوار تغییر کرده است. البته عکس این ماجرا نیز صادق است و ممکن است فرد در یک سال گذشته از نظر مالی چیزی خریداری کرده باشد که آن نیز دهک فرد را تغییر میدهد.
محمدی گفت: باید به این نکته نیز توجه کرد که اگر دهک فرد الان ۶ است، به این معنا نیست که ادامهدار باشد و در بهروزرسانی۶ ماه بعدی ممکن است دچار تغییر شود. خواسته ما این است که دادههای این پایگاه هر ۶ ماه یکبار به روز شود. اگر این اتفاق رخ دهد و شناسنامه اقتصادی افراد بهروز شود، میتواند در سیاستگذاریهای رفاهی جامعه نیز کمککننده باشد.
علیرضا محمدی، اظهار کرد: مطابق قانون بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است نسبت به بهروزرسانی دادههای ثبتی، متقن و قابل اتکا دریافتی از دستگاههای مختلف برای دهکبندی و وسعسنجی خانوارها، ۲ بار درسال (هر ۶ ماه یکبار) اقدام کند.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه آخرین بهروزرسانی دهکبندیها در دی ماه سال گذشته انجام شده است، مرحله بعدی اوایل شهریورماه انجام خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد یارانه بگیران فعلی با توجه با آخرین بروز رسانی یارانه دریافت می کنند و افرادی که نسبت به دهک بندی خود اعتراض کرده و ناراضی هستند در تاریخ بندی بروز رسانی اطلاعات اعتراض آنها بررسی شده و تغییرات لازم اجرایی خواهد شد.
اسفند ماه سال گذشته بود که افزایش مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد برای سال ۱۴۰۳ اعمال شد. مستمری مددجویان از اول سال جاری با افزایش ۳۰ درصدی واریز شد.
دیدگاه تان را بنویسید