کد مطلب: 36401

یارانه نقدی | یارانه نقدی جدید | یارانه نقدی خانوار

واریز ۲ یارانه جدید برای خانوارهای دهک ۱ تا ۵ در شهریورماه | واریز یارانه نقدی 350 هزار تومانی جدید + ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانواده

سخنگوی هیئت عمومی دیوان محاسبات گفت: بررسی نحوه اجرای قانون بودجه ۱۴۰۲ نشان می‌دهد حدود ۱۶۰ هزار و ۲۰ نفر از فهرست یارانه بگیران حذف شدند و ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۵۲۷ نفر هم برای دریافت یارانه ثبت نام کردند.

واریز ۲ یارانه جدید برای خانوارهای دهک ۱ تا ۵ در شهریورماه | واریز یارانه نقدی 350 هزار تومانی جدید + ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانواده

مهدی کیایی خبر داد:  در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۱ میلیون نفر یارانه نقدی دریافت کرده‌اند.

سخنگوی هیئت عمومی دیوان محاسبات گفت: بررسی نحوه اجرای قانون بودجه ۱۴۰۲ نشان می‌دهد حدود ۱۶۰ هزار و ۲۰ نفر از فهرست یارانه بگیران حذف شدند و ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۵۲۷ نفر هم برای دریافت یارانه ثبت نام کردند.

مهدی کیایی گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲، قرار بود بخشی از عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از فروش حامل‌های انرژی برای نوسازی ناوگان شهری و ماشین آلات راهداری‌ها هزینه شود، اما مبلغی پرداخت نشده است.

وی افزود: گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ نشان می‌دهد منابع مالی که از تبصره مربوط به هدفمندی یارانه‌ها وصول شده، ۴۵۲ هزار میلیارد تومان بوده؛ دولت هم برای جبران کسری منابع پرداختی، ۱۱۸ هزار میلیارد تومان از محل تنخواه از بانک مرکزی و تنخواه از خزانه‌داری کل کشور تأمین کرده است.

سخنگوی هیئت عمومی دیوان محاسبات افزود: در نتیجه، پارسال ۳۱ درصد منابع هدفمندی یارانه‌ها از محل تنخواه تأمین شده که نشان دهنده بی‌انضباطی و نبود شفافیت مالی است و می‌تواند به افزایش پایه پولی و سطح قیمت‌ها منجر شود.

مهدی کیایی گفت: وزارت نفت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مسئول بررسی و واریز این وجوه هستند. دیوان محاسبات هم برای تأمین تمام منابع هدفمندی یارانه‌ها پیگیری جدی خواهد کرد.

یارانه نقدی

نحوه ورود به سایت hemayat.mcls.gov.ir با کد ملی- یارانه نقدی

از آنجایی‌که اعتراض‌ها و نگرانی‌های مردم در خصوص دریافت یارانه و اعتراض به دهک بندی‌ها مطرح شد، رئیس‌جمهور روز ۲۴ اردیبهشت‌ماه به سازمان برنامه‌وبودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد تا مبلغ کمک معیشتی ماه اول (اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱) به‌حساب همه افرادی که تا ماه قبل مشمول دریافت یارانه بوده‌اند، اما یارانه کمک معیشتی را دریافت نکرده‌اند و متقاضی تجدیدنظر در دهک بندی خود هستند، واریز شود.

بر این‌ اساس، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، کمک معیشتی ماه نخست را به‌حساب همه افراد متقاضی در سامانه اعتراض به دهک بندی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واریز کرد تا پس از تأیید اعتراض، قابل برداشت باشد. در همین راستا وزارت کار هم موظف شد تا در مدت یک‌ماه همه درخواست‌ها را بررسی کند.

جاماندگان از یارانه نقدی ثبت‌نام کنند

جاماندگان یارانه، افرادی که پیش‌ازاین به هر دلیلی یارانه دریافت نمی‌کردند و اکنون متقاضی دریافت یارانه هستند، برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبت‌نام خود کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره‌گیری کنند و سپس برای ثبت‌نام به آدرس اینترنت my.gov.ir مراجعه و نسبت به ثبت درخواست برقراری یارانه خانوار خود اقدام کنند.

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از امکان ثبت‌نام برای افراد جدید و جامانده از یارانه تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه هفته جاری (چهارم خردادماه ۱۴۰۱) خبر داده است؛ از این‌رو در اختیار داشتن شماره همراه به نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبا بانک مربوط به سرپرست خانوار متقاضی جدید و جامانده از یارانه ضروری است.

اعتراض به دهک بندی‌ها در سامانه حمایت

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اعلام کرد: افرادی که تا فروردین‌ماه امسال یارانه نقدی دریافت می‌کردند و در اردیبهشت‌ماه امسال یارانه کمک معیشتی به‌حساب آنها واریز نشده، در دهک دهم قرار گرفته‌اند و مشمول پرداخت یارانه نمی‌شوند.

این افراد می‌توانند در اعتراض به دهک بندی یارانه‌ها به سامانه اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان «حمایت» به آدرس اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

طرح یسنا یا یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی در قالب اعتبار خرید رایگان بسته‌های حمایتی، در دولت قبل برای مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال به طور رسمی از سال گذشته اجرا شد. طرحی که به‌واسطه آن، مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت می‌کنند.

در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفرشان مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند. از سال گذشته مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به یارانه دریافتی این مادران اضافه شد تا به واسطه آن بتوانند با خرید از سبد کالایی شامل ۱۶ قلم ماده موردنیاز برای مادر و رشد فرزند امنیت غذایی خود را تأمین کنند. به گزارش اقتصادنیوز، این طرح از سال گذشته به شکل آزمایشی در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد.

مادران مشمول طرح یسنا می‌توانستند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به‌صورت رایگان خرید کنند.

اما دیری نپایید که اجرای این طرح دچار وقفه شد و ابتر ماند. به تازگی مجتبی احمدلو مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد در گفتگویی با ایسنا از فعالیت دوباره این طرح برای مادران مشمول خبر داد.

وی در این باره گفته است: «سهمیه فروردین و اردیبهشت‌ماه (با سرانه ماهانه ۳۵۰هزار تومان) در روزهای اخیر و سهمیه خردادماه نیز در هفته‌های آتی به حساب مادران واریز می‌شود.»

احمدلو در ادامه با ارائه آماری از تعداد مادران باردار و شیرده در دهک های درآمدی، بیان کرد: «از حداکثر ۶۰ هزار مادر باردار و شیرده در دهک یک تا پنج درآمدی به مدت ۱۲ ماه حمایت تغذیه‌ای صورت می‌گیرد. مادران باردار و شیرده توسط مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها به کمیته امداد معرفی و بعد از کنترل و شناسایی دهک‌ها به صندوق امداد ولایت معرفی می‌شوند. پس از این معرفی، بن کارت غیرنقدی با سرانه ماهانه ۳۵۰ هزار تومان (حداکثر ۱۲ ماه) در راستای خرید اقلام غذایی از نزدیکترین فروشگاه محل برای آنها صادر می‌شود.»

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد همچنین درباره معوقات سهمیه ماه‌های تیر و مرداد هم این خبر را داد که به محض آماده شدن لیست و تامین اعتبار، جبران خواهد شد.

بر اساس اعلام مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد، «سهمیه هر ماه به حساب مادران واریز می‌شود. استفاده از این کارت ها به گونه‌ای است که صرفا می‌توان با این کارت ها، کالا خرید کرد. البته برای خرید با فروشگاه خاصی قرارداد نداریم و مادران می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین مغازه اقلام غذایی را خریداری کنند. لازم به ذکر است که بعد از شارژ کارت به شماره موبایل مادران پیامکی جهت اعلام خرید اقلام غذایی ارسال می‌شود.»/ ایسنا

دهک بندی‌ جدید یارانه نقدی

یارانه مادران به منظور حمایت از خانواده‌ها و به ویژه مادران در تأمین نیازهای معیشتی و بهداشتی فرزندان ارائه می‌شود. یارانه مادران به مادران باردار و مادرانی که دارای فرزند شیرخوار هستند، تعلق می‌گیرد و بهبود کیفیت زندگی آن‌ها را هدف قرار می‌دهد. هدف از یارانه مادران، ارتقاء سطح بهداشت و تغذیه کودکان و همچنین کاهش مشکلات اقتصادی خانواده‌ها است. طرح یارانه مادران می‌تواند به تقویت بنیان خانواده و افزایش سلامت جامعه کمک کند.

طرح حمایت از مادران باردار و دارای کودک زیر دو سال توسط کمیته امداد و بنیاد علوی پس از وقفه‌ای چندماهه مجدداً اجرا می‌شود.مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد از آغاز مجدد طرح حمایت از مادران باردار و دارای کودک زیر دو سال در دهک‌های یک تا پنج درآمدی خبر داد. این طرح که با وقفه‌ای چندماهه مواجه شده بود، با تأمین اعتبار از سوی بنیاد علوی مجدداً شروع به کار کرده است و سهمیه‌های ماه‌های فروردین و اردیبهشت به حساب مادران واریز شده و سهمیه خردادماه نیز به زودی پرداخت خواهد شد.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد، از سرگیری طرح “حمایت از مادران باردار و دارای کودک زیر ۲ سال” را پس از وقفه‌ای چندماهه اعلام کرد. این طرح که برای حمایت از مادران در دهک‌های درآمدی یک تا پنج طراحی شده، با همکاری بنیاد علوی مجدداً اجرا می‌شود.

تامین اعتبار و اجرای طرح

مجتبی احمدلو با اشاره به مفاد تفاهم‌نامه پنج‌ساله میان بنیاد مستضعفان و کمیته امداد که از سال ۱۳۹۹ اجرایی شده، توضیح داد که تامین اعتبار این طرح توسط بنیاد علوی و اجرای آن با همکاری کمیته امداد انجام می‌گیرد. به گفته وی، در این طرح مادران باردار و شیرده توسط مراکز بهداشتی و درمانی معرفی شده و پس از بررسی، به صندوق امداد ولایت معرفی می‌شوند تا بن کارت غیرنقدی دریافت کنند.

این طرح برای حداکثر ۶۰ هزار مادر باردار و شیرده در دهک‌های درآمدی یک تا پنج به مدت ۱۲ ماه حمایت تغذیه‌ای فراهم می‌کند. بن کارت‌های غیرنقدی با سرانه ماهانه ۳۵۰ هزار تومان به مادران اهدا می‌شود که می‌توانند از نزدیک‌ترین فروشگاه‌ها اقلام غذایی مورد نیاز خود را خریداری کنند.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد به وقفه ایجاد شده در اجرای طرح اشاره کرد و بیان داشت که به دلیل عدم تامین اعتبار از فروردین‌ماه کارت‌ها شارژ نشده بود. اکنون با تامین اعتبار، سهمیه‌های فروردین و اردیبهشت به حساب مادران واریز شده و سهمیه خردادماه نیز به زودی شارژ می‌شود. همچنین معوقات ماه‌های تیر و مرداد پس از آماده شدن لیست و تامین اعتبار پرداخت خواهد شد.

اثربخشی و نحوه استفاده از بن‌کارت‌ها

احمدلو با تاکید بر تاثیر مثبت این طرح در کاهش سوءتغذیه مادران، گفت: “بررسی‌ها نشان داده که بن کارت‌های غیرنقدی کمیته امداد در کاهش سوءتغذیه بسیار موثر بوده‌اند.” وی همچنین توضیح داد که بن کارت‌ها فقط برای خرید کالاهای غذایی قابل استفاده هستند و مادران می‌توانند از هر فروشگاهی که نزدیک به محل سکونت‌شان است، خرید کنند

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;