کد مطلب: 36300

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان

اجرای احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان جلو افتاد | خبر خوش صندوق بازنشستگی برای همه بازنشستگان !

در حالی که بازنشستگان از تاخیر در اجرای احکام متناسب سازی حقوق خود می گویند، معاون صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد که ابلاغ نشدن جداول مربوطه از سوی سازمان‌های برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی علت اصلی آن است.

اجرای احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان جلو افتاد | خبر خوش صندوق بازنشستگی برای همه بازنشستگان !

موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری در برنامه هفتم توسعه و به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان آمده است و به دنبال آن در قانون بودجه امسال که سال نخست اجرای این برنامه به شمار می رود نیز این حکم مورد تایید قرار گرفت تا از محل یک درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده منابع آن تامین شود.

​با این وجود آنکه در اواخر دولت سیزدهم و به دستور سرپرست ریاست جمهوری به صورت علی الحساب ماهانه یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری پرداخت شده است، اما با گذشت پنج ماه از سال ۱۴۰۳ هنوز احکام متناسب سازی این قشر صادر نشده است.

در این ارتباط، معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری روز سه شنبه اعلام کرد: در صورت ابلاغ جداول مربوطه و محاسبه مبلغ متناسب سازی، احکام اصلاحی حقوق بازنشستگان این صندوق در اسرع وقت انجام می شود.

بر اساس اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، رضا فیضی‌نژاد افزود: در صورتی که سازمان‌های اداری و استخدامی و برنامه و بودجه نسبت به تهیه و ابلاغ جداول مربوطه اقدام کنند، احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری ظرف ۲۴ ساعت قابل صدور است.

وی با اشاره به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر ضرورت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری در دولت جدید، اظهار داشت: این صندوق با جدیت پیگیر دریافت جداول و محاسبه مبلغ متناسب سازی است تا هرچه سریعتر احکام اصلاحی مربوطه را صادر کند.

فیضی نژاد یادآور شد: طبق ماده ۴ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری که یکم مردادماه امسال به تصویب هیات وزیران رسیده است، سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه کشور موظف هستند جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه بندی بازنشستگان را براساس مبلغ پرداختی توسط شاغلان مشابه و همطراز در پایه، رتیه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه یا سایر عناوین مشابه و با ملاک قرار دادن ۳۰سال سابقه تهیه و به این صندوق ابلاغ کنند.

وی افزود: تا این لحظه، جداول مربوط به اجرای قانون که مبنای محاسبه مبلغ متناسب سازی برای هر بازنشسته و همچنین افراد مشمول است، از سوی سازمان‌های مذکور ابلاغ نشده است.

معاون فنی و امور بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: این صندوق آمادگی دارد به محض دریافت جداول و تامین منابع مالی به سرعت نسبت به صدور الکترونیک احکام بازنشستگان مشمول اقدام کند.

سوم تیرماه امسال هیات وزیران به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی و در اجرای بند «ر» تبصره ۶ و بند «د» تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳ مصوب کرد تا زمان ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون متناسب سازی برنامه هفتم پیشرفت و صدور احکام آن، «ماهانه مبلغ یک میلیون تومان» به هر یک از بازنشستگان کشوری به صورت علی الحساب از ابتدای سال ۱۴۰۳ پرداخت شود که مصوبه از تیرماه اجرایی شد.

بر اساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال نخست معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابه‌التفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.

در قانون بودجه ۱۴۰۳ مقرر شده است مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده تامین شود؛ منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این حکم از قانون برنامه هفتم در سال جاری ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده است./ایرنا

حقوق بازنشستگان

تاریخچه همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان

همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان در ایران از دهه‌های گذشته به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی این قشر مطرح بوده است. سیستم بازنشستگی در ایران تا پیش از این بر مبنای نظام وظیفه بود و حقوق بازنشستگان بر اساس حقوق آخرین شغلی که انجام داده بودند تعیین می‌شد. این سیستم باعث ایجاد شکاف‌هایی در پرداخت حقوق بازنشستگان شد و در نهایت منجر به نارضایتی‌های گسترده در بین بازنشستگان شد.

در دهه‌های اخیر، دولت‌ها با تغییر قوانین و مقررات بازنشستگی سعی در بهبود این وضعیت داشتند. یکی از مهم‌ترین این تغییرات، اجرای طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بود که با هدف کاهش شکاف‌های موجود بین حقوق بازنشستگان و شاغلان مشابه طراحی و اجرا شد.

با این حال، به دلیل پیچیدگی‌های قانونی و مالی، این طرح به‌طور کامل اجرا نشده و همواره بازنشستگان با مشکلاتی در دریافت حقوق خود مواجه بوده‌اند.

آینده حقوق بازنشستگان در شهریور چگونه خواهد بود؟

با اجرای آیین‌نامه جدید و صدور احکام همسان‌ سازی، انتظار می‌رود که حقوق بازنشستگان در سال‌های آینده به صورت عادلانه‌تر پرداخت شود. دولت نیز متعهد شده است که این فرایند را با سرعت بیشتری اجرا کند تا بازنشستگان از حقوق خود به‌طور کامل بهره‌مند شوند.

اگرچه چالش‌های بسیاری در مسیر اجرای این طرح وجود دارد، اما امید می‌رود که با همکاری دستگاه‌های اجرایی و صندوق‌های بازنشستگی، این مشکلات برطرف شود و بازنشستگان بتوانند حقوق و مزایای خود را به‌طور کامل دریافت کنند.

در نهایت، باید دید که اقدامات دولت در این زمینه تا چه حد موثر خواهد بود و آیا می‌تواند نگرانی‌های بازنشستگان را برطرف کند یا خیر.

خبر فوری سلطانی‌کیا درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز

عباسعلی سلطانی‌کیا در رابطه با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و با انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس گفت: روال معمول باید این باشد که کسی که بیمه‌پردازیِ بیشتری دارد، حقوق بیشتری هم دریافت کند. اما روش پلکانیِ معکوس حقوق بازنشستگان سایر سطوح را سال به سال کمتر کرده است و این روش بسیار ناعادلانه است.

وی افزود: مجموعه آنچه گفتم سبب شد که مستمریِ بازنشستگان نیاز به متناسب‌سازی داشته باشد، اما لایحه متناسب‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی، از آنجا که با لایحه همسان‌سازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری شبیه‌سازی شده، دارای اشکالاتی است.

سلطانی‌کیا توضیح داد: مطابق ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در زمان بازنشستگی معدل‌گیری می‌شود. یعنی حقوق ۲۴ ماه بیمه‌پردازی آخر خدمت تقسیم بر ۲۴ می‌شود که به این، حقوق معدل‌گیری شده می‌گویند. تا این مرحله با صندوق کشوری اشتراک داریم. طبق مصوبه متناسب‌سازی، مستمریِ بیمه‌پردازان این صندوق به ۹۰ درصد حقوق شاغل همترازش ارتقا پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: تصویب فرمول ۹۰ درصدی بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی اشتباه است؛ چراکه حقوق بازنشستگان صندوق کشوری فقط در یک مرحله به میزان ۹۰درصد شاغل همتراز تعیین می‌شود، که معادل ۹۰ درصد همان حقوق سال آخر اشتغال خود شخص بازنشسته است.

سلطانی کیا بیان کرد: راه‌حل این است که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، عبارتِ «۹۰درصد» از سطرآخر مصوبه حذف و کلمه «برابر» جایگزین آن شود./اندیشه معاصر

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      تبلیغات متنی