کد مطلب: 35533

قیمت نان | قیمت نان یارانه ای | قیمت نان سنتی

افزایش قیمت نان در ۱۰ استان | نان چقدر گران می شود؟

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: افزایش قیمت نان در برخی نانوایی‌ها تا ۲۵درصد نرخ فعلی مصوب شد و بعد از تأیید وزارت کشور در استان اجرایی خواهد شد.

افزایش قیمت نان در ۱۰ استان | نان چقدر گران می شود؟
 مهدی جعفری در کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان استان خراسان جنوبی که با محوریت آنالیز قیمت نان برگزار شد، اظهار داشت: اصلاح قیمت نان از اواخر سال گذشته در دستور کار بود و قیمت کارشناسی نان براساس آنالیزها تعیین شده است.
وی با بیان اینکه اصلاح قیمت نان تا سقف 25 درصد نرخ فعلی در بیش از 10 استان کشور در دستور کار است، تصریح کرد: این مهم در استان ما نیز بعد از تأیید وزارت کشور اجرا می‌شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، خواستار آزمایش آرد باکیفیت شد و گفت: این مهم باید با کمک دانشگاه علوم پزشکی و سازمان استاندارد در دستور کار قرار بگیرد.
جعفری متذکر شد: تبدیل نانوایی‌های نوع یک به نوع دوم درخواست نانوایی‌های استان است که به وزارت کشور پیشنهاد می‌شود.
 
به‌گفته وی؛ موضوع استفاده از آرد کامل در نانوایی‌ها باید توسط دانشگاه علوم پزشکی با جدیت دنبال شود چرا که دستگاه‌های نظارتی هم در این زمینه ناراضی بودند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: از 800 نانوایی فعال در استان، تاکنون 40 نانوایی متقاضی آرد کامل برای پخت نان هستند، در این جلسه نیز کارخانه آرد یگانه برای تولید آرد کامل طی 10 روز آینده اعلام آمادگی کرد.
جعفری همچنین از پرداخت 40 درصد مطالبات گندمکاران استان خبر داد و گفت: کشاورزان استان علی‌رغم اینکه مدت‌هاست گندم خود را تحویل مراکز داده‌اند هنور مطالبات خود را دریافت نکرده و با تنگناهایی مواجه هستند.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر پرداخت مطالبات گندمکاران وضعیت مطلوب‌تری نسبت به سایر استان‌ها دارد، اضافه کرد: تاکنون یک‌هزار و 800 میلیارد ریال از مطالبات گندمکاران استان یعنی 40 درصد پرداخت شده‌ و 2 هزار و 400 میلیارد ریال دیگر باقی مانده‌ است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به خرید 22 هزار و 247 تن گندم از کشاورزان خراسان جنوبی و افزایش 31درصدی این حجم نسبت به سال قبل، گفت: تعداد مراکز خرید تضمینی استان 16 مرکز است.
وی ابراز کرد: قیمت پایه گندم در سال جاری 175 هزار ریال تعیین شده‌ است. پیگیری‌ها برای پرداخت مطالبات گندمکاران استان در حال انجام است و امیدواریم به‌زودی به نتیجه برسد. پرداخت مطالبات در سطح کشور بستگی به زمان تحویل گندم دارد./ منبع : تسنیم 

افزایش قیمت نان روی کارت‌خوان‌ نانوایی ها 

مدیر جهادکشاورزی اردستان گفت: دستورالعملی برای افزایش قیمت نان به ما نرسیده، ولی ظاهراً افزایش قیمت روی دستگاه‌های کارت‌خوان نانوایی‌ها درج شده است.

مدیر جهادکشاورزی اردستان گفت: دستورالعملی برای افزایش قیمت نان به ما نرسیده، ولی ظاهراً افزایش قیمت روی دستگاه‌های کارت‌خوان نانوایی‌ها درج شده است.

تاریخ واریز سود مرحله سوم سهام عدالت مشخص شد | خبر مهم برای همه دارندگان سهام عدالت + جزییاتتاریخ واریز سود مرحله سوم سهام عدالت مشخص شد | خبر مهم برای همه دارندگان سهام عدالت + جزییات

به گزارش ایسنا،  مجید امینی اظها کرد: من اطلاعی از مقدار نرخ‌نامه ندارم، ولی ظاهراً افزایش قیمت انواع نان متفاوت است و آن‌گونه که روی دستگاه‌ها درج شده هر ۱۰۰ گرم خمیر ۷۵ تومان افزایش قیمت داشته است. امروز پیگیر هستیم تا نرخ نامه جدید از طرف استان اعلام شود.

واریزی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان مبلغ نهایی افزایش حقوق بازنشستگان | تغییرات پرداختی در واریز حقوق بازنشستگان در مرداد ماه

امینی ادامه داد: هنوز افزایش قیمت رسمی از جهاد کشاورزی و فرمانداری اعلام نشده و این دوگانگی باعث سردرگمی مردم و نانوایی‌ها شده است. البته نانواها اعلام می‌کنند قیمت نان دو سالی است که گران نشده بود و با توجه به اینکه هزینه‌های جاری هرساله افزایش پیدا می‌کند یک ناترازی را شاهد بودیم.

مدیر جهادکشاورزی اردستان افزایش قیمت نان را بی‌ارتباط به تغییر دولت عنوان و تصریح کرد: افزایش قیمت نان یک رویه ثابتی است که هرسال با توجه به تورم انجام می‌شود. شهرستان اردستان دارای ۵۸ واحد نانوایی است که ماهانه حدود ۸ هزار کیسه ۴۰ کیلویی آرد مصرف می‌کند.

قیمت نان

قیمت نان در دولت چهاردهم افزایش می‌یابد؟

در سه سال گذشته دولت سیزدهم قیمت نان افزایشی پیدا نکرد و علیرغم اعتراض صنف نانوایان، دولت اجازه افزایش قیمت نان را نداد اما با پایان دولت سیزدهم، طراح نظام هوشمند سازی یارانه آرد و نان می‌گوید نرخ نان باید متناسب با هزینه‌های نانوا افزایش پیدا کند و این دغدغه نانوایان برای عدم افزایش نرخ نان دغدغه بجایی است.      

به گزارش ایلنا، مشاور وزیر اقتصاد اظهار داشت: دولت سیزدهم قیمت آرد و نان یارانه‌ای را در این سه سال حفظ کرد و اجازه افزایش قیمت را نداد تا هزینه تامین نان برای مردم بالا نرود اما در این مدت هزینه اجاره و دستمزد به شکل منطقی افزایش پیدا کرد. تعدیل قیمت نان در اختیار کارگروه‌های آرد و نان استان‌ها است و قیمت‌ها متناسب با افزایش اجاره و دستمزد حرکت نکرد و به همین دلیل در برخی از استان‌ها بین نانوایان نارضایتی‌هایی وجود دارد.

 در سه سال گذشته دولت سیزدهم قیمت نان افزایشی پیدا نکرد و علیرغم اعتراض صنف نانوایان، دولت اجازه افزایش قیمت نان را نداد اما با پایان دولت سیزدهم، طراح نظام هوشمند سازی یارانه آرد و نان می‌گوید نرخ نان باید متناسب با هزینه‌های نانوا افزایش پیدا کند و این دغدغه نانوایان برای عدم افزایش نرخ نان دغدغه بجایی است.       

محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در این باره و اعتراضات نانوایان در اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان اظهار داشت: نانوایان دغدغه بجایی دارند. دغدغه آنها تعدیل نرخ نان یارانه‌ای است که تعدیل نرخ نان یارانه‌ای ناشی از افزایش اجاره و دستمزد است.

سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان ادامه داد: دولت سیزدهم قیمت آرد و نان یارانه‌ای را در این سه سال حفظ کرد و اجازه افزایش قیمت را نداد تا هزینه تامین نان برای مردم بالا نرود اما در این مدت هزینه اجاره و دستمزد به شکل منطقی افزایش پیدا کرد.

وی ادامه داد: تعدیل قیمت نان در اختیار کارگروه‌های آرد و نان استان‌ها است. قیمت‌ها متناسب با افزایش اجاره و دستمزد حرکت نکرد و به همین دلیل در برخی از استان‌ها بین نانوایان نارضایتی‌هایی وجود دارد.

وی تاکید کرد: نارضایتی از محل پیاده سازی طرح هوشمندسازی نیست بلکه از محل عدم تعدیل به موقع نرخ نان برای جبران هزینه‌های اجاره و دستمزد است.

جلال گفت: نان نرخ ترجیحی جدی دارد بطوری که نرخ ترجیحی نان در کشور ما 75 تا 80 درصد است و توسط دولت تامین می‌شود و تنها مردم  15 تا 20 درصد قیمت تمام شده نان را می پردازند. وقتی کالایی ارزان باشد ناخواسته بر روی کیفیت آن اثر نامطلوب می‌گذارد از این رو یک امکان فنی را از باب ظرفیت طرح هوشمندسازی فراهم کردیم، تحت عنوان سامانه نظر که صدها هزار نفر از این سامانه استفاده کردند اما با توجه به حجم بالای تراکنش‌های نان که روزانه بیش از 12 میلیون تراکنش برای نان است، این عدد قابل توجهی محسوب نمی‌شود.

وی گفت: مردم روزانه با مراجعه به نانوایی‌ها 12 میلیون بار خرید نان انجام می‌دهند و می‌توانند رفتار مناسب و نامناسب نانوایی را در سامانه نظر ثبت کند.

وی درباره احتمال ادامه به کار طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در دولت چهاردهم اظهار داشت: ادامه کار طرح هوشمندسازی یارانه آراد و نان با تصمیم دولت است و احتمالا این طرح در دولت چهاردهم هم ادامه به کار دهد چراکه از لحاظ زیرساخت‌ها تکمیل و مشکلی در این باره ندارد.

وی با اشاره به مزایای اجرای این طرح ادامه داد: این طرح از سال 1401 شروع به کار کرد و اجرای این طرح در دو سال 1401 و 1402 در یک الگوی واقع‌بینانه 54 هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی داشت و توانست از تحمیل هزینه‌های دولت از محل افزایش هزینه‌های دولت برای تامین گندم جلوگیری کند و در یک الگوی محافظ‌کارانه این عدد به 27 هزار میلیارد تومان می‌رسد. ‌

سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفت: امروز زیرساختی در کشورمان فعال است که جریان زنجیره گندم آرد و نان را شفاف و برنامه‌پذیر و سیاست پذیر کرده‌ است. نان به عنوان قوت اصلی سبد معیشت مردم برای تمامی دولت‌ها حائز اهمیت است بنابراین مدیریت عرضه نان با قیمت مصوب و قمیتی که به سبد معیشت مردم آسیبی نزد مورد اهمیت همه دولت‌هاست و دولت چهاردهم علاقه مند است که از این ظرفیت استفاده کند.

جلال افزود: با توجه به وجود 12 میلیون تراکنش که روزانه در این سامانه وجود دارد و میلیاردها تراکنش  که در این دو سال در  سامانه شکل گرفته این زیرساخت داده‌ای کمک می‌کند امکان برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری و کنترل قیمت، عرضه پایدار، کیفی سازی نان و یا هر برنامه‌ای در زنجیره آرد و نان ایجاد شود. در واقع یک امکان حکمرانی داده محور در کشور فراهم شده و این زیرساخت بدون استفاده از منابع بودجه‌ای دولت پیاده شده‌است.  

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود هزینه‌های این زیرساخت در کشور بسیار بالا بوده و نسبت به خروجی برای اجرا به صرفه نبوده، تاکید کرد: برای پیاده سازی این زیرساخت فنی و اجرایی این طرح چه از لحاظ سخت‌افزاری و چه نرم افزاری، کارتخوان و ...  از هیچ منابع بودجه‌ای دولت استفاده نشد و با سرمایه گذاری بانک عامل این زیرساخت فراهم شد.

سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان درباره جلوگیری از انحراف آراد در دو سال گذشته اظهار داشت: در سال 1401 ارز ترجیحی مصارف نان‌های فانتزی حجیم و صنعتی و مصارف صنف و صنعت گندم حذف شد و نرخ گندم برای این بخش به 12 هزار تومان رسید. در پایان سال 1402 که طرح پیاده سازی و به یک بلوغی هم رسیده بود، گزارش بسیار جالبی را دریافت کردیم مبنی بر اینکه مقایسه میزان خرید رسمی گندم از سامانه با نرخ مصوب نرخ آزاد برای مصرف صنف و صنعت که نسبت به سال 1401 در موضوع نان فانتزی و حجیم و صنعتی حدود 98 درصد افزایش و برای و برای نان صنعتی 50 درصد افزایش داشتیم که یکی از دلایل این افزایش میزان خرید سخت شدن مسیر خرید آرد یارانه‌ای بوده است.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      تبلیغات متنی