کد مطلب: 35188

هشدار درباره شیوع سکته گرمایی | خطرناک ترین مرحله گرمازدگی +علائم

سکته گرمایی یکی از شایع‌ترین عارضه های گرمازدگی است که با افزایش شدید دما، بیش از پیش، سلامت افراد را تهدید می‌کند.

هشدار  درباره شیوع سکته گرمایی | خطرناک ترین مرحله گرمازدگی +علائم

سکته گرمایی یکی از شایع‌ترین عارضه های گرمازدگی است که با افزایش شدید دما، بیش از پیش، سلامت افراد را تهدید می‌کند.

گرمای کم سابقه‌ای که این روزها همه را کلافه کرده است، با خطرات ناگواری همراه است. به عنوان مثال، گرمازدگی را می‌توان شایع‌ترین عارضه هوای گرم دانست. اما، در این بین شاهد شدت گرفتن عارضه‌های گرمازدگی نیز هستیم که منجر به بروز سکته گرمایی می‌شود.

سکته گرمایی چیست

بر اثر گرم شدن بیش از حد بدن به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت یا فعالیت فیزیکی زیاد در دمای بالا سکته گرمایی رخ می‌دهد. این حالت، جدی ترین شکل آسیب گرمایی و گرمازدگی است و زمانی علائم سکته گرمایی بروز می‌کند که دمای بدن به ۴۰ درجه سانتی گراد یا بالاتر برسد.

سکته گرمایی نیاز به درمان فوری دارد، چون می‌تواند به سرعت به مغز، قلب، کلیه‌ها و عضلات آسیب وارد کند. هرچه درمان به تأخیر بیافتد آسیب‌های وارده بیشتر می‌شود و احتمال عوارض جدی تر یا مرگ افزایش خواهد یافت. سکته گرما شکلی از هیپرترمی و یا بیماری ناشی از گرما است که دمای بدن غیر طبیعی بالا می‌رود.

مرحله چهارم گرمازدگی

مجید شجاعی متخصص طب اورژانس، گرمازدگی را دارای چهار مرحله برشمرد که شامل مراحل استرس گرمایی، خستگی گرمایی، گرمازدگی و سکته گرمایی است.

وی با اشاره به اینکه هر یک از این مراحل علائمی خاصی دارند، گفت: در مرحله استرس گرمایی فرد علائمی مانند سرگیجه، ضعف، حالت تهوع، تشنگی و سردرد را احساس می‌کند، مرحله خستگی گرمایی نیز با علائمی نظیر عرق کردن شدید، خستگی، قرمز شدن پوست، گرگرفتگی یا اسپاسم عضلات به همراه درد، سردرد یا سرگیجه خفیف و حالت تهوع همراه است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله گرمازدگی با علائمی نظیر رنگ پریدگی، عرق شدید، تهوع، اسهال و استفراغ، جوش‌های ریز گرمازدگی مشخص می‌شود و از دیگر علائم گرمازدگی نیز می‌توان به سردرد، گرفتگی عضلات، خستگی، ضعف، تشنگی شدید، سرگیجه، تکرر ادرار و ادرار تیره رنگ، از دست دادن تمرکز، تورم خفیف پا، مچ پا یا انگشتان دست و از دست دادن هوشیاری اشاره کرد. گاهی نیز سلول‌های سطحی پوست آسیب دیده، عرق زیر پوست جمع شده و فرد دچار جوش زیر پوستی یا به اصطلاح عرق سوز می‌شود.

به گفته این متخصص طب اورژانس، مرحله سکته گرمایی نیز با ضربان ضعیف، تنفس سریع، کاهش تعریق، پوست داغ و خشک و قرمز، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه، تاری دید، تحریک پذیری و یا تغییرات خلقی، عدم هماهنگی و از دست دادن هوشیاری همراه است. اگر این مرحله شدید باشد می‌تواند به نارسایی ارگان‌های بدن، کما و مرگ منجر شود.

وی افزود: وضعیت دیگری که ممکن است با سکته گرمایی شدید رخ دهد، «رابدومیولیز» است، این بیماری باعث تخریب سلول‌های عضلانی و در نتیجه نارسایی کلیه می‌شود./ منبع : مهر 

روزهای گرم این 10 وسیله را داخل خودرو رها نکنید

در گرم‌ترین روزهای سال به سر می‌بریم و ممکن است گاهی از روی بی‌اطلاعی کارهایی انجام دهیم که برایمان مشکل ساز شود. در این میان یکی از نکات مهم و قابل توجه عدم رها کردن برخی ابزار خطرناک در داخل خودرو است.

کاماپرس در این گزارش بررسی کرده که در روزهای گرم چه وسایلی را نباید در خودرو جا بگذاریم.

تلفن همراه و باتری‌های لیتیومی

طی روزهای گرم، تلفن همراه و باتری‌های لیتیومی احتمال آتش‌سوزی در خودرو را بالا می‌برند، بنابراین فراموش نکنیم که به هنگام خروج از خودرو حتما این وسایل را همراه خود از اتومبیل خارج کنیم.

اشیا حساس به حرارت مثل وسایل الکترونیکی

وسایلی مثل لپ‌تاپ، گوشی موبایل و دیگر لوازم الکترونیکی که به حرارت حساس هستند نباید در خودرو رها شوند، آن هم در چنین روزهای گرمی. بهتر است این اشیا را همراه خود از اتومبیل خارج کنید. علاوه بر این ممکن است سارقین برای سرقت لوازم الکترونیکی شما به خودرو آسیب برسانند.

بطری آب معدنی و نوشیدنی

شاید جالب باشد که بدانید قرار گرفتن بطری آب معدنی و سایر نوشیدنی‌ها در فضای گرم خودرو منجر به آزاد شدن مواد سمی در نوشیدنی شما شده و احتمال اینکه شما بعدا آن را میل کنید وجود دارد. بر اساس گزارشات مواد شیمیایی داخل بطری آب می‌تواند سرطان‌زا باشد. پس یا نوشیدنی‌ها را در خودرو جا نگذارید یا اگر آنها را فراموش کردید دیگر باقی مانده نوشیدنی را نخورید.

مواد غذایی فاسد شدنی و سبزیجات

اینکه سبزیجات در فضای گرم پلاسیده می‌شوند کاملا واضح است، اما ماندن مواد غذایی در داخل ماشین، آن هم در این هوای بسیار گرم موجب تسریع در روند فساد می‌شود. پس اگر مواد غذایی فاسد شدنی در ماشین خود داشتید، از آن استفاده نکنید.

اسپری های ختلف

قرار گرفتن هر نوع اسپری در گرما داخل خودرو می‌تواند منجر به انفجار شود. با این حساب قرار دادن اسپری در داشبورد خودرو آن هم در روزهای گرم تابستان کاری منطقی نیست.

نوشیدنی‌های گازدار

درست است که در تابستان هیچ چیز به اندازه یک نوشیدنی گازدار نمی‌چسبد، اما همین نوشابه‌های گازدار اگر در خودرو گرم بماند منجر به انفجار می‌شود و می‌تواند علاوه بر بوی بد موجب چسبندگی در خودرو شما هم شوند.

فندک

هرچند فندک بی‌خطر به نظر می‌رسد اما در هوای گرم داخل خودور می‌تواند موجب بروز آتش‌سوزی شود.  بهتر است در این روزها هر چیز قابل اشتعال را از خودرو خارج کنیم.

عینک آفتابی

اگرچه عینک آفتابی یکی از ملزومات تابستان و گرماست اما قرار گرفتن عینک آفتابی در فضای داخلی خودرو یا داشبورد می‌تواند باعث خط افتادن روی شیشه و از فرم افتادن فریم عینک شود. همچنین موجب رنگ پریدگی و شکستن عینک هم می‌شود.

دارو

دارو نه موجب آتش سوزی می‌شود و نه انفجار اما ممکن است اثرگذاری خود را از دست بدهد. بنابراین داروهای خود را فراموش نکنید. در ضمن برخی از داروها محدودیت دما دارند و اگر در دمای بالای 25 یا 30 بمانند دیگر برای استفاده مناسب نیستند و ممکن است مشکل آفرین شوند.

وسایل آرایشی و بهداشتی

در لوازم آرایش و کرم‌ها موادی وجود دارند که در صورت قرار گرفتن در هوای گرم کارایی خود را از دست می‌دهند یا مثلا لوازم آرایشی شما خراب می‌شود و روغن آن ممکن است باعث چربی و کثیفی شود. بنابراین به خارج کردن لوازم آرایشی و بهداشتی از خودرو خود هم فکر کنید تا هزینه اضافی برای خرید دوباره نپردازید.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    آخرین اخبار

    اخبار روز سایر رسانه ها

      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت دیجی سرگرمی هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      تبلیغات متنی