مراقبت در منزل برای مبتلایان به تب دنگی | تب دنگی برای چه کسانی خطرناک تر است؟
یک متخصص بیماریهای عفونی، توصیههایی برای مراقبت در منزل مبتلایان به تب دنگی ارائه کرد.
یک متخصص بیماریهای عفونی، توصیههایی برای مراقبت در منزل مبتلایان به تب دنگی ارائه کرد.
به گزارش تجارتنیوز، مهرداد فرخنیا امروز ۲۸ تیرماه با اشاره به روشهای مراقبت تب دنگی در منزل اظهار کرد: بسیاری از مبتلایان به دنگی نیازی به بستری نداشته و میتوانند دوران بیماری را در منزل سپری نموده و مراقبت شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: بیمار باید به حد کافی استراحت کند، استراحت به معنای ماندن در بستر است.
مایعات کافی(نه فقط آب) باید بنوشد که شامل شیر، آب میوه، ORS و لعاب برنج میشود.
وی افزود: باید دمای بدن را زیر ۳۹ درجه نگه داریم، اگر بالاتر رفت استامینوفن حداکثر هر ۶ ساعت یک بار تجویز شود؛ با توجه به خطر عوارض کبدی از مصرف بیش از حد استامینوفن خودداری شود.
فرخنیا با بیان اینکه مصرف آسپرین و NSAIDS توصیه نمیشود، افزود: پاشویه با آب ولرم کمککننده است. باید اسفنج آغشته به آب ولرم روی پیشانی، زیر بغل و اندامها گذاشته شود.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: در مبتلایان به تب دنگی استفاده از دوش آب ولرم برای بالغین توصیه میشود./ منبع : ایسنا
تب دنگی برای چه کسانی خطرناک تر است
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: گروههای حساس در معرض خطر بیشتری نسبت به ابتلا به تب دنگی قرار دارند.
به گزارش مهر، شهنام عرشی افزود: احتمال بیماری تب دنگی در افرادی که به مناطق آلوده سفر کردهاند، بیشتر است. علائمی چون تب و خونریزی از لثه و استخوان درد در این افراد اهمیت دارد.
وی ادامه داد: هر فرد ممکن است بر اثر نیش پشه آلوده به این بیماری دچار شود، اما افرادی که در گروههای حساس هستند، از جمله بیماران زمینهای و ضعف سیستم ایمنی و بیماران قلبی حساستر هستند و باید بیشتر از آنها مراقبت شود.
عرشی گفت: نوبت اول ابتلاء به این بیماری خفیفتر است، اما در موارد ابتلای مجدد بیماری مهلک تری ایجاد میکند که خطر جانی دارد.
وی افزود: خطر مرگ بر اثر تب دنگی در افراد مبتلا یک درصد است، البته در صورت ابتلاء، سرعت تحت درمان بودن و رسیدگی به بیمار از پیشرفت بیماری جلوگیری میکند.
عرشی به افرادی که به مناطق آلوده به تب دنگی مسافرت میکنند، توصیه کرد: از داروهای دور کننده پشه و اسپریهای دارویی استفاده کنند و در طلوع و غروب آفتاب که گزش پشه زیاد است، در مکانهای آلوده قرار نگیرند و خود را در معرض هوای آزاد قرار ندهند.
وی ادامه داد: این پشه در مکانهای مرطوب به ویژه ظرف آب تخم ریزی و تکثیر میکند و باید از نظر بهداشتی نیز افراد تلاش کنند محیط خود را از مکانهای مورد نظر تکثیر پشه آئدس پاکسازی کنند.
دیدگاه تان را بنویسید