حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان مبلغ
واریزی 14 میلیون تومانی برای بازنشستگان در این ماه | حق اولاد و عائلهمندیِ در این ماه در جیب بازنشسته ها
حق اولاد و عائلهمندیِ فروردین و اردیبهشت برای بازنشستگان کشوری واریز نشده است؛ این بازنشستگان میگویند علیرغم استحقاق و دارا بودن شرایط در سال جدید از این مزایای مزدی محروم ماندهایم.
حقوق بازنشستگان | این در حالیست که روابط عمومی صندوق کشوری اعلام کرده عدم واریز این مزایا به دلیل نداشتن اطلاعات کافی بوده است و اگر بازنشستگان مشمول باشند معوقات خود را با حقوق خردادماه دریافت خواهند کرد.
تعداد بازنشستگان و موظفین صندوق بازنشستگی کشوری حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شامل یک میلیون و ۷۲۰ هزار بازنشسته و حدود ۴۰۰ هزار موظف یا مستمری بگیر است./ منبع : ایلنا
حق اولاد و عائلهمندی بازنشستگان کشوری و لشگری با حقوق اردیبهشت پرداخت میشود.
براساس اعلام دو صندوق بازنشستگیِ کشوری و لشگری، حق اولاد و عائلهمندی بازنشستگان این دو صندوق همراه حقوق اردیبهشت به حسابشان واریز میشود. برای بازنشستگان کشوری، حق عائله مندی و اولاد با داشتن یک فرزند مساوی است با ۲۲۵۹۹۷۲۰ ریال، حق عائله مندی و اولاد با داشتن دو فرزند مساوی است با ۳۱۱۹۵۳۴۰ریال و حق عائله مندی و اولاد با داشتن سه فرزند مساوی است با ۴۶۵۷۰۸۸۶ ریال است.
صندوق بازنشستگی لشگری نیز اعلام کرده است معوقه فروردین ماه به محض تامین اعتبار، در ماههای آینده پرداخت خواهد شد.
به گفته حمیدرضا حاجیبابایی، در بودجه ۱۴۰۳ مبلغ 50 هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته شده و این برنامه طی سه سال اجرا میشود.
مدتهاست که اخبار مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان نقل محافل است. با وجود اینکه قرار بود که این طرح از ابتدای سال ۱۴۰۳ اجرایی شود، اما انتظار میرود که تا پایان خردادماه امسال نیز خبری از اجرای آن نباشد.
حقوق بازنشستگان تغییرات
طبق قانون، حقوق بازنشستگان باید به اندازه ۹۰ درصد حقوق دریافتی افرادی شاغل همتراز آنها باشد. با این حال، بسیاری از بازنشستگان از حقوق دریافتی خود ناراضی هستند و تاکید میکنند که حقوق آنها برای گذران زندگی کافی نیست.
در روز ۲۲ خردادماه ۱۴۰۳ نیز، در پی نارضایتی بازنشستگان از سطح حقوق خود، رحمت الله نوروزی، نماینده مردم عل آباد کتول، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به مشکلات معیشتی بازنشستگان، در صحن علنی مجلس نسبت به اجرایی نشدن همسان سازی حقوق بازنشستگان اعتراض کرد و پیگیر اجرای آن شد.
حمیدرضا حاجیبابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به اعتراض این نماینده خاطرنشان کرد که بازنشستگان کشوری در مورد همسان سازی حقوق خود دغدغهای نداشته باشند و همسان سازی حقوق آنها اجرایی خواهد شد.
حاجیبابایی افزود: «در بودجه ۱۴۰۳ مبلغ 50 هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته شده است. همچنین در برنامه هفتم آمده است که همسان سازی حقوق بازنشستگان باید طی سه سال عملی شود.»
صولت مرتضوی وزیر کار درمورد امکان همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت : افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و سایر صندوقهایی که تحت پوشش وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی بودند، اجرا، اعمال و پرداخت شد، اما در موضوع همسان سازی باید تامین منابع صورت بگیرد.
صولت مرتضوی، در پاسخ به این پرسش که متناسب و همسانسازی حقوق بازنشستگان با توجه به این که احکام برنامه هفتم ابلاغ نشده مانده است، چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد؛ گفت: همسانسازی زمانی که قانون ابلاغ شود، اجرا خواهد شد. حال با توجه به این که گفته میشود اصلاحیه آوردهاند، آن اصلاحیه هم اصلاح شود، قطعا همسانسازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.
او ادامه داد: تاریخ آغاز اجرای برنامه هفتم، از اول فروردین ۱۴۰۳ است. هرگونه اصلاح در احکام بازنشستگان از اول فروردین اعمال خواهد شد.
منظور، رییس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه جداول بودجه تا آخر اردیبهشت ماه از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام خواهد شد، گفت: براساس زمانبندی طراحی شده در قانون، احکام همسانسازی انشالله از خرداد ماه اجرا و البته معقوقات دو ماه نخست سال نیز پرداخت خواهد شد
مرحله اول همسانسازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش در واقع در سال ۹۶ آغاز شده و از طریق سازمان برنامه و بودجه و این صندوق تا ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۹ براساس آمارها و مبالغ تخصیصی، انجام شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری نیز در این باره گفت: قرار است تا شهریور مطالبات مربوط به اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان و البته در مرداد موضوع رتبهبندی معلمان و مطالبات فرهنگیان بازنشسته تعیین تکلیف و تسویه شود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا خبر خوشی برای کارگران پس از پشت سر گذاشتن هفته کارگر دارید، بیان کرد: خبر خوش برای کارگران این است که بحمدالله والمنه جامعه کارگری ما پایدار و تعدیل نیروی کار کاهش پیدا کرده و شاهد آن هم این است که مستمریبگیران بیمه بیکاری رو به کاهش است و نرخ اشتغال در کشور افزایش و بیکاری کاهش پیدا کرده است. همچنین قرارگاه مسکن هم در ستاد وزارتخانه راهاندازی کردیم و مقرر شد بانک رفاه کارگران هم به عنوان متولی انشاالله منابع مورد نیاز مسکن کارگری را متقبل شود و تامین کند.
وی درباره اینکه کمیسیون تلفیق ماده ۲۹ برنامه هفتم را تغییر داده و برخی معتقدند با این کار نگرانی در جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آمده چراکه گویا آن بندی که «دولت مکلف است دیون را تسویه کند» پاک شده است؛ جایگزین این مورد چیست، عنوان کرد: بر اساس ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام در بعضی از موارد گرفته است؛ در مجلس متاسفانه چنین امری که میگویید محقق شد و بلافاصله مورد اعتراض ما قرار گرفت و ماموریتی هم به یک تیم از نمایندگان مجلس داده شده است چون قانونگذار به هیات رئیسه چنین اختیاراتی را تفویض کرده است. همکاران ما به شدت دنبال این هستند که همین را بازگردانند.
مرتضوی درخصوص اینکه آیا لایحه دیگری داده خواهد شد چراکه رئیس مجلس عنوان کرده حتما باید لایحه دیگری داده شود، بیان کرد: خیر؛ توجه داشته باشید بر اساس پیگیری و اخباری که من دارم مقرر شد که رئیس کمیسیون تلفیق و اجتماعی و یک نفر از نمایندگان مجلس و با حضور نمایندگان ما موضوع را بررسی کنند و اصلاحات را انجام دهند.
وی بیان کرد: مطالباتی که گفته میشود همان مطالبات انباشته شده است که ما حتما پیگیری میکنیم. دولت ارادهاش بر این است که مطالبات صندوقهای بازنشستگی را پرداخت کند. کما این که در سنوات گذشته هم دولت کریمانه به این موضوع پرداخت و تقریبا بالغ بر ۲۲۰ همت تسویه بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی را داشتیم و سایر صندوقها هم به همین شکل بخش قابل توجهی از مطالبشان را اخذ کردند. اما همواره به لحاظ اجرای احکامی که در بودجه سنواتی پیشبینی میشود باز دوباره تکالیفی را برای صندوقها ایجاد میکنند که لاجرم دولت باید به صورت سنواتی مطالبات صندوق ها پرداخت و الا صندوقها دچار مشکل خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید