سهام عدالت | سهام عدالت جدید
قول وزیر اقتصاد برای واریز صد درصدی سود سهام عدالت | عیدی دولت به سهام عدالتی ها تا عید قربان
درحالی که شمارش معکوس برای پایان خرداد آغاز شده، اما هنوز واریز سود مرحله سوم سهام عدالت در هالهای از ابهام است.
سهام عدالت | درحالی که شمارش معکوس برای پایان خرداد آغاز شده، اما هنوز واریز سود مرحله سوم سهام عدالت در هالهای از ابهام است.
به نقل از اکونگار، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در اردیبهشت ماه در واکنش به تاخیر شرکتها در واریز سود به حساب سمات اعلام کرد که ابتدای خرداد سود مرحله سوم سهام عدالت به حساب سهامداران واریز میشود.
قول وزیر اقتصاد برای واریز صد درصدی سود سهام عدالت
وزیر اقتصاد در نخستین روز خردادماه و همزمان با تشییع پیکر ابراهیم رئیسی در یک برنامه تلویزیونی با تشریح اقدامات هیات دولت، بر عملیاتی شدن وعدهها تاکید کرد و گفت: سود مرحله سوم سهام عدالت بدون شک قبل از پایان دولت سیزدهم به حساب سهامداران واریز خواهد شد.
درحالی که کمتر از ده روز به پایان خردادماه باقی مانده، هنوز هیچ کدام از شرکتهایی که باید سود سهام را به حساب سمات واریز میکردند به تعهد خود عمل نکردهاند و پرداخت سود مرحله سوم سهام عدالت همچنان در هالهای از ابهام است.
هنوز شرکتها سود را به حساب سمات واریز نکردهاند
روز گذشته، ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در تشریح آخرین جزئیات واریز مرحله سوم سود سهام عدالت گفت: بر اساس پیگیریهای انجام شده همچنان تعدادی از شرکتها سود سهام عدالت را بصورت کامل پرداخت نکرده اند.فهرست و اطلاعات این شرکتها را به کمیته تخلفات ارسال کردیم تا با آنها برخورد لازم صورت پذیرد.
برخورد با شرکتهای متخلف
پیشتر، رییس سازمان بورس و وزیر اقتصاد هم اعلام کرده بودند که در صورت خلف وعده شرکتها با آنها برخورد خواهد شد، اما با گذشت سه ماه شرکتها اعلام کردهاند که از نظر نقدینگی وضعیت مناسبی ندارند و به همین دلیل واریز سود انجام نشده است.
پیگیری وضعیت سهام عدالت از طریق سامانه
بسیاری از سهامداران تصور میکنند که تاخیر در واریز سود سهام عدالت دلایلی مانند حذف آنها از لیست سهامداران است.
بر اساس اعلام سپردهگذاری مرکزی، سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت به نشانی www.sahamedalat.ir در دسترس مردم قرار دارد تا از طریق آن بهراحتی بتوانند به جزئیات و اطلاعات مربوط به سهام عدالت خود، از جمله مشاهده دارایی سهام عدالت، دسترسی پیدا کنند.
روش آزادسازی سهام عدالت
علاوه بر این، افراد در صورت تمایل این امکان را دارند که با استفاده از سامانه سهام عدالت برای آزادسازی سهام عدالت خود اقدام کنند. از سال ۱۳۹۹ این امکان برای دارندگان سهام عدالت فراهم شد که سهام خود را بفروشند. بنابراین، در حال حاضر دارندگان این سهام هم امکان نگهداری سهام نزد خود را دارند و هم میتوانند آن را بفروشند و واگذار کنند.
استعلام وضعیت سهام عدالت با کد ملی
جهت دریافت استعلام سهام با کدملی تنها داشتن کد سجام کافی است. برای دسترسی به اطلاعات، کاربران بازار سرمایه باید وارد سایت سمات به آدرس www.csdiran.ir شوند. سپس به درگاه یکپارچه ذینفعان وارد شده و ثبت نام کنند. پس از تکمیل اطلاعات، کاربران با کدملی و رمزعبور میتوانند وارد پنل کاربری خود شوند
سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال تسنیم در خصوص زمان پرداخت سود سهام عدالت و علت کاهش آن نسبت به سود مرحله اول گفت: سود سهام عدالت در مرحله دوم متناسب با سهام عدالت پانصد و یک میلیون تومانی 30 تا 40 درصد کمتر است. این سود متناسب با سود وصولی از شرکتها دریافت میشود و قرار بر این نبوده که برابر با مرحله اول باشد.
سود سهام عدالت به این افراد تعلق نخواهد گرفت
شرکتهای سهام عدالت سود مربوط به مرحله اول را تا آذر پرداخت کردند اما سود مرحله دوم هنوز به طور کامل وصول نشده و در اسفند ماه با وصول منابع، سود سهام عدالت مرحله دوم پرداخت خواهد شد.
وی در خصوص سهام عدالت متوفیان گفت: وراث باید با ارائه مدارک مورد نیاز از طریق بانکها و کارگزاری های منتخب اقدام کنند.
خاندوزی در خصوص میزان تسهیلات پرداخت شده در تبصره 18 گفت: تبصره 18 که در واقع تسهیلات اشتغال و تولید با نرخ ترجیحی است، یکی از اتفاقات مبارک است که منجر به پرداخت تسهیلات ترجیحی به کارآفرینان شده است. در سال 1401 از محل اضافه شدن 19 همت منابع دولت با منابع بانکی بیش از 43 همت وام پرداخت شد. سال 1402 نیز نزدیک به 40 همت منابع که نرخ سود آن نصف سود متعارف است در نظر گرفته شد که تا امروز حدود 13 همت پرداخت شده و تلاش میشود تا تیر ماه سال آینده 40 همت تسهیلات تکمیل شود.نظارت بر روی این تسهیلات از سوی نهادهای مرتبط انجام میشود تا مطمئن شویم پول پاشی انجام نشود.
وی در خصوص تاخیر در صدور مجوزها گفت: برخی دستگاهها در ارائه استعلامها تاخیر دارند و این موضوع سبب شده تا برخی مجوزها که از سوی درگاه ملی صادر میشود بیش از آنکه باید طول میکشد. با توجه به امکانات قانونی، از این هفته صدور مجوزهایی که استعلام آنها با تاخیر صورت بگیرد، به طور مستقیم از سوی درگاه ملی مجوزها انجام خواهد شد.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی در مورد لایحه اصلاح سیاست های اصل 44 گفت: با توجه به اینکه چندین سال از تصویب این قانون میگذرد و ایرادات جدی دارد، این لایحه در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح و نظرات دستگاهها اخذ شد و امیدوار هستیم به صحن دولت برود.
دیدگاه تان را بنویسید