کد مطلب: 32933

وقتی ناخن ها خبر از سرطان می دهند! | تغییرات در رنگ ناخن را جدی بگیرید

تغییرات در رنگ ناخن شما ممکن است خطر ابتلا به سرطان را نشان دهد.

وقتی ناخن ها خبر از سرطان می دهند! | تغییرات در رنگ ناخن را جدی بگیرید

تغییرات در رنگ ناخن شما ممکن است خطر ابتلا به سرطان را نشان دهد.

به نقل از مدیکال، سلامت ناخن‌های شما می‌تواند موارد زیادی در مورد سلامت کلی شما بگوید. اکنون محققان دریافته‌اند که تغییر در رنگ طبیعی ناخن‌ها ممکن است خطر ابتلای فرد به سرطان را نشان دهد.

بر اساس نتایج تحقیقی که توسط موسسه ملی بهداشت ایالات‌متحده (NIH) انجام شد، وجود اونیکوپاپیلوما، ناهنجاری خوش‌خیم ناخن که با نوار سفید یا قرمز رنگ در طول ناخن و ضخیم شدن ناخن مشخص می‌شود، می‌تواند منجر به تهدید ابتلا به تومور BAP۱ شود.

سندرم تومور BAP۱، اختلال ارثی نادر است که با افزایش خطر تومورهای سرطانی در پوست، چشم‌ها، کلیه‌ها و مزوتلیوم پوشش داخلی قفسه سینه و شکم همراه است. این بیماری در اثر جهش در ژن BAP۱ ایجاد می‌شود که به‌طور معمول به‌عنوان سرکوب‌کننده تومور عمل می‌کند.

یافته‌های این تحقیق پس از ارزیابی ناهنجاری‌های ناخن در ۴۷ فرد شرکت‌کننده در مرکز بالینی موسسه ملی سلامت (NIH) برای غربالگری انواع BAP۱ منتشر شد و شرکت‌کنندگان از ۳۵ خانواده بودند.

سرپرست گروه تحقیق، الکساندرا لبنسون از موسسه ملی سرطان گفت: وقتی از بیمار در مورد سلامت ناخن در طول ارزیابی ژنتیکی اولیه سوال شد، گزارش کرد که متوجه تغییرات ظریف در ناخن‌های خود شده است. نظر او ما را بر آن داشت تا به‌طور سیستماتیک سایر شرکت‌کنندگان را از نظر تغییرات ناخن ارزیابی و این یافته جدید را کشف کنیم.

محققان با کمک بیوپسی، اونیکوپاپیلوما در شرکت‌کنندگان را تایید کردند. اونیکوپاپیلوما به‌طور معمول تنها یک ناخن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با این حال، بیش از ۸۸ درصد از شرکت‌کنندگان مبتلا به سندرم تومور BAP۱ حدود ۳۰ ساله و بالاتر، این بیماری را روی ناخن‌های متعدد داشتند.

دکتر ادوارد کوون، محقق این تحقیق اظهار کرد: این یافته به ندرت در جمعیت عمومی دیده می‌شود و ما معتقدیم وجود تغییرات ناخن که نشان دهنده اونیکوپاپیلوما روی ناخن‌های متعدد است را باید در تشخیص سندرم  تومور BAP۱ ضروری دانست.

بر اساس نتایج تحقیق، محققان غربالگری ناخن را در بیماران با سابقه شخصی یا خانوادگی ملانوم یا سایر بدخیمی‌های بالقوه مرتبط با BAP۱ توصیه می‌کنند.

دکتر رافیت حسن، یکی از محققان این تحقیق گفت «این کشف نمونه عالی از این است که چگونه گروه‌های چند رشته‌ای می‌توانند بینش‌هایی را درباره بیماری‌های نادر آشکار کنند»./ ایسنا

با این ترفند ساده دیگر ناخن‌های خود را نجوید

یک مطالعه جدید نشان داده است که لمس آرام بازوها، ساعد و نوک انگشتان می‌تواند به شما کمک کند تا عادت جویدن ناخن، کندن پوست و رفتارهای مشابه را کنار بگذارید.

بر اساس مطالعات اخیر، یک تکنیک ساده می‌تواند به افرادی که رفتارهای تکراری مانند جویدن ناخن، کندن پوست و کشیدن مو دارند، کمک کند. این تحقیق نشان داد که انجام «حرکات دایره‌وار» و ملایم بر روی برخی از قسمت‌های بدن در طول روز می‌تواند رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن، که با عنوان «BFRBs» شناخته می‌شوند، را کاهش دهد.

بیش از نیمی (۵۳ درصد) از شرکت‌کنندگان در مطالعه، روشی را که به عنوان «جایگزینی عادت» شناخته می‌شود، امتحان کردند و پس از پایان مدت مطالعه اظهار داشتند که بهبود یافته‌اند.

به گفته کارشناسان، این روش برای افرادی که به هر دلیلی نمی‌توانند برای درمان BFRB به یک متخصص سلامت روان مراجعه کنند، مفید است. دکتر استفن موریتز، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت که برخی افراد ممکن است این رفتارها را بی‌ضرر بشمارند، اما لازم است بدانند که این عادات می‌توانند منجر به عواقب جدی شوند.

موریتز گفت: «در میان افرادی که دچار این عادات ناپسند هستند، موارد خطرناکی هم از کندن ناخن و پوست با دندان و حتی خوردن موها دیده شده است. این ضایعات پوست و مو اگر خورده شوند، در بدن به صورت یک توده تجمع می‌یابند که خطرناک است. خوشبختانه این موارد نادر هستند.»

برای این مطالعه شش‌هفته‌ای، محققان ۲۶۸ فرد مبتلا به BFRB را انتخاب کردند. محققان به این افراد گفتند که تکنیک‌های ماساژ دایره‌وار را حداقل دو بار در روز انجام دهند؛ بخصوص زمانی که احساس ‌کردند تمایل به جویدن ناخن یا کندن پوست و مو دارند. در طی مطالعه، به این افراد ویدئویی نشان دادند که تکنیک‌های مختلف این حرکت را نشان می‌داد، که شامل کشیدن خطوط فرضی دایره‌وار روی ساعد و بازو، یا استفاده از انگشت اشاره برای دور زدن نوک انگشت شست بود. نکته مهم این بود که شرکت‌کنندگان در حین انجام حرکات، فشاری بر بدن خود وارد نکنند و سعی کنند حرکات را بدون تماس ناخن با سطح پوستشان انجام دهند.

تکنیک‌های جایگزینی عادت که در این مطالعه بیان شد، می‌تواند برای هر کسی که با BFRB دست و پنجه نرم می‌کند، مفید باشد. در این پروسه، صبور ماندن مهم است زیرا درمان BFRB یا رفتارهای تکراری، یک‌شبه از بین نمی‌رود و ممکن است زمان‌بر باشد.

رفتارهای تکراری چه عوارضی دارند؟

رفتارهای تکراری به تدریج بر ذهن و بدن تأثیر می‌گذارند و به دلیل ماهیت مکرر، اغلب عوارض فیزیکی ناخواسته‌ای دارند. در موارد شدید، BFRBها می‌توانند منجر به مشکلات پزشکی کُشنده شوند.

استاندارد طلایی برای درمان BFRBها، درمان شناختی رفتاری (CBT) است، که هدف آن کمک به بیمار در شناسایی شرایط و الگوهای فکری است که باعث ایجاد BFRB می‌شوند. به غیر از CBT، گزینه‌های زیادی برای درمان رفتارهای تکراری وجود ندارد. داروهای ضد افسردگی مانند مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) ممکن است به برخی بیماران کمک کند، اما محققان دارویی را مشخص نکرده‌اند که به طور مداوم نتایج مؤثری را در مطالعات ایجاد کند.

 

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;