مبلغ مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد چقدر شد ؟
سازمان بهزیستی کشور یک نهاد دولتی زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که خدماتی را به افراد نیازمند جامعه ارائه میدهد. بنیانگذاران این نهاد محمدعلی فیاضبخش و سید محمدباقر حسینی لواسانی میباشند.
مستمری مددجویان بهزیستی | علیرضا انجلاسی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال جدید مستمری خانواده پنج نفره بیش از سه میلیون تومان شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که از این پس مستمری مددجویان بهزیستی توسط سازمان هدفمندی یارانهها واریز میشود.
علیرضا انجلاسی در این باره اظهار کرد: مستمری امسال مددجویان سازمان بهزیستی نسبت به سال گذشته با افزایش ۳۰ درصدی همراه بوده است.
وی ضمن تشریح سرانههای پرداختی مستمری، گفت: براین اساس خانوارهای یک نفره ماهیانه یک میلیون تومان، ۲ نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، ۳ نفره ۲ میلیون تومان، چهار نفره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و خانواده پنج نفره و بالاتر سه میلیون و ۱۵۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور درخصوص زمان واریز مستمریها نیز توضیح داد: براساس جز ۲ بند الف تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مبنی بر پرداخت مستقیم به ذی نفع نهایی مقرر شده از فروردینماه مستمری مددجویان تحت پوشش از طریق سازمان هدفمندی یارانهها به صورت مستقیم به حساب مددجویان واریز شود این درحالیست که پیش از این و طی سنوات گذشته این اقدام توسط سازمان بهزیستی صورت میگرفت.
قانون جدید حقوق مستمری همسران بازمانده
گرفتن مستمری بعد از فوت همسر اقدامی قانونی است که بدون چون و چرا برای زن صورت میگیرد، اما اگر زن بعد از فوت شوهرش دوباره ازدواج کند، آیا باز هم میتواند مستمری شوهر فوتشدهاش را دریافت کند؟
گرفتن مستمری بعد از فوت همسر اقدامی قانونی است که بدون چون و چرا برای زن صورت میگیرد، اما اگر زن بعد از فوت شوهرش دوباره ازدواج کند، آیا باز هم میتواند مستمری شوهر فوتشدهاش را دریافت کند؟
حجت محمد حسینی حاجیور، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری در اینباره میگوید: مطابق قوانین تامین اجتماعی و استخدام کشوری در جهت حمایت از اعضای خانواده کارگران و کارمندان، پس از فوت این افراد، حقوق پرداختی آنها قطع نشده و از طریق سازمانهای حمایتکننده آنها یعنی سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری، به وراث آنها پرداخت میشود. یکی از این وراث، همسر متوفی است.
او میافزاید: از آنجا که شرایط برخورداری زوجه از دستمزد متوفی در قانون تامین اجتماعی و قانون استخدام کشوری با یکدیگر تفاوت دارد، ابتدا باید توضیح داد که شرایط زن برای دریافت حقوق شوهر پس از مرگ وی در این دو قانون چیست و سپس استثنائات را بررسی کرد.
این وکیل پایه یک دادگستری میگوید: با توجه به بند یک ماده۴۸ قانون حمایت از خانواده مصوب۱۳۹۱، میزان حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم متوفی، فرزندان و سایر وراث قانونی وی و نحوه تقسیم آن در تمام صندوقهای بازنشستگی کشوری، لشکری، تامین اجتماعی و سایر صندوقهای خاص این است که زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار میشود و ازدواج دوباره وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست. درصورت فوت شوهر بعدی و تعلق حقوق به زوجه در اثر آن، از بین مستمری دو همسر فوت شده او، آنکه مبلغش بیشتر است به او پرداخت میشود.
حاجیور ادامه میدهد: ازدواج مانع دریافت مستمری همسران بازمانده نیست. او اضافه میکند: از سال۱۳۹۴ که سازمان ثبت احوال، وقایع مربوط به حیات و ممات را بهصورت برخط در اختیار سازمان تأمیناجتماعی قرار داده است، عملا نیازی به مراجعه همسر بازمانده به واحدهای اجرایی این سازمان برای اطمینان از پایداری شرایط استمرار پرداخت مستمری نیست.
این وکیل تأکید میکند: اما تبصره ماده فرضی را نیز برای زوجی که دارای چند زوجه بوده، تعیین کرده است، اگر متوفی چند زوجه دائم داشته باشد حقوق وظیفه یا مستمری به تساوی بین آنان و سایر وراث قانونی تقسیم میشود./همشهری
افزایش مستمری مددجویان دو نهاد
معاون برنامهریزی و بودجه کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان دو نهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی کشور اعلام کرد که مستمری اردیبهشتماه مددجویان با مساعدت سازمان برنامه و بودجه طی چند روز گذشته با اعمال افزایش، به حساب مددجویان واریز شد.
سعید زارعزاده با اشاره به اینکه مستمری مددجویان دو نهاد حمایتی بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۳ نسبت به ابتدای سال ۱۴۰۰ و آغاز دولت سیزدهم ۱۸۶ درصد رشد یافت، گفت: رشد افزایش مستمری مددجویان بالاتر از نرخ تورم بوده است.
زارعزاده همچنین به میزان افزایش مستمری مددجویان در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: سرانه پرداختی برای خانوادههای یک نفره در ماه یک میلیون تومان، دو نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، ۳ نفره دو میلیون تومان، ۴ نفره دو میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و ۵ نفر به بالا ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان برای سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است./ ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید