سهام عدالت | ارزش سهام عدالت
واریز سود سهام عدالت متوفیان این 7 دهک از این ساعت | کد دستوری دریافت سود سهام عدالت 1403 + آدرس سایت و کد
در روزهای پایانی سال گذشته مرحله دوم سود سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد که در این میان گروهی موفق نشدند سود خود را دریافت کنند. افراد جا مانده از دریافت سود سهام عدالت، به دو گروه وراث و نومشمولان سود سهام عدالت تقسیم میشوند.
وراثی که موفق نشدهاند در این مرحله سود سهام عدالت متوفیان را دریافت کنند، اگر تا خردادماه فرایند انتقال سهام و ثبتنام یا بهروزرسانی اطلاعات خود در سامانه سجام را انجام بدهند، سود سهام عدالت خود را در مرحله سوم واریز سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد.
براساس گزارشها، بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت نیز همچنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند که این افراد با رفع مشکل شماره شبا در نوبت دریافت سود سهام عدالت قرار میگیرند.
به گفته عسگر توکلی، رئیس هیئت مدیره شرکتهای تعاونی سهام عدالت کشور نوبت بعدی واریز سود سهام عدالت خرداد ماه ۱۴۰۳ است که در این نوبت سود سهام عدالت جاماندگان پرداخت میشود.
چندی است که در اخبار ضد و نقیضی اعلام می شود که انجام مراحل سهام عدالت رایگان بوده یا خیر. دفاتر پیشخوان و مراجعین بر اساس این اخبار به مشکل خورده اند اما سازمان تنظیم مقررات که سازمان صادر کننده پروانه دفاتر پیشخوان است، در ردیف های مجاز به انجام خدمات دفاتر امور مربوط به سهام عدالت را گنجانده است که می توانند برای آن هزینه دریافت کنند. همچنین دفاتر پیشخوان، دفاتری خصوصی هستند که با خرید و صدور پروانه دفاتر پیشخوان که چندین ماه طول می کشد به عنوان پیمان کار دولت فعال می شوند تا با استفاده از اپراتورهای سرویس دهنده دفاتر پیشخوان کارهای مراجعین را انجام دهند. ثبت نام در این اپراتورهای ارائه دهنده خدمات نیز مدتی طول می کشد تا برای آنها فعال شود. برخی دفاتر و مراجعین آنها از این رویداد ناراضی هستند و تعداد تماس ها با ۱۹۵، اپراتور سرویس دهنده خدمات دفاتر پیشخوان نیز افزایش پیدا کرده است. در گروه های هماهنگی دفاتر پیشخوان با اپراتورهای ارائه خدمات نیز بحث هایی در این باره شکل می گیرد.
در روزهای اخیر مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری مرکزی بورس، باغستانی تاکید کرد: جلساتی با قوه قضاییه در رابطه با دفاتر پیشخوان دولت داریم تا قوه قضاییه اطلاعات افراد را به شرکت سپردهگذاری مرکزی بدهد و سپس ما نیز کار تقسیم و بعد پرداخت سود سهام را داشته باشیم. همچنین دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت می گوید: فقط و فقط کارگزاری ها و بانک ها به صورت رایگان خدمات سهام عدالت متوفی را انجام می دهند. درخبرهای قبلی اما باغستانی اشاره ای به دفاتر پیشخوان نکرده بود که احتمالا به دلیل اعتراض انجمن های دفاتر پیشخوان و دفاتر قضایی او به این موضوع اشاره کرده است. متن کامل این دو خبر و خبرهای مرتبط در ادامه می آید:
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در رابطه با چرایی عدم واریز سود سهام عدالت متوفیان برای برخی وراث نکاتی را مطرح کرد. علت واریز نشدن سود سهام عدالت متوفیان چه بود؟
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در پاسخ به این پرسش که چرا سود سهام عدالت متوفیان برای برخی از وراث واریز نشد اظهار کرد: احتمالا گروهی که کارهای مربوطه برای انتقال سهام عدالت متوفیان خود را انجام دادند، اما سودی دریافت نکردند، این اقدامات را از طریق پیشخوان دولت انجام دادهاند.
او افزود: مراجعی که برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اعلام شد ۴۴ کارگزاری منتخب و شعب منتخب ۴ بانک بوده و بحث دفاتر پیشخوان مطرح نبود. جلساتی با قوه قضاییه در رابطه با دفاتر پیشخوان دولت داریم تا قوه قضاییه اطلاعات افراد را به شرکت سپردهگذاری مرکزی بدهد و سپس ما نیز کار تقسیم و بعد پرداخت سود سهام را داشته باشیم.
او میگوید: البته برخی افراد هم به بخشهای دیگر مانند کافی نتها مراجعه کردهاند و به سبب این که این مسیر مصوب شورایعالی بورس نیست بر این اساس ما نمیتوانیم خارج از چهارچوب مصوبه گام برداریم و اصلا این اطلاعات بهدست ما نخواهد رسید.
باغستانی میگوید: در نهایت باید گفت با قوه قضاییه در تعامل برای دریافت اطلاعات از بخش دفاتر پیشخوان دولت و پیگیر این مورد و رفع ابهامات این موضوع هستیم.
او افزود: زمانی که ۸ شرکت سود سهام خود را واریز کنند و اطلاعات هم از قوه قضاییه دریافت شود این سودها همراه با واریز مرحله سوم سود سهام عدالت برای وراث واریز خواهد شد و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
در سایت کانون دفاتر (ای پیشخوان او آر جی) آمده است:
ثبت_درخواست_انتقال_سهام_عدالت_متوفیان (۲)روابط عمومی کانون، سهام عدالت یکی از سیاستهای حمایتی و اقتصادی دولت از اقشار مختلف جامعه است. این طرح از دولت نهم آغاز شد و به عنوان نوعی یارانه به وسیله شرکتهای تعاونی استانی به متقاضیان اختصاص یافت.
طی این سالها، بسیاری از صاحبان سهام عدالت فوت کردند و سهام آنها بلاتکلیف مانده است. با توجه به ارزش روز سهام عدالت بسیاری از وراث افراد متوفی تصمیم دارند این دارایی را انتقال دهند.
طبق اعلام رییس سازمان بورس اوراق بهادار فرایند انتقال سهام عدالت متوفیان آغاز و کارگزاری ها به عنوان متولی انتقال سهام عدالت به وراث انتخاب شده است.
دفاتر پیشخوان می توانند جهت ثبت درخواست به درگاه ملی خدمات پیشخوان دولت یه نشانی epishkhan.ir مراجعه و تا مبلغ 130 هزار تومان کارمزد دریافت کنند.
پس از ثبت اطلاعات متوفیان و وراث، درخواست وی در قسمت حقوقی کارگزاری مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت سپرده گزاری مرکزی اطلاعات را ثبت و نهایی می کند.
*شایان ذکر است الزامی به مراجعه به دفاتر قضایی نمیباشد*
نرخ خدمت و سهم دفتر به شرح زیر است :
تعداد وراث ۱ نفر؛ سهم دفتر ۳۱۳.۳۰۶ ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۳۴۰.۳۰۰ ریال
تعداد وراث ۲ نفر؛ سهم دفتر ۵۵۰.۸۸۵ ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۵۹۷.۳۰۰ ریال
تعداد وراث ۳ نفر؛ سهم دفتر ۷۸۸.۶۴۶ ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۸۵۷.۳۰۰ ریال
تعداد وراث ۴ نفر؛ سهم دفتر ۱.۰۲۶.۰۴۳ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۱.۱۱۱.۳۰۰ ریال
تعداد وراث ۵ نفر؛ سهم دفتر ۱.۲۶۳.۶۲۲ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۱.۳۶۸.۲۰۰ریال
روش انجام فرآیند مذکور در دفاتر پیشخوان به شرح زیر است:
یکی از وراث که سجامی بوده به نمایندگی از سایر ورثه با در دست داشتن مدارک زیر، به یکی از دفاتر منتخب پیشخوان دولت سراسر کشور مراجعه نماید.
اصل و یا کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامهhttp://sana.adliran.ir
اصل و یا کپی برابر اصل تمام صفحات شناسنامه متوفی کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث
تصویر کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث.
فایل آموزشی ثبت درخواست انتقال سهام عدالت متوفیان در درگاه ملی دفاتر پیشخوان دولت
روابط عمومی کانون کشوری دفاتر پیشخوان خدمات دولت- کد خبر:۴۰۲۸۱۶۰۲
تجارت نیوز نوشت: ثبت نام سهام عدالت متوفیان که قرار بود رایگان باشد، در برخی موارد با دریافت هزینه مواجه بوده است. مهدی حاجیوند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، در گفتوگو با تجارتنیوز تاکید کرده که ثبت نام سهام عدالت متوفیان فقط از طریق کارگزاری و بانکها رایگان است
در حالی که بارها اعلان شده است که ثبت نام سهام عدالت متوفیان رایگان است اما برخی دفاتر پیشخوان دولت این فرآیند را در ازای دریافت هزینه انجام میدهند. در سومین بخش از گفتوگوی عیدانه تجارتنیوز با مهدی حاجیوند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، این موضوع مورد بررسی قرار گرفته که در ویدئوی همین گزارش قابل مشاهده است.
تاریخ واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۳
در سال گذشته وعدههایی در خصوص سه مرحلهای شدن سود سهام عدالت داده شد که در نهایت این وعدهها تحقق پیدا نکرد و سود سهام عدالت به مانند سنوات گذشته در دو مرحله به حساب سهامداران واریز شد.
در خصوص واریز سود سهام عدالت در سال جدید هنوز صحبتی به صورت رسمی اعلام نشده است اما در صورتی که قرار باشد وعده سه مرحله ای شدن سود سهام عدالت تحقق یابد در نیمه نخست سال باید منتظر واریز سود مرحله اول باشیم و در غیر این صورت زمان واریز سود سهام عدالت همچون سالهای گذشته در پاییز و زمستان واریز خواهد شد.
سهام عدالتدر سال ۱۴۰۲، سود سهام عدالت در دو مرحله آذرماه و اسفندماه واریز شد. در مرحله دوم واریز سود سهام عدالت که از تاریخ ۲۴ تا ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۲ انجام شد، مبلغی بین ۴۴۶ تا ۹۰۶ هزار تومان به حساب سهمداران واریز شد. با این حال، پرداخت سود سهام عدالت برخی از سهامداران و وارثان متوفیان با مشکل مواجه شد. این افراد باید بسته به نوع سهامداری خود، از طرق مختلفی که اعلام شده بود، موضوع را پیگیری کنند.
پس از واریز مرحله دوم سود سهام عدالت به حساب سهامداران در روزهای پایانی اسفندماه، برخی افراد متوجه شدند که سود کمتری نسبت به مرحله اول در آذرماه دریافت کردهاند. یکی از دلایل این امر این بود که هشت شرکت سود سهام عدالت خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردند. در این خصوص، سازمان بورس اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد. به این ترتیب، پس از تامین وجه از سوی شرکتهای سرمایه پذیر، باقی مانده سود به حساب سهامداران واریز خواهد شد.
چندی پیش، وزیر اقتصاد درخصوص آخرین وضعیت سهام عدالت جاماندگان اعلام کرد که شناسایی افراد مشمول سهام عدالت انجام شده و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تایید شدند. اختصاص سهام عدالت به جاماندگان بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی باید انجام میشد که این اقدام صورت نگرفت. در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز این موضوع گنجانده نشد. بنابراین نمایندگان مجلس این طرح را به صحن علنی بردند که با اختصاص سهام به جاماندگان موافقت شد.
بر اساس گزارشها، بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند که این افراد میتوانند با ثبت نام و یا بروز رسانی اطلاعات خود در سامانه «سجام» در فرایند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.
طبق گفته عسگر توکلی ، رئیس هیئت مدیره شرکتهای تعاونی سهام عدالت کشور، سود سهام عدالت جاماندگان سال ۱۴۰۱ در ابتدای سال ۱۴۰۳ واریز میشود که به نظر میرسد این اقدام در مرحله سوم که خرداد ماه ۱۴۰۳ است، انجام شود.
سهام عدالت متوفیان کی واریز میشود؟
بر اساس آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدالت میتواند با مراجعه به دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب، فرایند ثبت نام در سامانه میراث را انجام دهد.
سامانه «میراث» اواخر آبان ماه ۱۴۰۲، برای وراث متوفیان سالهای ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ سهام عدالت بازگشایی شده تا فرایند انتقال سهام به آنها تسریع شود. تمامی فرایند ثبت نام در سامانه «میراث» در شعب شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب رایگان است و وراث نیازی به پرداخت وجه ندارند.
طبق اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیش از ۳۶۰ هزار نفر از وراث متوفیان سهام عدالت از طریق شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب در سامانه میراث ثبت نام کردهاند و وراث جامانده از دریافت سود سهام عدالت متوفیان در مرحله دوم واریز سود در اسفندماه سال گذشته، تمام سود معوقه سالهای گذشته را به شرط سجامی شدن در مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در خردادماه ۱۴۰۳ دریافت میکنند.
سهام عدالت یک نوع سهام است که در ایران به منظور توزیع عدالتخواهانهتر ثروت و درآمد، به اقشار کمتر برخوردار جامعه اعطا میشود. این سهام به صورت رایگان به افرادی که شرایط معینی را دارا میباشند، تعلق میگیرد. سهام عدالت از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار به سهامداران واجد شرایط اهدا میشود.
هدف اصلی سهام عدالت، کاهش تفاوتهای اقتصادی و اجتماعی بین اقشار جامعه است. این سهام به صورت ماهواره و به مدت ۵ سال از تاریخ دریافت توزیع میشود، و سپس قابلیت خرید و فروش در بازار سرمایه را دارد. سود سهام عدالت نیز به صورت دورهای و منظم به سهامداران پرداخت میشود.
سهام عدالت در ایران در سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۰) تأسیس شد و به عنوان یکی از سیاستهای دولت در جهت توزیع عادلانه ثروت و کاهش نابرابریهای اقتصادی در جامعه مورد استفاده قرار میگیرد.
منبع: بانک اول
دیدگاه تان را بنویسید