سهام عدالت | سود سهام عدالت | ثبت نام سهام عدالت | زمان واریز سود سهام عدالت
واریز 6/452/000 تومان سود ویژه برای این دارندگان سهام عدالت | وراث سهام عدالت هم سورپرایز شدند
دولت برای دارندگان سهام عدالت و وراث سورپرایز ویژه ای دارد که در ادامه جزئیات آن را با هم می خوانیم.
دولت خبرهای جدیدی از واریز سود سهام عدالت در اواخر سال 1402 به صاحبان سهام عدالت و وراث متوفیان داد که با هم جزئیات این واریزی برای دارندگان سهام عدالت را در سایت دیجی سرگرمی می خوانیم.
سود سهام عدالت در مرحله دوم چقدر است؟
در مرحله نخست واریز سود سهام عدالت، دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۶۸۱ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۷۳۶ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان سود دریافت کردند.
اما بررسیها نشان میدهد در سالهای اخیر سود سهام عدالت در مرحله دوم به نسبت مرحله اول بیشتر بوده است. در سال گذشته سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علیالحساب دریافت کردند، در حالیکه در مرحله دوم سهامداران به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷، ۷۲۱ و یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود گرفتند و اگر امسال نیز رویه چنین باشد سهامداران در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ سود بیشتری نسبت به مرحله نخست دریافت خواهند کرد.
با این حساب اگر خانواده ای 4 نفره سهام 1 میلیون تومانی داشته باشد در مرحله دوم 6 میلیون و 452 هزارتومان سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد.
تمام تلاش سازمان بورس بر این است تا سود سهام عدالت را به موقع پرداخت کند؛ اما بعضی از شرکتها بدقولی کرده و وجوه مرتبط با سهام عدالت را واریز نکردند که همین موضوع باعث تاخیر در واریز مرحله دوم سود شده است.
یک مقام مسئول در سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سود سهام عدالت در سالهای اخیر به صورت دو مرحلهای واریز شده و سود سهام سال ۱۴۰۲ نیز طبق همین رویه به حساب دارندگان سهام واریز میشود؛ به نحوی که مرحله نخست واریز سود سهام عدالت در آذرماه انجام شد و سود مرحله دوم در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ به حساب صاحبان سهام عدالت واریز خواهد شد.
سعید واشقانی فراهانی، رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدمات سازمان بورس در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: تمام تلاش سازمان بورس بر این است تا سود سهام عدالت را به موقع پرداخت کند؛ اما بعضی از شرکتها بدقولی کرده و وجوه مرتبط با سهام عدالت را واریز نکردند که همین موضوع باعث تاخیر در واریز مرحله دوم سود شده است.
وی افزود: طبق پیگیریهای انجام شده و اولتیماتومی که به شرکتهای متخلف دادیم، این کارشکنیها رفع خواهد شد و مرحله دوم سود سهام عدالت در روزهای پایانی سال به حساب سهامداران واریز خواهد شد./ اقتصادآنلاین
آخرین فرصت وراث برای برای دریافت سود امسال سهام عدالت
ورثه متوفیان که حداکثر تا ۱۰ اسفند فرآیند تقسیم ارث سهام عدالت آنها تمام شده باشد سود سهام عدالت برایشان واریز خواهد شد.
برای دریافت سود امسال و سالهای گذشته، وراث باید تا زمانی که سامانه میراث تعیین کرده با مدارک خود شامل کپی کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا کپی برابر اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت و اصل یا کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت به مراکز ذیربط مراجعه کنند.
بنا به گفته محمود حسنلو ـ معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی، برای این کار یکی از ورثه یا نماینده ورثه که سجامی شده باید به یکی از شعب سراسر کشور کارگزاریهای بورسی یا یکی از شعب بانکهای ملی، ملت، تجارت و پارسیان مراجعه کند.
فرآیند تقسیم سود سهام عدالت میان ورثه حداکثر دو روز کاری زمان میبرد و تمام مراحلی که پرونده پشت سر میگذارد در درگاه یکپارچه ذینفعان مشخص است.
محمد باغستانی ـ مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی نیز گفته است: هیچکدام از این فرآیندها نیازی به پرداخت وجه ندارد و کاملا رایگان است. همچنین در صورتی که وراث اطلاعی از دارایی متوفی نداشته باشند میتوانند با مراجعه به درگاه میراث نسبت به استعلام سهام عدالت متوفی اقدام کنند.
بنابراین گزارش، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدالت میتواند با مراجعه به ۶۰۰۰ شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب (ملی، ملت، پارسیان و تجارت) فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
اشخاص دارای سجام بورس بعد از ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی ddn.csdiran.ir میتوانند از طریق گزینه «امور سهام عدالت متوفی» با ورود کد ملی و تاریخ تولد افراد متوفی اقدام به استعلام وضعیت سهام عدالت آنان کنند.
افزیش 100 هزار تومانی مرحله دوم سود سهام عدالت
واریز سود سهام عدالت طی سالهای اخیر دو مرحلهای شده و اگر قرار باشد روال سال گذشته در پیش گرفته شود، در هفته پایانی سال حساب دارندگان سهام عدالت شارژ خواهد شد.در صورتی که فرآیند تقسیم سود سهام عدالت وراث حداکثر تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ به پایان برسد، گروهی از صاحبان سهام عدالت در ماه پایانی سال دو سود سهام عدالت جداگانه دریافت میکنند.
طبق وعدهها قرار است مرحله دوم واریز سود سهام عدالت برای تمامی صاحبان سهام در روزهای پایانی اسفند انجام شود. واریز سود سهام عدالت طی سالهای اخیر دو مرحلهای شده و اگر قرار باشد روال سال گذشته در پیش گرفته شود، در هفته پایانی سال حساب دارندگان سهام عدالت شارژ خواهد شد.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس، محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه و مهدی حاجیوند دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، زمان واریز سود سهام عدالت را «اواخر سال» اعلام کردهاند، اما زمان دقیق واریز سود هنوز مشخص نشده و احتمالاً برای مشخص شدن تاریخ دقیق واریز سود به حساب صاحبان سهام باید تا اواسط اسفندماه منتظر ماند.
سال گذشته میزان سودی که در مرحله دوم برای دارندگان سهام عدالت واریز شد حدود ۱۷ درصد نسبت به سود مرحله نخست افزایش پیدا کرد که اگر روال سال جاری نیز همین باشد، سود دریافتی مرحله دوم حداقل ۱۰۰ هزار تومان نسبت به سود مرحله نخست بیشتر خواهد بود.
۲۳ آذر امسال در مرحله نخست واریز سود سهام عدالت، دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۶۸۱ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۷۳۶ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی، یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان سود دریافت کردند.
واریز سود غیر منتظره برای وراث سهام عدالت
در کنار سود مرحله دوم که تمامی دارندگان سهام عدالت آن را دریافت میکنند، برخی از صاحبان سهام ممکن است در ماه آینده سورپرایز شوند، زیرا به تازگی اعلام شده است اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدالت وراث حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به پایان برسد، سود سهام عدالت امسال و سالهای گذشته به حساب وراث پرداخت خواهد شد.
همانطور که اشاره شد، واریز سود سهام عدالت متوفیان مشروط و منوط بر تقسیم سود سهام عدالت وراث تا دهم اسفندماه شده است که در صورت تحقق چنین پیش شرطی، برخی از دارندگان برگههای سهام عدالت که همان وراث خواهند بود در شب عید دو سود سهام جداگانه دریافت میکنند./ منبع: ایران جیب
متقاضیان دریافت وام سهام عدالت حتما بخوانند
موضوع پرداخت وام یارانه در سالهای گذشته هیچگاه به درستی اجرا نشد. بانکها میگفتند منابع مالی لازم را برای پرداخت وام یارانه به مشمولان در اختیار ندارند. البته پرداخت این وام بر اساس بخشنامهای که بانک مرکزی در سال ۱۳۹۶ صادر کرد، الزامی نبود و به عنوان تکلیف بر دوش شبکه بانکی قرار نداشت. در دولت سیزدهم نیز، شبکه بانکی توجه چندانی به تصمیمات دولت نکرد. حتی بانکها تا چندین ماه پس از صدور بخشنامه دولت، میگفتند موضوع به آنها ابلاغ نشده است. در واقع به نظر میرسد دولتها تصمیماتی را میگیرند که شبکه بانکی توان اجرای آن را ندارند و به منابع مالی بانکها فکر نمیکنند.
نمایندگان مجلس نیز اسفند سال گذشته در جریان بررسی بودجه بندی را تصویب کردند که بر اساس آن، متقاضیان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری بتوانند از حساب یارانه یا سهام عدالت خود به عنوان تضمین پرداخت این تسهیلات استفاده کنند
در این میان، مساله پرداخت وام یارانه ۱۰ میلیونی در برخی از رسانهها مطرح شد؛ وامی که پلیس فتا آن را تکذیب کرد اما بعدا مشخص شد یکی از موسسات قرضالحسنه، مدعی است که آن را پرداخت میکند.
پیگیریها از دولت نشان داد که سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت کار، قصد پرداخت وام یارانه ۱۰ میلیونی را نداشتند و چنین موضوعی از طرف دولت از اساس غلط بود. اما آنگونه که پیگیریها نشان داد یک موسسه قرضالحسنه در تهران، مدعی بود وام ۱۰ میلیونی یارانه را به متقاضیان پرداخت میکند و همه خانوارهایی که یارانه دریافت میکردند، میتوانستند مشمول این وام شوند. با وجود این، نکته مهمی که درباره موسسه مورد اشاره وجود داشت این بود که این موسسه هیچگونه مجوزی از بانک مرکزی نداشت و تنها با سه شعبه در تهران فعال بود.
بررسیها نشان داد که این موسسه مالی و اعتباری تازه تاسیس شده و حتی مجوز بانک مرکزی نگرفته بود./تجارتنیوز
بنده قبلا خانوادگی یعنی برادرام باخواهرام ارثیه متوفی راگرفتیم پدرم پدرشهیدبودوقتی فوت کردبعدازیک سال صندوقی پدرم راتقسیم کردن بین مابرادرخواهرها،یعنی مایکبارسجامی هستیم دیگه نیازی هست برای سهام پدرمون دوباره ثبت نام کنیم درضمن دیگه وقتی نیست،لطفاراهنمایی کنید