یارانه بنزین | یارانه بنزین واریز شد | رقم یارانه بنزین
خبر مهم از واریز یارانه بنزین 10 میلیون تومانی به هر ایرانی | تاریخ واریز یارانه بنزین مشخص شد ؟
دولت رئیسی درباره واریز یارانه بنزین به هر کد ملی توضیحاتی جدیدی ارائه داد.
یارانه بنزین قرار است به حساب هر فرد بر اساس کد ملی واریز شود. سهمیه یارانه بنزین تاکنون رقمش مشخص نشده است.در تابستان سال جاری هم طرح یارانه بنزین به طور آزمایشی در جزیره کیش اجرا شد.
اولین واکنش دولت به طرح اختصاص یارانه بنزین به همه افراد
معاون پارلمانی رئیسی درباره اختصاص یارانه ۱۵ لیتری بنزین به همه جامعه گفت: این موضوع به کار کارشناسی نیاز دارد.
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره واکنش به طرح مرکز پژوهشهای مجلس درباره اختصاص یارانه ۱۵ لیتری بنزین به همه افراد جامعه اظهار داشت: نظر دولت را رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام می کند، ولی یکی از توصیههای رهبر انقلاب در سیاستهای کلی نظام قانونگذاری، قابلیت اجراست یعنی قانونی نوشته شود که قابلیت اجرایی داشته باشد.
وی افزود: برخیها در اینکه این مساله قابلیت اجرا دارد یا نه نظراتی دارند که باید مطرح شود تا کار کارشناسی در مورد آن صورت گیرد.
چه کسانی یارانه بنزین می گیرند؟
مرکز پژوهشهای مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه۱۴۰۳ پیشنهاد توزیع یارانه بنزین به افراد را ارائه کرده است، اما این یارانه در صورت توزیع به چه کسانی تعلق خواهد گرفت؟
مرکز پژوهشهای مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه۱۴۰۳، پیشنهاد توزیع یارانه بنزین به افراد را ارائه کرده است. بر اساس این پیشنهاد، دولت باید از خردادماه سال آینده به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر نفر، ماهانه ۱۵ لیتر سهمیه بنزین اعطا کند که این سهمیه از محل حذف سهمیه خانوارهای دارای سه خودرو و بیشتر تامین میشود
در این پیشنهاد، امکان تبادل سهمیه بنزین در یک بازار فراهم خواهد شد. البته تاکید شده است که دولت این حکم را بدون «هرگونه افزایش قیمت بنزین» انجام دهد. از نگاه مرکز پژوهشها این طرح باعث تحقق اهداف عدالت در توزیع یارانهها، مدیریت مصرف و پیشگیری از قاچاق بنزین خواهد شد. اخیرا برخی از نمایندگان مجلس نیز از طرح توزیع سهمیه به افراد دفاع کردند. گزارشها حاکی از آن است که مصرف روزانه اکنون از ۱۱۵ میلیون لیتر گذشته است و پیشبینی میشود تا پایان سال ناترازی بنزین ایران به ۱۵ میلیون لیتر در روز برسد.
مرکز پژوهشهای مجلس ضمن انتقاد از نحوه تخصیص منابع سازمان هدفمندی یارانهها، ضرورت بهکارگیری سیاستهای «غیرقیمتی» درباره حاملهای انرژی را یادآور شد و پیشنهاد اختصاص سهمیه بنزین قابلمعامله به سرپرستان خانوار را مطرح کرد. به گفته این نهاد کارشناسی، در حالیکه ایرادات کارشناسی دخلوخرج سازمان هدفمندی یارانهها همچنان به قوت خود پابرجاست، به نظر میرسد بودجه ۱۴۰۳ نقطهضعفهای تازهای به آن افزوده است.
بر این اساس، همچنان دریافتی و پرداختی سازمان هدفمندی یارانهها خارج از شمول منابع عمومی بودجه قرار دارد و عدم درج جزئیات منابع و مصارف قانون هدفمندی یارانهها، امکان تحلیل آن را عملا از بین برده است.
در این پیشنهاد اصلاحی، دولت موظف خواهد بود از ابتدای خردادماه در سال ۱۴۰۳ به سرپرستان خانوارهای فاقد خودرو، به ازای هر نفر ۱۵ لیتر بنزین اختصاص دهد. این بنزین از محل حذف سهمیه خانوارهای دارای ۳ خودرو و بیشتر تامین میشود و امکان مبادله آن وجود خواهد داشت. در این اقدام قیمت بنزین در هیچیک از نرخهای سهمیهای و آزاد افزایش نخواهد داشت. طبق این پیشنهاد، دولت موظف است سهمیه سابق را برای حداکثر دو خودروی سواری در خانوارهای دارای خودرو و نیز سایر سهمیهها شامل خودروهای عمومی، وانتبار و موتورسیکلت حفظ کند. پیشتر برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس نیز به این طرح اشاره کرده بودند و وزیر اقتصاد در خلال اظهارات پیشینش درباره این موضوع صحبت کرده بود.
پرداخت یارانه بنزین 10 میلیون تومانی به هر ایرانی
محمدرضا باهنر، فعال سیاسی اصولگرا از پیشنهاد عجیبی رونمایی کرده است. او میگوید میتوانیم در ازای یارانه 10 میلیونی بنزین را لیتری 50 هزار تومان به مردم بفروشیم و این راهکار را تنها روش درست برای منصفانه کردن قیمت بنزین میداند. محمدرضا باهنر نماینده ادوار مجلس و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین دراین باره میگوید:«برای چنین کاری دولت باید حساب شده حرکت کند و مردم را در جریان تصمیمهای خود بگذارد نه که مانند دولت قبل اعلام کند که صبح جمعه متوجه گرانی قیمت بنزین شده است.» مشروح گفتگوی باهنر را در ادامه میخوانید.
مجلس در حال بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه است و یکی از مباحث مهم این برنامه ماجرای قیمتگذاری بنزین است. به نظر میرسد که بنزین به معمایی حل نشدنی برای دولت تبدیل شده است. چون از یک طرف دولت خواستار افزایش قیمت بنزین است و از طرف دیگر میداند که جامعه پذیرای این افزایش قیمت نیست. چه باید کرد؟
قیمت نفت در دنیا تلورانس دارد اما اگر فرض کنیم نفت بشکهای 70 دلار باشد با این قیمت نفت در هر بشکه ما سالی بیش از 220 میلیارد دلار انرژی مصرف میکنیم. این عدد در دنیا بسیار غیرطبیعی است. نه کشورهای صنعتی و نه کشورهای توسعهیافته و نه کشورهای عقب مانده چنین مصرفی ندارند ایران در شدت مصرف انرژی رتبه سوم یا چهارم دنیا را دارد. اگر کسی حاضر است در ایران بنزین مصرفی ماشینش را خودش از پالایشگاه بگیرد من حاضرم به او حواله بدهم تا برود و مجانی تهیه کند.
معدل قیمت حمل یک لیتر بنزین در کشور ما بیش از قیمت بنزینی است که از مردم می گیریم. یک بطری آب 12 تا 13 هزار تومان است یعنی آب را لیتری 8 هزار تومان میخریم ولی بنزین لیتری 3 هزار تومان است. این مساله باید مدیریت شود، در ایران حتما 20 تا 30 درصد از مصرف بنزین قاچاق میشود. با این مقدمه قیمت بنزین باید تعدیل شود.
فکر می کنید قیمت بنزین معقول چقدر است؟
امروز در دنیا قیمت بنزین چه در کشورهای نفتی و چه غیر نفتی لیتری 1 دلار است. هر یک لیتری که در این کشور بنزین مصرف می شود به اندازه دویست گرم گوشت است حال بهتر است یک لیتر بنزین مصرف کنی یا دویست گرم گوشت بخری؟! امروز با پول یک لیتر بنزین یک آدامس به آدم نمیدهند. اگر یارانه مصرف انرژی را در کشور حذف کنیم یعنی نفتمان را به همان قیمتی که به خارج می فروشیم به داخلی ها بفروشیم، می توانیم سالیانه به هر خانواده بیش از 10 میلیون تومان یارانه نقدی بدهیم.
منظور شما این است که با پرداخت یارانه به مردم می توان قیمت بنزین را افزایش داد و این راهکار شما است؟
بله، منتها به جای این یارانه 10 میلیون تومانی، بنزین لیتری 50 هزار تومان میشود.
اگر به این منوال پیش برویم احتمال تکرار حوادث سال 98 که پس از گران شدن بنزین رخ داد چقدر است؟
در زمان دولت نهم هم افزایش قیمت به یکباره بالا بود اما اقدامات قبلی مردم را آماده کرده بودیم. متاسفانه در سالهای 98 برخورد دولت آقای روحانی طوری بود که ایشان به مردم خندید و گفت من صبح جمعه فهمیدهام که بنزین گران شده است. این برخورد برای مردم سنگین بود و نباید با مردم از موضع بالا صحبت کرد. دولت آقای روحانی خدمات زیادی داشت و من فکر می کنم به دولت ایشان ظلم شده است. با این تفاسیر در زمان هدفمندی یارانهها در دولت نهم و دهم رییس جمهور سه یا چهار بار به طور زنده با مردم صحبت کرد و محاسبه کرد و توجیه کرد و حرکت هایی پیشینی انجام داد و قبل از گران شدن قیمت بنزین یارانه ها به حساب سرپرست خانوار واریز شد. مردم آماده شده بودند.
با توجه به میزان مشارکت مردم در انتخابات اخیر و التهابات اجتماعی که شاهد آن بودیم ؛ فکر می کنید دولت برای این کار سرمایه اجتماعی لازم را دارد؟
دولت باید مردم را آماده کند؛ اگر خودروی عمومی و اتوبوس و تاکسی و مترو به اندازه کافی باشد مردم کاری ندارند که دولت کیست و دولت را قبول دارند یا نه بلکه مردم به این مساله فکر می کنند که اگر از خانه خود بیرون بیایند و دم در خانه سوار وسیله حمل و نقل عمومی بشوند به موقع به محل کار خود می رسند و کاری با اینکه تصمیمگیر کیست ندارند اگر دولت تصمیمی بگیرد که که معدل اش به نفع مردم باشد، مردم هم همراهی میکنند و کاری ندارند که چه کسی این تصمیم را گرفته است؟ اینکه امروز به مردم بگوییم بنزین 3 هزار تومانی را 6 هزار تومان می کنیم و شاید به شما یارانه بدهیم شاید نه قطعا مردم عصبانی می شوند.
دیدگاه تان را بنویسید