خانه | خانه داری | سبک زندگی | اجتماعی
با این ترفندها عمرا اگه غذات بسوزه | روش های جادویی جلوگیری از سوختن غذا
یکی از آرزوهای هر آشپزی است. چون سوختن غذا یک امر اجتناب ناپذیر است و هر کدبانویی باید یاد بگیرید که چطور جلوی سوختن غذا را بگیرید و یا اگر غذا سوخت ، چطور بوی بد سوختگی را از بین ببرید. با شادمگ همراه شوید و این ترفندها را یاد بگیرید.
هرکسی که تجربه آشپزی داشته باشد، حداقل یکبار سوزاندن غذا را در کارنامه خود دارد. سوختن غذا یکی از شایعترین اتفاقاتی است که میتواند در هر آشپزخانهای رخ دهد. فرقی هم ندارد که آشپز حرفهای باشید یا فقط در حد نیمرو درستکردن توانایی دارید. اما علت سوختن غذا چیست و چطور میتوان از این پدیده ناخوشایند جلوگیری کرد؟ در این پست تلاش میکنیم تا به این سوالات پاسخ دهیم.
علت سوختن غذا چیست؟
بیایید از همین ابتدا، بین سوختن و بیش از حد حرارت دیدن تفاوت قائل شویم. گاهی اوقات غذای شما کاملاً میسوزد و تنها چیزی که در قابلمه باقی میماند، بقایای سیاه و سوخته غذاست. اما گاهی اوقات غذای شما برای لحظاتی کوتاه، بیش از آنچه که باید، حرارت میبیند و بافت غذا کاراملی میشود اما کاملاً از بین نمیرود. حتی ممکن است کاراملیشدن بخش مهمی از بسیاری از دستورهای غذایی و کاملاً عمدی باشد تا غذا طعم بهتری بگیرد. پس حرارتدادن بیش از حد را سوختن حساب نمیکنیم. مرز سوختن و نسوختن، تغییر رنگ موادغذایی به سیاه است.
کربن یکی از اصلیترین عناصر سازندۀ تمام مواد آلی و ارگانیک در طبیعت از جمله مواد غذایی است. بنابراین دلیل سیاهشدن و زغالشدن غذاها در اثر سوختگی، سوختن کربن داخل مواد و تبدیل آن به کربن فعال است.
البته تمام اشکال کربن سیاهرنگ نیستند، مثلاً الماس با آن درخشندگی چشمگیرش هم از خانواده کربن است. بنابراین اگر روزی در قابلمهتان الماس داشته باشید لازم نیست نگران سوختن و سیاه شدنش شوید! درواقع بهتر است بگوییم لازم نیست نگران هیچ چیز دیگری در جهان باشید!
غذای سوخته در منوی رستوران ها!
تقریباً بیشتر ما سوختن غذا را بهعنوان یک اتفاق ناخوشایند میشناسیم و غذاهای سوخته را دور میریزیم. از منظر پزشکی هم خوردن غذاهای سوخته برای سلامتی مناسب نیست و حتی ممکن است در درازمدت منجر به ایجاد بیماریهای مثل سرطان شود. اما آیا بقیۀ مردم جهان هم مثل ما فکر میکنند؟
سوزاندن عمدی غذا یکی از بخشهای مهم در فرهنگ آشپزی بسیاری از ملل دنیاست. حقیقت این است که طعم دودی ناشی از سوختن غذا، موردپسند افراد بسیار زیادی است. همانطور که بیشتر ما عاشق سیبزمینی زغالی یا بادمجان کبابی در غذاهای شمالی هستیم.
مثلاً فرهنگ آشپزی مکزیکی اهمیت زیادی به طعم دودی میدهد و برای درستکردن انواع سس، گوجهها تا سرحد مرگ، کباب و سوزانده میشوند. پودینگ شیر سوخته در ترکیه و دسرهای کاراملی با شکر سوخته در فرانسه هم نمونههای دیگری از طعم پرطرفدار دودی در جهان هستند.
علاوه بر سوزاندن، غذاهای سیاه یکی از ترندهای پرطرفدار در منوهای رستورانها و کافههای سراسر جهان است. برای اینکه غذاها و دسرها کاملاً به رنگ سیاه دربیایند، پودر کربن فعال در فرایند طبخ به غذا اضافه میشود تا رنگ سیاه به خود بگیرد. بنابراین اگر بار دیگر ناخواسته غذا را سوزاندید، زیاد به خودتان سخت نگیرید و به میلیونها نفر جمعیت جهان فکر کنید که از عمد غذاهای خود را میسوزانند!
راهکارهای جلوگیری از سوختن غذا
مهمترین و اصلیترین کاری که میتوانید انجام دهید، این است که حواستان به شعلۀ گاز باشد! همانطور که گفتیم مهمترین دلیل سوختن غذا، حرارت بیش از اندازه به دلیل شعلۀ زیاد اجاق گاز است. پس اگر عجله دارید و میخواهید با زیادترین شعله آشپزی کنید، باید تماموقت حواستان به غذا باشد تا نسوزد. اما اگر وقت دارید و میخواهید غذا سر فرصت و باحوصله طبخ شود، از شعله ملایم استفاده کنید تا احتمال سوختگی غذا به حداقل برسد. در چنین مواردی میتوانید از شعله پلوپز استفاده کنید.
تجربه بزرگترین کمک برای سرآشپزها
راهکار دوم تجربۀ زیاد است. موادغذایی مختلف، به زمانهای طبخ متفاوتی نیاز دارند و بهدست آوردن قلق زمانبندی در آشپزی، تنها و تنها با تجربه زیاد به دست میآید. مثلاً همۀ ما تجربۀ سوزاندن پیاز داغ را داریم. چون پیاز از آن دسته از مواد غذایی است که فاصلۀ میان کاراملیشدن و سوختنش بسیار کم است و تا بخواهید دست بجنبانید، احتمالاً کار از کار گذشته است!
منبع:شادمگ
دیدگاه تان را بنویسید