سامانه یکپارچه خودرو | ثبت نام سامانه یکپارچه خودرو | سایت سامانه یکپارچه خودرو
حراج فوق العاده در سامانه یکپارچه خودرو آغاز شد | رونمایی از جدید ترین خودروها یا بهترین قیمت
سامانه یکپارچه خودرو در جدیدترین بروز رسانی اسامی ۸ خودروی جدید را بارگذاری کرد.
سامانه یکپارچه خودرو اطلاعیه جدید صادر کرد. دور سوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه خودرو از امشب آغاز میشود. سامانه یکپارچه خودرو برای ثبت نام ماشین است و افرادی که خودرو به نامشان نیست میتوانند ثبت نام کنند.لینک سامانه یکپارچه خودرو را در ادامه میبینید. برای آشنایی با نحوه ثبت نام در سامانه یکپارچه خودرو متن زیر را بخوانید.
سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی در جدیدترین بروز رسانی اسامی جدیدی از خودروها را در سامانه بارگذاری کرد.
شرکت واردکننده | نام خودرو |
کوشا خودرو | seltos/sonet |
راسا موتور | ciaz/gs3 |
ایران خودرو | shinemax |
معین خودرو | corolla1200/corolla1500 |
بهمن موتور | T77 |
ماموت خودرو | vs5/vs7 |
البته در نخستین روز آغاز بارگذاری خودروهای وارداتی سایپا، ماموت خودرو، کرمان خودرو، پارس خودرو، معین خودرو و کوشا خودرو حضور داشتند و بهترتیب چانگان CS۵۵ پلاس، جتا VS۷، هیوندای النترا، زوتی DL۵، تویوتا کرولا و کیا سلتوس را عرضه کردند.
همچنین باید این نکته را توجه کرد که ثبتنام جدیدی برای خودروهای وارداتی هنوز انجام نمیشود و این خودروها فقط برای ۳۰ هزار ثبتنامی سال گذشته است که ۵۰۰ میلیون تومان در حساب واریز کرده و ثبتنام خود را نهایی کرده بودند.
اغاز ثبت نام در سامانه یکپارچه خودرو
متقاضیان می توانند با ورود به سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی به نشانی saleauto.ir با اطلاع از مشخصات فنی خودروهای وارداتی ثبت نام کنند.
گفتنی است؛ ثبتنام خودروهای وارداتی از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شد و بر اساس اعلام مدیر طرح واردات خودرو ۳۰ هزار نفر در نوبت تحویل خودروهای وارداتی قرار دارند.
مهدی ضیغمی مجری طرح واردات خودرو میگوید: تلاش میکنیم این خودروها با همکاری بانک مرکزی تا پایان آذر و نهایت دی ماه تحویل مشتریان شود
خبر مهم برای متقاضیان سامانه یکپارچه خودرو
به گزارش تسنیم، ضیغمی معاون وزیر صمت هفته گذشته گفته بود: سامانه خودروهای وارداتی در یکی دو روز آینده با طراحی جدید بارگذاری خواهد شد و از هفته آینده عرضه 8 مدل خودروی وارداتی آغاز می شود.
دستکاری در قیمتگذاری خودروسازان با عرضه محدود و قطره چکانی و سیگنالهایی که به بازار میدهند به جهت کمبود مواد اولیه، افزایش قیمت مواد اولیه و... عملاً قیمت خودرو در بازار را دستکاری میکنند.
به گزارش مشرق، سامانه یکپارچه خودرو از اواخر سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد. این سامانه به دنبال آن بود به فسادهایی که خودروسازان و دولت گذشته داشته است، پایان دهد و در نهایت روند عرضه خودرو را شفاف کند.
بدین جهت و با نظر مثبت وزیر وقت صمت(سیدرضا فاطمیامین) و شورای رقابت، قرار شد عرضه تمام خودروها تنها از طریق سامانه یکپارچه خودرو باشد تا دیگر هیچ خودروساز و مونتاژکاری نتواند بازار خودرو را که برای برخیها محل سودهای میلیاردی شده بود به هم بریزد.
تصور خودروسازان و مونتاژکاران این بود که سامانه یکپارچه بعد از یک مرحله اجرا، جواب نخواهد داد و دولت مجدد عرضه خودرو را به خودروسازان و در نهایت در قالب قرعهکشی عرضه خواهد کرد.
اما با اولین مرحله از اجرای عرضه خودرو از طریق سامانه یکپارچه، آب روی آتش ریخته شد و به یکباره موج تقاضا برای خرید خودرو فروکش کرد. خیلی از کسانی که در دولت گذشته همواره منتظر قرعهکشی بودند تا شاید شانس به سراغ آنها بیاید، بدون دردسر و تنها با بلوکه کردن ۱۰۰ میلیون تومان، توانستند به خودرو ثبت نام شده خود دست پیدا کنند.
حراج بزرگ در سامانه یکپارچه خودرو
وقتی متقاضیان خرید خودرو، دیدند که از طریق سامانه یکپارچه خودرو میتوانند صاحب خودرو شوند، منتظر دومین مرحله ثبت نام سامانه یاد شده، شدند.
اردیبهشت ماه نیز دومین مرحله فروش برگزار شد و در نهایت قیمت خودرو با شیب تندی کاهش یافت. این امر برخلاف پیشبینی خودروسازان و مونتاژکاران بود.
از آنجا که روز به روز قیمت خودرو در بازار به کارخانه نزدیک میشد و میشود، خودروسازان و مونتاژکاران به دنبال آن هستند که سامانه یکپارچه حذف و جایگزین آن، فروشهای مستقیم خودروسازان شود.
تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که فروش مستقیم خودروها مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است. خودروسازان با عرضه محدود و قطرهچکانی و سیگنالهایی که به بازار میدهند به جهت کمبود مواد اولیه، افزایش قیمت مواد اولیه و... عملاً قیمت خودرو در بازار را دستکاری میکنند.
نمونه این اتفاقها را میتوان طی چند روز اخیر در مصاحبه مدیران خودروسازی دید. به عنوان مثال چندی پیش محمدعلی تیموری، مدیرعامل سایپا گفت، بهزودی زیان انباشته خودروسازان به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
این گفته بدان معناست که اگر قیمت خودرو افزایش پیدا نکند، زیان انباشته بیشتر خواهد شد و تولید خودرو با چالشهای جدیدی روبهرو میشود.
خودروسازان و مونتاژکاران در کنار چنین سیگنالهایی بارها درخواست افزایش قیمت محصولات خود را از شورای رقابت پیگیری کردند و در نهایت هم مخالفت خود با قیمتگذاری این شورا را در محافل مختلف ابراز میکنند.
آغاز شروع به کار سامانه یکپارچه خودرو
عملکرد وزارت صمت نشانگر آن است که تحت تأثیر خودروسازان و مونتاژکاران نیست و شورای رقابت هم با آنکه دوبار با مونتاژکاران همراهی کرد، به نظر میرسد که در این برهه زمانی دست رفاقت به خودروسازان و مونتاژکاران ندهد و قیمتها برای بار دوم و سوم در سالجاری گران نشود.
سامانه یکپارچه خودرو در قیاس با سایر روشهای فروش خودرو چون بورس کالا و قرعهکشی مزیتهای پرشماری دارد و تنها یک الی دو مشکل دارد، که البته آنها هم ارتباط مستقیمی با سامانه ندارد. یکی مربوط به عدم مشخص بودن قیمت دقیق و قطعی در موعد تحویل بیش از ۳ ماه به متقاضیان است.
خودروسازان به جهت پایین بودن بهره وری و عدم برنامهریزیهای دقیق، قیمتها را تغییر میدهند و حتی اگر مجوز افزایش قیمت نداشته باشند با اضافه کردن یک یا چند آپشن، قیمت خودروها را گران میکنند.
نکته دیگر وکالتی کردن حساب و انسداد وجه ۱۰۰ میلیون تومانی در حساب متقاضی برای کمتر از یک ماه است، البته خیلی از متقاضیان اعتقاد دارند که نمیتوان چنین امری را در مشکلات سامانه دید؛ چرا که بواسطه این اتفاق، خریداران واقعی و غیرواقعی تفکیک میشوند و فرایند ثبتنام واقعی میشود.
در خصوص سامانه یکپارچه خودرو که عملاً موضوع اولویتبندی و نوبتدهی را شفاف میکند، باید گفت که مزایای زیادی در قیاس با سایر روشهای فروش دارد. خودروساز و مونتاژکار موظف است در فروش با موعد تحویل سه ماه، خودروها را مطابق قیمت مصوبه شورای رقابت به متقاضیان تحویل دهد.
مشخص بودن موعد تحویل به متقاضیان، تخصیص خودرو به تمامی ثبتنام کنندگان، شناور بودن موعد تحویل با توجه به انصرافها، اولویت تحویل خودرو برای طرح جوانی و خودرو فرسوده، امکان تغییر سفارش متقاضی در صورت موعد تحویل طولانی برای تحویل نزدیکتر و امکان برنامهریزی تولید خودروساز بر اساس نیاز بازار، از دیگر مزیتهای فروش خودرو در سامانه یکپارچه است.
لذا همین موارد نشان میدهد که ادامه حیات این سامانه برای رفاه حال مردم و برنامهریزی خودروسازان ضرورت دارد.
موارد عنوان شده، پایان مزیتهای سامانه یکپارچه خودرو نیست. این سامانه توانسته در مقایسه با بورس کالا و روش قرعهکشی، سهولت بیشتری برای متقاضیان فراهم کند.
بازه مناسب سفارشگذاری، وجود چندین سفارش همزمان بر اساس نوع خودرو و یکپارچگی سامانه جهت عرضه انوع خودرو توسط چندین خودروساز از دیگر مزیتهاست.
این سامانه شفافیت بسیار خوبی هم در فروش خودرو ایجاد کرده است.
از جمله این شفافیتها میتوان به ارائه آمار متقاضیان و سفارشها، مشخص بودن دقیق علل عدم احراز شرایط، امکان رفع مشکلات احتمالی در احراز شرایط و یکپارچگی و قابلیت ردیابی فرایند درخواست از زمان ثبت سفارش خودرو تا زمان تحویل به متقاضی اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید