سهمیه بنزین | سهمیه بنزین اسنپ | سهمیه بنزین موتور| سهمیه بنزین سواری
واریز یارانه بنزین 2 برابری با دستور دولت برای هر ایرانی | سهمیه بنزین مهرماه چقدر افزایش یافت ؟
در جلسه امروز مجلس، بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه که شائبه اختصاص سهمیه بنزین به جای خودرو به کارت ملی افراد را ایجاد میکرد، از لایحه حذف شد.
سهمیه بنزین دولت متغیر است. سهمیه بنزین در طی چند سال گذشته تقریبا ثابت بوده است. خبرهای جدیدی از احتمال افزایش سهمیه بنزین تا آخر مهرماه به گوش می رسد. مجلس به بررسی سهمیه بنزین پرداخته است. آخرین تغییرات درباره سهمیه بنزین را در سایت دیجی سرگرمی میخوانید
خبر مهم از سهمیه بنزین در ۱۸ مهر
نمایندگان در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، بند مربوط به اختصاص بنزین به جای خودرو به کارت ملی افراد را حذف کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۸ مهر ماه) و در جریان ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، یکی از تبصرههای بند «پ» ماده ۴۶ این لایحه را حذف کردند.
در تبصره این بند آمده بود: در مورد انرژی مصرفی خودروهای سواری شخصی به میزان صرفهجویی انجام شده توسط هر کد ملی مالک خودرو نسبت به خط مرجعی که در آئیننامه تعیین میشود، گواهی صرفهجویی انرژی برای مالک خودرو صادر خواهد شد.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق در توضیح مصوبه کمیسیون، گفت: درباره این تبصره قبلاً نیز کمیسیون تلفیق به رئیس مجلس شورای اسلامی نامه زده و خواستار حذف این تبصره شده است، چرا که دارای ابهام است و قابل اجرا نیست.
در ادامه محمدباقر قالیباف، توضیح داد: از آنجایی که این تبصره به بحث خودرو بازمیگردد و مربوط به این بند از لایحه نیست و کمیسیون نیز به صورت مکتوب درخواست حذف را داده است، این تبصره حذف میشود./ مهر
مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با جز (۳) بند (ب) ماده ۴۶ این لایحه موافقت کردند.
طبق این مصوبه، از ابتدای سال دوم برنامه شرکت تابعه وزارت نفت مکلف است ظرف شش ماه سازوکاری را طراحی و اجرا نماید که سهمیه اعتباری نفت گاز صرفاً در جایگاههای مستقر در مسیرهای مربوط به بارنامه الکترونیکی برخط و بر مبنای مسافت و عملکرد مورد تأیید وزارتخانههای راه و شهرسازی و کشور تخصیص و برای خودروی مربوط قابل استفاده باشد. مصارف نفت گاز در سایر جایگاهها یا بیشتر از سهمیه مشمول عوارض مصرف به صورت افزایشی- پلکانی میشود. وزارتخانههای راه و شهرسازی و کشور و فراجا مکلفند، ظرف همین مدت، دسترسی برخط شرکت تابعه وزارت نفت به بارنامههای الکترونیکی بین شهری و درون شهری و اعلام هویت مالک خودرو را فراهم نمایند.
سهمیه بنزین دولت تغییر میکند؟
در ادامه نمایندگان با حذف جز (۱) بند (ب) ماده (۴۶) موافقت کردند که در آن آمده بود: دولت مکلف است با به کارگیری سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی نسبت به اجرای برنامه صرفهجویی و بهینهسازی مصرف انرژی به گونهای عمل نماید که در پایان برنامه با در نظر گرفتن الزامات رشد اقتصادی هدف برنامه، میزان مصرف کل انرژی کشور در سطح مصرف سال ۱۴۰۱ حفظ شود. دولت مجاز است نسبت به اصلاح ساختار واحدهای متولی حوزه بهرهوری انرژی در وزارتخانههای نفت و نیرو با تصویب شورایعالی اداری اقدام کند.
دیروز نهمین روز بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن مجلس شورای اسلامی بود. در این جلسه محمدباقر قالیباف در پاسخ به اخطاری درباره کمبود معلم و پیامک حاشیهساز به نقل از آقای وزیر وعدههایی داد. همچنین او در بخش دیگری از جلسه صحن علنی مجلس بر لزوم اتخاذ تدابیری درباره نحوه مصرف سوخت تأکید کرد.
بنا بر روایت ایسنا، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی دوشنبه مجلس شورای اسلامی و در زمان بررسی فصل مربوط به انرژی و جدول تعیین اهداف کمی سنجههای عملکردی انرژی در حوزههای نفت و گاز اظهار کرد: ما در این جدول پیشبینی کردیم که تولید بنزین به ۱۲۹ میلیون لیتر در روز برسد، حال اینکه هماکنون مصرف روزانه ما
۱۳۷ میلیون لیتر است؛ یعنی طبق این جدول تولید بنزین کمتر از مصرف روزانه بهشمار میآید.
او ادامه داد: ما باید در مجلس شورای اسلامی تدبیری برای بهینهسازی نحوه مصرف سوخت داشته باشیم. همین الان هم رشد پنج تا ششدرصدی در مصرف داریم، بهطوریکه حتی ۲.۵ برابر کشورهای صنعتی بنزین مصرف میکنیم. چاره کار آن است که جلوی مصرف بد را بگیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت که باید به تمامی نکات در فصل انرژی توجه شود و در حال حاضر مصرف بنزین بیشتر از تولید است.
کمال علیپور، نماینده قائمشهر نیز در تذکری گفت: ما سالانه با افزایش تولید خودرو مواجه هستیم، پس چطور قرار است مصرف انرژی ثابت بماند؟ از طرف دیگر در این بند آمده که دولت سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی اعمال کند که این باعث فشار بر مردم میشود.
تصمیم دولت برای سهمیه بنزین چیست؟
داوود منظور، رئیس سازمان برنامهوبودجه در دفاع از جزء ۱ این بند از لایحه دولت اظهار کرد: وقتی ما از صرفهجویی حرف میزنیم، یعنی باید با روند فزاینده مصرف مقابله و مصرف انرژی را کنترل کنیم؛ البته که باید رشد اقتصادی را هم لحاظ کرد. ما راهکارهایی مانند کاهش مصارف غیرمولد و سوخت حملونقل و مصرف سوخت خانگی را در نظر داریم؛ اکنون کشور ما جزء بدمصرفترین کشورها در سطح انرژی است.
او با بیان اینکه دولت با استفاده از روشهای غیرقیمتی سطح مصرف انرژی را ثابت نگه میدارد، تصریح کرد: از سال ۱۹۹۰ تاکنون مصرف کل انرژی اروپا ثابت مانده و همین وضعیت از سال ۲۰۰۰ در ژاپن حاکم است. پول خرجکردن و نیروگاه ساختن کار سختی نیست، اما ما در این حکم میخواهیم دولت را ملزم به انجام اقداماتی کرده که با روند مخرب مصرف انرژی در کشور مقابله شود.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق، درباره این بند گفت: ما با این بند دولت را مکلف به افزایش قیمت سوخت و انرژی میکنیم؛ چون در آن آمده که دولت از طریق سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی این کار را انجام دهد. پس دست دولت برای افزایش قیمت انرژی باز میماند و ممکن است آثار و تبعاتی مانند افزایش قیمت بنزین سههزار تومانی داشته باشد که مجلس شورای اسلامی از آن خبردار نشد و دولت خودش این کار را انجام داد. در ادامه، اصل این جزء به رأی مجلس شورای اسلامی گذاشته شد که نمایندگان با۵۰ رأی موافق، ۱۰۹ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۱ نماینده حاضر با آن مخالفت کردند. سپس موسویلارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی، پیشنهاد حذف این بند از ماده را مطرح کرد و گفت: دولتها مکلف بودند که بر اساس تورم قیمت بنزین را افزایش دهند، اما تخلف داشتهاند و این کار را نسبت به تورم نکردند؛ بنابراین وقتی دولتی بخواهد قیمت بنزین را زیاد کند التهابات در کشور به وجود میآید.
او اضافه کرد: ابهام این بند این است که میگویند با سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی مصرف انرژی ثابت نگه داشته شود که معلوم نیست سازوکار آن چیست.
دیدگاه تان را بنویسید