کد مطلب: 29080

یارانه نان| یارانه نان امروز

فوری: اطلاعیه مهم از یارانه نان در روز شنبه برای متقاضیان | گرانی نان در مهر ماه صحت دارد؟

احسان خاندوزی از اصلاح قیمت نان به صورت استانی خبر داد.

فوری: اطلاعیه مهم از یارانه نان در روز شنبه برای متقاضیان | گرانی نان در مهر ماه صحت دارد؟

چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نان یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نان منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نان تصمیم گیری نشده است. وزیر اقتصاد گفت: تا دی ماه خبری از تغییر یارانه نان وجود ندارد. یارانه نان دی ماه به حساب سرپرستان خانوار بزودی واریز خواهد شد. مشخص نیست چه زمانی مشکل یارانه نان حل خواهد شد.

درحالی که مقامات دولتی بارها اعلام کرده بودند، قیمت نان رشد نخواهد کرد.  امروز احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت: قیمت‌گذاری نان به صورت منطقه‌ای انجام می‌شود و قیمت آن در سراسر کشور یکسان نیست. استان‌ها نان‌های منطقه‌ای و محلی‌شان را با وزن و قیمت‌های متفاوت می‌فروشند.

به نقل از خبرگزاری‌های رسمی او افزود: در سیستان و بلوچستان وزن یک چانه نان در حدود کیلو و در سایر استان‌ها ۳۰۰-۴۰۰ گرم است.  وزارت کشور درخواست افزایش قیمت نان توسط مقامات استانی را پس از بررسی، اعلام می‌کنند و پلتفرم‌ها و نانوایی‌ها نیز موظف به رعایت قیمت مصوب این وزارتخانه هستند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: بنده گزارش قیمت‌گذاری انواع نان منطقه‌ای و محلی را از وزیر کشور می‌گیریم و سیستم نظارتی بر نانوایی‌ها را ویژه‌تر می‌کنم.

خاندوزی در عین حال بر تنظیم‌گری و قاعده‌مند کردن هزینه‌های پلتفرم‌ها و درگاه‌های اینترنتی فروش نان تاکید کرد و گفت: در ستاد تنظیم بازار  این مسئله را مطرح می‌کنم و اگر مصوبه‌ای باشد آن را اجرای خواهیم کرد.

واریزی مهم برای مردمیارانه نان

وی گفت : برخی فعالان اقتصادی این مصوبه را به معنای افزایش قیمت کالاهای اساسی معنا کردند اما با تصویب ما قیمت گذاری محصولات اساسی توسط شورای قیمت گذاری متشکل از سازمان برنامه، وزارت کشاورزی، برخی دستگاه‌ها و تشکل‌های کشاورزی باشد. در آنجا عنوان شد بر اساس قیمت هزینه‌های انجام شده و تورم سالانه و قیمت محصول در کشورهای همسایه نرخ تضمینی محاسبه شود.

وی افزود: دولت می‌تواند یارانه ریالی بدهد که در اینجا حدود ۱۰۴ همت برای خرید گندم در اختیار دولت به صورت بلاعوض گذاشته‌ایم و رابطه مالی بین دولت و کشاورز برای حمایت از تولید تعریف شده است؛ اما اینکه دولت بخواهد چگونه آن را در اختیار نانوایی‌ها قرار داده و محاسبه کند با دولت است. اگر دولت می‌خواهد به مردم یارانه دهد نباید از جیب کشاورز باشد. دولت می‌تواند یارانه را از جیب خود به مصرف کننده دهد. در ادامه مصوبه هم آمده که اگر ضرر و زیانی متوجه کشاورز به دلیل سیاست‌های قیمتی شد دولت این خسارات را باید جبران کند.

از آنجا که وزارت اقتصاد با توزیع کارتخوان مخصوص فروش نان، تلاش کرده نرخ ها و فروش آزاد آرد را کنترل کند؛ نانوایان ناگزیرند بر اساس سه قیمت تعیین شده روی کارتخوان نان را بفروشند. اما آنها این سه نرخ تعیین شده را کافی نمی دانند به همین دلیل از نرخ نامه های ابلاغ شده تخطی می کنند.

 

به گزارش اقتصاد۱۰۰، خبرنگار ما با مراجعه به تعدادی از نانوایی های سطح شهر، با روش هایی برای فروش نان با قیمت بالاتر مواجه شد. در یکی از نانوایی های سنگکی در منطقه نارمک، نانوا علاوه بر پایین آوردن وزن چانه و کوچک کردن ان، هزینه نان پرکنجد را از نان های ساده می گیرد.

نانوا در واکنش به اعتراض مشتریان مقدار اندکی کنجد که تعداد آن به اندازه انگشتان 2 دست می رسد روی نان پاشیده و نان آنها را با قیمت نان دو روی پر کنجد می فروشد. در این نانوایی اساسا چیزی به اسم نان ساده با حداقل قیمت تعریف شده وجود ندارد.

در یک نانوایی بربری در محله رسالت، نانوا برای فروش یک نان کنجدی، سه بار روی گزینه بالاترین قیمت کارتخوان می زند. یعنی پول سه نان را بابت یک نان دریافت می کند. وقتی مشتریان به او گلایه می کنند می گوید قیمت نان تغییر کرده و باید بهای بیشتری بابت نان بپردازند. این در حالی ست که هنوز قیمت های جدید ابلاغ نشده است

بر اساس گفت و گویی که پیشتر با رئیس اتحادیه نان سنگک داشتیم قیمت های جدید نهایتا تا 30 درصد افزایش دارند در حالی که نانواها سه برابر قیمت گران ترین نان را از مشتریان دریافت می کنند.

مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۹۸ درصد نانوایی‌های کشور تحت پوشش سامانه توزیع هوشمند آرد و نان قرار گرفته است، گفت: فقط یک تا دو درصد از نانوایی‌ها به دلیل مشکلات فنی و حقوقی، امکان نصب کارتخوان هوشمند نان نداشته‌اند که آن هم به زودی رفع می‌شود.

انحراف ۵ هزار تنی آرد نانوایی‌ها با اجرای فاز اول هوشمندسازی توزیع آرد و نان

جلال تصریح کرد: با اجرای فاز اول طرح هوشمندسازی توزیع آرد و نان در کشور ‌و با حاکمیت داده‌ها و سامانه‌های طراحی شده، متوجه انحراف ۵ هزار تنی آرد از شبکه نانوایی‌ها شده‌ایم، اما تلاش بر این است که با اجرای فاز دوم طرح که به صورت آزمایشی در برخی مناطق کشور اجرا شده است و به زودی در سراسر کشور اجرا خواهد شد، این انحراف به طور کامل از بین برود.

افزایش کمک‌هزینه خبازی‌ها در فاز دوم

وی در مورد ویژگی‌های فاز دوم طرح هوشمندسازی آرد و نان بیان کرد: در فاز دوم، اولاً تخصیص آرد به خبازی‌ها براساس عملکرد تولید و فروش نان آنها خواهد بود. همچنین کمک‌هزینه‌ای که بابت افزایش هزینه به نانوایی‌ها پرداخت می‌شود، افزایش خواهد یافت، چون دولت قصد ندارد قیمت نان را برای مردم افزایش دهد، اما در عین حال تأکید دارد جبران هزینه نانوایی‌ها انجام شود.

مشاور وزیر اقتصاد در پاسخ به این پرسش که رقم ۵ هزار تن انحراف در شبکه توزیع آرد نانوایی‌ها چه میزان از کل مصرف است؟ گفت:‌ این رقم حدود ۲۵ درصد مصارف روزانه است و این انحراف ۲۵ درصدی براساس داده‌های هوشمند به دست آمده است، اما ریشه تاریخی آن، نرخ ترجیحی آرد نانوایی و گندم و همچنین اقتصاد ضعیف زنجیره آرد و نان در کشور است و امیدواریم با اجرای طرح دولت در هوشمندسازی آرد و نان این انحراف از بین برود.

جلال اضافه کرد: به دلیل یارانه‌ای بودن آرد نانوایی‌ها، فاصله قیمت بین آرد صنف نانوایی‌ها و صنایع دیگر وجود داشته، اما بعد از حذف ارز ترجیحی، این فاصله بیشتر شد، به گونه‌ای که قبلاً فاصله قیمتی آرد خبازی و صنعت حدود چهار برابر بود، اکنون این فاصله به ۱۵ برابر افزایش یافته است.

مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: ما با سامانه هوشمند توزیع آرد و نان درصدد هستیم به وسیله داده‌های آماری جلوی انحرافات را بگیریم و با اجرای فاز دوم یعنی اختصاص آرد به نانوایی‌ها براساس عملکرد تولید و فروش نان و همچنین افزایش واریزی دولت برای جبران هزینه نانوایی‌ها، این انحرافات را به حداقل کاهش دهیم و ‌آن را حذف کنیم.

وی تأکید کرد: چندین دهه است در کشور ما اقتصاد زنجیره نان به دلیل وجوه اجتماعی و نرخ ترجیحی آرد نانوایی‌ها دچار مشکل است و ما می‌خواهیم با هوشمندسازی آرد، این انحراف را به حداقل کاهش دهیم.

آنچه دیگران میخوانند

دیدگاه تان را بنویسید

تبلیغات متنی

;